Aihe: Vantaan Golfpuisto hanke - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

Vantaan Golfpuisto hanke

Etusivu Foorumit Yleistä Vantaan Golfpuisto hanke

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 72)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #191062 Ilmoita asiaton viesti

  Tänään ilmestyneessä Golflehdessä oli artikkeli uudesta Vantaan Golfpuistosta. Jutun ydin on siinä että pojat meinaavat rakentaa kentän 2,5 miljoonalla. Jos tämä onnistuu niin on syytä ihmetellä mihin nykyisten osakekenttien perustajat ovat onnistuneet tuhlaamaan 2 – 4 milljoonaa osakkaiden rahoja, riippuen rakennetusta kentästä. Joko on oltu tyhmiä tai sitten epärehellisiä ! Onko jollain tietoa, minulla ei.

  #531092 Ilmoita asiaton viesti
  KL

  Ajattelepas kuinka hölmöjä Laakkoset olivat, kun käyttivät peräti 20 miljoonaa Kytäjän kenttiin!! Patatyhmiä jätkiä, viidelläkin miltsillä olisi näköjään pärjännyt.

  #531093 Ilmoita asiaton viesti

  KL kirjoitti: (2.7.2014 16:04:20)
  Ajattelepas kuinka hölmöjä Laakkoset olivat, kun käyttivät peräti 20 miljoonaa Kytäjän kenttiin!! Patatyhmiä jätkiä, viidelläkin miltsillä olisi näköjään pärjännyt.

  Juuri näin, ei näköjään riitä että golfaajat maksavat golftarvikkeissa ylihintaa, nyt myös maanrakennuksesta. Ei se ole tyhmä joka……..jne.

  #531094 Ilmoita asiaton viesti

  Oliskohan syynä edulliseen hintaan edullinen maapohja, kun ei tarvitse väyliä metsäiseen maastoon rakentaa? Tässä käynee kuitenkin samoin kuin suurin piirtein kaikissa rakennusprojekteissa: alkuperäinen kustannusarvio tullaan ylittämään.

  Sinänsä hienoa, että Suomeen on vihdoin tulossa ensimmäinen aito täysmittainen greenfee-kenttä, jonne pääsee pelaamaan ilman kausipelioikeuksia ja seurajäsenyyksiä. Tällaisia kenttiä on muualla maailmassa tuhansittain (Ruotsissakin kymmenittäin).

  Uusi kenttä lisää golfharrastuksen monimuotoisuutta ja on omiaan kasvattamaan kiinnostusta lajiin. Positiivista on se, että aloituskynnys madaltuu, ja vain muutaman kierroksen kauden aikana pelaavat saavat heidän tarpeisiinsa soveltuvan täysmittaisen peliareenan pk-seudulle.

  #531095 Ilmoita asiaton viesti

  Taitaa olla vanhoista tekosista yhtä helppoa ottaa selkoa kuin Jeesuksen käärinliinoista…

  Juokseeko joku tarjousten perässä? Ai niin, siis ei ole tietoa…

  #531096 Ilmoita asiaton viesti

  Ballmarker kirjoitti: (3.7.2014 6:47:35)

  Sinänsä hienoa, että Suomeen on vihdoin tulossa ensimmäinen aito täysmittainen greenfee-kenttä, jonne pääsee pelaamaan ilman kausipelioikeuksia ja seurajäsenyyksiä. Tällaisia kenttiä on muualla maailmassa tuhansittain (Ruotsissakin kymmenittäin).

  Sinällään meillä ei ole pulaa golfin suorituskaikoista, esim Uudenmaan alueella on hirvittävä ylikapasiteetti lukkunottamatta muutamia iltapäivä/viikonlopun keskipäivän lähtöjä kaikilla kentill on aina tilaa. Ongelmahan on siinä että Golfliiton jäsenkentiltä liitto vaatii attä ilman green cardia ei saa pelta, näin minulle on selitetty kun ole asiaa tiedustellut. Mikä on totuus , kuka tietää? Onhan se järjen vastaista että kenttiä pidetään tyhjänä,kun siellä voisivat pelata nekin joilla green caardia ei ole.

  Luulen että ei sinne Vantaanpuiston prime time lähtöihin hakeudu singeli pelaajat jos samoihin lähtöihin tulee tasoituksettomat aloittelijat.

