26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Tarvitaanko Golflehteä?

Etusivu Foorumit Yleistä Tarvitaanko Golflehteä?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 55)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Lehti, yleensäkin, on jo ajat sitten menettänyt merkityksensä uutislehtenä. Suomessa sisältö jää valitettavan kapeaksi ja pienistä painosmääristä johtuen mainostulot ovat naurettavat. Meillä ei ole vanhoja mestareita, joiden haastattelija voisi vaikka lukeakin, kuten esim. lehdissä USA:ssa. Sisältö muodostuu pakkotyöhön saatettujen pakinoitsijoiden atrikkeleista ja iänikuisista kuvasarjoista eri lyönneistä. Lähinnä lehdellä tuetaan joidenkin golfliiton sisäpiiriläisten egoa. Sinänsä se ei minua häiritse, mutta kyllä hinta on kohtuuton euroissa laskettuna. Sama näivettyminen vaivaa yleensäkin ilman kaupallista vastuuta toimivaa lehdistöä. Monella teistä on varmaan kokemusta muista järjestöistä urheilun, ammattiliittojen jne osalta. Kaikissa näissä lehteä tekevät tahot, jotka tekisivät konkurssin kaupallisina lehdentekijöinä hetkessä. Golfliitto saisi varoja muuhun toimintaan, pois jonkin kirjapainon tukemisesta. Minusta lehedn voisi lakkauttaa välittömästi, eikä Suomen golf siitä vahingoittuisi, kenties päinvastoin.

    Itselläni lehti on ahkerassa käytössä WC:ssä, joten lehti tulee luettua hyvin tarkasti.

    Tuntuu melko vieraalta, että lajiliitolla ei olisi omaa lehteä. Toisaalta lehteä (niin kuin kaikkia lehtiä) voisi varmasti kehittää aika paljon. Lehden kokonaiskustannuksista ja -tuotoista en kylläkään tiedä mitään. Kyllä lehti on tärkeä tiedoituskanava jäsenseurojen jäsenille.

    Ei ne ulkolaiset lehdet nyt kovin kummoisia ole. Enemmän niissä on nimenomaan Onnin mainitsemia haastatteluita, sekä tarkempaa tietoa esim. välineistä ja toureista. Paljon niissä on löpinöitä matkoista ja kentistä, sekä tietysti mainoksia.

    Kyllä lehti tarpeellinen on.

    Tjaah… Eipä tule kyllä tuota lehteä yleensä kovin tarkkaan luettua. Voinen siis aika turvallisin mielin todeta että jos sitä ei syystä tahi toisesta postiluukusta putoaisikaan, niin en varmaan sen puutetta huomaisi.

    Kyllä ne golflehden jutut on yleensä melko turhia…Ainut mielenkiintoinen numero on nr.2(väline-extra).Hyvähän se kuitenkin on että on edes joku lehti mitä lukea.

    Kyllä se on mukava lueskella kotona lehteä – kun päivät pitkät lukee näitä päättömiä juttuja tällä palstalla…

    Lehteä kyllä tarvitaan – Golfliiton kansallisen tason tiedotusläpyskänä, jos ei muuten.

    Mutta jos lehden sisältöä haluaisi laajentaa, monipuolistaa ja syventää, törmätään hyvin äkkiä resurssikysymyksiin. Ammattitaitoisia golfjournalisteja ei ole maassamme liikaa ja vaikka olisikin, ei heitä ole varaa palkata kirjoittamaan.

    Nykyäänhän Golflehden toimitustyö on ymmärtääkseni vahvasti Tarmion mediaimperiumin hallinnassa. Suurin osa lehden artikkeleista ja ’oikeista jutuista’ on jonkun Tarmion perheenjäsenen kynästä. Uusimmassakin lehdessä taisi olla varovaisesti laskettuna 7-8 Pekka Tarmion kirjoittamaa juttua. Artikkelit olivat sinänsä OK, mutta yksipuolistaahan se väkisinkin lehden journalistista tyyliä ja tekstien ’soundia’, kun yksi toimittaja kirjoittaa lähes kaiken. (Tämä on kyllä yleinen ongelma jokseenkin jokaisessa suomalaisessa harrastelehdessä).

