23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

Videointi

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Minkä merkkisellä ja mallisella videokameralla pystyy kuvaamaan golf lyöntejä siten, että hidastuksessa voi nähdä myös mailan liikkeen ?

    Ns. riittävä tarkkuus on katsojan silmässä. Omani on Casion EXilim 750 tai joku sellainen härpätin 7,2 Mpics. Ihan ei tuu tarpeeks montaa ruutua, mutta silläkin jo näkee tärkeimmät. Videokuvauksessa siinä on vain perinteinen letterbox ja resoluutio putoaa perinteiseen juovatarkkuuteen verrattavaan kokoon.

    Sport-ohjelma videokuvauksessa tai muu valinta, jolla kuvanopeuden saa vähintään 30 ruutua sekunnissa, niin sillä jo selviää. Mitä enemmän ruutuja, sitä paremmat valaistusolosuhteet tarvitaan. Pokkareissa ei monestikaan optiikan valovoimakkuus riitä tota tiuhempaan kuvaamiseen edes kirkkaalla päivällä.

    Casiossani on lisäksi multishot, jolla voi ottaa 20 ruudun konekivääriotoksen. Yksi valokuva on siis jaettu 20:een pikkuruutuun, joista syntyy aika pieniä kuvia, jos niitä alkaa leikellä tai tekee niistä elokuvaa.

    Verkkokaupassa oli taannoin joku käsivideokamera, jolla sai 60 ruutua. Joku sitä taisi kokeillakin. Palautetta en muista.

    Jaa-a, televisiokuvassa on 25-30 kuvaa sekuntia kohti. Luulisi 60fps kameran riittävän.

    Casio EX-FH20 ottaa 1000 kuvaa sekunnissa, sillä saa jo osumahetken kohtalaisen kivasti kohdilleen… Hinta oli alkuvuodesta 400e tuntumassa Gigantissa… Casio

    Casiolta löytyy muutamia kelvollisia still kameroita jotka kykenevät riittävään videon framerateen EX-F1 ja tuo jo yllä mainittu EX-FH20 näissä sekä suljinnopeus että framerate riittävät (kunhan valoa on riittävästi)

    tavallisesta kaupasta saatavilla peruskäyttäjän videokameralla saa jotain aikaiseksi optimaalisessa valaistuksessa suljin nopeuksilla + 10 000
    tosin näilläkään ei tahdo saada kunnon kuvaa mailanpään liikkeistä.

    Nuo Casion vanhemmat mallit on ihan ok jos jaksaa raahata vanhan järkkärin kokoista mötikkää mukana, mutta tän vuoden uusi malli Exilim EX-FC100 sisältää saman elektroniikan ja pystyy siis siihen 1000 fps. Tuo hiuppunopeusmoodi on kuitenkin kuvasuhteeltaan sellainen matala palkki, että sillä saa korkeintaan kuvaa lavan osumasta palloon, mutta hitaampi 420 fps on swingin kuvaamiseen oivallinen. Hidastus näyttää nykimättä tismalleen missä maila kulkee ja mihin lapa osoittaa. Hintakin on Verkkokaupassa ollut €260-280. Kooltaan se on normaali pokkari isohkolla näytöllä, joten kulkee mukavasti bägissä.

    Itse myös tutkaillut eri kameroita lyönnin kuvaukseen ja hidastus kuvaa pitäisi saada.
    Taitaa kääntyä ajatus tuon Casio Exilim EX-FC100 ostamiseksi.

    Mitä kameroita ( video ) opettavat Prot käyttävät?

    Liittyy hieman samaan asiaan ja kysyisinkin, että millä ohjelmalla te analysoitte svingejä. Siis piirtämään viivoja esim. alkuasentoon ja katsomaan eteenpäin hidastettuna niin että viivat pysyvät ruudulla jne. Ilmaista ja helppokäyttöistä softaa netistä siis haetaan! Kiitokset jos joku viitsii vastata.

    Taalta voit daunloudata on ilmasen V1 Home version. Ihan passeli kotikayttoon.

    http://www.v1golfacademy.com/

    Kiitti Golfinn! Vaikuttaa hyvältä!!

    Kiitokset myös täältä suunnalta käyttäjälle Golfinn!

    Olenkin etsinyt tällaista ilmaista ohjelmaa, jolla voi piirtää viivoja sun muita eri väreillä. En saanut aukaisemaan MP4-tiedostoja, vaikka latasin jonkun koodekin. AVI-tiedostot näemmä aukeavat, joten kyllä sillä pärjää, kun muuttaa omat MP4:t ensin AVI-tiedostoiksi…

    Swingejä kuvattu Casion Ex FC 100:lla, youtubesta

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
Vastaa aiheeseen: Videointi