  #531097 Ilmoita asiaton viesti

  Tässä muutama vaihtoehto miksi hinta voisi olla noin edullinen:
  – kuten Ballmarker, toteaa, kyseessä on budjettihinta, joka tulee ylittymään selvästi, ehkä tuo 2,6 m€ onkin todellisuudessa vain 9 reiän budjetti
  – kun suuri osa säästöistä näyttä tulevan väylien rakentamisesta, ehkä maapohja on erityisen hyvin vettä läpäisevää, joten väylät saadaan tehtyä vain ’pintamultaa’ tuomalla (Laakkosilla on muuten miljoonat menneet hukkaan, Kytäjällä väylät paikka paikoin aikalailla märkiä)
  – kenttä tehdään vain pitkälyöntisille aloittelijoille, jolloin väyliä ei tarvitse rakentaa ollenkaan
  – klubitalo tulee suoraan jostain talotehtaalta valmistalomallistosta
  – perustajat maksavat investoinnin omasta taskustaan, joten rahankäytössä ollaan ’normaalia’ golf-kenttähanketta tarkempia
  – ehkä jopa järjetetään ’supergolftalkoita’

  Tai siitten jotain muuta. Mieenkintoista nähdä kuinka hanke etenee ja onnistuu.

  #531098 Ilmoita asiaton viesti

  johto kirjoitti: (2.7.2014 14:54:55)Joko on oltu tyhmiä tai sitten epärehellisiä ! Onko jollain tietoa, minulla ei.

  Kysypä itseltäsi, miksi osakekenttiä ei tällä hetkellä rakenneta? Määräytyvätkö osakeantien hinnat kysynnän vai kustannustason mukaan? Vastaukseksi voit löytää esim. seuraavan.

  – nykyisellä markkinatilanteella perustajaosakas ei saa riittävää katetta/palkkiota itselleen
  – perustajaosakas ei saa mahdolliselle omassa hallussa olevalle alinhankintaketjulle (rakennusfirma, maarakennus mm. riittävästi katetta

  Kun sijoitta rakentaa ns. itselleen, kuten tässä tapauksessa business ei perustu osakkeiden vaan palvelun myyntiin, niin kustannustaso voi hyvinkin olla ihan esitettyä luokkaa.

  #531099 Ilmoita asiaton viesti

  Taustalla on Supergolf ja heillä on melko hyvä käsitys maksavista golfareista. Uskon, että tämä muuttaa golfareiden toimintamallia merkittävästi. Pelaamisesta tulee kustanusvastaavaa, eli se maksaa joka pelaa. Esitän tässä muutamia hihasta ravisteltuja lukuja:
  – 20% pelaajista kiertää 80% kierroksista (kakkien kenttien yhteenlasketuista kierroksista)
  – 50% osakkaista maksaa 50% vastikkeista, mutta kiertävät alle 10% kierroksista ja mikäli otetaan huomioon (tämän saman omistajaryhmän) osakkaiden edelleen vuokraamat pelioikeudet niin he kiertävät noin 35% kierroksista.
  – pelaamattomat tai alle omiensa vuokranneet osakkaat maksavat noin 25% kenttäyhtiöiden vastikkeista. Laskelmassa tulee huomioida maksetut mutta ei käytetyt pelioikeudet sekä alihintaan vuokratut pelioikeudet vuokratappion osalta.

  Pitää muistaa, että parhaimmillaankin kierroksen omakustannushinta on 25 eeroa. Jos kaikki osakkaat käyttäisivät omistuksensa mukaisen pelioikeuden niin yhdellä osakkeella voisi keskimäärin pelata vain noin 35 kiekkaa vuodessa. Kuka kiertää 100 ja kuka 0 kiekkaa – siinäpä on markkinarako bisnettihenkilölle – siihen saakka kunnes muut kenttäyhtiöt huomaavat vastata kysyntään. Olettaisin, että suuret ikäluokat ovat jo melko huonossa hapessa, kun vallitsevaaan tilanteeseen puututaan ja silloinkin lähinnä perikuntien intressistä.

  #531100 Ilmoita asiaton viesti

  Klubipelaaja kirjoitti: (3.7.2014 8:27:57)

  – perustajat maksavat investoinnin omasta taskustaan, joten rahankäytössä ollaan ’normaalia’ golf-kenttähanketta tarkempia
  -.

