28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][2]
KilpailuaSuomalaista

Tunisia Golf

Etusivu Foorumit Yleistä Tunisia Golf

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #178384 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Menossa pelaamaan El Kanataouin kentälle. Onko kokemuksia kentän kunnosta huhtikuussa (yleensäkin) + yleensäkin pelaamisesta Tunisiassa

  #341491 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Olin pari vuotta sitten Tunisiassa pelaamassa ja pari asiaa tulee mieleen.

  Ota kantobägi mukaan, niin ei tarvitse maksaa kärryistä hirveätä hintaa.

  Kentät oli muuten hyvässä kunnossa.

  Saat varautua siihen, että pallon myyjiä saattaa tupsahdella eteenne kierroksen aikana. Yleensä ovat kenttählökuntaa ja vaikka heitä on kielletty tekemästä businesta, niin yrittävät silti.

  Muuten Tunisia on islamilainen maa ja musiikkiin ehtii jo viikossakin kyllästyä.

  Lue lisää: Golfpiste

  Pari vuotta sitten Tunisiassa käytiin ja pelattiin mm tuo sama kenttä. Kenttä oli huonossa kunnossa, varsinkin 18 r panorama. Saksalaiset golf-kurssilaiset hidastavat peliä ja eivät päästä ohi. mm yhtenä päivänä odoteltiin 2 reiällä par 3 n 45 min, että pääsisimme avaamaan. Ekat 9 reikää vähän vajaa 4 tuntia ja pimeys yllätti siten jo reiällä 15. Kuten aikaisempi kirjoittaja kertoi niin kantobägi mukaan. Eipä siinä maassa mitään muutakaan tekemistä juui ole. Tulipa nähtyä ja koskaan ei tarvitse sinnekään enää mennä. Paskin golf mesta minkä oon kokenut.
  EN SUOSITTELE KELLEKKÄÄN. (ei sivistynyt maa minkään suhteen) ps taksit kyllä halpoja (matka sousseen n. 10 – 15 min halvempi kuin golfkärry vuokra.

  Luin nuo pari kommenttia jotka olivat esillä. Itse en ole käynyt vielä, menossa toukokuussa 2002 pariksi viikoksi. Olen kuullut tähän mennessä positiivista palautetta ainoastaan, sellaisilta pelaajilta jotka ovat käyneet Tunisiassa 4 vuotta joka vuosi.
  Koska olet huhtikuussa arvoistaisin palautettettasi reissun jälkeen.
  Itse olen pelaillut useassa islamilaisessa maassa eikä ongelmia ole tullut, tollainen 45 min odottelu lienee poikkeuksellista. Luulisi siinä jo ottavan yhteyttä Caddie Marshaliin, ja toisaalta ihmettelen jos kentällä on kurssilaisia niin eikö jopa Tunisiassa heillä ole Pro mukana ?

  Joulukuun alussa 2004 olen menossa Tunisia/Sousseen. Kysyisin muutaman käytännön neuvon: (www.portelkantaoui.com.tn)

  Rangepallot ovat hinnastossa mutta onko rangen ja lähipelialueen käyttö maksutonta (gf:n kuuluvaa).

  Jos haluaa kiertää päivittäin kaksi kierrosta niin miten silloin olisi syytä menetellä ko kentillä. Tietojeni mukaan kenttä ei anna kuin yhden lähtöajan/päivä/hlö etukäteen. Mielellään ostaisi 2*5 gf:n paketin, saisi pelata golfia aamusta iltaan. Lähteä kierrokselle silloin kuin itseä huvittaa ja lopettaa vaikka kesken kierroksen jos siltä tuntuu.

  Nimetön

  Maaliskuun vaihteessa tuli käytyä Kantaoui:ssa pelaamassa, kenttä oli hyvässä kunnossa ja muutenkin puitteet olivat mallikkaat(esim. klubirakennukselle plussat). Kuten jo aiemmin joku mainitsi niin kärryt ovat todella hinnakkaat.. en muista olikohan kuuden vai seitsemän euron edestä joutui maksamaan kärrystä. Hotelli oli aivan kävelymatkan päässä ja 5 kierrosta tuli heitettyä molemmilla kentillä(sea course ja toinen kenttä jonka nimeä en nyt muista). Kentistä toinen on tasainen ja ehkä enemmän klubipelaajan mieleen. Toisella kentistä taasen löytyy sitten korkeuseroja ja muuta mukavaa. ’Pallosedät’ kyttäävät väylien tuntumassa myyden sitten palloja halvalla(jos osaa tinkiä), välistä ehkä hieman stressaavaa kun tuleevat jatkuvasti kauppaamaan. Varmasti kokemisen arvoinen paikka, vaikka ei nyt ehkä ihan viiden tähden mesta.

