Vastaa aiheeseen: Tuloksia paremmaksi pelaamalla fiksummin (sillä samalla huonolla swingillä) - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluTuloksia paremmaksi pelaamalla fiksummin (sillä samalla huonolla swingillä)Vastaa aiheeseen: Tuloksia paremmaksi pelaamalla fiksummin (sillä samalla huonolla swingillä)

#1064814 Ilmoita asiaton viesti

Muutamia havaintoja yleensäkin parempiin tuloksiin pyrkimyksissä, joista on ollut itselle hyötyä.
1. Jokaisen lyönnin pallolla tulee olla kohde, jonne sitä tavoittaa.
– siirtää ajatukset itse swingin asetuksista tai ongelmista hyödyllisempään käyttöön.
2. Tietynlainen immuniteetti hyville tai huonoille väylätuloksille, niille ei kannata antaa erityisemmin merkitystä. Kierroksen aikaiset tulostavoitteet ja oikeastaan niiden seurantakin kesken väylää on syytä unohtaa.
Oleellisinta on syventyä aina yksinomaan seuraavaan lyöntiin.
3. Pyrkimys vakiointiin ja toistettavuuteen. Niin liikkeissä kuin muussakin, esim. enemmistö lyönneistä tapahtuu väylältä, joten rautamailoilla tiitikulta lyötäessä se tikku kannattaa painaa niin syvälle kuin se olisi väylällä, tai sitten lyödä aina ilman niitä tikkuja.

Golf opetusvideoista voi löytyä lainalaisuuksia, mutta niidenkin sisältöön lienee syytä suhtautua epäluuloisesti.
Omituinen piirre on esittää näyttäviä driver-swingin korjauksia, vaikka se poikkeaa eniten käytetyistä rautamailoista osumistekniikaltaan. Enemmistö kierroksen lyönneistä on kuitenkin rautamailalyöntejä, jossa osumahetken suunta on alaspäin, mutta driver swingissä mailan lapa on osumassa palloon menossa jo ylöspäin. Driver vaatii eniten lihaskuntoa ja oikeaoppista liikemekaniikkaa, eikä kierroksen aikana sitä ei voi kaikilla väylillä aina käyttää.

Mielestäni golf-opetukseen ja greencard kursseihin tulisi liittää tieto-osuus lihaskunnon merkityksestä ja tietoisuutta välttyä rasitusvammoilta ja vastaavilta.
Golf-swing on enemmänkin vartalon itsensä käyttöä mailan nopeuden lisäämiseen, eikä se tapahdu elimistön fysiologian vastaisesti.