  Tuossa on ajatusta on eri asia istua omilla housuilla tuleen, kun että viljelee parinsadan osakkaan rahoja pitkin väyliä.

  #531101 Ilmoita asiaton viesti

  Poodri Hoo kirjoitti: (3.7.2014 9:03:16)
  Kysypä itseltäsi, miksi osakekenttiä ei tällä hetkellä rakenneta? Määräytyvätkö osakeantien hinnat kysynnän vai kustannustason mukaan?

  Uudellamaalla saa hyvän osakkeen 2.000-5.000€:lla Parhaimmillaan hyvinhoidetulle velattamalle kentälle omalla maalla, ilman vastikepakkoa. Pienellä joustolla joistain näistä kriteereistä tarjolla on satamäärin osakkeita.

  Julkaise ostoilmoitus pörssiin tänään, pelaa omalla osakkeella huomenna. Ei kannata juurikaan lähteä uutta rahoittamaan ja rakentamaan.

  #531102 Ilmoita asiaton viesti

  Ei Suomessa tarvitse mitään green Cardia eikä mitään seuran jäsennyyttä .Minä olen pelannut jo vuosia kesäisin täällä Suomessa. Olen vuokrannut pelioikeuden aina joltakin kentältä.Samaten minun ulkolaiset kaverin ovat pelanneet tällä eikä heilläkään ole mitään todistetta että on suorittanut jonkun Green cardi .Samaten tällähän pelaa aika paljon ulkolaisia turisteja kesäisin. Jos vaadittaisi että pitäisi todistaa että on suorittanut jonkin ihmeen Geern gaardi..Sillä sehän ihan tuntematon golf termi muualla päin golf mailmassa. Että se on ihan höpö höpö että pitää todistaa että on suorittanut jonkin green gaardin ja kuulua seuraan.Ja tännehän houkutellaan koko ajan varakaita golf turisteja.

  #531103 Ilmoita asiaton viesti

  Jutusta suora lainaus
  :
  ’Greenfeen keskihinta asettunee 40 euron paikkeille. Viimeistään kolmantena vuonna kierrosmäärä on 20 000 paikkeilla ja tulovirtaa muodostuu jo 800 000 euroa. Range, opetustoiminta,yritystapahtumat, kahvila ja yhteistyökumppanuudet tuovat 200 000 euroa. …Siinä on miljoona kasassa. ’

  Jutun yhteydessä olleessa kartassa oli kymmenen Golf-kenttää 15 kilometrin sisällä Petikossa. Kaikki taistelee varmasti greenfee-tuloista ja Petikko aikoo kaapata oman osuutensa ennestään tiukoilta markkinoilta.

  Ensimmäisenä silmille lainauksesta hyppää keskihinta 40 euroa. Eniten minua ihmetytti, että millä eväillä tämä uusi kenttä aikoo erottua muista kilpailijoista ? Petikossa saa pelata ilman green cardia. mutta kuinka suuren osuuden pelaajista se oikein tuokaan ? Säilyykö tämä etu loputtomiin vai vastaavatko kilpailijat samanlaisilla tarjouksilla jopa ennen kentän valmistumista?

  Herättää todella paljon enemmän kysymyksiä tulevaisuudesta kuin selkeitä vastauksia.

  Jos minulta kysytään, niin lisääntyvä kilpailu on hyvästä, koska kuluttajille tarjotaan samalla rahalla enemmän. Omana oletuksena on, että Petikon kenttä on nopeasti talousvaikauksissa ellei omaa uskollista asiakaskuntaa löydy Suomen isoimmalta markkina-alueelta.

  #531104 Ilmoita asiaton viesti

  Vipsu kirjoitti: (3.7.2014 21:06:22)
  Eniten minua ihmetytti, että millä eväillä tämä uusi kenttä aikoo erottua muista kilpailijoista ? Petikossa saa pelata ilman green cardia. mutta kuinka suuren osuuden pelaajista se oikein tuokaan ? Säilyykö tämä etu loputtomiin vai vastaavatko kilpailijat samanlaisilla tarjouksilla jopa ennen kentän valmistumista?

  Tämänhetkisessä tilanteessa Petikko erottuisi muista kentistä juuri sillä, että se lienee Suomessa ainoa 18-reikäinen golfkenttä, jolle pääsee pelaamaan ilman minkään golfseuran jäsenkorttia. Tämä seikka voi hyvinkin tuoda kentälle kokonaan uusia pelaajia.

