Aihe: Vantaan Golfpuisto - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

Vantaan Golfpuisto

Etusivu Foorumit Yleistä Vantaan Golfpuisto

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 81)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Onko kukaan tai ketään kuullut mitä Vantaan Golfpuistolle tapauhtuu? Perunapelto tai laidunmaa?

  Ei ole kuulunut mitään. Vantaan Kaupunki siellä on käynyt leikkaamassa pahimpia ruohoja kauden aikana. Varmaan hiljainen uuden mahdollisen omistajan etsintä jatkuu, mutta tuntuu kyllä, että sellainen olisi jo tällä aikataululla löytynyt, jos olisi löytyäkseen. Ihan kohtuu panostuksella siitä saisi joku itselleen 9-reikäsen baanan. Griinit pitää ainakin nostaa ylös ja työstää, mutta ei enää iso kulunki. 3,5 m€ siihen 9-reikään on aikoinaan rahaa hassattu, että pikku rahalla tohon kustannukseen verrattuna, jostakin voisi tulla golfkentän omistaja.

  #1303189 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  Uno

  Golfseura Vantaan Golfpuisto ry lopettaa toimintansa
  Vantaan Golfpuisto ry eroaa Golfliiton jäsenyydestä vuoden 2019 päätteeksi. Yhdistys ei siis jatka toimintaansa golfseurana enää vuoden vaihteen jälkeen.

  Linkissä lisää aiheesta.

  Etusivu

  #1303309 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  todellinen ’ojasta allikkoon’ tarjous, kuten ystävä tokas. Nyt pääsee jäseneksi toiseen hyvään seuraan 😀
  ei muuta kun matoon kiinni…

  #1303310 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  En osaa tuota linkkiä laittaa, aika mielenkiintoista että Kotojärven Kartano golf Ry pitää ylimääräisen yhtiökokouksen heti 4.1.2020.

  Voi toki olla että laki velvoittaa tähän kun tulee merkittävästi lisää uusia jäseniä.

  #1303316 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Ei mitään yllättävää! Eihän siellä ole ilmeisesti muuta uutta kuin taas jotain kärhämää kun ryn kokouskutussa mainitut pikku kohdat:

  5.Valitaan yhdistykselle uusi puheenjohtaja ja uusi hallitus
  6.Toiminnanjohtajan nimeäminen yhdistykselle

  Eli entinen hallitus on saanut nallelta epäluottamuslauseen tai muuten ovat hallituksen jäsenet oivaltaneet jotain!

  Ei liittyne mitenkään vagon ”suosituksiin!

  #1303325 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  En ihan ymmärrä miten tällainen ”jäsenten testamenttaaminen” onnistuu ilman jäsenten omaa päätöstä ja tahtoa. Toki tässä vaiheessa jäsenet voivat vapaasti liittyä mihin tahansa seuraan, kunhan vaan suorittaa vaadittavat velvollisuudet eli maksut. Tässä tapauksessa voi olla, että Kotojärveen pääsee liittymään ilman liittymismaksua, vuosimaksu pitää maksaa tottakai erikseen.

  Kotojärvellä ja Vantaan Golfpuiston ex-toimarilla Villellä on ollut joku käsittämätön yhteys jo vuosia, Ville on myös johtanut siellä puhetta kokouksissa useamman kerran. Jotain kummallista huhua liittyy myös viime kesänä, tais olla osittain jo edellisenä, Nevaksessa tapahtuneisiin läjityksiin mailla, jotka omistaa Kotojärven Kartanonherran velipoika. Näille maille piti kuulemma rakentaa vapaa-ajan asuntoja ja kylpylöitä ja mitä lienekkään erikoisuuksia. Läjityksiä tehtiin, kunnes paikalle haettiin toimenpidekielto. Kuullostaako tutulta?

  Piiri pieni pyörii ja samat ukot siellä hyörii ja paskan haju vain leijailee ilmassa…

  #1303326 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Ville Nurmi johtaa puhetta useassakin golf -yhtiössä, esim Lohjalla. Tausta lienee HillSidesta jossa oli aikanaan toimarina.

