26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

US Open – golfia vai ei?

Etusivu Foorumit Yleistä US Open – golfia vai ei?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 26)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Kisahan oli jännä seurattava aina 17 griinille saakka jolloin Mickelson (taas) puttasi itsensä ulos mestaruudesta, mutta se kentän viritys … Jos väylien kapeus ja raffien korkeus on sellainen että draiverin käyttö otetaan pois pelistä useimmilla rei’illä niin onko se enää golfia? Jos griinit jyrätään niin koviksi että puttaaminen on enemmän lypsämistä kuin puttaamista niin onko se enää golfia? Selvänä ylilyöntinä 7. griini jota sitten jouduttiin kastelemaan jotta sille voisi pelata. Parhaat puttaajat löytyisivät varmaan myös puoli millia pitemmillä griineillä. Jos bunkkereiden ja raffien suhde griinin ympärillä on sellainen että on helpompi pelata bunkkerista kuin raffista niin onko se enää golfia? Minä ainakin olen mieltänyt niin päin että bunkkeri on este ja raffi vain hidaste. Luulisi että on muitakin tapoja varmistaa se että tulokset pysyvät par:n pinnassa, mikä tuntuu olevan USGA:lle syy virittää kenttä tällaiseksi. Tai jos pelurit ovat kertakaikkiaan niin hyviä että murhaavat kentän niin murhatkoot. Kyllä mestari löytyy myös -10 tuloksella. Prosenttigolfin kannattajana en olisi uskonut joutuvani tällaista kirjoittamaan mutta … vähän omituselta ja ehkä vähän surulliseltakin tuntui katsella kun kukaan ei uskalla tehdä mitään. Mielipiteitä? P.S. US Open kentäthän tupataan virittämään aina näin mutta viime vuotinen British Open (ja vähän PGA:kin) oli samanlaista katseltavaa, joten onko tästä tulossa oikein trendi. Nelosen ’dynamic duo’ pääsee ainakin hehkuttamaan kuinka kenttä pitää hyvin puolensa maailman huippuja vastaan. Kyllähän mikä tahansa kenttä voidaan virittää pitämään puolensa mutta kysymys kuuluukin, onko se enää golfia?

    EFC

    Asiaa…

    Olen kolhvaarin kanssa samaa mieltä.

    Kyllä Mastersin takaysin peliä viimesenä päivänä oli paljon kivempi katsoa kuin huippujen nöyryyttämistä US Openissa.

    Siis, kyllä kenttä saa mielellään olla todella vaikea, mutta ei epäreilu niin kun se mielestäni tässä kisassa oli.

    Hyviä lyöntejä pitää palkita ja huonoja rankaista. Ei ole kivaa katsoa kerta toisensa jälkeen kun chipit rullaavat takaisin pelaajien jalkoihin.

    Raffit saavat mielellään olla pitkiä ja vaikeita, mutta väylät voisivat jossain kohtaa olla leveämmät ja jossain kohtaa kapeimmat. Esim par 5:lla kapea väylä pitkän draivin päähän tiipaikalta, siinä sitten pelaaja joutuu miettimään lähteekö yrittämään kahdella päälle vai ei.

    Minusta on keskimäärin kivempi katsoa kun kisat voitetaan tekemällä birkkuja, sen sijaan että ne voitetaan sillä että kaveri tekee tuplabogin.

    Lopuksi on vielä todettava että Goosen peliasi todella vakuuttavasti niissä olosuhteissa ja ansaitsi todella voittonsa.

    Mielestäni asiassa on myös se puoli, että nyt kisa oikeasti säilyy loppuun asti jännittävänä, koska epäonnistuminen maksaa varmasti. Liian usein käy niin, että kun on kolme reikää jäljellä ja johdossa olevalla on kahden lyönnin kaula, ei muutoksia järjestykseen ole odotettavissa ja kisa on ohi. Nyt oli oikeasti jännitystä joka lyönnissä aina greenille asti. Myönnän kyllä, että pari reikää oli sijoitettu greenien liukkauteen nähden huonosti, mutta olosuhteet olivat kaikille samat.

    Kyllä Goosen ansaitsi voittaa – ja Mickelson hävitä. Goosen puttasi paremmin, Mickelson teki yhden valitettavan virheen. Parempi näin kuin viisi miestä uusinnassa.

    Olihna tässä tosiaan keinotekoista otetta tasoittaa ylipitkien dravareiden ylivoimaa oikaista vaikeat kohdat eli tintata yli bunkkereiden.

    Tylsäähän on sekin jos pitkillä draiveilla tulee samat naamat aina ekaks.