  Epäilen suuresti, että lähistöllä olevat osakaskentät haluaisivat samaa, siis kentilleen pelaajia ilman jäsenkorttia (ja pelitaitoja). Tuskinpa osakkaat sellaista hyväksyvät.

  Missä muuten viipyy Suomen ensimmäinen täysmittainen kenttä, joka suljetaan vain osakkaiden ja heidän vieraidensa käyttöön?

  #531105 Ilmoita asiaton viesti

  Tiedoksi vain, että Hill Siden Valley Course on jo jonkin aikaa ollut tällainen pay and play-kenttä. Ei ihme, että ao. Hillin tj on pantu hyllylle kun on mennyt sotkeutumaan tähän Petikko-projektiin. Puurot ja vellit menneet hieman sekaisin.

  #531106 Ilmoita asiaton viesti

  Epäilen suuresti, että lähistöllä olevat osakaskentät haluaisivat samaa, siis kentilleen pelaajia ilman jäsenkorttia (ja pelitaitoja). Tuskinpa osakkaat sellaista hyväksyvät.

  Luulen että ei tästä Petikon kentästä tule puhdasta ’joka-mies-kenttää’ jonne pääsee vapaasti pelaamaan. Ehkä Maantai tai muita hiljaisia hetkiä pyhitetään pelaajille joilla ei ole vaadtuja Green Card taitoja. Tämä höpöty ’joka-mies-kentästä’ on syötetty poliitikoille, jotta hankle menee valtuustossa läpi. Ja jos ryhmän tasotusraja pidetään joka tapauksessa sadassa, ei sinne prime timenä mahdu montakaan 54 tasoituksella pelaavaa..

  Ongelmat tulevat viimeistään sitten kenttä toimii ja siellä on valvoja liikkeellä joka pistää armotta sivuun hitaat ryhmät. Siitä se vasta alkaa urputus ja valitus joka varmaan kantautuu Vantaan valtuustoon saakka. Osakekentillä valvojan vähän paha mennä urputtamaan osakkaille hitaasta pelaamisesta. Ja voi olla että prime timenä tulee Amerikkalaiseen tapaan auton käyttöpakko, jotta kierrosajat pysyvät neljässä tunnissa, tähän tosin vaikuttaa myös kentän leiskari.

  #531107 Ilmoita asiaton viesti

  Mites tässä nyt näin kävi että ollaankin kateellisia GF-tuloista. Tähän asti GF-tulot ovat olleet pähkinöitä sillä eihän mikään kenttä niitä tarvitse kun ovat aivan mitättömiä eikä niillä ole mitään merkitystä esim. vuosimaksuun jne.

  Toinen asia on tulevan kentän omistajien laaja asiakaskanta jolle se voi tarjota pelioikeuksia (kortin omistaville) kovinkin monelle kentälle. Lienee uudessa kentässä pureksittavaa monellekin toimitusjohtajalle.

  Ainakin niille yli kymmenelle jotka ovat lähietäisyydellä. Ennen kaikkea tullaan kilpailemaan nuoremmista uraohjuksista jotka tulevat pelaamaan pitkään. Asiassa on monta puolta.

  #531108 Ilmoita asiaton viesti
  pjs

  Yksi ihan potentiaalinen markkinasegmentti ovat ne pelaajat, jotka kyllä osaavat (tai ovat joskus osanneet) pelata, mutta viime aikoina harrastus on jäänyt, eikä ole ollut kiinnostusta maksaa sitä noin 60–80 euron golfliiton jäsenmaksua. Tulisi siinä 0–2 kierrokselle/vuosi hintaa. Tällainen henkilö voisi satunnaisesta kierroksesta olla valmis maksamaan noin 50 euroa.

  Muitakin P&P-kenttiä on käsittääkseni ollut, reilustikin, mutta tässä sijainti olisi houkuttelevampi kuin aiemmissa tarjokkaissa (pl. Paloheinä, mutta en tiedä kuinka moni jonkin verran pelannut sinne haluaa mennä).

  Toisaalta koska 40 euron keskihinta ylittää reilusti supergolfin perustaksan, on ilmeisesti kuvitelmissa, että muitakin kuin nykyisiä supergolf-pelaajia (jotka maksaisivat huomattavasti enemmän) olisi reilusti. Epäilen tätä hiukan. Mutta konseptin saattaa saada toimivaksi vaikka näin ei olisikaan.

