Aihe: Voittokulku jatkuu - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

Voittokulku jatkuu

Etusivu Foorumit Yleistä Voittokulku jatkuu

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 28)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #183102 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Nimittäin David Duvalin. Kun Mickelson tekee kenttäennätyksen 62 (-10) niin David hankkii gloriaa hieman toisella taktiikalla. Avauspäivänä tulos Pebble Beachilla 85 (+13). Ei taida pelata kahta kierrosta enempää tänäkään viikonloppuna. Mikon ongelmat taitaa olla aika pieniä tähän verrattuna. Mikähän sillä Davidilla on…taitaa olla itsetunto jo vessapaperia (kerran pyyhittyä ja kastunutta).

  #359639 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Niin. Ihan kuin kopio mun scorecardista, paitsi toi driven pituus:)

  Duvalin eilisen kierroksen tulossatoa.

  EAGLES 0

  BIRDIES 1

  PARS 8

  BOGEYS 5

  DOUBLE BOGEYS 3

  OTHER 1 (tripla)

  DRIVING ACCURACY 50

  DRIVING DISTANCE 256.0

  PUTTS PER ROUND 32

  PUTTS PER GIR 2.000

  GREENS IN REG 33

  SAND SAVES 50

  #359640 Ilmoita asiaton viesti

  Miten se tuonne tourille on edes päässyt? Vanhoilla näytöillä vuodelta -01 vai? Tienestit Laskee nätisti.Vuonna-01 2,8 miljoonaa, -02 0,8 miljoonaa, -03 ei enää IHAN niin paljoo..

  Vai käykö se karsinnoissa täräyttämässä, ja vaipuu sitten taas varjojen maille??????

  Lue lisää: Davidin palkkanauha -03

  #359641 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä yhdellä Major-voitolla aika pitkään pelaa. Näyttäisi olevan pelioikeus vuoden 2001 British Openin voiton perusteella vielä ensi kauden loppuun asti.

  Lue lisää: MC-mies

  #359642 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Taitaa olla tän vuoden kierroksilla ka. jotain +8.

  #359643 Ilmoita asiaton viesti

  Kyseleeköhän David PGA Tourin 1.tiillä pojilta:

  ’Paljos jätkil on händärit? Mul on 8..’

  Singelimiehii..

  #359644 Ilmoita asiaton viesti

  Dave kyttäilee sitä, että jonain päivänä joku Majoreista pelataan tasoituksellisena pistebogey-kisana ja iskee sitten puhdistaen pöydän!

  #359645 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Taitaa itseluottamus olla ihan hukassa…En vaan tajuu miten yks mailman parhaista pelaajista(ennen) voi hukata pelinsä tolle tasolle….

  #359646 Ilmoita asiaton viesti

  Duval:han on yksi niista historian kolmesta pelaajasta, jolla on PGA Tour kisasta esittaa 59 score cardissa. Lisaksi mies kekkuloi maailmanlistan kakkosena jonkin aikaa, pitaen maanmiehensa ja myos Niken sponsoroiman Tiikerin kanssa golf-maailman valtikkaa kasissaan.

  Toissa vuonna David paloi nk puhki (Aki Rahunen -ilmio ;)) ja kyllastyi koko touhuun taydellisesti. Kaveri ei koskenut mailoihin reiluun puoleen vuoteen. Viime vuonna David palasi vanhojen meriittiensa auttamana muutamiin turnauksiin (ja jopa majoriin), mutta kun on kerran palanut jostain asiasta taysin puhki, niin on helevetin vaikeeta loytaa sita kipinaa enaa siihen tuntikausien paivittaiseen harjoitteluun.

  AT&T Pebble Beach pelataan toissa viikkoisen PGA Tour kisan tavoin pro-am turnauksena, jonne David on tainnut menna ainoastaan sponsoreiden avuksi ja ’pitamaan hauskaa’. Josko tuo 85 mitaan hauskaa voi olla… Enpa katsonut eilen keta kuuluisuuksia Davidilla on flaitissaan, mutta oli keta tahansa, se tiimi ei tassa kisassa parjaa.