  Nimetön

  Lisäystä tuohon eikan viestiin, että rangepallot ovat maksullisia, mutta muuten lähipelialue/range/jne kuuluvat gf:ään siltä päivältä.

  Viime keväänä oltiin huhtikuussa 15 henkeä pelaamassa El Kantanoun -kentillä – tässä muutamia ajatuksiani…

  – Lähtöajat kannattaa oikeasti varata monta kuukautta etukäteen, jos meinaa saada haluamansa ajat.

  – Molemmat kentät hyvässä kunnossa eikä sen suhteen valittamista.

  – Homma toimi todella hyvin, lähtöajat pitivät hyvin paikkaansa eikä kentällä tarvinnut odotella – tukkoja ei ollut.

  – Kärryjen vuokrat kalliita, rangella ja lähipelialueella sai treenata ihan vapaasti ilman erillistä maksua.

  – Edullisemmaksi tulee tosiaan ostaa etukäteen esim 5 green feen ’paketti’, joka kylläkin edellyttää, että pelipäivät on peräkkäisiä päiviä.

  – Pallomyyjistä ei kentällä mielestäni suurtakaan riesaa.

  – Kuljetukset kentälle ja takaisin takseilla sujui yllättävän hyvin, vaikka meitä olikin iso porukka.

  – Ainoa negatiivinen kommenttini onkin, että en suosittele Tunisiassa pelkkiä ’lady-ryhmiä’, sillä kenttähenkilökunta oli vähän turhankin ’kiinnostunut’ lady-ryhmän liikkeistä ja onnistui pilaamaan yhden kierroksen.

  Voin lämpimästi suositella Tunisiaa.

  Nimetön

  Kolmisen vuotta sitten olin Hammametissa ja pelasin molemmat niitten kentat muutamaan kertaan. Oli heinakuu ja kuuma kun ryssan helvetissa! No, eipa ollu ruuhkaa kentilla ja hyvin rullas.

  Mun kokemukset oli hyvat. Ihmiset hyvin ystavallisia ja avuliaita. Ei se halpaa ollut (varustevuokra, green fee ja taksit), mutta ihan sen arvoista. Kentat oli upeet ja hyvin pelattavat. Noita pallon myyjia on joo aikalailla siella. Varo vaan, jos sulla menee pallo popelikkoon, niin sen saman pallon voi joku myyda sulle parin reijan jalkeen 😀

  Pida juu toki mielessa, etta olet menossa islamilaiseen maahan, niin ei tule yllatyksia. Kun pitaa mielessa, etta et ole Suomessa ja asiat on siella erilailla, niin ei tule pettymyksia niin kun tolle yhdelle kaverille tassa alempana. Silloin kun matkustaa hyvinkin erilaisiin maihin, pitaa olla pitka pinna, avara mieli ja ottaa kaikki kokemuksina.

  Omat ainoat negatiiviset kokemukset silla matkalla oli tullessa lentokentalla. Passitarkastus kesti pari tuntia. Ja mikaanhan ei ole sen siistimpaa kun seista kuumassa odotusaulassa jonossa humalaisten turistien keskella ja katsoa kun jonot ei liiku mihinkaan! 😀

  Pari kertaa ollut siellä yht. neljällä eri kentällä. Paikka ihan OK, hinta/laatu suhde erinomainen. Voisit yrittää caddiemasterin juttusilla vaikuttaa koko viikon peliaikoihin (ei välttämättä ’ihan’ tyylikästä, mutta so not!) varsinkin jos ostat vielä lisää kierroksia. Samoin ainakin meillä startterit kyllä tuuppasivat kentälle etuajassakin kun vain kohteliaasti kävi ykköstiiltä ’tiedustelemassa’.

  Positiivinen, kohtelias ja nöyrä asenne tuntui avittavan, tärkeileviä germaaneja heillä oli jo ihan tarpeeksi.

  Itsellä oli jo toisella matkalla kantobägi koko viikon, auto maksaa maltaita, mutta caddiet ei niin hirveesti. (Ovat ammattitaitoisia ja voisivat myös ehkä vähän vaikuttaa tuohon PR puoleen)

  Tunisia on vapaamielisin islamilainen maa, ei välttämättä perhekohde nro 1, mutta oivallinen paikka pelata golfia. Sopivaa iltaelämää löytyy kyllä, diskoja, casino, hotellien ravintolat ja baarit jne. Lisäksi paljon historiaa ja kulttuuria.