  Miten muuten HillSide ry voi toimia ja olla golfliiton jäsen, kun allaoleva kenttä on konkurssipesän omistuksessa? Riittääkö sääntöjen mukaan että on jokin golfkenttä, jossa toimintaa harjoittaa?
  Eikö luontevampaa olisi ollut jatkaa Vantaan golfpuisto ry:n toimintaa ja käyttää konsernin muita kenttiä ” kotikenttänä”? Itse asiassa tarvitaanko ”kotikenttää”?

  Golfliiton säännöissä sanotaan:

  Liiton jäseneksi voidaan hyväksyä Suomessa toimivat rekisteröidyt aatteelliset yhdistykset, joiden toiminnan pääasiallisena tarkoituksena on golfurheilu ja –liikunta (golfseurat). Näitä jäseniä kutsutaan näissä säännöissä seurajäseniksi.

  #1303332 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Miten muuten HillSide ry voi toimia ja olla golfliiton jäsen, kun allaoleva kenttä on konkurssipesän omistuksessa? Riittääkö sääntöjen mukaan että on jokin golfkenttä, jossa toimintaa harjoittaa?

  Ei kai mikään edellytä, että golfkentän omistus olisi ry:llä tai oy:llä – konkurssipesäkin on yhtä lailla oikeushenkilö, joka voi omistaa kiinteistöjä vaikka kuinka kauan (esimerkkinä Wärtsilä Meriteollisuus kp. omisti joitakin kiintestöjä 25 vuotta.

  Liiton säännöissä ei muuten edellytetä ”kotikenttää” tai muutakaan sidonnaisuutta golfkenttään. Hallitus voi tätä edellyttää uusia jäseniä hyväksyessään, mutta nykyisiä jäseniä ei käsittääkseni voi erottaa ilman säännöissä mainittua erottamisperustetta. Taustalla on jokin muu (hämärä) diili, koska muutoin VaGo olisi voinut jatkaa toimintaansa keräämällä jäsenmaksuja, tilittämällä puolet liitolle ja muuten minimoimalla kulunsa.

  #1303333 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Kari44: En ihan ymmärrä miten tällainen ”jäsenten testamenttaaminen” onnistuu ilman jäsenten omaa päätöstä ja tahtoa. Toki tässä vaiheessa jäsenet voivat vapaasti liittyä mihin tahansa seuraan, kunhan vaan suorittaa vaadittavat velvollisuudet eli maksut. Tässä tapauksessa voi olla, että Kotojärveen pääsee liittymään ilman liittymismaksua, vuosimaksu pitää maksaa tottakai erikseen.

  Tarkoittanee varmaankin niitä jotka ostivat aikoinaan elinikäisen pelioikeuden Vantaan golf’ilta..vai kuinka?
  – ehkä he saavat elinikäisen pelioikeuden Kotojärveltä?

  #1303334 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Tarkoittanee varmaankin niitä jotka ostivat aikoinaan elinikäisen pelioikeuden Vantaan golf’ilta..vai kuinka?
  – ehkä he saavat elinikäisen pelioikeuden Kotojärveltä?

  Kyse nimenomaan golfseurasta ja jäsenyydestä. Korvanappi kertoi aikanaan, että näitä elinikäisen pelioikeuden lunastaneita olisi kokonaista yksi. Kotojärven kohdalla on kyse kaiketi vain markkinointiyhteistyöstä . Eikä oikeasta ”testamenttauksesta”

  #1303335 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Kari44: Nevaksessa tapahtuneisiin läjityksiin mailla, jotka omistaa Kotojärven Kartanonherran velipoika. Näille maille piti kuulemma rakentaa vapaa-ajan asuntoja ja kylpylöitä ja mitä lienekkään erikoisuuksia. Läjityksiä tehtiin, kunnes paikalle haettiin toimenpidekielto. Kuullostaako tutulta?

