26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Väylien hiekoituksessa käytettävän hiekan raekoko?

Etusivu Foorumit Yleistä Väylien hiekoituksessa käytettävän hiekan raekoko?

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Hei!

    Pihanurmikko kaipaa ehostusta kasvualustan tiivistymisen vuoksi. Tavanomaisen armottoman haravoinnin lisäksi ajattelin kokeilla hiekoitusta samaan tapaan kuin väyliäkin hiekoitetaan. Tietääkö kukaan, mikä on sopiva raekoko ja kuinka paksu kerros pitäisi kerrallaan levittää?

    Tipi

    Itse olen käyttänyt saumahiekkaa. Se ei kokkaroidu tai muovaudu saveksi/mudaksi kuten esim 0/2. En tiedä, mutta luulisin että samaa tavaraa on hiekkanurmiseoksissa jota lyöntijälkien paikkaamiseen käytetään.

    Vuosaaren kentähoidon sivuilta löytyi tällainen: viheriöt 0,1 – 0,7 mm puhallushiekalla, peliväylille käytetään hiekkaa, jonka raekoko on 0,2 – 2,0 mm.

    Tuota ”pikkukakkosta” eli pestyä 0,2-2 mm näyttää löytyvän pk-seudulta hintaan 13€/tn, mutta kuljetus maksaa helposti maltaita.

    http://www.vesanrak.com/pesty-hiekka-022mm/tuote-72.html

    Viime vuonna ostin muistaakseni K-raudasta hiekkalaatikkohiekkaa, Weber Hiekkatuote on nimi. Sitä on 20 kg säkeissä. Silmämääräisesti ripottelin nurmelle ohuen kerroksen sen jälkeen, kun olin ”ilmastoinut” nurmen.( sellaisella terähärvelillä, jossa oli pyörivät terät – teki viiltoja nurmikkoon ja repi sammalta tehokkaasti)

    Hiekkalaatikkohiekkaa ei välttämättä kannata käyttää sillä se tiivistyy. Hiekan määrä noin 0,5 cm kerros eli 100 neliötä = 0,5 m3 = 800 kg.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
Vastaa aiheeseen: Väylien hiekoituksessa käytettävän hiekan raekoko?

Etusivu Foorumit Yleistä Väylien hiekoituksessa käytettävän hiekan raekoko?