23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

Yrityspelioikeudet 2011 ?

Etusivu Foorumit Yleistä Yrityspelioikeudet 2011 ?

Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nimetön

    Nimeämättömät pelioikeudet. Pohjois-helsinkiläinen golfyrittäjä ilmoittaa kotisivuillaan, että heidän omistamillaan nimeämättömillä yrityspelioikeuksilla voi pelata yli 80 kierrosta päivässä. Toimitusjohtaja kertoo, että näitä nimeämättömiä pelioikeuksia tullaan hankkimaan vielä lisää seuran jäsenten käyttöön. Jos Suomen golfkaudessa on keskimäärin 200 pelipäivää, niin aika ison määrän pelikierroksista vie yksi yrittäjä 16000 kierroksellaan, jotka hän myy ulkopuolisille asiakkaille. Ehkä ollaan menossa siihen suuntaan, että yrittäjä tuplaa tai triplaa nimeämättömien osakkeidensa määrän ja mihin se johtaisi? Kommentteja ?

    16 000 kierrosta on noin 60% 18 reikäisen golfkentän kapasiteetista. 18 reikäisen kentän liikevaihto on noin 700 t€. Golfyrittäjän pitäisi maksaa käytöstä noin 420t€/vuosi jotta hinta olisi suurin piirtein kohdallaan. Omakustannushinta kierrokselle olisi noin 26 egee + yrittäjän voitto lisäksi. Yrittäjän pitäisi saada noin 30 eeroa/kierros asiakkailtaan, jotta tärkeät asiat olisivat kohdallaan. Mitenhän tilanne todellisuudessa on – myyvätkö kentät kierroksia alle omakustannushinnan. Vai ostavatko golfarit paketteja, joista kierroksista merkittävä osa jää kiertämättä.

    Tämä golfyrittäjä pyyhkii p—nsä Golfliiton työryhmän paperilla ja tekee saman kaikille niille jaloille mielipiteille, joita tälläkin palstalla rauskit, fannigit, ts:t, otsot jne. ovat jo toista vuotta rummuttaneet. Että kehtaakin kaiken tämän jälkeen.

    Tämmöinen toiminta on estettävä – terveen kilpailun nimissä!

    Ehdotan, että Golfliitto perustaa uuden työryhmän korjaamaan tämän vääristyneen kilpailutilanteen.

    Eihän tää ketju vaan oo Piilomainos Eihän

    Minusta näyttää pahasti sellaiselle kun maaltapäin katsoo.

    Kaupungista katsottuna näyttää täysin samalta.

    Nimimerkki Lars Liukas, muistuttaa vahvasti erästä Paloheinän markkinointipäällikön titteliäkin kantaneen henkilön oikeaa nimeä…

    Hyi h…..i, oksettaa tämä Pöllöheinän provoaminen!

    mut tällai ku hiljalleen vastaillaan niin se pysyy siinä etusivulla aktiivina. ja Pöllis saa hyvää mainosta, tai niin ne luulee.

    vihtahousu kirjoitti: (8.12.2010 19:07:04)

    Nimeämättömät pelioikeudet.

    Jos Suomen golfkaudessa on keskimäärin 200 pelipäivää, niin aika ison määrän pelikierroksista vie yksi yrittäjä 16000 kierroksellaan, jotka hän myy ulkopuolisille asiakkaille. Ehkä ollaan menossa siihen suuntaan, että yrittäjä tuplaa tai triplaa nimeämättömien osakkeidensa määrän ja mihin se johtaisi?

    Kommentteja ?

    Tuohan on jo MELKEIN SADASOSA Suomen golfkenttien kierroksista!

    Herrajumala! Katastrofi!
    Ja voi nousta kahteen tai kolmeen sadasosaan, jos he tuplaavat tai triplaavat!

    Liitto apuun!
    Ja poliisi! Palokunta! Äkkiä!

    Nimetön

    Uskollan väittää, että suurimpaa osaa ihmisiä ei kiinnosta mitä P-heinä tai muut tahot tekevät omalla kentällään ja kuinka he siellä jakavat pelivuorojaan, mutta jos ostetaan muilta kentiltä nimeämättömiä pelioikeuksia ja niitä hyödynnetään maksimiteholla ja samalla kerätään hillot muiden omaisuudesta, niin asia on jo hieman toinen.
    Kyllä se tulee näkymään pelivuorojen saannissa jos yksi yrittäjä myy 80 lähtöä päivässä muutamalta Etelä-Suomen kilpailevalta kentältä. Rinkku on tehnyt hyvän ratkaisun porrastamalla hinnat käyttömäärän mukaan ja niin kannattaa tehdä muidenkin.