    Kyllähän siellä kärkessä samoja on edelleenkin ja viimevuonna joka
    voittaja oli vähän yllär , vaikkei ne kentät olleet ihan kaikki jyrättyjä.

    Toisaalta Phil on aina ollut vähän johtopaikan luuseri .

    Eiköhän tästä otettu jotain opiksi kolhvi oli kuin Virvikin pelloilla aikanaan.

    Juuri tästä syystä British Open on ollut aina major-suosikkini; Openissa lähipeliä ei ole tehty mahdottomaksi, toisaalta lyhyitäkin lyöntejä joutuu miettimään, kun 120 metrisen joutuu rullittelemaan kivikovalle greenille milloin SW:llä, milloin seiskalla.

    Kyse on siitä, onko parempi pelaaja se, joka lyö SW:llä 110 m ja r-5:lla 170, vai se, joka lyö 110 SW:llä tai tarvittaessa PW:llä tai ysillä, tai seiskalla…

    Mun mielestä US Open on mahtava kilpailu juuri sen takia, koska kenttä viritetään erittäin vaikeaan kuntoon. Kilpailua on mielenkiintoista katsoa. Olisi tylsää katella jos kilpailu voitettaisiin joka viikko tuloksella -25. Paari kunniaan!

    Nimetön

    älä niuhota noin pienistä asioista vaan ihaile sitä taitoa miten huippupelaajat pystyvät selvieytymään erittäin haastavista olosuhteista 😉

    Kolfvaari – aivan samankaltaiset ajatukset hiipivät mieleen viikonlopun tv:n ääressä. Epäilyksettä noihin olosuhteisiin nähden paras mies voitti, mutta mielestäni erityisesti seiskagreenillä monet joutuivat maksamaan hinnan, joka ei ollut missään suhteessa virheen suuruuteen.

    Goosen onnistui pääosin välttämään epäonnistumiset mestarillisesti. Hän olikin oikeastaan ainoa. Minä en kuitenkaan erityisemmin nauttinut epäonnistumisten katselemisesta. Vierivän pallon vieressä talsivaa Michelsoniakin kävi sääli, vaikka en miehestä erityisemmin pidäkään.

    Asiasta kolmanteen. Luin jostakin, että Goosenilla on ollut oma mentaalivalmentaja. Pätevä kaveri. Voisikohan sitä lainata Iloselle?

    Nimetön

    Muuten kentän viritys OK, mutta greenit pitävämmäksi. Silloin hyvä hyökkäyslyönti sisältää riskin, mutta onnistunut palkitaan. Nythän pallo piti kierrättää lipulle jostain takaforen kautta. Sinänsä isot scoret eivät mielestäni kisaa pilaa, päinvästoin. eikös se par olekin tarkoitettu kentän ihannetulokseksi?

    Nimetön

    Just nii, eli Griinit pehmeämmiksi. Ei oo kiva katella ku ammattilaisilla tulee pallo griinille alas mutta pyörii pitkäksi. Tai kun 18 griinillä pallo saattoi pyöriä lipun ohi ja palata takas, niinku minigolfissa. EI HYVÄ!!

    Ihan hyvä että kenttä viritetään vaikeaksi, mutta greenit on se kohta jossa ei pitäisi tehdä ylilyöntejä. Eli jos ne jyrätään betoninkoviksi ja pituus on siellä 2 millin pinnassa, niin se alkaa olla jo vähän keinotekoista vaikeuttamista. Kyllä se pallo pitäisi saada sentään pysäytettyä sinne greenille…

    Niin ja siitä että Mickelson ’on aina ollut johtopaikan luuseri’, niin tällä kertaa voisi sanoa että mitäköhän itse saisi aikaan siitä paikasta mihin peli nyt ratkesi. –> Betoninkova greeni jossa pituus on n.2mm. Tähän alamäki ja myötätuuli, ei taida olla helpoimpia lyöntejä vaikka telkkarissa näyttää helpolta…

    Nimetön

    Minen nyt kyllä ymmärrä miten tuossa voidaan puhua epäreilusta pelistä, tilanne oli sama kaikille pelaajille, oli greenit kovia tai pehmeitä.
    Minen ainakaan valita siitä millaista ne oli(omasta mielestä greenit olisivat voineet olla ’normaalimmat’), vaan ihailin sitä taitoa sekä lyöntejä. Kyllä tuossa kuitenkin voittaja selvitettiin siinä ajassa missä pitikin.

    Tottakai ne ovat kaikille samat. Mutta epäreilulla tarkoitetaan sitä että jos greenit ovat betoninkovat, ei siihen pallo pysähdy vaikka sitä spinniä olisi 30000rpm. Näin ainakin omasta mielestäni.

