Vastaa aiheeseen: Uutta ajattelua golfyhtiöden vastikekäytäntöihin? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäUutta ajattelua golfyhtiöden vastikekäytäntöihin?Vastaa aiheeseen: Uutta ajattelua golfyhtiöden vastikekäytäntöihin?

#1052952 Ilmoita asiaton viesti

ts: Mä ihmettelen edelleen mikä arvo yhtiölle on saada osakkeita myytyä perustamisen jälkeen. Toisekseen miten osoitetaan että vastikkeettomuus on osakkaiden etu, koska pääasiassa se nostaa muiden osakkaiden maksuosuutta, eli purkaa suojaa heidän osaltaan.

Arvo yhtiölle… Lähden siitä että kenttäyhtiö on olemassa osakkaitaan varten. Heille osakkeiden vaihdettavuus olisi hyvä asia.

Toisekseen miten osoitetaan että vastikkeettomuus on osakkaiden etu, koska pääasiassa se nostaa muiden osakkaiden maksuosuutta, eli purkaa suojaa heidän osaltaan.

Toisaalta lisää osakkaan suojaa jatkuvilta vastikkeilta, uskoakseni myös lisääntyvän vaihdettavuuden kautta. Mielestäni pakkovastikkeella kustannettu suoja ei ole hyväksyttävimpiä tapoja suojata. Sen sijaan en näe samanlaista ongelmaa siinä, jos joku lepuuttaa hoitovastikkeen ja muiden maksuosuus nousee. Sitä paitsi pakkovastikkeettomuus uskoakseni toisi uusia maksajia.

Pakkovastikkeen poisto olisi laajemmassa mittakaavassa edullista vain jos joku suurosakas ilmoittaa että maksut loppuvat ja osakkeet muuttaa neitsytsaarille jos ei pakko poistu. Silloin jää vaihtoehdoiksi paikan ajautuminen nurin tai vastikkeen poisto, koska esim 200k reiän paikkaaminen on irtonumeromyynnin lisäämisellä sula mahdottomuus. Eikä se 200€ korotus jäljelle jääneille 1000:lle varmaan kovin hyvin maistuisi.

Yksittäistenkin osakkeet voivat alkaa muuttaa, kiihtyvälläkin tahdilla jos pää on saatu auki.

Onkos sinulla tarkempaa tietoa tuosta Lakesiden omistusrakenteesta?

Tätä varten pitäisi kai pyytää osakasluettelo, luullakseni pyydettäessä on annettava. Kentän nettisivut pihtaavat.