  Piiri pieni pyörii ja samat ukot siellä hyörii ja paskan haju vain leijailee ilmassa…

  Kaiken takana lienee erilaisten maamassojen läjittäminen..siitä saa kelpo korvaukset rakennusyhtiöiltä (lue gryndereiltä, jotka puolestaan saavat rahansa kiinteistöjä ostavilta sijoittajilta. He puolestaan saavat rahansa suurimmaksi osaksi vuokralaisilta. Ja, kaiken viimeksi vuokralaiset saavat vuokratukea keskimäärin n. 300 €/kk, jonka puolestaan maksaa yhteiskunta…tai oikeastaan sen maksaa veronmaksajat). Voi sanoa että kansan käsi on karttuisa..

  Käytännössä golfkentät ja niihin liittyvät rakennushankkeet lienevät vain pieni osa kokonaisuutta. Jätemaan (ja erityisesti sellaisen joka katsotaan jostain syystä saastuneeksi) poissiirtäminen ja läjittäminen voi hyvinkin olla se pääasiallinen tulonlähde. Siinä pyörii ihan oikeasti isoja rahoja.

  Ehkä näihin läjityksiin on vaikeaa saada lupia. Siksi pitää kertoa kuntien rakennusvalvonnalle kaikenlaisista suunnitelmista jotka tuovat kuntaan valtavia määriä työpaikkoja sekä verotuloja.. Ymmärrettävästi se on omiaan helpottamaan lupa-asioiden käsittelyä valtuustoissa.

  Eikä sekään haittaa jos/kun hankkeisiin saadaan sitoutettua osakkaiksi muutama sata golfaria..heistä saadaan kelpo maksajia kaikenlaisille golfkentän rakennusaikaisille/rakentamiseen liittyville lainoille jne.

  #1303336 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Hieman vaikea ymmärtää miksi VaGon tiluksille paskamaita tuoneet yritykset ei ole olleet mitenkään vastuussa tapahtuneesta? Rakennusfirmat myyneet alihinnalla kaivumaitaan joiden loppusijoituspaikka on ollut laiton ! Mihin esim Triplan paskamaat on kuskattu ? Veronmaksajat maksaa pörssiyhtiön tämänkin kusetuksen !

  #1303337 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Hieman vaikea ymmärtää miksi VaGon tiluksille paskamaita tuoneet yritykset ei ole olleet mitenkään vastuussa tapahtuneesta?

  Miksi olisivat? Ei kuljetusfirman eikä myyjän asia ole selvittää läjityslupia, se kuuluu kuljetuksen tilaajalle.

  Mihin esim Triplan paskamaat on kuskattu ? Veronmaksajat maksaa pörssiyhtiön tämänkin kusetuksen !

  Miten Tripla liittyy tähän millään lailla? Tai veronmaksajat?

  #1303344 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Tästä aiheesta minulla olisi paljonkin mielipiteitä. Pitää kuitenkin varoa ettei syyllisty rikokseen.

  Sopivasti tuo golf kenttä hanke ajoittui triplan rakennushankkeen kanssa yhteen, eikös vain.

  Mikä muu taho kuin Vantaan kaupunki korjaisi maanläjityksestä viereisille alueille syntyneet vahingot, tosin eiköhän siellä ole vahinko jo tapahtunut peruuttamattomasti. Eikös tällöin veron maksavat käytännössä joudu maksajan rooliin.

  Miten kukaan ei ole huomannut mitä alueelle tapahtuu ja viheltänyt peliä poikki ajoissa, eikös tämän kokoista työmaata tulisi valvoa kaupunginkin toimesta?

  Luulisi että rahaliikenne maa-ainesten osalta olisi erittäin helppo jäljittää ja laittaa osalliset maksumiehiksi.

  Jotenkin tuntuu että Suomi on nykyään täynnä yrittäjiä joilla ei ole koskaan ollutkaan tarkoitus toimia rehellisesti.

