26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Uudet säännöt kenttäyhtiön näkökulmasta.

Etusivu Foorumit Säännöt Uudet säännöt kenttäyhtiön näkökulmasta.

Esillä 16 viestiä, 1 - 16 (kaikkiaan 16)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Keskustelusta on toistaiseksi unohtunut kenttäyhtiöiden mahdolliset tavoitteet ja ajatuksen sääntömuutosten osalta.

    Sääntömuutoksella on erityisesti haluttu joustavoittaa ja ripeyttää tavallisten harrastajien pelaamista. Tämä ajatus sopinee kenttäyhtiölle ja se lienee mahdollista ottaa huomioon. Mikä parasta jopa ilman erityisiä lisäkustannuksia. Toisekseen uskoisin että esim. tehokkaammalla kentän käytöllä sekä hyvällä asiakaskokemuksella on parhaassa tapauksessa myös taloudellista merkitystä.

    Positiivisia mahdollisuuksia:
    – pelin parempi sujuminen mahdollistaa yleisen kiertonopeuden ripeytymisen
    – joustavasti etenevä pelirytmi tarjoaa parempaa asiakaskokemusta
    – suunnitellussa aikataulussa tapahtuva pelaaminen avaa Asiakkaalle tilaisuutta myös muiden palveluiden(kahvit, ruokailu jne) käyttöön.

    Mitä voisi tehdä? Joitakin esimerkkejä.
    – ”ReadyGolf” pelaamisen suositus sekä pääsääntöinen käyttöönotto todennäköisesti sujuvoittaa pelaamista.
    – ruuhkaisimpina kuukausina reikäkäkohtaisen MAX-lyöntimäärä pelitapa lisää joustavuutta varsinkin vähemmän pelaavien ja aloittelevien harrastajien osalta.
    – kyseinen pelitapa toimii PB-pelaamisen (pallon nosto) ohella/vaihtoehtona.
    – MAX-lyöntimäärä vaikuttaa ehkä parhaiten juuri vähentämällä greenityöskentelyä (=yleensä hitain yksittäinen golfsuoritus).
    – yksittäisenä keinona suositus lipputangon paikoilleen jättämisestä nopeuttaa peliryhmän greenityöskentelyä.
    – Toki kaikissa näissä tarvitaan myös pelaajien opastusta.

    Lisää löytynee mutta jätetään muille ehdotuksille tilaa.

    KL1

    Gloffare, koskapa olet nämä ehdotukset varmasti jo aikaa sitten esittänyt kotikenttäsi hallitukselle, niin kerropa meille millaisen vastaanoton ehdotuksesi saivat?

    Ihan hyviä juttuja, ja myös toimivia
    – Viime vuonna Golfliiton Ready Golf suositus julkaistiin monella kentällä ja siitä myös puhuttiin. Ainakin meillä se vaikutti kierrosnopeuteen esim klubikisoissa, mutta suurin syy oli kaiketi asenteiden muutoksessa
    – ”pallo taskuun, jos ei pisteitä tule” on ollut vuosia yleinen tapa, lukuunottamatta lyöntipelikisoissa, joita kisakalentereissa on nykyisin aika vähän
    – Näitä Ready Golf -suosituksia kannattaa jatkossakin rummuttaa ja ehkä ’lippu kupissa’ on hyvä keppihevonen promotoida nopeaa griinityöskentelyä. Itse koen, että tärkeimpia asioita ovat kuitenkin: a) ei pidetä liian tiukasti kiinni ”kaumimpana aloittaa”, b) luetaan griinejä heti ja yhtä aikaa, eikä vasta omalla lyöntivuorolla ja c) pelataan pallo reikään asti ”tap in” sekä d) yleinen ripeys erityisesti omaan lyöntiin valmistautumisessa

    KL1: koskapa olet nämä ehdotukset varmasti jo aikaa sitten esittänyt kotikenttäsi hallitukselle, niin kerropa meille millaisen vastaanoton ehdotuksesi saivat?

    Asia on sen verran uusi etten ole vielä ehtinyt ottaa sitä esille. Eikä hallituskaan ole vielä kokoontunut. Mutta katsotaan miten asiat etenee. Yleensä kaikkiin ehdotuksiin suhtaudutaan positiivisesti ja vähintäänkin harkitaan niiden merkitystä. Toisaalta mikään ei estä muitakin kenttäyhtiöitä ottamasta ideaa täältä..Vapaassa keskustelussa voi löytyä kaikenlaisia ajatuksia. Joskus jopa toteutuskelpoisia.

