Aihe: Wishonin ’painoruuvi’ - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

Wishonin ’painoruuvi’

Etusivu Foorumit Yleistä Wishonin ’painoruuvi’

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 33)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #183161 Ilmoita asiaton viesti

  Erilaiset menetelmät draiverin lavan painotuksen muuttamiseksi näyttävät hallitsevan aika paljon tämän vuoden draiveriuutuuksia. Wishon on viime vuonna kritisoinut hyvinkin äänekkäästi painoruveja vastaan, mutta nyt hän on kehittänyt oman version säädettävästä lavan painotuksesta. Wishonin versio löytyy malista 715 CLC ja on linkissä olevan tuotekuvaston sivulla 16 (muistaakseni). Selkeä innovaatio muihin verrattuna, jotka kopioivat suoraan Taylor Maden kehittämiä ruuveja. Veikkaan, että kokemuksia kuultaneen tällä palstalla myöhemmin. Lue lisää: Wishonin katalogi

  #360487 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Oisit pistänyt vielä Wishonin lapojen maahantuojan nimen ja yhteystiedot viestiin, niin ilmainen komponenttimainos olisi ollut täydellinen.

  Saatko varmasti aina alennusta W-ostoistasi, kun kaverin maahantuomia mailoja buffaat?

  #360488 Ilmoita asiaton viesti

  Kiitos hörhölle aina mielenkiintoisista uutisista!

  Minä laittaisin mielelläni maahantuojan yhteystiedot tähän, onhan hän minunkin kaveri mitä et muistanut mainita, mutta kun aina joku pässi vetää härän kokoiset herneet turpaansa:)

  #360489 Ilmoita asiaton viesti

  Muistuttaa idealtaan ’En-nyt-muista-minkä-pikkufirman ’Revolver-draiveria, jonka juuri eilen bongasin, vanhasta (vuoden 2000) Golf Monthlystä.

  Siinä oli ideana pyörittää avaimella ikään kuin pohjassa olevaa ’revolverin panos pesää ja täten jakaa painoa eri tavoin.

  #360490 Ilmoita asiaton viesti

  Täällä siis ei saa kertoa uusista välineistä – koska se on mainostamista.

  Täällä ei varmaankaan saa kertoa kenttienkään kuulumisia – koska se on mainostamista.

  Mistä täällä saa ’keskustella’? Ai – täällä voi haukkua kaukojäseniä. Ai jaa.

  Sovitaanko, että foorumin ylläpitäjät ilmineeraavat, jos keskusteluissa ylitetään heidän asettamansa rajat? Tuskin täällä enempiä poliiseja tarvitaan.

  #360491 Ilmoita asiaton viesti

  Tuo on kyllä hauskan näköinen systeemi.

  Herää kysymys, kannustaako se todistetusti petolliset suomalaiset veronkiertäjät harrastamaan klassista -’Katsokaa, Albatrossi!’/Kröhöm!!-kikkaa, jonka turvin klikataan maila Fade-väylän mukaiseksi kesken kierroksen??????????

  ?

  #360492 Ilmoita asiaton viesti

  What’s in my bag ketjun mukaan Hörhön bägistä löytyy nykyään pelkkää Taylor Madea. Arvelisin kaverin kiinnostuksen muutenkin siis olevan muualla kuin komponenttibisneksessä.

  Hörhö: Eikös sulla olut jotain wedgejä siellä tour groove käsittelyssä? Joko ne on tulleet ja jos olet päässy kokeilemaan, miltä vaikuttaa?

  Itse pelasin Italian matkalla yhden rundin jollain kauheilla vuokramailoilla kun oma bägi ei ehtinyt jatkolennolle. Niissä oli tosi ’tour groovit’. Top Flite XL2000 palloistakin repeili kuoret – mitenköhän pehmeäkuorisille olisi mahtanut käydä.