  Pebble Beachin kentat on kuitenkin kaikki niin pirun vaikeita, etta jos siella ei ole peli ’hanskassa’ (vrt fairwayt: 50%, putit:32 ja driving distancekin vain 256), niin kylla pelimiehillakin on vaikeuksia pelata alle par:n siella. Duvalilla nayttaa kaiken taman lisaksi olevan viela motivaatiovaikeuksiakin, notta enpa ihmettele.

  Jaaha, nayttaakin juuri draivanneen toiselle kierrokselle…

  #359647 Ilmoita asiaton viesti

  ei kuitenkaan ihan -91 Open-voittaja Ian Baker-Finchin veroinen romahdus uralla. -94 lopusta alkeen IBF ei selvittänyt kuin ennen lopettamistaan -97 yhtään cuttia ja lyöntikeskiarvo oli siellä 80:n huitteilla…Tunnetuin esimerkki herran kyvyistä nähtiin -95 Openissa, kun mies missasi 1. väylän St. Andrewsissa ensin vasemmalta ja sitten oikealta OUT (sehän ei nyt ole ihan 200m leveä). Baker-Finchin tavaramerkki pelin ollessa kunnossa oli suoralyöntisyys…Pelit loppui siihen, että pelasi 92 -97 Openin ekalla kierrokselle ja lähti kenttäsuunnittelijaksi ja kommentaattoriksi.

  Että on tää vaan metka peli, huipullakin.

  #359648 Ilmoita asiaton viesti
  EFC

  Tänäänhän David pelaa ’hyvin’. 13 väylää pelattu ja kierrosta +3 !!!!

  #359649 Ilmoita asiaton viesti

  Kävelin viime keväänä Old Coursella ja ihmettelin sitä IBF:n -97 avausta. Lyönnin pitää olla

  a) tolkuttoman vino ja kohtuullisen pitkä

  tai

  b) kohtuullisen vino ja tolkuttoman pitkä

  Montakohan outtia vasemmalle siinä on kentän historian aikan lyöty? Mun veikkaus on n. 1 per sata vuotta.

  Hemmo kuulemma pelaa kuitenkin nykyään paljon golfia huvikseen ja kertoo nauttivansa siitä. Onnellinen loppu siis joka tapauksessa. Duval sen sijaan näyttää olevan aika maansa myynyt.

  #359650 Ilmoita asiaton viesti

  Joo kylla IBF on nakynyt koko kauden alun ABClla kommentoimassa ja sellasella rusketuksella varustettuna, etta kentallakin on nakojaan viihdytty.

  #359651 Ilmoita asiaton viesti

  Baker-Finch mulls playing return

  Monday, 3 January, 2005, 14:53 GMT

  Baker-Finch won the Open at Royal Birkdale in 1991

  Australia’s former Open champion Ian Baker-Finch is considering a return to competitive golf after eight years out of the game.

  Lue lisää: Baker-Finch mulls playing return

  #359652 Ilmoita asiaton viesti

  Veikkaanpa, ettei pelkkä motivaation puute riitä selittämään DD:n ja monen muun golfkartalta kadonneen taitajan romahdusta. Uskon, että lähes jokainen vähänkin enemmän golfia pelannut on joskus kokenut hetkiä, jolloin tuntuu, että keho tekee jotain ihan muuta kuin mitä mieli halajaa. Tunne, että esim. ranteet operoivat osumahetkellä ihan itsekseen ei liene täysin vieras. Oman swingimuutokseni taustalla oli täydellisesti kadonnut tatsi osumahetken tapahtumiin. Rannekulma laukesi joko liian aikaisin tai ei ollenkaan, ja lopputulos oli täysin ennakoimaton (paitsi että epäonnistumisen todennäköisyys oli aika suuri…). Kyseessä oli siis YIPS.

  Koska aihe kiinnosti, etsiskelin siitä enemmänkin infoa. Ohessa pari kohtuullisen tuoretta linkkiä kuvauksiin ongelman eri versioista. Erillisen linkin päässä tarkempi kuvaus mistä yips:ssä kaiken kaikkiaan on/voi olla kyse.

