Aihe: Tarpeettomat osakkeet - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

Tarpeettomat osakkeet

Etusivu Foorumit Yleistä Tarpeettomat osakkeet

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 70)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1185082 Ilmoita asiaton viesti

  Golf-osakkeiden kauppa on ollut jo monta vuotta täysin seis. Tarpeettomia osakkeita tulee joka vuosi lisää sitä mukaa kun vanhempi kaarti lopettaa pelaamisen tai aktiivipelaaja muuttaa toiselle paikkakunnalle. Vapautuvalle osakkeelle ei löydy ottajaa koska pelioikeuksia saa edullisesti vuokraamalla ja irtokierroksia on tarjolla halvoilla pelilipuilla.
  Osakkeiden alamäki on mennyt jo niin pitkälle että Kurkissa sijoittajataho ottaa osakkeita vastaan kun osakas latoo käteen riittävän summan käteistä. Bulvaanitoiminta kasvaa myös muilla kentillä ja osakkeita siirtyy käsiin joista vastikkeita on turha odottaa.

  Nyt olisi osakkailla viimeinen aika ryhdistäytyä ja toimia aktiivisesti. Tarpeettomien osakkeiden toimiminen lypsylehminä alkaa olemaan ohi.

  #1185161 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Ovatko sinun kotikenttäsi osakkaat jo ryhdistäytyneet?

  #1185203 Ilmoita asiaton viesti

  Golf-osakkeiden kauppa on ollut jo monta vuotta täysin seis.

  ’täysin seis’… Jonkun kentän kohdalla väittämä saatta pitää paikkansa, mutta yleisemmällä tasolla kyse on ns vaihtoehtoisen totuuden levittämisestä. (Ehkä MOD Persimonni ojentaa Partia valheellisen tiedon levittämisestä). Kotikentälläni osakkeiden vuosittainen vaihtuvuus lienee 3-4% luokkaa ja hinta on plus-merkkinen. Olisi ehkä hyvä, jos vaihto olisi hieman vilkkaampaa ja kierto saataisiin alle 20 vuoteen.

  Vastoin otsikon väittämää osake ei ole tarpeeton, jos/kun se määrittää pelioikeuden. Osakekaupan elvyttämiseksi tarvitaan kahta asiaa: osakkeen omistamisen taytyy olla kannattavaa ja osakkeeseen liittyvät epävarmuustekijät pitää poistaa. Kannattavuuden suhteen on monilla kentillä tehtykin paljon. Esimerkiksi kotikentälläni on mahdollisuus saada osakasetuja reilusti yli puolen vuosimaksun arvosta, ääritapauksessa moninkertaisesti vuosimaksun verran. Uhkatekijöiden minimointi on vaikeampi rasti. Mielestäni oikeita toimenpiteitä ovat osakkeiden lepuuttamisen mahdollistaminen sekä osakkeiden rajoitettu lunastaminen/ostaminen yhtiölle vuokraamista ja/tai edelleenmyyntiä varten.

  #1185207 Ilmoita asiaton viesti

  Mielestäni oikeita toimenpiteitä ovat osakkeiden lepuuttamisen mahdollistaminen sekä osakkeiden rajoitettu lunastaminen/ostaminen yhtiölle vuokraamista ja/tai edelleenmyyntiä varten.

  Tässähän ne täälläkin monesti esiintuodut keinot tilanteen tervehdyttämisen suuntaan olisivat, mutta liian harvassa yhtiössä uskallus on toistaiseksi riittänyt tämän toteuttamiseen. Tottakai tuo kirpaisee osakkaita hetkellisesti, mutta pitemmällä aikavälillä osakkaat hyötyvät siitä, että ”ylimääräiset” pelioikeudet eliminoidaan kysynnän ja tarjonnan tasapainon saavuttamiseksi.

  Suurin ongelma on juuri tuo pelioikeuksien kysynnän ja tarjonnan epätasapaino useassa golfyhtiössä. Pelioikeuksia on markkinoilla liikaa. Mitään muuta keinoa tasapainotilan saavuttamiseen ei ole kuin ylimääräisten pelioikeuksien poistaminen. Vai tietääkö joku paremman keinon tasapainoon pääsemiseksi?

  #1185210 Ilmoita asiaton viesti

  Ovatko sinun kotikenttäsi osakkaat jo ryhdistäytyneet?

  Kotikentälläni ERG:ssä ei ole pakkovastiketta ja ry on ostanut osakkeita jo vuosia sitten joten hereillä ollaan oltu. ERG on on monessakin suhteessa erikoistapaus eikä edusta kenttien yleistilannetta. Siinä mielessä turha alkaa nostamaan yhtä kenttää esille kun puhutaan Golf-osakkeista Suomen tasolla.

