Aihe: Moderaattoreiden tiedotteet (sticky) - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

Moderaattoreiden tiedotteet (sticky)

Etusivu Foorumit Yleistä Moderaattoreiden tiedotteet (sticky)

Esillä 22 viestiä, 1 - 22 (kaikkiaan 22)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1073221 Ilmoita asiaton viesti

  29.8.2016 tapahtui Golfpisteen Forumilla uudistus, jonka merkittävin muutos oli aiempaa huomattavasti aktiivisempi jälkimoderointi. Moderaattoreiden päätehtävänä on siirtää ketjuja oikeille aihealueille, jakaa ketjuja uusiin aiheisiin, korjata otsikoita, yms. Yleisen viihtyvyyden vuoksi moderaattorit valvovat myös että keskustelijat noudattavat Forumin sääntöjä.

  Moderaattoreilla on Golfpisteen keskustelualueella yli 35 vuoden ja 15 000 viestin keskusteluhistoria. Keskustelualueen moderaattoreina toimii

  LDR-MOD Dole (keskusteluissa -Hippo--)
  MOD Q8 (keskusteluissa MOD Q8)
  MOD Persimonni (keskusteluissa Parti)

  LDR-MOD Dole

  #1073254 Ilmoita asiaton viesti

  Keskustelualueelle on tullut muutamia muitakin pikku-uudistuksia.

  -Kuten pari tarkkasilmäistä on jo huomannutkin, ”ilmoita asiaton viesti” on palannut. Se johtaa samaan laatikkoon, kuin moderaattoreille lähetetty posti moderaattori@golfpiste.com

  -Sivustoa voi nyt mobiililaitteilla zoomata

  -Säännöt on uusittu

  -Pikalinkkeihin (oikealla, mobiilissa aihealueiden jälkeen alla) on tullut uusi painike uusimmat viestiketjut. Siitä klikkaamalla pääsee näkymään jossa kaikki viestiketjut, aihealueista riippumatta, ovat järjestetty kronologiseen järjestykseen niin että viimeksi kommentoitu on aina ylimpänä.

  -”Peukut” on poistettu.

  Yleistä aihealueen näkymää on moderaattoreiden sticky ketjujen takia laajennettu kahdeksaan ketjuun.

  LDR-MOD Dole

  #1073520 Ilmoita asiaton viesti

  Kuten Uudistuksen kommentit ketjusssa on käyty keskustelua, joidenkin kirjoittajien, erityisesti nimimerkin ts viestejä on jäänyt näkymättömiin. En ole koodari, mutta kyseisessä keskustelussa nimimerkki 4par avasi koodia ja vaikuttaa siltä että asia liittyisi nimimerkin reputation arvoon, eli nimimerkin ”peukutuksista” saatuun virtuaaliseen ”maineeseen”. Nyt kun peukutukset on poistettu, tilanne näyttäisi korjautuneen. ts:n viestejä on palautunut näkyviin ja ainakaan tänään klo 12 jälkeen jolloin ”peukutukset” poistettiin, ei nähdäkseni ole yhtään viestiä jäänyt näkymättömiin. Toivottavasti tämä kiusallinen bugi ei enää vaikeuta keskustelua.

  LDR-MOD Dole

  #1073872 Ilmoita asiaton viesti

  Aihealueen alkuun liimattuja viestiketjuja, eli ”stickyjä” ei pysty mitenkään päättelemään stickyiksi avaamatta ketjua, joten käyttäjäpalautteen perusteella jatkossa editoin liimatun viestiketjun otsikkon perään (sticky).

  Kiitos käyttäjäpalautteesta.

  LDR-MOD Dole

  #1076352 Ilmoita asiaton viesti

  Olen siirtänyt parista ketjusta osia, paremmin niitä keskusteluja kuvaavan otsikon alle. Moderaattorit seuraavatn sivuraiteille ajautuvaa keskustelua aina jonkun aikaa, jos se palautuu aiheeseen, hyvä, jos ei, se siirretään sopivampaan ketjuun. Käyttäjiin kohdistuva keskustelu ei ole soveltuvaa missään.

  Asia ei ole vakava, ja siitä ei edes voi teitä käyttäjiä syyttää, koska keskustelualueen haku toiminto poistettiin sivuston uusimisen yhteydessä. Asiaan liittyy nippu teknisiä ongelmia, mutta Golfpiste tutkii asiaa. Pidän toimintoa muutenkin tärkeänä ja olen pyytänyt Golfpistettä priorisoimaan asian korkealle.

