Vastaa aiheeseen: Sivuvesieste ja varapallo - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötSivuvesieste ja varapalloVastaa aiheeseen: Sivuvesieste ja varapallo

#1066317 Ilmoita asiaton viesti
KL

Tässä on useammallakin suulla yritetty selittää Lukija347:lle mitä säännöt tästä asiasta sanovat, mutta valitettavan huonolla menestyksellä. Ehkä se johtuu siitä, että hänen ajatuksensa ovat niin fiksoituneet juuri tuohon Master7:n maastoon eikä hän osaa ajatella laajempaa kokonaisuutta.

Homma menee nyt kuitenkin sääntöjen mukaan siten, että jos pallon vesiesteeseen menosta ei ole käytännössä varmuutta tai sitä ei tiedetä (=KVC), pallon katsotaan kadonneen esteen ulkopuolelle. Jos taas tuo KVC on olemassa, pallon katsotaan kadonneen esteeseen. Tässä jälkimmäisessä tapauksessa ylityskohta arvioidaan parhaan käytettävissä olevan tiedon perusteella.

Periaatteellisella tasolla tämä on näin yksinkertaista. Käytännössä joudutaan joskus tilanteisiin, joissa päädytään käyttämään hyvinkin subjektiivisia arvioita ja pallo voidaan dropata kymmeniäkin metrejä väärään paikkaan, mutta sekään ei ole sääntörike, jos on käytetty sitä parasta käytettävissä olevaa tietoa.

Niin, sitä KVCtä mietittäessä tuo legendaarinen kysymys auttaa: ’Onko pallo voinut kadota vesiesteen ulkopuolelle?’ Siitä on hyvä lähteä liikkeelle ja sitä Lukija347:kin ilmeisesti haluaa meille viestittää.