    92 kirjoitti: (9.12.2010 13:40:56)

    mutta jos ostetaan muilta kentiltä nimeämättömiä pelioikeuksia ja niitä hyödynnetään maksimiteholla …

    Rinkku on tehnyt hyvän ratkaisun porrastamalla hinnat käyttömäärän mukaan ja niin kannattaa tehdä muidenkin.

    Rinkun ratkaisu on varmasti hyvä. Ja muutenkin näin sivustakatsojan mielestä on älytöntä, että kaikissa golfosakkeissa yleensäkään on rajoittamaton pelioikeus. Mutta ehkä kaikki sitoutuneet golfarit näin haluavat, ja olen itse ainoa joka on väärässä, voi olla näinkin.

    Jos itse olisin itse golfosaketta hankkimassa, paljon mieluummin ostaisin halvemman osakkeen jossa olisi rajoitettu pelioikeus esim. 20 kierrosta vuodessa, kuin kalliimman rajoittamattoman. Olen nimittäin tasan varma että en ikinä tule pelaamaan millään samalla kentällä yli 20 kierrosta vuodessa.

    ***************

    Olen käyttänyt jo 1990-luvulla nimeämättömiä yrityspelioikeuksia, pääkaupunkiseudulla, kahdenkin eri yrityksen golfkerhon kautta, ja kyllä ne silloin olivat oikein todellisessa tehokäytössä. Golfkerhot oikein ohjeistivat miten viikonloppuna saataisiin käytettyä pelilätkää vähintään 2, mieluummin 3 lähtöä päivässä.
    Tosin en muista perustuivatko pelioikeudet osakkeisiin, vai muuhun sopimukseen.

    Jos tuollainen tehokäyttö perustui osakeomistukseen, ja sittemmin kyseinen firma on myynyt osakkeen Paloheinälle tai Supergolfille, en ymmärrä miten tilanne on kentän kannalta miksikään muuttunut?

    – käyttö ei ole muuttunut?
    – kentän saama vastike ei ole muuttunut?

    Ainut muutos on että käyttäjät eivät pelaa enää ilmaiseksi, vaan maksavat jollekin jotain. Mutta ei kai se ole keneltäkään muulta pois, kuin pelaajalta itseltään?

    2tenori kirjoitti: (9.12.2010 15:29:36)
    Olen nimittäin tasan varma että en ikinä tule pelaamaan millään samalla kentällä yli 20 kierrosta vuodessa.

    Aika vahva olettamus… Itsekin pelailin vielä 1990-luvulla noin 20 kierrosta kaudessa. Nykyisin ei yhtenäkään kautena jää alle 60 kierroksen… ei tosin samalla kentällä, mutta kylläkin saman golfosakeyhtiön kentillä samalla pelioikeudella.

    Valitettavasti Tenori on oikeassa, kaikki yritykset tehokäyttävät yritysosakkeitaan eikä kukaan voi sille mitään. Niillä voi pelata joka päivä niin paljon kuin ehtii. On täysin näiden osakkeenomistajien päätettävissä, kuka niillä pelaa ja hyötyykö omistaja tästä pelaamisesta vai ei.

    Eli Paloheinä, Supergolf, GL-Seniorit, Gumböle, Nokiat jne. voivat käyttää näitä osakkeita niin paljon kuin heidän osakkeensa antavat oikeuksia kierroksiin. Kyse on oman omaisuuden käytöstä eikä siihen ole kenelläkään mitään sanomista, oli tietyillä nimimerkeillä siitä paha olo tai ei. Heidän puolellaan ovat laki ja yhtiöjärjestys, eikä niiden yli voi kävellä edes yksimielisesti valittu hallitus.

    Ringside on poikkeus, kyseessä eivät ole puhtaat yritysosakkeet. Siellä käyttömaksu on voitu porrastaa tämän erikoisen järjestelmän ansiosta, mikä on hyvä asia. Mutta olen kuullut, että Ringsidessa porrastettu käyttömaksu tulee koskemaan ensi kaudella myös hevijuusereita, jotta yhtiöjärjestys ja osakeyhtiölain henki toteutuisivat. Kaikki osakkaat ovat tasa-arvoisia, joten yksiltä (nimettömiksi lunastetuilta osakkeilta) ei voida veloittaa ’liikakierroksista’ samalla kun toisilta hivijuusereilta ummistetaan silmät. Jos tätä ei muuteta, edessä on lakitupa ja rinkkulaisten vastike nousee jälleen kerran kun joutuvat maksamaan kulut ja vahingonkorvaukset.