  Jos haluatte jotain vanhaa ketjua, tai aihetta hakea, tällä hetkellä Google haulla löytyy ketjuja kun hakukenttään lisää hakusanan lisäksi Golfpiste. Tai jos on joku tunnistettava nimimerkki tiedossa, haku tarkkenee. Tässä esimerkiksi tulos hakusanoille Golfpiste Calex Florida

  https://www.google.fi/#q=golfpiste+calex+florida

  Mutta en voi olettaa että alatte hakemaan vanhoja aiheita Google haulla, joten jatkamme hyvässä hengessä samalla mallilla kuin tähän saakka.

  Myös lupasin KL vastata käyttäjäprofiilin ulkoasun mahdolliseen laajennukseen. Asia on edelleen käsittelyssä, mutta ei ole listalla aivan tärkeimpien joukossa. Joten jos sellainen saadaan tehtyä, aikataulua en uskalla arvioida, mutta asiaa ei ole unohdettu.

  LDR-MOD Dole

  #1078706 Ilmoita asiaton viesti

  Etsi toiminto on saatu jälleen toimimaan. Haku kohdistuu viestikentässä olevaan tekstiin, sekä viestiketjujen otsikkotekstiin. Haku huomioi myös sanan sisällä olevat sanat, esimerkiksi aiemmin käyttämäni esimerkki Florida löytää sanan myös sanoista Floridassa, Floridasta, jne. Tulokset näytetään viesteinä kronologisessa järjestyksessä, uusin ylimpänä. Viestistä voi klikata varsinaisen viestiketjun nimeä, jolloin pääsee viestiketjuun.

  Pelkkää nimimerkkiä ei tällä hetkellä pysty hakemaan ja hakua ei pysty mitenkään rajaamaan, mutta hakutoiminnon palautuminen lisää varmasti käyttömukavuutta.

  LDR-MOD Dole

  #1078773 Ilmoita asiaton viesti

  Pofiilitietojen laajennus on käsitelty. En ala erittelemään syitä, mutta valitettavasti ainut mihin tällä hetkellä pystymme, on lisäämään rekisteröitymisajankohdan. Tämä muutos tullaaan tekemään.

  Näin ollen jatkossa saa keskusteluun liittää yhteystietonsa, tai kotisivunsa, myös amatikseen golfin kanssa työskentelevät, kunhan se liittyy aiheeseen eikä ole viestin itsetarkoitus.

  Kiitos käyttäjäpalautteesta KL.

  LDR-MOD Dole

  #1078851 Ilmoita asiaton viesti

  Ketjun Uudistuksen kommentit nimi on vaidettu otsikoksi Palauteboxi

  Moderaattorit vastaavat kaikkiin yksityisviesteihin joissa vastausta pyydetään, mutta Ilmoita asiaton viesti palautteisiin ei pysty vastaamaan. Jatkossa, jos siihen ilmenee tarvetta, tulemme joka maanantaina kyseisessä ketjussa käsittelemään palautteita joihin ei pysty vastaamaan. Viestien sisältöä ja kirjoittajiin liittyviä yhteystekijöitä ei tulla julkaisemaan, ainoastaan aiheet. Palautteiden antajat tulevat pysymään anonyymeinä.

  Ketjun alkuosa pysykööt mukana muistona menneisyydestä.

  Kiinnitän ketjun Yleiset aihealueen alkuun ja jatkossa käyttäjät voitte antaa palautetta ja ehdotuksia kyseisessä ketjussa. Moderoinnin linjasta ja yksittäisistä moderointitapauksista ei luonnollisesti sielläkään aleta keskustelemaan. Niistä voi halutessaan lähettää palautetta suoraa moderaattoreille.

  Viimeisen viikon aikana ei ole palautetta juurikaan tullut, joten palaamme asiaan viimeistään ensi maanantaina.

  LDR-MOD Dole

  #1080935 Ilmoita asiaton viesti

  Ketjussa Palauteboxi tuli ilmi, että etusivulla olevan Uusimmat keskustelut alueen viestien kellonajoissa oli virhe. Minuuttien kohdalla oli kuluva kuukausi. Virhe on nyt korjattu.

