Vastaa aiheeseen: Sivuvesieste ja varapallo - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötSivuvesieste ja varapalloVastaa aiheeseen: Sivuvesieste ja varapallo

#1067505 Ilmoita asiaton viesti

KL
En ymmärrä mitä hyötyä vesiestevarapallosäännöstä olisi tuolla reiällä nimenomaan avauslyönnin osalta. Jos pelaajalla on perusteltu syy lyödä varapallo, hän saa sen lyödä. Ei siihen mitään paikallissääntöä tarvita sotkemaan selvää asiaa.

Ilmeisesti varapallon voi aina lyödä kyseisen väylän (Kytäjä SE 13) tiiltä..

Ajatus vesiestevarapallosta johtuu siitä että sen voisi lyödä sillan pielestä, ennen jokea olevalta droppauspaikalta. Se kun sattuu olemaan reilut 100 metriä tiiboxin etupuolella. Siis samasta paikasta johon normaalistikin palataan jatkamaan peliä vesiestesäännön mukaisesti jos/kun avaus karkaa oikealle vesiesteen suuntaan eikä pallo löydy väylän puolelta.

Nykyisellään pitää ensin mennä katsomaan tuliko 1. pallo yli joen väylälle/väylän reunaan kentän puolelle. Minkä jälkeen palataan takaisin sillan pieleen lyömään 3. lyönti..olettaen että eka pallo todetaan menneen veteen.

Tässä tapauksessa vesiestevarapallolla säästyisi aikaa ja edestakaisin kävelemistä. Varsinkin kun se nykyisellään tiiltä lyöty varapallo on aika turhaa..kun sillä ei kannata/saa jatkaa pelaamista. (ehkä poislukien yli 250 metriset avaukset).

Mutta ei tällä minulle mitään erityistä merkitystä ole..olipa sitten niin tai näin.

P.S. Ehkä on hyväkin että pelaaja saa lyödä tässä, varapallon nimikkeellä, harjoituslyönnin slaissatun avauksen jälkeen. Nimittäin heti seuraava väylä kaartaa samalla tavalla järvenrantaa pitkin. Siksi on fiksua lyödä ns. hermopallo, kun tietää ettei sitä tarvitse ottaa peliin (vaikka vielä sekin kaartaisi veteen). Tottahan sääntöjä saa/voi noudattaa sellaisillakin tulkinnoilla joissa niistä koituu etua pelaajalle itselleen.