  Yips draivatessa:

  http://www.golfdigest.com/instruction/index.ssf?/instruction/gd200408driveryips.html

  Yips chipatessa:

  http://www.golfdigest.com/instruction/index.ssf?/instruction/gd200409chippingyips.html

  Yips putatessa:

  http://www.golfdigest.com/instruction/index.ssf?/instruction/gd200410puttingyips.html

  Lue lisää: What the hell is yips??

  #359653 Ilmoita asiaton viesti

  Halajaakohan IBF todella suositulle Champions Tourille? Minkas ikainen han on? Ei voi olla kaukana tuosta 50-vuotis ’pylvaasta’. Normannin Krekkuhan tayttaa tassa juuri (ensi viikolla?) 50-vuotta ja aloittaa Champions Tourin kisat melkein saman tien. Ei pelaa montaa tana vuonna, mutta ilolla tervehdin sita uutista, etta han tulee meille ’kylaan’ elokuun lopulla kauden vikaan majoriin. Ja meikalaisen kotikentalle! Kadet hikoaa jo, silla pro-amissa ajattelin seurata hanta yhen paivan ja metsastaa nimmarin lipariin.

  Mita DDhen tulee, niin ei hanen loppuunpalamista ja tavallisen klubipelaajan swingimuutoksia voi oikeen verrata keskenaan. DDn loppuunpalamisesta oli yks proggis tv:ssa viime vuonna ja siina asiaa kasiteltiin. Kun kaveri oli yksi maailman kovimmista pelaajista ja tosiaan yksi Nikenkin suurimmista mannekiineista, niin tuo jatkuva reissaaminen, edustaminen, kilpaileminen ja pelin kasassa pitaminen voi vaan olla toisille liikaa. Kaikki eivat ole samanlaisia tyohevosia kun Vijay on, vaan heilla on tarkeampiakin asioita elamassa kun golf. DDlle perhe on se suurempi asia ja sen parissa han onkin viettanyt todella paljon aikaa ’breikkinsa’ aikana. Kyse ei siis ollut mistaan yipsista eika swingimuutoksista, vaan ihan yksinkertaisesti loppuunpalamisesta ja siita, etta koko golf alkoi maistua pahalta hanen suussaan. Ja siihen ei ole kun yksi laake…

  #359654 Ilmoita asiaton viesti

  En väitä, etteikö homma olisi alkanut DD:n kohdalla maistua puulta nopeasti British Openin jälkeen 2001. Kaikki olennainen oli saavutettu.

  Uskonpa myöskin, että kaverin ego on sitä luokkaa, ettei tourilla viitsi huvikseen puuhastella. Yips-tulkinta ei kuitenkaan ole minun analyysini DD:n paluuta (huom! nimenomaan ’paluuta’) kuvastavista ongelmista, vaan siitä on puhunut moni arvovaltainen taso. En myöskään rinnastanut klubituupparin ja huippuammattilaisen pelillisiä ongelmia, vaan totesin, että itsellänikin on omakohtaisia kokemuksia mystisestä kontrollintunteen katoamisesta, joten kykenen verifioimaan moisen ilmiön olemassaolon.

  Golfinn, se, että asuu USA:ssa ei kait tarkoita sitä, että sikäläisen golftourin salat olisivat yksiselitteisesti hanskassa ja sen myötä sinulla jokin etuoikeus tulkintoihin? Mutta jos kerran faktat ovat siinä määrin hallussa, tiedät varmaan sinäkin, että yips on sekä käsitteenä että ilmiönä lähtöisin eräiden maailman huippujen omia uranpohjia käsittelevistä itsetilityksistä.

  #359655 Ilmoita asiaton viesti

  Mista tama tallainen sikiaa, etta kun haluan sanoa oman mielipiteeni ja usein hyvin perustellun sellaisen (joka pohjautuu mm televisioon, kirjoihin sanomalehtiin ym), niin aina on joku vetamassa ton puuduttavan ’se etta asuu Jenkeissa ei tee susta viela experttia’ -klisheen mukaan kuvioihin?? Ei ymmarra.