  #360493 Ilmoita asiaton viesti

  Eihän mailan ominaisuuksia saa muuttaa kesken kierroksen…

  Samanlainen painopisteen säätöruuvi oli aikoinaan myös joissakin tennismailoissa. Ne kiellettiin hyvin pian kisoissa…

  #360494 Ilmoita asiaton viesti

  Sinänsä mielenkiintoinen ratkaisu, kunhan vain osaisi käyttää sitä. En ainakaan heti tajunnut miten tuota ruuvia pitää lukea että asetukset ovat kohdallaan.

  Sallittuahan tuo muunto ei ole kesken kierroksen, mutta se on tehty aika helpoksi tuossa mailassa joten jollakin se voi käydä mielessä. Käsittääkseni R7:ssa tuo säätö on hankalampaa joten kesken kierroksen ei niin vain sitä tehdä.

  #360495 Ilmoita asiaton viesti

  tekeekö kukaan suomessa näitä tour uria wedgeihin?

  millasella laitteella ne tehdään?

  #360496 Ilmoita asiaton viesti

  Minulla ei ole yhtään Wishonin mailaa bägissäni tai autotallissani. Muiden merkkien mailoja löytyy tällä hetkellä noin 50 kpl. En ole koskaan ostanut mitään Wishonin maahantuojalta, eli Vasemmalta pakilta, tai käyttänyt muutoin hänen palvelujaan. Olen ennen Vasemman pakin maahantuonnin aloittamista ostanut yhden Wishonin rautasetin, jota minulla ei enää ole. Riittääkö selvitykseksi?

  Toivottavasti Wishon ei vie sinulta tai perheeltäsi aivan kaikkea ruokapöydästä, vaikkakin kirjoituksestasi voisi niin kuvitella…

  #360497 Ilmoita asiaton viesti

  Ei riitä selvitykseksi. Missä viipyy teletunnistetiedot?

  hirveä mainos alkaa:

  Se tour groove homma kiinnostaa, koska riittävän määrän tilaamalla saisi varmaan suoraan valimosta kromaamattomia lapoja, jotka voisi sitten käyttää siellä tour groove pajalla. Sitten ne voisi kromauttaa tai jättää raw pinnalle.

  :hirveä mainos loppuu

  Saatan nykyään pelata monta kierrosta samalla ProV1:llä. Tulisi vähän katu-uskottavuutta kun parin wedgelyönnin jälkeen saisi heittää risan pallon lähimpään vesiesteeseen:-).

  #360498 Ilmoita asiaton viesti

  Tour groovit ovat yleensä maksimimittaan jyrsittyjä uria. Ilmeisesti toleranssien takia normaaleissa ’hyllywedgeissä’ on jonkin verran kapeammat ja matalammat urat, mitä säännöt sallisi. Suuremmalla toleranssilla valmistamien on edullisempaa, eikä lavat pääse vahingossa ylittämään sääntöjen määräämiä rajoja. Sehän olisi valmistajan kannalta aika kiusallista.

  Suomessa näitä ei tee kukaan. Huotelin tekee (tai on ainakin joskus tehnyt) muistaakseni urien korjauksia ja teroituksia ns. v-grooveiksi, siis v-kirjaimen muotoiset urat. Huotelinin käsittelyssä vanhat urat täytyy olla kohtuullisen hyvässä kunnossa, sillä niitä käytetään ’ohjureina’. Kyselkää Huotelinilta enemmän. (Toivottavasti Teuvo ei kimpaannu entisestään). Mikäli lapa on pinnoitettu, on ongelmana urien ruostuvuus, joka ei ole esim. kromatussa lavassa ’siistin’ näköistä.

