Vastaa aiheeseen: Millainen malli nykyisen tilalle - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäMillainen malli nykyisen tilalleVastaa aiheeseen: Millainen malli nykyisen tilalle

#1218789 Ilmoita asiaton viesti

Muutoksia tehdään tarpeiden mukaan. Yhtiöiden palvelut ja taloudelliset lähtökohdat vaihtelee. Eikä kaikki Asiakkaat ole samanlaisia, myös palveluiden kysyntä vaihtelee.

1.Taloudellisesti terveellä rakenteella (=riittävä asiakaspohja, sopiva määrä osakkaita, velaton ja kaikki perusinvestoinnit tehty/maksettu) toimiva golfosakeyhtiö todennäköisesti jatkaa entiseen malliin.Toki näissäkin tapauksissa fiksuimmissa yhtiöissä lisätään pelaavien osakkaiden ja heidän perheenjäsentensä etuja pelaamisen/harjoittelun osalta. Samoin muussa harrastukseen liittyvässä. Huomioidaan erityisesti se että osakkeeseen liittyvä/osakkaan harrastus pysyy kokonaisuuten nähden huomattavasti edullisempana kuin muilla(ns. sitoutumattomilla harrastajilla).
– näin saadaan korostettua osakkeen omistamisen merkitystä niin laadun kuin kustannustenkin osalta. Tottahan asiakkaat/osakkaat osaavat vertailla palveluiden laatua vs. kustannuksia itselleen sopivalla tavalla.
– talouden lait ja palveluiden kysyntä ylläpitää osakkeen jälkimarkkinoita sekä vaihtuvuuden että hintatason suhteen asiallisena.

2.Todennäköisesti myös sitoutumaton ns. Pay&Play-tarjonta ja kilpailu lisääntyy. Näitäkin palveluita on monenlaatuisia.
– osa kentistä toimii ilman osakkaiden pelioikeuksia.
– jotkut toimivat ry-pohjaisina jne.
– lähes kaikilla osakekentillä myydään myös osakkaiden pelaamiselta säästynyttä ylijäämääkapasiteettia.
– erilainen asiakasprofilointi/palvelutarjonta lisääntyy.
– taloudellisesti vaikeimmassa asemassa olevat kenttäyhtiöt taistelevat olemassaolostaan kaikin mahdollisin keinoin jne.

Mahdollisesti heikoimmilla edellytyksilllä toimivat yhtiöt/ry:t/yritykset lopettavat tai päätyvät jopa konkurssiin. Näinhän markkinatalouden kilpailuissa aina tapahtuu. Suomessa golf on varsin uutta/nuorta liiketoimintaa. Toimintamallit hakevat vielä paikkaansa. Todennäköisesti seuraavien vuosikymmenien aikana palvelurakenteet sekä tarjonta ja kysyntä löytävät aikaisempaa paremmin omat paikkansa/käyttäjänsä/kohderyhmänsä.

Kaikesta kehityksestä huolimatta hyvät yrittäjät pärjäävät ja huonoilla on vaikeuksia. Näin asioilla on ollut tapana toteutua – aina ja kaikkialla.

Mukavia kierroksia kaikille!