23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista

Valoa kentille

Etusivu Foorumit Yleistä Valoa kentille

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #178602 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kausi taitaa kotimaan kentillä olla auttamattomasti ohitse, mutta mieleen tuli (kenties kulunut) ajatus: Miksi kentät eivät valaise esim. kolmea viimeistä väyläänsä ? Tämä pidentäisi syksyn kautta huomattavasti. Pikaisella laskutoimituksella kenttien käyttöaika lisääntyisi noin 40 minuutilla, jolloin varsinkin päivätyöläiset ehtisivät vielä töiden jälkeen syyskierroksille. Kustannuksetkaan eivät varmaankaan olisi kohtuuttomia ?

    #343688 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Millaiset valaisimet pitäisi olla? Ei taida ihan normaalien katulyhtyjen tehot riittää. Jos kolme viimeistä väylää olivat vaikkapa par-4, par-5 ja par-3, pitäisi valaista arviolta 5 hehtaarin alue (olettaen valaistun väylän leveydeksi noin 50 m ja että teitä yms. ei tarvitse valaista ainakaan yhtä voimakkaasti.). Tämä vastaa yli 6 jalkapallokentän pinta-alaa. Paljonkohan maksaa normaalin kunnallisen urheilukentän valaistus, joka ei yleensä ole kovin kirkas. Kunnon stadionluokan valaistus (min 1400 lux) – siis sellainen jolla pelataan virallisia liigamatseja maksanee noin 300 000 € yhdelle kentälle.

    #343689 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Samaa mieltä ollaan. Pimeysongelma alkaa jo aika aikaisin ja ihanteellista olisi, jos koko ysi olisi valaistu. Valoja kyllä tarvitaan aika lailla sellaiseen. Investoinnit on kovat ja käyttökulut päälle. Saa nähdä uskaltaako kukaan koskaan tehdä, kävijöitä ei ehkä kuitenkaan ole niin paljoa että kannattaisi. Meillä Talmassa on valaistu Par-3 kenttä, auttaa akuuttiin tarpeeseen sekin.

    #343690 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    …no niin, tulihan se sieltä: jos rahaa riittää yhdeksän par 3:n valaisemiseen, niin miksei sitten viimeisen kolmen väylän ?

    #343691 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kolmen reiän valaiseminen oikealla kentällä maksaa varmaan enemmän kuin koko par-3 kentän valaisu, siellähän riittää melkein että on valoa greeneillä ja tiiauspaikoilla. 3 reiän valaisu oikealla kentällä jatkaa kautta ehkä viikolla tai korkeintaan kahdella. Kokonaan valaistulla par-3:lla saadaan pelikautta jatkettua paljon pitempään, niin kauan kun lumi tulee maahaan.

    #343692 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Koska saadaan täysimittainen kenttä kunnon lämmityksellä. Jonkun voimalan kupeeseen, lauhdevedet putkistoon väylien ja greenien alle. ja eikun pelaamaan.

    #343693 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tänne Lahteen ryhdymme vaatimaan katettua golfkenttää heti, kun joku alkaa puuhaamaan hyppyrimäkien suojaksi hallia. Tämän hyppyrimäkien kattamisen ottaa joku valopää aivan varmasti esille, onhan hiihtoputkiakin jo rakennettu.

    #343694 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    ..ja jäähalleja

    #343695 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Muistelen kuulleeni, että jossain päin Suomea kasvatettiin varhaisperunaa lämmitetyssä pellossa. Voisi melkein uskoa kun katsoo kauppatorin hintoja juhannuksen alla. Kumpi nyt sitten on tärkeämpää? Helppo arvata kumpaa valtio ennemmin tukisi.

    #343696 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    …omasta mielestänikin koirien avokasvatus on arvelluttavaa puuhaa, varsinkin jos hihna on väärin kiinnitetty.

    #343697 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    vastaus perunapeltoon ja golfkenttään, valtio ei tue eli molemmat omillaan porskuttavat!!

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
Vastaa aiheeseen: Valoa kentille

Etusivu Foorumit Yleistä Valoa kentille