    Ja kyllähän ne juttujen aiheetkin kiertävät samoina vuodesta toiseen: slaissin oikaiseminen, putin upottaminen, tatsia lähipeliin, kevään välineuutuudet, slaissin oikaiseminen…

    Milloinhan viimeksi Golflehdessä on ollut lehden itse järjestämä välinetesti? Voisi olla hauskaa lukea kotimainen vertailutesti, jossa pelimiehet ja klubigolffarit tyyppäävät esim. uusia draivereita – tai vaikkapa aloitteleville naisille tarkoitettujen välineiden vertailu.

    Nimetön

    Onni puuttuu tässä varsin isoon asiaan, josta tähän asti on oltu kohteliaasti hissun kissun.

    Ensinnäkin: Suomen Golflehti on Aikakauslehtien Liiton jäsen ja on näin ollen sitoutunut noudattamaan yleisiä journalistisia periaatteita joita myös Lehtimiehen Ohjeiksi kutsutaan.

    Yksi näistä pyhistä säännöistä on ehdoton kieltäytyminen kaikenlaisesta tekstimainonnasta. Mutta mitä muuta esim. jokakeväiset täysin kritiikittömät ’välineoppaat’ ovat? Tekstimainontaa sieltä törkeimmästä päästä.

    Samoin perhe Tarmion ulkomaanmatkailu tuskin sietää lähempää tarkastelua, esim. tilintarkastajan toimesta.

    Tunnen sattumalta media-alan niin perinpohjin, että yksikin kantelu Julkisen Sanan Neuvostolle aiheuttaisi Golflehdelle langettavan päätöksen joka on Liiton sääntöjen mukaan julkaistava viipymättä näkyvällä paikalla, sellaisenaan ja ilman lehden omia jälkikommentteja.

    Kantelun voi tehdä kuka hyvänsä tai Julkisen Sanan Neuvosto voi ottaa itse esim. tällaisen tekstimainontanumeron käsittelyyn.

    Tässä osoite, johon vapaamuotoinen kirjallinen kantelu on osoitettava (mukaan 1 kpl ko. lehden numeroa):

    JSN

    Julkisen Sanan Neuvosto

    Mariankatu 26 B 10

    00170 Helsinki

    Puh. (09) 135 7494

    Fax (09) 278 1031

    http://www.jsn.fi

    Nyt on taas jollain pipo kireällä…

    Seniori menee ja ostaa minkä tahansa harrastelehden ja lähettää ne valitusten kera Julkisen sanan neuvostolle.

    Golf-lehti ei todellakaan ole ainoa harrastelehti, jossa on välinekatsauksia. Jos tällaisia katsauksia ei julkaistaisi, mitä järkeä olisi yleensäkään tehdä mitään harrastelehteä?

    Nimetön

    Lehdenlukija,

    eiväthän golfvälineiden maahantuojien omat mainostekstit ole mitään välinekatsauksia. Ota joskus käteen vaikkapa Tekniikan Maailma niin ymmärrät mitä tarkoitan. Se sanoo asiat suoraan, mutta hankkimallaan puolueettoman lehden maineella eivät ilmoitustulot suinkaan vähene, päinvastoin.

    Golflehdessä kaikki tavara on huippuhyvää, käänteentekevää, ennennäkemätöntä ja lässyn lässyn.

    Ehdottomasti lehteä tarvitaan, ainakin niin kauan kuin päätoimittajana toimii Erkki KM Leppävuori. Odotan jo nyt malttamattomana seuraavan numeron pääkirjoitusta.

    Pystyykö Leppävuori kirjoittamaan YHTÄKÄÄN sivun juttua tuomatta esille inhoaan kaukojäseniä/-jäsenyyttä kohtaan ?

    Oli puhetta siitä kakkosnumero välinelistauksesta. Kyseisessä luettelossa on kaikki merkit, niistä uudet mallit ja selvitys mikä niissä on uutta! Ei tuota nyt ihan suorana mainoksena voi pitää…

    Välinelistauksia löytyy esim. laskettelu- ja pyöräilylehdistä. Mikään testiryhmä ei pysty testaamaan kaikkia uusia malleja, joten toimituksen on pakko tyytyä maahantuojien lähettämiin teksteihin.

    Pointtini seniorille oli hänen mainitsemansa JNS. Miksi kertoa muille mistä asiasta JNS:lle voisi valituksen tehdä, kun sen itsekin voisit tehdä??