    Hole-On-None kirjoitti: (9.12.2010 19:38:40)Mutta olen kuullut, että Ringsidessa porrastettu käyttömaksu tulee koskemaan ensi kaudella myös hevijuusereita, jotta yhtiöjärjestys ja osakeyhtiölain henki toteutuisivat. Kaikki osakkaat ovat tasa-arvoisia, joten yksiltä (nimettömiksi lunastetuilta osakkeilta) ei voida veloittaa ’liikakierroksista’ samalla kun toisilta hivijuusereilta ummistetaan silmät. Jos tätä ei muuteta, edessä on lakitupa ja rinkkulaisten vastike nousee jälleen kerran kun joutuvat maksamaan kulut ja vahingonkorvaukset.

    Mielenkiintoista, että ’olet kuullut’ asioita, joista ei voi tehdä päätöstä ennen varsinaista yhtiökokousta, jonka valitsema hallitus päättää pelioikeuden nimeämättömäksi muuttamisesta perittävän lisämaksun suuruuden sekä muut pelioikeuden käytöstä perittävät maksut, lukuunottamatta pelikausimaksua, jonka suuruuden päättää yhtiökokous.

    Suomeksi sanoen: kerrot ’totuutena’ omia tai muilta kuulemiasi olettamuksia. Toistaiseksi mitään sanomastasi et voi esittää totuutena. Todettakoon, että Rinkku on aikanaan käynyt myös oikeudessa lisämaksuista pelioikeuden eri käyttömuotojen osalta, ja oikeus on vahvistanut yhtiön oikeuden periä lisämaksuja osakkeen tuottaman pelioikeuden käytöstä siirrettävänä/nimeämättömänä oikeutena. Tämä ongelmatiikka on juridisesti erittäin monitahoinen eikä sen ’kotijuristimainen’ käsittely ole ihan noin yksoikoista.

    Hole-On-None kirjoitti: (9.12.2010 19:38:40)Kaikki osakkaat ovat tasa-arvoisia

    Tämäkään ei pidä paikkaansa. OYL 1:7 tasavertaisuuspykälä ymmärretään hämmästyttävän usein esittämälläsi virheellisellä tavalla. Lainpykälä toteaa, että kaikki osakkeet tuottavat yhtälaiset oikeudet, ellei yhtiöjärjestyksessä toisin määrätä.

    Avattuna selkokielelle tämä tarkoittaa sitä, että samanlajiset osakkeet ovat yhdenvertaisia, eikä yhtiössä voida tehdä mitään sellaisia päätöksiä, jotka saattavat samanlajiset osakkeet epätasa-arvoiseen asemaan. Tehdyt päätökset kuitenkin voivat asettaa ja usein asettavakin osakkaat erilaiseen asemaan kunkin osakkaan yksittäisistä intresseistä johtuen. Juurikin osakkaiden erilaisista intresseistä johtuen yhtiön johdon ja hallituksen tulee OYL 1:8:n ns. huolellisuusperiaatteen mukaisesti edistää YHTIÖN parasta etua, minkä katsotaan edistävän samalla osakkeiden parasta etua ja osakkaiden enemmistön parasta etua.

    En ny mee vannoon, mutta mulla on käsitys, että osakesarjan tuottamien oikeuksien heikentämisestä pitää olla enemmistöpäätös ja kaikkien niiden haltijoiden tulee tämä muutos hyväksyä.

    Ei siis riitä, että nimettyjen pelioikeuksien omistajat on sitä mieltä, että näin. Yksikin soraääni nimeämättömiltä, niin ei mee läpi. Hankala tilanne, ellei vallata nurkkia takaisin.

    #449708 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Hyvä, ettet vannonut, sillä asia ei mene noin varsinkaan Ringsiden tapauksessa eikä yleisesti ottaenkaan.

    Yleisesti ottaen yhtiöjärjestyksen muuttaminen vaatii määräenemmistöpäätöksen, eli 2/3 yhtiökokouksessa edustetuista osakkeista ja annetuista äänistä pitää kannattaa muutosta. Mikäli muutos koskee yhden osakelajin oikeuksien heikkenemistä suhteessa muihin osakelajeihin, päätös edellyttää määräenemmistön kokouksessa edustetuista osakkeista ja annetuista äänistä) kunkin osakelajin osalta ja lisäksi enemmistön suostumus sen osakelajin osalta, jonka oikeudet heikkenevät.

    Ringsiden tapauksessa yhtiössä on vain ja ainoastaan yksi osakelaji. Yhtiöjärjestyksen muuttaminen siten, että SAMAN OSAKESARJAN tuottamien pelioikeuksien neljää yhtiöjärjestystä määriteltyä käyttötapaa muutetaan, voidaan tehdä aivan normaalilla määräenemmistöpäätöksellä. Mitään enemmistön suostumuksia ei tässä tarvita.