  #531109 Ilmoita asiaton viesti

  johto kirjoitti: (3.7.2014 23:19:06)
  Luulen että ei tästä Petikon kentästä tule puhdasta ’joka-mies-kenttää’ jonne pääsee vapaasti pelaamaan. Ehkä Maantai tai muita hiljaisia hetkiä pyhitetään pelaajille joilla ei ole vaadtuja Green Card taitoja. Tämä höpöty ’joka-mies-kentästä’ on syötetty poliitikoille, jotta hankle menee valtuustossa läpi. Ja jos ryhmän tasotusraja pidetään joka tapauksessa sadassa, ei sinne prime timenä mahdu montakaan 54 tasoituksella pelaavaa..

  Kaikesta tähän hankkeeseen liittyvästä uutisoinnista olen ymmärtänyt, että koko bisnesajatus perustuu siihen, että kentälle pääsee pelaamaan kuka tahansa ilman minkään golfseuran jäsenkorttia. Juuri tätä kautta potentiaalinen asiakaskunta laajenee ihan uudella tavalla.

  Koko idealtahan menee pohja pois, jos Petikossakin ruvetaan vaatimaan pakkojäsenyyksiä. Sanoisin jopa, että siltä pohjalta uuden kentän rakentamisessa ei ole mitään mieltä. Hyvinhän vastaavat konseptit (kenelle tahansa avoin kenttä) ovat toimineet jo kauan muualla maailmassa, miksei siis Suomessakin (varsinkin pk-seudulla)?

  Onko Hillsiden Valley sellainen kenttä, jolle pääsee pelaamaan kuka tahansa ilman jonkun golfseuran jäsenkorttia?

  #531110 Ilmoita asiaton viesti

  pjs kirjoitti: (4.7.2014 0:19:11)
  Muitakin P&P-kenttiä on käsittääkseni ollut, reilustikin, mutta tässä sijainti olisi houkuttelevampi kuin aiemmissa tarjokkaissa (pl. Paloheinä, mutta en tiedä kuinka moni jonkin verran pelannut sinne haluaa mennä).

  Paria poikkeusta lukuunottamatta kaikki tuossa linkissä luetellut kentät ovat par-3 -kenttiä. Mainituilla kentillä vaaditaan, että peliryhmässä on ainakin yksi vähintään greencardin omaava henkilö. Ne eivät siis kilpaile samassa sarjassa Petikon kaikille avoimen 18-reikäisen kentän kanssa. Juuri sehän tässä konseptissa on uutta, ei mikään muu.

  #531111 Ilmoita asiaton viesti

  Peltokentän 2,5 miljoonalla eurolla voi saada aikaiseksi, mutta eriasia on houkutteleeko se
  enemmän pelanneita. Kenttiä ei rakenneta kun nykyisillekään ei riitä pelaajia kun
  kesäviikonloppuisin, heinäkuussa ei aina silloinkaan. Selvää ylikapasiteettia on olemassa
  ja toinen syy on osakkeiden alhaiset hinnat. Eräältäkin vakiintuneelta mielestäni hyvältä
  kentältä saa osakkeen tonnilla. Kun osakkeita on tuhat, niin tonnin hinnalla saisi kasaan
  miljoonan. Sillä ei saa aikaiseksi edes Paloheinän tasoista kenttää, joka nykyisellään
  on mielestäni ihan kelpo kenttä jos et koko päivää halua peliin käyttää.

  #531112 Ilmoita asiaton viesti

  Milligan kirjoitti: (4.7.2014 8:33:42)
  Peltokentän 2,5 miljoonalla eurolla voi saada aikaiseksi, mutta eriasia on houkutteleeko se
  enemmän pelanneita
  . Kenttiä ei rakenneta kun nykyisillekään ei riitä pelaajia kun
  kesäviikonloppuisin, heinäkuussa ei aina silloinkaan. Selvää ylikapasiteettia on olemassa
  ja toinen syy on osakkeiden alhaiset hinnat. Eräältäkin vakiintuneelta mielestäni hyvältä
  kentältä saa osakkeen tonnilla. Kun osakkeita on tuhat, niin tonnin hinnalla saisi kasaan
  miljoonan. Sillä ei saa aikaiseksi edes Paloheinän tasoista kenttää, joka nykyisellään
  on mielestäni ihan kelpo kenttä jos et koko päivää halua peliin käyttää.