    No totta ihmeessä. Mielestäni golf-lehti on parhaasta päästä kun verrataan vastaaviin muihin jäsenlehtiin. Sehän ei ole pelkästään kaupalliselta pohjalta toimitettu julkaisu, kuten TM tai vaikkapa Metsästys ja Kalastus. Kyseessä on liiton virallinen tiedotuslehti, joka tulee yhtenä jäsenmaksun vastikkeena jokaiselle golf-liittoon kuuluvan seuran jäsenelle (ainakin näin tapahtuu omalta kohdaltani, korjatkaa jos olen väärässä)

    Lehdessä on paljon hyödyllistä luettavaa. Katselen mielelläni muun muassa harjoitusvinkit (esim. juuri viime numerossa) ja erilaiset pallon lyömiseen ja pelaamiseen liittyvät artikkelit. Myös kenttävertailuja sekä matkakertomuksia lukee mielellään, niistä saattaa joskus löytää hyviä vinkkejä omillekin reissuille. Jutut ovat muutenkin ihan asiallisia. En ymmärrä miksi liiton jäsenlehdestä pitäisi valittaa julkisen sanan neuvostoon. Tosiaankin, voisiko ’seniori’ kertoa miksi?

    Mielestänin Golflehti on sangen tasokas lehti ja sisältää paljon mielenkiintoista asiaa. Tämän vuoden ykkösnumero oli valitettava poikkeus, mutta raportoitavaa on ilmeisesti aika vähän tässä vaiheessa talvea. Varteenotettavaa suomalaista vaihtoehtoa ei ole. Ulkomaalaisista löytyy sitten jo selvästi parempia esim. Golf Digest, jota Golflehtikin näyttää käyttävän yhteistyökumppanina, koska samat jutut usein löytyvät myös Golflehdessä.

    Jylanille: Golflehtikö muka ei ole kaupallinen julkaisu?!? Yksi kokosivu maksaa lehden mediakortin mukaan 3850€ ja keskimäärin lehdessä on ollut n. 40 sivua mainoksia. Laske siitä seitsemän numeron vuosittainen liikevaihto.

    Lisäksi, Jylan, jokainen meistä golfareista maksaa (moni täysin tietämättään!) vanhassa rahassa n. 70-80 mk golflehden vuosikerrasta, mikä ei sinällään ole paljon, mutta antaa mukavan pohjan Tarmioiden liiketoiminnalle (levikki 65.000 kpl, joista suoraan jäsenille n. 50.000 kpl, laske taas siitä). Kuinka moni muuten tietää, että voi kieltäytyä ottamasta lehteä vastaan ja siten vähentää jäsenmaksuaan??? Tästä ei paljon puhuta ja useimmilla seuroilla jäsenmaksu ja lehtimaksu on integroitu, osalla seuroista eritelty.

    Eli summa summarum, jos ei golflehti ole liiketoimintaa, niin mikä sitten on? En tässä nyt kritisoi sitä että se on liiketoimintaa, se on varmasti ainoa tapa tehdä laadukasta lehteä, mutta ehkä tuolla tulobudjetilla voisi tehdä hieman parempaakin lehteä…

    Niin, totesin että ’Sehän ei ole pelkästään kaupalliselta pohjalta toimitettu julkaisu, kuten TM tai…’ Tottakai Golf-liiton jäsenlehdessä pitää olla mainoksia yms. Onhan 100.000 järjestäytynyttä golfin harrastajaa melkoisen potentiaalinen asiakasryhmä. Varmaan mainostilan hinta johtuu näistä lähtökohdista.

    Aina voi olla parempi ja uskon että tätä haluaa yhtälailla niin jäsenet, liitto kuin lehden kustantaja. Mielestäni se on jo nykyisellään mielenkiintoista ja tarpeellista luettavaa. Kuten jo aikaisemmin totesin julkaisu kestää vertailun minkä tahansa harrastus-/lajiliiton vastaavan jäsenlehden kanssa.

    Käsittääkseni lehden kustantajan valinta tehdään määräajaksi ja siinä yhteydessä neuvotellaan golf-liiton kanssa lehden toimituspolitiikasta (ja ehkä jopa kilpailutetaan useita tarjokkaita, korjatkaa jos olen väärässä). Onkohan jonkun mielestä valittu väärä kustantaja? Vai pelätäänkö että nykyinen rikastuu?