  Nytkaan ei ollut tarkoitus Scooppia opettaa tasta asiasta, josta hanella nayttaa olevan hyvaa tietoa, vaan tuoda esille pari asiaa mitka ovat nakojaan hanelta jaaneet nakematta/kuulematta. Yhtaan en halunnut aliarvioida hanen aspektia taman juttuun, toin vain omani esille. Omani, joka perustuu mm tahan ohjelmaan, jossa DD itse tasta perheensa keskella puhui. Niin traagisista asioista kuin elamanvalinnoista.

  Mutta mitapa naista. Saahan asiasta (ja asioista yleensakin) olla montaa mielta. Olematta sen pahemmin vaarassa tai oikeassa. Samasta asiasta tassa puhutaan, tulkinoissa voi olla eroa.

  #359656 Ilmoita asiaton viesti

  Amatööri psykiatrina kallistuisin golfinnin tulkinnan puolelle. DD:llä näyttää olevan peli-ilo kadoksissa. Voisi kuvitella, että kaikilla täysjärkisillä huipuilla aina välillä kävisi mielessä onko pienen valkoisen pallon pieksemisessä pitkin ruohokenttiä hirveästi järkeä. Ei huipulle pääsemiseksi tarvitse tyhmä olla, mutta siitä voi olla apua.

  #359657 Ilmoita asiaton viesti

  Nyt Golfinn ei tiedä mistä puhuu, vaikka asuukin USA:ssa. Sikäläiset tiedotusvälineet ovat aivan pihalla siitä, mitä proffamaailmassa tapahtuu. Jostain syystä sinulla on hirvittävä tarve aina tuoda esille, missä asut, ikäänkuin nostaaksesi sen varjolla oman mielipiteesi muiden yläpuolelle. Sitten kun joku antaa takaisin, alat itkemään ettei sinua ymmärretä.

  Pari vuotta takaperin DD oli maailman huippu ja eräs tourin pitkälyöntisimmistä pelaajista. Tänä viikonloppuna hänen draivikeskiarvonsa oli 45 jaardia Davis Loven perässä ja osui vain kolmasosaan väylistä. Hän on PGA-tilastoissa hännillä kaikessa muussa paitsi puttaamisessa. Motivaation puute ei selitä tätä ilmiötä. Muutama vuosi sitten DD alkoi vetää puntteja, momentusta ym. hullunkiilto silmissä ohittaakseen Tiikerin. Ensin tuli tekninen romahdus ja sitten vasta henkiset ongelmat.

  Scoop, olet oikeilla jäljillä monen muun samojen asioiden kanssa painijoiden kanssa. Sen tiesi myös Harvey Penick, joka sanoi yipsiin liittyvästä ranteiden tunnehäiriötilasta ’Jos tiedät kuinka se korjataan, sinun tunneille on jono täältä Pekingiin’.

  #359658 Ilmoita asiaton viesti

  Golfinn asuu jenkeissä, seuraa läheltä maailaman kovatasoisinta golf-touria, pääsee pelaamaan ympäri vuoden, hänellä on tavoitteita lajin suhteen jne. Miksi hiivatissa tällä palstalla kateus täytyy osoittaa siten, että hänen kommentit tai tiedot ammutaan alas lähes joka kerta suhteellisen tökeröllä tavalla. Olisitte sen sijaan tyytyväisiä, että joku ’pääkallopaikalla’ oleva viitsii siitä huolimatta kirjoitella tänne. On aika läpinäkyvää…

  #359659 Ilmoita asiaton viesti

  Pahoittelen – olisi pitänyt lisätä hymiö tuon lausahdukseni perään. Se oli siis huuli (ainakin osin ;-)). Pidän kommenttejasi ja näkemyksiasi hyvässä arvossa, ja nimenomaan siksi, että sinulla on hyvät lähteet käsilläsi ja ’siellä’ asioista puhutaan useammilla foourmeilla kuin täällä.

  Peace!

  #359660 Ilmoita asiaton viesti

  Pahoittelen – olisi pitänyt lisätä hymiö tuon lausahdukseni perään. Se oli siis huuli (ainakin osin ;-)). Pidän kommenttejasi ja näkemyksiasi hyvässä arvossa, ja nimenomaan siksi, että sinulla on hyvät lähteet käsilläsi ja ’siellä’ asioista puhutaan useammilla foourmeilla kuin täällä.