  #1303347 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Mikä muu taho kuin Vantaan kaupunki korjaisi maanläjityksestä viereisille alueille syntyneet vahingot, tosin eiköhän siellä ole vahinko jo tapahtunut peruuttamattomasti. Eikös tällöin veron maksavat käytännössä joudu maksajan rooliin.
  Miten kukaan ei ole huomannut mitä alueelle tapahtuu ja viheltänyt peliä poikki ajoissa, eikös tämän kokoista työmaata tulisi valvoa kaupunginkin toimesta?

  Ilmeisesti maita tuotiin isoja määriä Triplan työmaalta. Monella taholla on ollut ”silmät ja korvat suljettuina”, kun mitään ei huomattu pitkään aikaan. Rakentamisessa tulee ongelmaksi ketjuttaminen, mutta ainakin Vantaan kaupungin valvonta pettänyt.

  Vahinko ei kuitenkaan ole kovin suuri, koska maamassat lienevät suht puhtaita:
  https://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/795290-petikon-kohukentalla-ei-olekaan-myrkkymaita-puhe-myrkyista-on-ollut-kaupungin

  Lopulta järkevin tapa lienee jatkaa projektia uuden yrittäjän toimesta ja hyväksyä maamassat siellä, kunhan ojat kunnostetaan toimiviksi, ettei pääse tulvimaan. Sen verran sotkuinen kuvio kuitenkin on, että voi viedä pitkän tovin, ennen kuin projektia päästään jatkamaan. Sääli sinänsä, kun pk-seudulla kaivataan kenttiä, jonne pääsee julkisilla.

  #1303348 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Hei,

  Sorry, en osaa lainata, aiemmin sungolf kirjoitti: ”Golfliiton säännöissä sanotaan:

  Liiton jäseneksi voidaan hyväksyä Suomessa toimivat rekisteröidyt aatteelliset yhdistykset, joiden toiminnan pääasiallisena tarkoituksena on golfurheilu ja –liikunta (golfseurat). Näitä jäseniä kutsutaan näissä säännöissä seurajäseniksi.”

  Kuitenkin omissa nexgolfin kavereissani näkyy pelaaja jonka kotiseura on Vantaankosken Golfhalli Oy. Voiko siis oy ylläpitää tasoitusta ja millä edellytyksin?

  #1303349 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Mikä muu taho kuin Vantaan kaupunki korjaisi maanläjityksestä viereisille alueille syntyneet vahingot, tosin eiköhän siellä ole vahinko jo tapahtunut peruuttamattomasti. Eikös tällöin veron maksavat käytännössä joudu maksajan rooliin.

  Tässä vaiheessa myönnän auliisti ymmärtämättömyyteni ja siksi kysyn, mitä tekemistä Vantaan kaupungilla on yksityisen tahon lainvastaisten läjitysten aiheuttamien vahinkojen korvaamisen kanssa?

  Saa selittää ihan kansanomaisesti tai vaihtoehtoisesti esittämällä sopimuksia, jotka sitovat Vantaan kaupungin tuohon läjitykseen. Kiitos jo etukäteen.

  #1303350 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Saa korjata jos minulla on väärää tietoa, mutta eikös maa-alueet ole/ollut vuokrattuna Vantaan Kaupungilta? Jos yrityksellä joka tuosta läjityksestä kääri hyödyn ei ole enään varallisuutta, niin mikä on se taho joka ottaa asian hoitaakseen jos ei kunta ota?

  #1303351 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Jo on aikoja eletty jos Vantaankosken golfhalli Oy, jonka toimjoht on Jarkko Ilmari Raski (sama mies joka on Suur-Helsingin Golfseura Oy’n toim.joht.) on golfliiton jäsen ja voi ylläpitää tasoitustiedostoa sekä ottaa osakeyhtiöön golfseuran jäseniä?
  Miten Oy’ llä voi ylipäätänsä olla seurajäseniä?
  En usko! Voiko joku vahvistaa väitteen?
  Jos mahdollista niin perustan heti Pönttövuoren Golf Oy’n ja jaan jäsenkortteja tosi edulliseen jäsenhintaan.