    En tunne ketään golf-lehden tekijää tai toimittajaa, mutta ainakin minulta tulee kannustusta.

    Tarvitaan.

    Pitäähän sitä nyt alan lehti olla olemassa mikä keskittyy pelkästään olennaiseen elikkä golfiin.

    Jos tuo lehti ei vuositasolla maksa kun sen 15€ niin sehän on kuitenkin aika vähän. Eihän sillä kierrä edes täyttä pelikierrosta missään kentällä. Ja mainoksista vielä. Saattaispa tuo lehden hinta olla jotain muuta ilman mainoksia. Mukavia lukuhetkiä kaikille.

    Musta Golflehti puolustaa paikkaansa alan suomenkielisenä julkaisuna. Eivät ainakaan kaksi uusinta tulokasta kuten Golfin maailma ja mikä tää toinen nyt olikaan ole yhtään sen kummempia tai parempia kuin Golflehti. Juuri selasin ison kasan ulkomaisia lehtiä kuten Golf Digest, Golf World ja Bunkered ja mun mielstä ehdotomasti paras näistä oli Bunkered eli Skotlantilainen julkaisu. Ja mitä tulee Golf Digestin mainosmäärään niin se ylittää kyllä reilusti Golflehden. Hyvät ihmiset kertokaa pelkkien haukkujen sijasta mitä Golfleheden sitten pitäisi tehdä että se olisi parempi.

    Kysymys niille, joiden mielestä lehdessä on parannettavaa!

    Mitä te haluaisitte lukea golf-lehdestä? Jos mielestänne jokin on pielessä, niin kertokaa ihmeessa syitä tähän.

    Golf-lehteä tarvitaan, mutta sitä voisi kehittääkin.
    Esimerkkinä ja mahdollisena yhteistyö kumppanina suosittelisin naapurin Svensk golfia. Perinteisten juttujen lisäksi vaihtelevia artikkeleja, tavallisten pelureiden testauksia, kenttä esittelyjä ( yksi kenttä kerrallaan, mutta TOSI tarkasti).

    On totta ettei ammatti-resursseja löydy tästä maasta, mutta mukaan voisi valjastaa tavallistakin väkeä, esim matkakertomusten osalta. Toki ammattilaiset sitten toimittavat tekstit.

    Uskoisin, että jo tämänkin foorumin sisältä saataisiin kasaan vapaaehtoinen testiryhmä eri tasoituksista, jotka kokoontuisivat säännöllisesti testaamaan uutuuksia, mailoja ja muitakin varusteita (silä välineurheiluahan tämä on). Mailanrakentamisestakin voisi olla palstoja.

    Junioripalstoja, joissa tutustuttaisiin vuorotellen eri seurojen junnutouhuihin ja annettaisiin treenivinkkejä ja haasteita seuroille.

    Tässä näin alkuun…

    Tällä hetkellä lehti on hieman väljehtynyt ja yleensä tässä tilanteessa kaivattaisiin uutta ilmettä ja otetta.
    Eikä se välttämättä vaadi kustantajan tai toimituksen vaihtoa.

    Onko onni jättänyt Onnin vai mikä kiristää??

    Meillä on perheessä neljä pelaavaa jäsentä ja kun golf-lehti tulee on joskus jopa pientä kisaa kuka sen saa lukea ensimmäisenä. Joten siinä suhteessa tarvetta tuntuu olevan.

    Juttujen tasoa ja monipuolisuutta voi toki aina arvostella ja varsinkin voi ehdottaa millaisia juttuja lehteen toivoisi. Uskoisin, että Tarmiot olisivat kiinnostuneita hyvistä ehdotuksista.

    Itse olen sitä mieltä, että lehti tarvitaan. Se on ammattitaidolla tehty, ulkoasu hyvä ja usein on ihan mielenkiintoista luettavaa. Sillehän ei mitään voi, että kun puhutaan yhden lajin harrastamisesta, niin jutut alkavat aika ajoin toistamaan samoja asioita. Oma ehdotukseni olisi, että jos kotimaisia välinetestejä ei pystytä tekemään, niin ulkomaisista lehdistä varmaan saisi ostaa ja kääntää hyviäkin testejä.