  Kiitos käyttäjäpalautteesta Jiiär ja Kanindödare

  LDR-MOD Dole

  #1080936 Ilmoita asiaton viesti

  Linkkien aukeamiseen on tehty muutos. Nyt linkit aukeavat selaimesta ja käytettävästä laitteesta riippuen, joko uuteen välilehteen, tai uuteen ikkunaan.

  Kiitos käyttäjäpalautteesta ts.

  LDR-MOD Dole

  #1080937 Ilmoita asiaton viesti

  Profiilitietoihin on lisätty profiilin ensirekisteröitymisajankohta ja suurempana uudistuksena, Aiheet ja Viestit jäljessä olevaa laskuria klikkaamalla pääsee näkymään jossa on aikajärjestyksessä kaikki profiilin avaamat aiheet, sekä kirjoitetut viestit.

  LDR-MOD Dole

  #1081433 Ilmoita asiaton viesti

  Joillain käyttäjillä on tällä hetkellä ongelma kirjautumisen kanssa. Kyseessä ei ole moderointitoimenpide, niistä ilmotetaan aina erikseen Moderaattoreiden toimenpiteet ketjussa, vaan tekninen häiriö. Asia on käsittelyssä ja toivottavasti ratkeaa nopeasti.

  LDR-MOD Dole

  #1086271 Ilmoita asiaton viesti

  Tänään aloitaa keskustelualueella uusi moderaattori Q8. Q8 nimimerkin eteen on nyt liitetty etumerkiksi MOD, joten jatkossa hän jatkaa kirjoittamista aivan normaalisti omalla profiilillaan, nimimerkillä MOD Q8, samalla toimien myös moderaattorina.

  Moderaattoritiimissä tulee olemaan kokonaisuudessaan kolme moderaattoria, kolmaskin on jo tiedossa, mutta hän liityy varsinaiseen toimintaan myöhemmin.

  LDR-MOD Dole

  #1095332 Ilmoita asiaton viesti

  Pörssissä on teknisiä ongelmia. Ainakin ilmoitusten jättämisessä ja ilmoitusten selailussa on häiriöitä. Asia on käsittelyssä.

  LDR-MOD Dole

  #1097073 Ilmoita asiaton viesti

  Syyskuussa forumuudistuksen yhteydessä ajatukseni oli kolmesta moderaattorista. Kahden muun nimetkin olivat mielessäni. Q8 aloitti jo jokin aika sitten ja nyt mukaan liittyy myös toinen, MOD Persimonni. MOD Persimonni esittäytyy itse myöhemmin.

  Palstan moderaattoreina siis jatkossa toimii

  LDR-MOD Dole
  MOD Q8
  MOD Persimonni

  LDR-MOD Dole

  #1103298 Ilmoita asiaton viesti
  MOD Persimonni
  Moderaattori

  Hyvää päivää kaikille. Testaan miten nämä mode-tunnukset toimivat. Olen ollut mukana mode-tiimissä jo jonkin aikaa, mutta tämä on ensimmäinen postaukseni moderaattorin hattu päässä. Silloin kun osallistun keskusteluun ilman hattua nimimerkkini on Parti.
  On hieno asia että palstan keskustelu on tasolla jossa moderoinnin tarve lähestulkoon nolla. Jatketaan samaan malliin.

  #1106547 Ilmoita asiaton viesti

  Vaikka Pörssissä on asiasta varoitettu, on aiheellista tässäkin taas muistuttaa pörssin etusivulla olevasta varoituksesta:

  Kehotamme käyttäjiä varovaisuuteen ilmoitusten oikeellisuuden ja rahaliikenteen ym. osalta. Ilmoittajat ovat henkilökohtaisesti vastuussa ilmoituksistaan. Golfpiste ei vastaa ilmoitetuista tuotteista, palveluista tai vahingoista, jotka mahdollisesti aiheutuvat myyjälle, ostajalle tai kolmannelle osapuolelle ilmoitusten sisällöstä, kaupan viivästyksestä tai virheellisyydestä.
  VAROITUS! Varastettuja mailoja on liikkeellä.

  Vaikka moderaattorit toimivat ainoastaan täällä Forumilla, mahdollisista pörssissä tapahtuneista väärinkäytöksistä voi lähettää meille postia, ohjaamme ne oikeille tahoille Golfpisteen toimitukseen.

  Be careful out there

  LDR-MOD Dole

  #1119828 Ilmoita asiaton viesti

  Muutamaankin otteeseen on viestien lainaus herättänyt epäselvyyttä.

