Vastaa aiheeseen: puttilinjalla käveleminen - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötputtilinjalla käveleminenVastaa aiheeseen: puttilinjalla käveleminen

#1064531 Ilmoita asiaton viesti
KL

En tiedä, johtuuko kotikenttäni greeneistä mutta näiden viiden vuoden aikana jotka olen pelannut, olen vain kerran havainnut että puttilinjalle astumisesta olisi haittaa. Tuolloin oli ollut pidempi sade jakso ja kengänjäljet painuivat selvästi greeniin. Mikäli joku yrittää parantaa puttilinjaa niin kyllä sen huomaa, puttilinjalla on tuolloin joku sellainen jälki jonka kaikki näkevät.

Tähän asiaan kommentoiminen unohtui minulta jo jokin aikaa sitten, mutta teen sen nyt.

Tämän päivän golfkenkien pohjat ovat kaikkea muuta kuin soveltuvat viheriön pinnan tasoittamiseen, mutta teräspiikkien aikakaudella tilanne oli aivan toinen. Kengän painallus ei suinkaan aiheuttanut kymmentä ruusukkeen kuvaa viheriön pintaan, vaan kengän piikit painuivat viheriön pinnan sisään ja pintaa vasten asettui kentän tuiki tasainen pinta, joka siis oli omiaan tasoittamaan epätasaisuuksia.

Kengän rakenne ei kuitenkaan golfin sääntöjen historian valossa ole se syy miksei sen paremmin omalle kuin toisenkaan puttauslinjalle tule astua, ne syyt ovat syvemmällä lajin luonteessa, mikä on jo tullut tässä ketjussa aiemmin kuvattua.