  Tässä osuit suoraan asian ytimeen. Eihän se porukka, joka katselee Paloheinään pitkin nenänvartta tule tuollekaan kentälle. Mutta potentiaalinen asiakaskuntahan on muualla.

  Tulevalla kentällä on mahdolliuusuuksia vähän pelaaville:
  – jos ei ole pakko ostaa GL-jäsenyyttä, niin ensimmäiset kaksi kierrosta ovat ’ilmaisia’ vrt. pakkojäsenyyshinta
  – taloudellinen riski on rajattu aina pelkästään gf-hintaan
  – peliseura on todennäköisesti myös tunareita ja vähän pelaavia, joten ei tarvitse jännittää
  – jos HPC on yli 36, niin on siitä huolimatta tervetullut
  – jos pelaa 5 tunnin kierroksen, niin peliseura, valvoja tai muu taho ei vie sauna taakse

  Kenttä on myös oikeiden golfareiden etu, koska jos konsepti toimii, niin kenttä imee osan lokkisyöpäläisistä sinne pelaamaan. Parhaassa tapauksessa kenttä toimii uusien golfareiden hautomona, josta matalan aloituskynnyksen johdosta tulee uusia pelaajia ja pelihalun ja pelimäärien kasvaessa ostavat osakkeita tai vuokraoikeuksia muilta kentiltä. Kenttä voi vaikuttaa myös kaukojäsenyysbisnekseen tai sitten ei.

  Vankka arvaukseni on, että Petikon kentän ja Supergolfin taloudelliset synergiaedut vaikuttavat isompana tai pienempänä purona kokonaiskannattavuuteen, suuruusluokka ja tuleva konsepti taitaa kuulua liikesalaisuuksien piiriin.

  P.s Odotan mielenkiinnolla kentän ohjeistusta pukeutumiskoodiin. Sallitaanko farkut vai meneekö raja kilpikonnakauluksessa 😀 .

  #531113 Ilmoita asiaton viesti

  Golfinvihollinen osuu ranskalaisilla viivoillaan asian ytimeen. Petikon kentän avainasiakkaita eivät ole golfseurojen jäsenet. Sinne mennään kuten esim. uimalaan: sisään päästäkseen ei tarvitse olla jonkun uimaseuran jäsen.

  #531114 Ilmoita asiaton viesti

  kentän taloudellisuus ja rahoitus perustuu pelkästään GF tuloihin, ei voida kriisitilantteessa kääntyä henkilöosakkaiden puoleen, eikä voida lähettää vastikelaskua Tammikuussa, vaan on odotettava kunnes kevät koittaa, joskus aikaisemmin joskus myöhemmin. Tämä tarkoittaa sitä että ennenkuin kustannukia, palkkoja, korkoja, lyhennyksiä ja osinkoja voidaan maksaa niin kentän toiminnan täytyy tuottaa todella tehokkaasti. Tämä tarkoittaa mm nopeaa pelaamista vieläkin nopeampaa kun osakekentillä. Siksi korkealla tasoituksella pelaavia tullaan varmaan valvomaan tarkasti. Kokemukseni USA:sta on että siellä vastaavilla kentillä hidas ryhmä vedetään armotta sivuun, kunnes ruuhka on ohi.

  Kuten Golfin vihollinen mainitsi, kenttä tuo varmaan Golfin piiriin uusia pelaajia, jotka parhaassa tapauksessa siirtyvät osakenttien vuokraajiksi tai osakkaiksi.

  #531115 Ilmoita asiaton viesti
  ts

  johto kirjoitti: (4.7.2014 10:57:42)

  Kuten Golfin vihollinen mainitsi, kenttä tuo varmaan Golfin piiriin uusia pelaajia, jotka parhaassa tapauksessa siirtyvät osakenttien vuokraajiksi tai osakkaiksi.

  Voi olla näinkin toki. Itse en vielä 20v aikana ole törmännyt siihen, että nykyjärjestelmä, varsinkaan nykymuodossa, olisi edes hidaste kenenkään golfin aloittamiselle.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 72)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Vantaan Golfpuisto hanke