  Viime kesänä oli käytössä Titun C2 wedget (sorry Teuvo) 254.10 ja 260.12. Näissä on tour groovit (box-groov) ja spinniä riittää niin paljon, että sitä voisi jakaa muillekin. Välillä ei pysynyt greeneillä. Yksi alan ammattilainen kysyi yhdellä kierroksella, että ’onko toi nyt kivaa peruutella ulos greeniltä tai kauemmaksi lipusta?’ ’Totta helv…ssä on, ainakin harkkarundilla!’ C2:set voidaan tehdä uusista tai vanhoista lavoista. Ostin omani jenkeistä, enkä tiedä ovatko ne uudet vai vanhat kunnostetut. Ensin vanha pinnoite poistetaan (jos sitä on ylipäätänsä laitettu) ja vanha lapa kunnostetaan. Urat jyrsitään ja laitetaan päälle kuparipinnoite korvaamaan painonmenetystä ja väittävät sen vielä pehmentävän tuntumaa. Viimeiseksi päälle laitetaan haluttu pinnoite. Yleensä kromi, satiini tai musta. Omani on myynnissä, jos jotakuta kiinnostaa ostaa. Kysyä voi Laaksoselta (sorry Teuvo).

  Bägiini tulee TM:n Tour wedget (sorry Teuvo), joissa on Box groovit. Grindaus on vähän erilainen kuin hyllykamassa. En ole lyönyt niillä vielä kertaakaan, koska niihin laitetaan tällä hetkellä varsia Laaksosen toimesta (sorry Teuvo).

  Kovin hitti on tällä hetkellä Y-groovit, mutta niitä ei ole tällä hetkellä kuin TM:n tour-wedgeissä (sorry Teuvo). Harvinaisimmat ovat satiini pinnoitteella ja maksavat suunnilleen 275 USD, eli ilmeisesti Teuvollekin liikaa. Y-grooveilla tulee eniten spinniä.

  Pallon kuorimisesta: C2:lla (sorry Teuvo) tavalliseen ProV1:een (sorry Teuvo) voi jäädä ’täydellä’ svingillä jälki kuoreen. X kestää mielestäni paljon paremmin. Ei nitä palloja nyt hälyyttävän paljon mennyt. Tulipahan hyviä treenipalloja. En ole kokeillut kovia palloja. Joku oli testannut asiaa jenkkilässä ja todennut, että pehmeämpi kuori vaurioituu vähemmän kuin kova. Ilmeisesti kova murtuu helpommin.

  TM:n box- ja -groovien (sorry Teuvo) ei pitäisi kuoria ainakaan normaaleja ’pelipalloja’.

  #360499 Ilmoita asiaton viesti

  Ei muuta…

  Ja vedetään sitä hernettä syvemmälle!!

  #360500 Ilmoita asiaton viesti

  mutta mulla pääsi nauru ääneen päästyäni noin puoleen väliin tuota Hörhön erinomaisen selvittävää tekstiä eri grooveista ja wedgeistä.

  #360501 Ilmoita asiaton viesti

  ’Joku oli testannut asiaa jenkkilässä ja todennut, että pehmeämpi kuori vaurioituu vähemmän kuin kova.’

  Tossa voi olla perää. Sen XL2000:n pinnasta repesi sellaisia kuorenpaloja, jotka jäivät sitten roikkumaan siihen kylkeen. Pikkuhiljaa se olisi varmaan alkanut näyttää tennispallolta. Ehkä pehmeämpi kuori tosiaan joustaa eikä repeile samalla tavalla.

  Ne vuokramailojen urat oli kyllä ihan omaa malliaan. Urien reunat oli tasan 90* kulmassa lyöntipintaan nähden. Se kai ei edes tuota parasta spinniä – eikös Ping eye2:n U-groovit olleet nimenomaan sen urien reunojen viisteen takia alkuun laittomat?

  #360502 Ilmoita asiaton viesti

  Kun AisHokissakin mittautetaan lapa silloin kun kaverilla menee hyvin, niin eikö olisi meilläkin täällä Golfin mekassa ja naapurikateuden luvatussa maassa syytä esim. Mestiksissä ekan rundin jälkeen mittauttaa kärkikymmenikön groovit, valokuvata painotusruuvien sijainti ennen ja jälkeen kierroksen, tarkistaa pallot GPS-laitteiden varalta ja vielä nuuhkaista pulloon, ettei siellä vaan EPO haise?