  Alustan muutoksen jälkeen Forumin ohjeiksi on jäänyt vanhan forumin ohjeet. Eli suurilta osin ne eivät ole enää käyttökelpoisia. Ne pitäisi oikeastaan poistaa kokonaan etteivät ne turhaa sotke kirjoittajien ajatuksia. Tai tietysti ensisijaisesti ne pitäisi päivittää, mutta, mutta… Olen ajatellut itse ottaa tästä jossain vaiheessa kopin, mutta homma on aika suuri ja kun me modet tehdään tätä vain keskustelun ohessa vapaaehtoisina, ei ole vielä tullut alettua siihen.

  Tämä viestien lainaaminen valitettavasti ei ole ihan yhtä selkeä mitä ennen, mutta tällä nyt mennään. Yhden palautteen perusteella toimitus copy-pastesi ohjeisiin tänne keskustelun joukkoon kirjoittamani viestien lainaamisohjeen. Tässä siitä tähän ketjuun copsu.

  3.3 Vastaa viestiin edellistä viestiä lainaten

  Quoteamisessa on kaksi tapaa:

  1. Copy-pastetaan lainaus viestikenttään. Siirretään kursori viestin alkuun ja painetaan B-QUOTE painiketta kerran. Sitten siirretään kursori lainauksen loppuun ja painetaan taas B-QUOTE painiketta, silloin loppuun tulee sama tagi, mutta lopun tagin alussa on kenoviiva, joka tarkoittaa että se sulkee edellisen tagin.

  2. Copy-pastetaan lainaus viestikenttään. Maalataan se kokonaan mustaksi ja painetaan kerran B-QUOTE painiketta. Silloin tulee automaattisesti sekä alkuun, että loppuun oikea tagi.

  Itse käytän tietokoneella vaihtoehtoa 2, kun tietokoneella teksti on helppo maalata ja mobiililla jossa maalaus on vähän kankeampaa vaihtoehtoa 1.
  Jos lainauksia on useita, jokaselle tehdään omansa.

  LDR-MOD Dole

  #1126000 Ilmoita asiaton viesti

  Tähän saakka on ollut tapana että kaikista moderointitoimenpiteistä on ilmoitettu. Suuremmista moderaattoreiden toimenpiteet ketjussa, pienemmistä viesteissä, moderoineen moden allekirjoittamana.

  Nyt siirrytään käytäntöön että vähäisemmistä ”operaatioista” ei enää erikseen ilmoiteta. Esimerkiksi äsken ohiajaessani muokkailin vähän quoteja, niistä nyt on turha teille raportoida. Jatkossa mennään sillä että näillä vähäsillä toimenpiteillä ei enää teitä häiritä, jos joku asia herättää kummastusta, kysäiskää modeboxin kautta. Ketjujen jaot, viestien siirrot, yms. näkyvämmät toimenpiteet, niistä edelleen pistetään viestiin info ja tekijän allekirjoitus.

  LDR-MOD Dole

  #1133697 Ilmoita asiaton viesti

  Yleensä eri keskusteluryhmiin moderaattoreiksi valikoituvat aktiiviset pitkäaikaiset keskustelijat. Niin myös täällä. Keskustelijat ottavat nimimerkkinsä eteen tunnuksen MOD ja keskustelun ohessa toimivat samalla myös moderaattoreina, kuten meistä kolmesta esimerkiksi Q8 on tehnyt. Parti / MOD Persimonni taas päätyi ratkaisuun että keskustelee omalla tutulla nimierkillään Parti ja tarvittavissa modaamisissa käyttää siihen tarkoitukseen luotua erillistä nimimerkkiä MOD Persimonni.

  Minä taas tein täysin uuden nimimerkin ja lopetin vanhalla kirjoittamisen kokonaan. Useammin kuin kerran minun ja Q8:n keskustelijoina kirjoittamia viestejä kuitenkin tulkitaan moderaattorin viesteiksi ja tämä on jopa huomattavasti rajoittanut keskusteluaktiivisuuttani. Näinpä siis selkeyden vuoksi jatkossa siirryn MOD Persimonni / Partin käyttämään tapaan, eli otan keskusteluissa käyttööni taas vanhan nimimerkkini -Hippo-. Tarvittaessa näissä vähäisissä moderoinneissa, käytän sitten nimimerkkiä, tai allekirjoitusta LDR-MOD Dole.

