Vastaa aiheeseen: Uutta ajattelua golfyhtiöden vastikekäytäntöihin? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäUutta ajattelua golfyhtiöden vastikekäytäntöihin?Vastaa aiheeseen: Uutta ajattelua golfyhtiöden vastikekäytäntöihin?

#1055960 Ilmoita asiaton viesti

Suurin ongelma on ”sopuliongelma”. Kun aikansa eri puolilta jauhetaan osakkeeseen sisältyvistä suurista riskeistä, 90% ihmisistä uskoo sen, koska ovat aivan liian laiskoja asiaa puntaroimaan yhtään syvemmältä.

Tuo on mielestäni ihmisten aliarvioimista. Useimmat ihmiset tekevät rationaalisia päätöksiä. Ihmiset eivät välttämättä kaiva kaikkia asiaan vaikuttavia tekijöitä päätöksen perustaksi, mutta päämuuttujat on mielestäni yleensä hyvin hahmottuneita.

Kukaan järkevä ihminen ei arvota sitä taseen arvojen ja substanssin kautta, vaan vertaa tuottoa kuluihin, tietäen että todellisuudessa oikein mikään ei tule heiluttamaan yhtiön tilaa suuresti, koska osakkaat ovat antaneet maksusitoumuksen vastuistaan.

Kukaan järkevä ihminen ei varmasti lähde arvioimaan asiaa taseen kautta. Hyvin harva lähtee eri vuosien tilinpäätösten kautta etes arvioimaan kentänhoidon taloudellisuutta, vaikka sitä sieltä ehkä näkisikin. Tuo vahvennettu osa lainauksessa on ehkä sitten yksi pointi, joka tänä päivänä karkottaa potentiaalisia osakkaita.
Minun mielestäni monet ihmiset valitsevat muun tavan harrastaa golfia kuin osakkuus kentällä yksinkertaisesti siitä syystä, että se on useimmiten heidän kannaltaan järkevää.