    Tässä eräs jonka kopsaan myös tämän topic’in alle ikään kuin esimerkiksi uusien sääntöjen suomasta mahdollisuudesta pelaajien ohjeistamiseksi.

    (sääntö 5.6b(3)Toimikunnan ohjeet pelinopeuteen. Ripeän pelin edistämiseksi ja toteuttamiseksi toimikunnan tulisi laatia paikallissääntö pelinopeusohjeeksi. Ohjeessa voidaan määrätä maksimiaika kierrokselle, reiälle tai reikäjaksolle ja lyönnille. Toimikunta voi myös määrätä rangaistukset, mikäli ohjetta ei noudateta.

    En usko että aiheuttaisi kenttäyhtiölle tai seuralle kovin suurta vaivaa tai kustannuksia vaikka tällainenkin, uusissa säännöissä esitetty, ohjeistus nostettaisiin pelaajien tiedoksi. Ripeä ja sujuva pelaaminen on kaikkien kannalta hyvä asia.

    KL1

    Minäkin kopsaan tähän jotakin sääntökirjasta:

    Committee
    The person or group in charge of the competition or the course.

    Huomaa sana ’competition’.

    Committee = Toimikunta
    Competition = Kilpailu

    Onko sellaista kenttää missä ei jo olisi maksimiaika kierrokselle ja esim tauon maksimikesto?

    Onko sellaista kenttää missä ei jo olisi maksimiaika kierrokselle ja esim tauon maksimikesto?

    Kyllä se taitaa olla poikkeus, että olisi nuo maksimit. Edes ulkomailla en juurikaan törmää sellaisiin, joskin suosituilla kentillä valvoja kiertää ja yksi tärkeimpiä tehtäviä on pelinopeus – Vale da Pintassa oli ”Slow Play Marshal”. Etelä-Afrikassa oli ”Mandatory 15 min break”

    Jostain syystä olen sitten osunut kentille joissa tuo aika on mainittu.

    KL1

    Talmassa ei ole eikä muistaakseni SHG:n kentilläkään. Onneksi.

    KL1

    Onko sellaista kenttää missä ei jo olisi maksimiaika kierrokselle ja esim tauon maksimikesto?

    Tästä aiheesta on keskusteltu ennenkin, mutta kysyn jälleen kerran: mihin noita maksimiaikoja tarvitaan ja kuka niiden noudattamista valvoo?

    Tauon maksimiajan voin jotenkin etäisesti ymmärtää, tosin jokaisen normaalijärjellä varustetun ihmisen pitäisi ymmärtää lopettaa taukonsa siinä vaiheessa, kun edellä menevä ryhmä on niin kaukana, että oma ryhmä voi avata. Sen sijaan tuo kierroksen maksimiaika tuottaa pelkästään ongelmia. Kukaan ei kuitenkaan viitsi laskea kuinka paljon edellä tai jäljessä tuota maksimiaikaa ollaan, ja pahimmassa tapauksessa ohi ei lasketa, koska ’ei olla maksimiajasta jäljessä’. Tästä jälkimmäisestä on kokemusta eivätkä ne ole hyviä sellaisia…

    Muutenkin tuo maksimiaika on täysin turha. Golfin etiketti antaa täysin riittävät ohjeet kentällä käyttäytymiseen. Jos ei niitä ymmärrä eikä/tai niitä osaa noudattaa, ovat kaikenlaiset ohje- tai maksimiajat tyystin tarpeettomia.

    Pelinopeudesta: Vierailin kerran UK:ssa kentällä, jossa ”yksi greenfee oikeuttaa 3.5 tunnin kentänkäyttöön”. Isäntä sanoi, että tuosta myös pidetään kiinni (vaikka jäsenen vieraana se ei ehkä olisikaan niin tarkkaa, pelataan silti ripeästi).

    USAssa olin kentällä, jossa joka tiiboxsissa oli kello. Kello näytti lähtöaikaa, mikäliu pelattiin ohjeajassa. Kellon alla oli kyltti ”jos kello näyttää yli 10 min. lähtöaikaasi enemmän, kävele suoraan seuraavalle tiipaikalle.” Oli oikein toimiva, enkä kokenut tuota systeemiä ahdistavaksi.