    Joo´o. Ainakin siinä seiskareiällä näytti tilanne olevan sellainen että alue johon pallo laskeutuessaan _saattaa_ jäädä griinille oli ehkä parin neliön kokoinen… Missaa tämä kymmenellä sentillä ja olet bunkkerissa tai muuten vaan pulassa. Kukas sanoikaan että rangaistus ei ole suhteessa tehtyyn rikokseen…? Itse olen samaa mieltä.

    Kieltämättä muutamassa paikassa tuli tunne, että golf on epäoikeudenmukainen laji. Kaikesta huolimatta paremmuus pystyttiin selvittämään ja kärkiporukka pelasi myös viimeisen rundin PARin tuntumaan. Ja täytyy tunnustaa, että nautin Goosenin uskomattomasta puttipelistä noilla griineillä.

    Kyllä pelaajien pitää pystyä sopeutumaan erilaisiin olosuhteisiin. Odotan innolla British Openia, siellä varmasti nähdään jälleen luovaa golfin peluuta.

    Eikä pelkästään draivi&pitchi pitävälle griinille meininkiä.

    Kyllä oikeat mailavalinnat ovat oleellinen osa peliä.

    Vähän samaa henkeä kuin tammer golfin mestaruuskilpailujen 11. viime kesänä.puttasit pallon ylämäkeen,ei osu reikään,valuu nilkkoihin.onko tämä nyt sitten kivaa?ei mielestäni.ja kun väylä on muutenkin par 3 200m ylämäkeen…

    väylät saa olla kapeat ja raffit syvät,mutta eivät ne grrinit olleet inhimilliset.olisi ne nopeat ilman jyäystäkin ja kasteltuinakin…pallot vain pysähtyisivät paremmin

    Nimetön

    No sehän se just on golffia parhaimmillaan dunkku!!

    Nimetön

    Hyvää ja viihdyttävää neppaamista kaiken kaikkiaan .

    Ja mitä P.Mikhelsoniin tulee niin siinä on Ns:golflfari joita kaivataan lisää kentille ja muutenkin enemmän sellaista rock`n`roll saundia niinkuin oli 80 luvulla niin kyllä se siitä phil vihaajat eli v***n pahvit!!!

    Tuollainen golf, jota U.S Openissa pelattiin ei ole yleisöystävällistä, muuten se menettelee.. Yleisöhän tykkää pitkistä draiveista ja riskilyönneistä.. Tutkapari Arkkolan ja etenkin Tiladerin kommentit kentän raiskaamisesta voi jättää omaan arvoonsa.. Jos pelaajat pelaavat hyvin, niin pelatkoon.. 🙂

    Ja sä ’dunkku’ voisit mennä puttailee järven jäälle, jos tykkäät liukkaista alustoista..

    Ihme aukomista!!

    Kaveri sano mielipiteensä ja sä tyrmäsit sen heti. Onnee elämälle..

    Kentän kireydestä.

    Golf Digest.

    The raw statistics for Sunday’s final round paint a scary picture. The course played to a stroke average of 78.7 – nearly nine strokes over par. No green on a non par-5 hole was hit in regulation by more than 47 percent of the field. Two of the par-3 holes – Nos. 2 and 7 – were hit in regulation by less than 20 percent of the players on Sunday. Six fairways were hit off the tee by fewer than 40 percent of the players. Without a doubt, those are extremely demanding conditions. But the fact is, when push came to shove this U.S. Open was won by a former U.S. Open champion and the runner-up is the defending Masters champion. No fluke there. Two deserving players grabbed the top two spots.

    Itse olen sitä mieltä että kenttä oli liian kireä greenien osalta. Se aiheuttaa sen että onnella on enemmän vaikutusta lopputulokseen. Eli peruslähestymisen pieni virhe aiheutti aivan liian suuren rangaistuksen. Kyllähän tälläkin tavalla saadaan voittaja selville mutta onko se urheilullisesti oikein on sitten taas eri asia.

    Kunnia kuitenkin Goosenille ja Mickelsonille.

    Itselleni tuo kysymys kulminoituu siihen kuka voittaa. Jos joku nobody voittaa ja tuloslista muutenkin on täynnä ihme nimiä niin se minusta viittaa siihen että kenttä on väärin viritetty. Tällä kertaa näin ei käynyt. Pahin yksittäinen asia joka tuntuisi korreloivan nobody-kärjen kanssa on tuuheat ja läskiruohoiset kantit jotka jatkuu aivan sikanopeiden griinien rajalle. Silloin tuntuisi että kaikki on kiinni tuurista griinin ympärillä.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 26)
Vastaa aiheeseen: Vastaus #375430 kohteessaUS Open – golfia vai ei?

Etusivu Foorumit Yleistä US Open – golfia vai ei?