  Oli ihan hyvä paikka tehdä holari! 😉

  El kantauoi kenttä Soussen vieressä oli ihan ok. Kävin 3 vuotta sitten pelaamassa. Etukäteen oli tilattu tiiajat mutta muutaman kerran vaihdettiin paikan päällä ja onnistui hyvin. Ruuhkaa ei ollut ainakaan huhtikuun alussa. Todennäköisesti saa ajan vaikka menee klubille kyttäileen mutta jos itse lähden sinne asti, niin haluan, että tee ajat on varattu etukäteen. Taksi maksaa Soussen keskusta kentälle about 4-5 € ja kannattaa ainakin alussa pyytää kuskia laittamaan mittari päälle. Tosin meitä ei ainakaan kusetettu kertaakaan viikon aikana.

  Caddiepakkoa ei ole vaan itse voit kantaa tai vuokrata kärryn/auton. Ei ollut kallista siihen aikaan. Bägin pystyi jättämään klubiulle säilytykseen edullisesti.

  Kenttä oli ihan ok. Palloja ei saa oikein hukattua koska ne löytyvät helposti vaikka lyö väylästä ohi ’metsään’. 3*9 reikää joista varsinkin keltaisen 2. reikä, par3, oli mielenkiintoinen. Pituutta mukavasti 240 m. Muutenkin keltainen oli mielestäni huonompi kuin kaksi muuta 9 reikäistä baanaa.

  Klubilla hyvät ruuat mutta olut kallista verrattuna Soussen hotelleihin. Muutenhan viinaa ei niin vaan löydy joka paikasta mutta kukas sinne ryyppäämään menee. Tosin hotellilla saat sitä mitä tilaat.

  Jos haluaisi, kerkiää pelata 2 rundia/päivä.

  Suosittelen mikäli Espanja on liian kallista kukkarolle. Tunisiassa pääsee halvemmalla ja ihmisetkin on ihan ok.

  Ja jos illalla haluaa bailata niin paikkoja löytyy ja on meinaan silmänruokaa. Kysyvä ei tieltä eksy.

  Ja mitä siihen kulttuuriin tulee, niin ei läheskään niin päällekäyviä kauppiaita kuin Turkissa tai Syyriassa. Uskoivat heti jos sanoi ettei kiinnosta.

  Veit jalat suusta.

  Allekirjoitan kaiken mitä kirjoitit.

  Keväällä siellä (El Kantaoui) käyneenä muutama kommentti.

  Maaliskuussa suunnilleen kaikki lähtöajat oli täynnä, kahden kierroksen pelaaminen päivässä voi olla haaste. Tässä kuitenkin yksi vihje.

  Lähtöaikoja on jaettu etukäteen noin 800 alkaen. Me kuitenkin menimme kentälle jo ennen 7 (oikea lähtöaikamme oli joskus aamupäivällä) ja lähdimme kierrokselle. Jossain vaiheessa tuli seriffi tarkastamaan greenfeet, koska startteri ei vielä ollut paikalla. Jos teillä on lähtöajat vaikka yhdeltä, ehditte kiertää kahdesti. Tarvitsette siis kaksi greenfeetä per päivä (ja startithan voi olla vaikka 12 ja 13 jos kerran käytätte 12 lähdön jo seitsemältä.

  Totta, mitä tuolla aikaisemmin joku sanoi, toisen puolen 2. väylä on jumalattoman pitkä par3. Koska siellä ei ole tapana antaa takaa tulevien avata ennen kuin putataan, kestää ko. väylän pelaaminen kauan ja siksi aiheuttaa hirveän ruuhkan. Siksi me pelasimme pääasiassa sitä toista, muutenkin mielestämme parempaa kenttää. Siis vaikka oma lähtömme oli tälle hitaammalle kentälle.

  Kentät olivat ihan hyvässä kunnossa, ei mitään valittamista.

  Matkat ja tiiajat varasimme AK-matkojen kautta, suosittelen.

  Saksalaisia, ruotsalaisia ym. oli melko paljon kentällä. Erityisesti sakut on aika onnettomia etiketin yms. kanssa.

  Iltaelämää ei sinne mentykään katsomaan joten se ei ollut ongelma. Ruoka sensijaan oli hyvää. Pihvit oli meheviä ja edullisia ravintoloissa (satamassa ja hotellissa).

  Ihan onnistunut reissu eikä rahaakaan mennyt liikoja. Ainut ’kusetus’ matkalla oli jossain kaupungilla kun poikettiin ottaan kaljat ja saatiin alkoholitonta, kun paikka oli kahvila eikä kait saanut muuta myydä. Mutta se menee omaan piikkiin, ensi kerralla tietää varoa moista mokaa.

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
Vastaa aiheeseen: Tunisia Golf

Etusivu Foorumit Yleistä Tunisia Golf