Vastaa aiheeseen: Uutta ajattelua golfyhtiöden vastikekäytäntöihin? - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäUutta ajattelua golfyhtiöden vastikekäytäntöihin?Vastaa aiheeseen: Uutta ajattelua golfyhtiöden vastikekäytäntöihin?

#1053007 Ilmoita asiaton viesti
ts

Nips

Kirjanpidollinen tappio kai kutistaa tasetta, ja sen mukaan kuinka hyvin poistot vastaavat todellisen korjausvelan kertymistä, kentän ja osakkeen arvo tässä mielessä laskee.

Ei laske, koska se on vain laskennallista. Tase-arvot saattavat olla hyvinkin alhaalla ja todellinen omaisuus vallan mittava. Siksi ei pidä tuijottaa kirjanpidon lukuja vaan ymmärtää todellisuus niiden takana.

Eräs hyvin läheinen henkilö osti teollisuushallin vuonna -94 maksaen siitä nykyrahassa n. 80.000 euroa. Vuotuisten poistojen jäljiltä taseessa on jäljellä nyt noin 17.000 ja hallin arvo reilut 400.000. Oletko sitä mieltä että tuon kiinteistöyhtiön osakkeen arvo on laskenut tuon kirjanpidollisen arvon mukaan vai onko se ehkä noussut todellisen arvon mukana?

Jälkimmäisestä postauksestasi katosi aika pahasti logiikka, kuten usein käy kun faktat lyövät silmille. On siinä totta se, että jos osakkeita katoaa bulvaaneille, maksajia häviää. Tosin ihan samalla tavalla kuin lepuuttaessa. Ainoa tilanne jossa ei katoa maksajia on se, että kaikki maksavat edelleen vastikkeen. Mieluiten vapaaehtoisesti ja siksi että se on kaikille edullisinta.

Ja ei, uutta osakeantia ei käytännössä voida, tai ainakaan tulla järjestämään, kun kentän kaikki pelioikeudet ovat käytössä. Poikkeuksena esim kentän laajennus, mutta silloin ollaankin jo kokonaan toisessa tapauksessa ja uudisrakentamisen puolella.