  LDR-MOD Dole

  #1176396 Ilmoita asiaton viesti

  29.8.2016 tapahtui Golfpisteen Forumilla uudistus, suurimpana muutoksena aktiivinen jälkimoderointi. Vuosi on siitä nyt menty. Eilen Otavamedialla Golfpisteen kanssa hieman keskustelimme Golfpisteen Forumin kuluneesta vuodesta, nykyhengestä ja tulevaisuudesta.

  Forumin henki on vuoden takaisesta merkittävästi muuttunut ja me MOD veljeskunta nykyään keskitymmekin ennemmin normaaliin keskusteluun, joka meidän päätarkoituksemme tietysti onkin. Keskustelu on asiantuntevaa ja golfiin olennaisesti kuuluva etiketti toimii nykyään myös täällä golfareiden Forumilla. Haluan korostaa että laadukaaseen, asiantuntevaan ja toiset huomioon ottavaan keskusteluun on päädytty keskustelijoiden toimesta, ei moderoinnin.

  Kulunut vuosi alkoi vauhdikkaasti ja värikkäästi, joka oli odotettavaakin, mutta on sen jälkeen sujunut äärimmäisen miellyttävästi. Golfpisteen kanssa koitamme keksiä joitain uudistuksia käyttömukavuuden ja keskustelun sujuvuuden edistämiseksi, kuten myös aktiivisuuden. Yleistä aihealueen alkuun liimattuun Palauteboxi ketjuun Golfpiste kannustaa kertomaan kehittämisideoista. Vaikka käyttäjillä voi olla sellainen olo että uudistuksia ei ole tehty, selailemalla tätä ketjua ja Palauteboxi ketjua, huomaa että uudistuksia on kyllä vuoden aikana aika tavalla toteutettu. Lähes kaikkiin uudistusehdoituksiin on reagoitu.

  Golfkausi alkaa hiljakseen kääntyä loppuunsa ja kentät alkavat valmistautua talven tuloon. Golfpiste ja Moderaattorit, minä etunenässä, kaiken pahan alkuna ja juurena, kiitämme keskustelijoita kuluneesta vuodesta. Suuria muutoksia ei Forumille ole odotettavissa, eikä niihin ole tarvettakaan. Ideoita voi tiputella Palauteboxi ketjuun, moderaattorit ohjaavat niitä tarvittaessa eteenpäin Golfpisteelle. Moderaattoreille suoraa palautetta voi totuttuun tapaan pistää maililla osoitteeseeen moderaattori@golfpiste.com

  LDR-MOD Dole / -Hippo-
  MOD Q8
  MOD Persimonni / Parti

  #1197639 Ilmoita asiaton viesti

  Alunperin 1,5 vuotta sitten kun ensimmäistä kertaa Otavamedian taloon menin ja Golfpisteen toimituksen kanssa Golfpisteen Forumin moderointia lähdettiin pohtimaan, pidettiin hyvänä asiana että moderointi on ”ulkoistettu” eli riippumaton Golfpisteestä. Näin ollen siis uskottavaa kaikista näkökulmista katsottuna. Moderaattoreiksi valikoituivat Forumin pitkäaikaiset aktivistit, kuten keskusteluryhmissä usein käy.

  Nyt kuitenkin olen olen siirtymässä uuteen päätoimiseen työhön yhden golfyhtiön palvelukseen, joten tästä näkökulmasta katsoen alan olemaan vähän jäävi moderoimaan täällä, kun aiheena voi olla oma työnantajakin.

  Näin ollen siis tänään lopetan Forumin moderaattorina ja tämä profiili siirtyy historiaan. Kirjoittajana jatkan profiililla -Hippo-. Forumin moderaattoreina jatkaa MOD Q8 ja MOD Persimonni. Mitään tarvetta ei enää ole käyttäjille ilmoittaa kuka on vastuullinen moderaattori, se lähinnä liittyi forumin uudistukseen 1,5 vuotta sitten, joten myöskin LDR etuliite poistuu moderaattoreiden käytöstä.

  Omalta osaltani kiitän keskustelijoita kuluneesta puolestatoista vuodesta ja siirryn kokopäiväisesti golfin pariin.

  LDR-MOD Dole / -Hippo-

Esillä 22 viestiä, 1 - 22 (kaikkiaan 22)
 • Aiheeseen ‘Moderaattoreiden tiedotteet (sticky)’ ei voi kirjoittaa uusia vastauksia.

Etusivu Foorumit Yleistä Moderaattoreiden tiedotteet (sticky)