  Peace!

  #359661 Ilmoita asiaton viesti

  (Sorry tuplaviesti, ei ollut tarkoitus toistaa itseäni…yhteys oikkuilee)

  Vp, fds: Alan ammatti-ihmisenä 😉 minun on vaikea uskoa, että tuolla tasolla pelkkä kyllästyminen johtaisi niin radikaaleihin muutoksiin suorituksissa kuin mitä DD:n kohdalla ollaan nähty (erityisesti ottaen huomioon hänen tasaisen nousujohteinen historia ennen korkeinta huippua). Sen sijaan on (mielestäni) hyvinkin mahdollista, että moinen mielentila (burnout) ja elämäntilanne yhdistettynä johonkin mentaaliin blokkiin (kausallisuhde voi näiden välillä olla kumpaan suuntaan tahansa) tuottaisi juuri tällaisen lopputuloksen. Sillä osaamisen ja lahjakkuuden tasolla mitä DD edustaa on vaikea kuvitella ettei kykenisi edes rutiinisuorituksiin. Kyseessä on kaiken muun ohella myös miehen oma kunnia ja maine.

  Ihan kuriositeettina myös: Yhdessä vaiheessa DD:ta auttamassa takaisin kuvioihin oli Hank Haney. Mies, joka itse kärsi pahasti draiviyipsistä, ja joka auttoi Mark O’Mearan eroon puttiyipsistä. DD:a opastanut Ledbetterkin on julkisuudessa sanonut DD:n kärsineen draiveriyipsistä (korjatkaa toki jos olen väärässä).

  Eivät nämä niin henkimaailman juttuja ole – tuikitavallisia mentaaliblokkeja, joita kuka tahansa voi kohdata. Ehkä DD:n kohdalla ’nälkä’ ja elämäntilanteen muutokset vain vahvistivat ao. ilmiötä…tai päinvastoin… Who the f*** really knows…

  Ps. (re: Hörhö) – Omaa osuuttani koskien: saa olla aikamoiset suodattimet linsseissä, että löytää Golfinnille osoittamistani kommenteista kauteutta…

  #359662 Ilmoita asiaton viesti

  Raaka totuushan on, ettei meistä kukaan tiedä mikä DD:n pelissä mättää. Joku draivin pituustilasto ei välttämättä kerro yhtään mitään. Repesikö sen peli pituuden tavoitteluun, liikaan fysiikan treenaamiseen vai mihin – who knows. Se on varmaan faktaa, että taavetin draivi on vielä enemmän kuralla kuin Tiikerin. Tiikeri sentään pääsee kauemmas metsään avauksillaan:-).

  Sillä voi hyvinkin olla yipsit ja scoopin kommenteissa oli varmasti asiaa (jos nimimerkin taakse kätkeytyy se jota epäilen, kyseessä taitaa vielä tosiaan olla asiantuntijalausunto). Musta vaan tuntuu, että siltä katosi ensin peli-ilo. Voihan se yhtä hyvin olla niin, että peli-ilo katosi vasta sen jälkeen, kun peli lähti menemään etelään.

  Sen sijaan tuohon golfinnin (useammassa ketjussa tapahtuvaan) bashaamiseen mun pitää sanoa oma mielipiteeni. Kun mua on syytetty mainostamisesta, olen aina pyytänyt laittamaan sitaatin väitteen tueksi. Sanoisin sulle saman homman – perusteettomilla syytöksillä ei ole mitään arvoa. Golfinnillä on käytössään paljon enemmän taustatietoa asioista kuin meillä. Sikäläisissä lähetyksissä on tapana näyttää taustatietoja ja jos kielitaito riittää ymmärtämään puhekielen vivahteet, niin niistä saa aika paljon irti. Siellä näytetään myös muita kuin pelkkiä kisalähetyksiä. Niissä pelaajista voi tulla esiin muutakin kuin kisapäivinä kuultavat klisheet (’pelasin todella hyvin, löin palloa erinomaisesti, pari puttia enemmän olisi voinut mennä sisään, kiitos’).

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 28)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Voittokulku jatkuu