    EFC

    Pyydettiin juttuvinkkejä: Välinetestejä, eikä pelkästään mailojen, vaan kaikkien, mitä golffari tarvitsee. Mailoja vois olla vaikka testaamassa ja kokeilemassa eritasoisia pelaajia. Muita kamoja vaikka bägeistä ja kengistä alkaen vois esitellä, testata ja vertailla joukko kokeneita pelaajia/toimittajia.

    Miksei julkaistaisi näitä keskusteluketjuja Golflehdessä niin jokainen pääsisi vaikuttamaan lehden sisältöön. Ja jos tekstit vaikuttavat tylsiltä ja mitään sanomattomilta voisi syyttää vain itseään.

    Golfliitto ja Tarmiot tekivät juuri uuden monivuotisen kustannussopimuksen. Siitä oli näkyvästi Golf-lehdessä.

    Ne jotka valittavat samojen asioiden toistumista, taitavat unohtaa, että golfin piiriin tulee vuosittain merkittävä määrä noviiseja, jotka lukevat asioista ensimmäistä kertaa.

    Kenttien ja välineiden esittelyjä voisi olla, mutta herättäisikö se Suomen pienissä piireissä kademieltä muiden kuin julkisuudessasta osallisten taholla.

    Välineitä voisi testata hinta/laatu -pisteytyksellä vähän samaan tyyliin kuin viinejä tai ravintoloita.

    Epäilen vain, että nousisi kaamea mekkala kun oma merkkidraiveri saisikin huonot pisteet.

    Moni taitaa kestää monet haukut, mutta auta armias joku asettaa kyseenalaiseksi bemarisi tai golfmailojesi laatutason.

    Nimetön

    Edellä on siis jo todettu, että puolueettomia, mielellään ammattilaisten tekemiä välinetestejä todella kaivataan – lukijoita halveksivan mainoshömpän sijaan (joka tosin ei maksakaan mitään ja ’testivälineetkin’ jäänevät toimituksen nurkkiin).

    Mutta eteenpäin: painovapauslain mukaisesti päätoimittaja määrää lehden linjan, valitsee halutessaan vaikka joka jutun ja vastaa juridisesti kaikesta lehdessä julkaistusta materiaalista. Hän myös päättää lehden kustantajan kanssa so******* budjetin puitteissa avustajien kirjoitus- ja kuvauspalkkioista. Hän on myös toimituksen esimies.

    Päätoim. Erkki KM Leppävuoren ja Viestintä Tarmio Oy:n kohdalla asiat ovat prikulleen päinvastoin. Leppävuori on itsekin julkisesti todennut olevansa pelkän kunniaviran haltija ja tekevänsä lähinnä vain pääkirjoitukset. Hänen vakituinen toimensa on VTT:llä johtajana.

    Se, ettei lehteen saada ammattitaitoisia free lance -avustajia johtuu toimituksen tavasta polkea palkkiot niin alas, ettei kukaan ammattilainen sinne viitsi työkseen kirjoittaa.

    Free-palkkioistakin on sopimukset SSL:n ja Aikakauslehtien Liiton jäsenlehtien välillä, mutta Tarmiot eivät ole niille korvaansa lotkauttaneet. Luulenkin, että säästyneet varat jäävät ’Perheen’ omaan haltuun.

    Tiedän täydellä varmuudella, että golflehti on yksipuolisesti pudottanut ennalta so*******ja palkkioita alaspäin jo lähetetyistä laskuista.

    Miksikö en itse tee kantelua JSN:ään? Teen kyllä, mutta aloitan vielä törpömmästä lehdestä nimeltä FGF (Finnish GOLF Finland) joka tylysti naamioi päivänselvät mainokset – yleensä koko aukeaman kokoiset) toimitukselliseksi materiaaliksi; tämä taittoa, otsikointia, ingressejä, kuvia ja kuvatekstejä myöten. Vastaava päätoimittaja on Bruno Taajamaa, joka ylistää joka numerossa: ’Finnish GOLF Finland on lehti, jonka voit näyttää myös ulkomaalaisille ystävillesi’.

    Hyi hel****i.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 55)
Vastaa aiheeseen: Vastaus #516538 kohteessaTarvitaanko Golflehteä?

Etusivu Foorumit Yleistä Tarvitaanko Golflehteä?