  JA: Johtuuko minun viime kauden mestiksissä kärsitty cutin alitus sittenkin jonkun NIHILISTIN laittomista Gruuveista?????

  PERKELE!

  #360503 Ilmoita asiaton viesti

  Itse olen huomannut rangella, että groovit alkavat pikkuhiljaa täyttymään rangepallon kuoresta, kun ko. wedgellä päästelee menemään. Urat siis tukkeutuvat. Sattuneesta syystä pallon vaurioita en ole lyönnin jälkeen päässyt katsomaan. Kyllähän ne urat joskus tukkeutuvat tavallisissakin lavoissa, mutta noissa tukkeutuu huomattavasti nopeammin. Ainakaan ProV1:llä pelatessa uriin ei jää mitään ’tavaraa’ vaikka pallon kuori vähän kärsiikin. Jos kuori on liian pehmeä, niin varmaankin kuori taas kärsisi? Voisi joskus piruuttaan kokeilla vaikka Titun Tour Balatalla. Kauankohan kestäisi :))

  #360504 Ilmoita asiaton viesti

  Tepa kirjotti: ’Sinänsä mielenkiintoinen ratkaisu, kunhan vain osaisi käyttää sitä. En ainakaan heti tajunnut miten tuota ruuvia pitää lukea että asetukset ovat kohdallaan.’

  Tuli itsekkin vähän aikaa ihmeteltyä, mutta sivu 17 paljasti asian. Asennon näkee sen metallisen korkin alta. Tämä tekee samalla kesken kierroksen tapahtuvan muutoksen vaikeammaksi. Ensin pitää ottaa korkki irti säätää painoa ja sitten korkki takas. Saa olla aika iso albatrossi että ehtii salaa säätämään 🙂

  Kaiken kaikkiaan hauskan näkönen systeemi. Olis kiva päästä testaamaan…

  #360505 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Mitäs jos työnnät ne don wishiooodit vaik sinne missä ei aurinko paista ja jätä noi ruuvipenkki basat ja osta poika kunnon Staageni oukei.!!!!!!!!!

  #360506 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Mulle on ihan sama koska en ikinä tule lyömään millään wisönillä.Näyttää ihan munakellolta koko’maila’.En tarvi mitään ruuveja kun osaan lyödä omalla 983 K:lla ihan suoraan muutenkin.

  #360507 Ilmoita asiaton viesti

  Voi kiesus 🙂

  Lavis, missä päin liikut tällä hetkellä? Olis pari nopeaa ja helppoa keikkaa!!

  #360508 Ilmoita asiaton viesti

  Tässä maassa on uskonnonvapaus. Siihen kai kuuluu osana lupa julistaa omaa uskontoaan:).

  #360509 Ilmoita asiaton viesti

  Meillä toki on uskonnonvapaus sekä ilmaisun- ja sananvapauskin, mutta estäisivätkö ne mitenkään esim. jonkinlaisen älykkyystestin käyttöönottoa rekisteröinnin yhteydessä? Vai meneekö syrjinnän puolelle? Ehkä interaktiivinen Lavis olis sittenkin parempi vaihtoehto…

  #360510 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllähän sitä Kraistuksen-Uskoakin levitettiin sapelin, kirveen ja jopa inkvisition voimin, ja kappas kuinka hyvin kävi, saatiin semmonen tänne oikein valtionuskonnoksi asti!

  Voin siis aivan hyvin käydä ovelta ovelle saarnaamassa omaa HERÄTYSKELLO!-liikettäni oikein mielelläni, apuna Litsari ja hurja katse! BooBoo ym. vapiskaa…

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 33)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Wishonin ’painoruuvi’