    KL1

    Noita kelloja olen nähnyt täällä Suomessakin ja sinällään ovat vallan näppäriä, mutta nekin vain kehoittavat lisäämään vauhtia, jos ollaan jäljessä. Tämä asia pitäisi jokaisen kyetä huomaamaan ihan katsomalla taakseen. Se perimmäinen ongelma ei kuitenkaan ratkea noilla kelloillakaan, eli tuudittautuminen siihen, ettei vauhtia tarvitse muka lisätä eikä ketään päästää ohitse, jos kellon mukaan ei olla jäljessä.

    Se perimmäinen ongelma ei kuitenkaan ratkea noilla kelloillakaan

    Nämä kellot ja kyltit tai tuloskortissa reikäkohtainen aika (kuten Niitväljassa) ovat ihan hyvä kehotus nopeuttaa peliä, mutta minusta perusongelma on siinä, että
    – osa pelaajista on kiinnostunut sujuvasta pelistä ja ”tihentää askelta” tai muuten nopeuttaa työskentelyään, jos jää edellisestä ryhmästä jälkeen
    – osa pelaajista ei välitä tuon taivaallista pelinopeudesta vaan toteaa ykskantaan, että ”me on tultu tänne viihtymään, eikä juoksemaan” … näihin ei kyltit tai kellot vaikuta
    – sitten on vielä se porukka, joka katsoo oikeudekseen olla päästämättä ohi, vaikka edessä olisi tyhjä väylä ja selityksenä on usein esim. ”meillä kun on tällainen kisa”
    – pahin porukka on sellainen ryhmä, joka ei suostu ohittamaan edellä olevaa hidasta ryhmää, mutta tulppaa koko kentän takana (kun edessä on heidän mielestä täyttä) ja selitetään esim ”kun se ohittaminen sekottaa oman pelin”

    OB

    Meidän kentällä osan ongelmasta aiheuttaa munattomat sheriffit. Samat käppänät olevinaan olleet valvojina vuosikausia mutta mitään toimenpiteitä ei vaan tapahdu.

    Mikäli kentällä on voimassa edelleen vanhat paikallissäännöt (tai vanhat kilpailumääräykset), jotka ovat ristiriidassa voimassa olevien 2019 sääntöjen kanssa, onko niin, että pelaaja saa itse valita itselleen edullisemman (vai onko vanha paikallissääntö mitätön, jos se on ristiriidassa uusien sääntöjen kanssa).

    Esim. Jos paikallissäännössä/kilpailumääräyksissä on säädetty, että vain irtokivet voi poistaa bunkkerista, niin voiko 2019 sääntöjen mukaan poistaa kuitenkin kaikki irralliset luonnonhaitat.

    Entä vanhat termit, kun paikallisäännöissä puhutaan vaikkapa vesiesteistä liitettynä esim. droppausalueeseen, onko kyseinen paikallissääntö voimassa lainkaan vai onko se voimassa siten, että sana ”vesieste” korvataan automaattisesti sanalla ”estealue”?

    KL1

    Jos kentällä on paikallissääntöjä, jotka eivät ole golfin sääntöjen mukaisia, ne eivät ole golfin sääntöjen mukaisia eivätkä siten voi olla voimassakaan. Eikö?

    Otetaanpa tuo irtokivet bunkkerissa. Sellaista mallipaikallissääntöä ei löydy, joten jos sellaisen haluaa kentälleen saada, on siihen haettava lupa R&A:lta.

    Vanhentuneet termit eivät mielestäni ole suuren suuri ongelma, kunhan itse asia on nykysääntöjen mukainen. Asiansa osaavan toimikunnan tulee tietenkin huolehtia paikallissääntöjen päivittämisestä. Suomennokset lienevät julkaisua vaille valmiita, joten englannin kieltä taitamattomatkin toimikunnat pääsevät pikapuoliin hommiin käsiksi.

    Paikallissäännöllä ei myöskään voi kumota varsinaisia sääntöjä, ellei asiasta löydy mainintaa joko säännöissä tai lordien laatimissa mallipaikallissäännöissä. Esimerkiksi irrallisten luonnonhaittojen poistamista bunkkerista ei voi millään paikallissäännöllä kieltää.

Esillä 16 viestiä, 1 - 16 (kaikkiaan 16)
Vastaa aiheeseen: Vastaus #1281847 kohteessaUudet säännöt kenttäyhtiön näkökulmasta.

Etusivu Foorumit Säännöt Uudet säännöt kenttäyhtiön näkökulmasta.