    #449709 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Perustuuppari kirjoitti: (9.12.2010 23:23:23)
    Hyvä, ettet vannonut, sillä asia ei mene noin varsinkaan Ringsiden tapauksessa eikä yleisesti ottaenkaan.

    Yleisesti ottaen yhtiöjärjestyksen muuttaminen vaatii määräenemmistöpäätöksen, eli 2/3 yhtiökokouksessa edustetuista osakkeista ja annetuista äänistä pitää kannattaa muutosta. Mikäli muutos koskee yhden osakelajin oikeuksien heikkenemistä suhteessa muihin osakelajeihin, päätös edellyttää määräenemmistön kokouksessa edustetuista osakkeista ja annetuista äänistä) kunkin osakelajin osalta ja lisäksi enemmistön suostumus sen osakelajin osalta, jonka oikeudet heikkenevät.

    Ringsiden tapauksessa yhtiössä on vain ja ainoastaan yksi osakelaji. Yhtiöjärjestyksen muuttaminen siten, että SAMAN OSAKESARJAN tuottamien pelioikeuksien neljää yhtiöjärjestystä määriteltyä käyttötapaa muutetaan, voidaan tehdä aivan normaalilla määräenemmistöpäätöksellä. Mitään enemmistön suostumuksia ei tässä tarvita.

    ***

    Varsin totta toriset, mutta

    tälle ei voida mitään.

    #449710 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Ulla Heikkinen kirjoitti: (10.12.2010 0:55:58)Varsin totta toriset, mutta

    tälle ei voida mitään.

    En ymmärtänyt viestisi sanomaa. OYL:n mukaiset määräenemmistövaatimukset kerroin jo viestissäni. OYL 5:29 mukaista osakkeenomistajan suostumusta en lähtenyt erittelemään, koska se ei liity nyt esitettyyn skenaarioon. Esitetyssä muutoksessa ei ole mitään sellaista, mikä OYL 5:29 mukaisesti vaatisi osakkeenomistajan suostumuksen.

    #449711 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Jotta yhtiöjärjestys ja osakeyhtiölain henki toteutuu, niin kaikkia saman sarjan osakkeita
    pitää kohdella yhdenvertaisella tavalla. Hevosmiesten tietotoimiston mukaan nimeämättömille yrityspelioikeuksille voidaan tehdä useita eri tyyppisiä ja merkittäviä muutoksia mm. lätkäisemällä ns. X-tyyppisiä maksuja koskemaan koko osakesarjaa. Tehdyt päätökset koskevat tällöin tasavertaisesti kaikkia osakesarjan omistajia ja näin lainkirja toteutuu. Jotta ei mennä ojasta allikkoon, niin samanaikaisesti voidaan myös tarjota nimeämättömän yrityspelioikeuden omistajille veloituksetonta vaihto-oikeutta uuden tyyppiseen osakesarjaan, johon on kirjattu mukaan sellaisia rajoitteita tai ehtoja, joita jokainen golfkenttä haluaa itsenäisesti lisätä tai huomioida. Ehkä golfyhtiöt voisivat yhtenä vaihtoehtona myös sitoutua lunastamaan nämä nimeämättömät yrityspelioikeudet markkinahinnalla, jolloin kukaan muu ei kärsi, paitsi muutama tehokäyttäjä
    taho, joiden toiminta on useinpien mielestä vähintäänkin härskiä. Onneksi kenttien hallituksilla on käytössään päteviä juristeja, jotka tietävät miten ja millä keinoilla voidaan edetä, jos havaittuja ongelmakohtia halutaan poistaa.

    #449712 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Paloheinä otti viimevuotisen bägien hallinnoiti idean taas käyttöön

    4) HCG:n jäsen on velvollinen maksamaan kunkin kentän määräämän kierroskohtaisen palvelumaksun kentän caddiemasterille. Kaudella 2010 palvelumaksu oli keskimäärin 10 euroa. (Tarkennus 15.12.10: Niiden kenttien lätkät, joiden palvelumaksut nousevat kohtuuttomiksi, voidaan ottaa Paloheinän caddiemasterin hallinnoitaviksi ilman lisämaksua.)

    Voi sen asiakkaan iloa joka ajaa esim. espoosta paloheinään hakemaan lätkää ja hurauttaa esim. HillSideen ja saunan ja oluen sijaan kiirehtää taas paloheinään, jotta seuraava nälkäinen saa viestikapulan haltuunsa. Ja sitä kaunokielistä torumista jota asiakas saa kuunnella jos sattuukin unohtumaan palautumatta saman tien. No kunhan vaan asiakkaat tietävät mitä ovat ostamassa…

Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)
Vastaa aiheeseen: Yrityspelioikeudet 2011 ?

Etusivu Foorumit Yleistä Yrityspelioikeudet 2011 ?