  #1303352 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Ja korjaus golfaren tietoihin; Suomessa on kaikkiaan noin 800 000 vuokrakäytössä olevaa asuntoa – asumistukea saa noin 320 000 kotitaloutta (=asuntoa). Näistä asumistukea saavista ruokakunnista saavat noin 270 euroa keskimäärin. Instituutionaaliset sijoittat useimmiten eivät ota asujikseen sellaisia jotka eivät pysty itse maksamaan vuokriaan kokonaan. Poislukien Kojamo (entinen vvo) sato yms sekä kunnalliset vuokrataloyhtiöt joiden tehtävänä on sosiaalisilla perusteilla asuntojen tarjoaminen. Sen sijaan useimmat yksityiset asunto- ja kiinteistösijoittajat harvemmin ottavat asuntoihinsa ns ”köyhiä”, työttömiä tai ja julkisen tuen varassa eläviä tai esim luottotiedottomia henkilöitä. Tämä on tieto sillä teen päivittäin työtä tällä sektorilla asunto- ja kiinteistösijoittajien ja -jalostajien parissa. Tämä korjaus nyt siksi ettei jää elämään väärä tieto vuokra-asumisesta joka tänä päivänä on kasvava trendi eurooppalaisen asumisen suuntaan.

  #1303355 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Golferman: Ja korjaus golfaren tietoihin; Suomessa on kaikkiaan noin 800 000 vuokrakäytössä olevaa asuntoa – asumistukea saa noin 320 000 kotitaloutta (=asuntoa). Näistä asumistukea saavista ruokakunnista saavat noin 270 euroa keskimäärin.

  Aikaisemmassa viestissäni totesin (muistinvaraisesti) että keskimääräinen vuokralaisen asumistuki on n. 300 €/kk. Hyvä että tähän – noin tietoon – tuli asiallinen korjaus. Toki pääkaupunkiseudulla vuokratuki/vuokralainen lienee keskimääräistä suurempi. Toisekseen vuokratukea saaviakin saattaa olla esim. Vantaalla keskimääräistä enemmän.

  Enkä suinkaan tarkoittanut että kaikki vuokralla asuvat saisivat vuokratukea. Mutta vuosittain vuokralla asumista tuetaan yhteiskunnan (=veronmaksajien) varoilla yhteensä n. kahdella miljardilla. Mielestäni se kertoo vuokra-asumiseen liittyvistä rakenteellisista ongelmista..

  ..mutta se ei juurikaan liity tähän topic’iin.

  Tässä vielä jatkolinkki aiheeseen Talouselämän artikkeli..

  #1303356 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Vantaan kaupunki on maanomista ja joutuu viimekädessä vastaamaan maanomistajana läjityksen aiheuttamista vahingoista, jotka vuokralainen on tehnyt.

  #1303357 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Tässähän on kyse maanläjityksestä, jolle golfyhtiöllä ei ole edes lupaa. Vantaan kaupunkihan ei anna ylijäämämaittenläjitykselle lupaa, jotka tulevat vantaan alueen ulkopuolelta. Tämä rakentaminenhan on naamioitua läjitystä.

  #1303359 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Kuitenkin omissa nexgolfin kavereissani näkyy pelaaja jonka kotiseura on Vantaankosken Golfhalli Oy. Voiko siis oy ylläpitää tasoitusta ja millä edellytyksin?
  Tohon ei usko Erkkikään. Sinne myydään vain pelioikeuksia ei mitään jäsenyyksiä.
  Nexgolf sekoilee jos ilmoittaa sellaisen jäsenyyden tai et itse ymmärrä mitä näet.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 81)
Vastaa aiheeseen: Vantaan Golfpuisto

Etusivu Foorumit Yleistä Vantaan Golfpuisto