  Vastoin otsikon väittämää osake ei ole tarpeeton, jos/kun se määrittää pelioikeuden

  Viittasin siihen suureen määrään osakkeita joiden omistajilla ei ole käyttöä osakkeen tuomaan pelioikeuteen.

  #1185310 Ilmoita asiaton viesti

  Viittasin siihen suureen määrään osakkeita joiden omistajilla ei ole käyttöä osakkeen tuomaan pelioikeuteen.

  Ja näiden osakkaiden lukumäärä jatkaa kasvuaan. Pakkovastikkeiden ansiosta mennee vielä jonkun aikaa, ennen kuin tämän kasvavan joukon onneton tilanne alkaa riittävän suurella volyymilla näkyä golfyhtiöiden yhtiökokouksissa. Niinpä yhtiöiden asioista päättävät pelaavat osakkaat eivät valitettavasti vielä herää tekemään tarvittavia johtopäätöksiä.

  #1185334 Ilmoita asiaton viesti

  Kotikentälläni ERG:ssä ei ole pakkovastiketta ja ry on ostanut osakkeita jo vuosia sitten joten hereillä ollaan oltu.

  ERG:ssä asiat ovat sillä mallilla millä niiden pitäisi olla jokaisessa golfyhtiössä. Pelioikeutta voi lepuuttaa, sen voi myydä golfyhtiölle, ja golfyhtiö myy edelleen sen haltuun tulleita kausipelioikeuksia ulos. Näin homma toimii ilman pakkovastikkeita arvattavasti kaikkia osakkaita tyydyttävällä tavalla.

  #1185347 Ilmoita asiaton viesti

  Täytyy sen verran täsmentää ERG:n mallia että tietääkseni ERG:llä ei ole jatkuvaa ”osakkeenosto-ohjelmaa” päällä. Ry osti jokunen vuosi sitten nipun osakkeita joiden pelioikeuksia vuokrataan halukkaille ja itse osakkeet ovat ovat myynnissä jos halukkaita ostajia löytyy.

  ERG on osoittanut jo vuosikymmenet että pakkovastike ei ole ainoa vaihtoehto pyörittää golf-kenttää menestyksekkäästi. Pelimaksun on maksanut vuodessa noin 550-700 pelaajaa riippuen vuodesta. Positiivisena asiana näen ainakin sen että hintatasoa (pelioikeus,pelilippu) ei ole pilattu pakkosyöttämällä markkinoille ylitarjontaa.

  #1186016 Ilmoita asiaton viesti

  Saako ERG osakkeen pelioikeuden pelilippuina?

  #1186045 Ilmoita asiaton viesti

  En ole pelannut Rinkussa pariin vuoteen uuden asuinpaikkani takia, joten en pysty vastaamaan 100% varmuudella. Pitkään oli niin että pelilippuja ei ollut, mutta sitten joinain vuosina osakkeen pystyi ottamaan pelilippuina, mutta sille oli lisämaksu.
  Tänään en löytänyt peliohjesäännöstä mitään viittausta pelilippuihin, joten arvaukseni on että pelilippuja ei ole käytössä.
  Mun näppituntuman mukaan pelippu-vaihtoehtoa on käytetty hyvin vähän silloinkin kun se on ollut tarjolla. Useimmat jättävät osakkeen lepäämään jos omaa käyttöä sille ei ole.

  #1187539 Ilmoita asiaton viesti

  Tarpeettomia osakkeita tulee joka vuosi lisää sitä mukaa kun vanhempi kaarti lopettaa pelaamisen tai aktiivipelaaja muuttaa toiselle paikkakunnalle.

  Kun puhutaan osakkeiden tarpeettomuudesta, on hyvä mennä syvemmälle kysymykseen, miksi osakkeet ovat nykyään tarpeettomia. Yllä kuvattu osakkaiden vanheneminen on toki totta, mutta se on vain osakkeiden tarpeettomuuden välitön syy. Olennaisempaa on kuitenkin perimmäinen syy. Perimmäinen syy löytyy pohdiskelemalla sitä, miksi nuoremmille golfareille osakkeiden omistaminen ei ole optimaalisin tapa harrastaa golfia. Moni on lähtenyt etsimään syytä golfareista itsestään. Identiteettiselitykset ovat kuitenkin vain kehäpäätelmiä.

  Ihmisten nuoruus ja vanhuus antavat vinkin perimmäisestä syystä. Aika on muuttunut. Ratkaiseva vedenjakaja on rahoitusmarkkinoiden vapautuminen 80-luvulla. Kun rahoituksesta oli puutetta, rahoituksen hankkiminen pelaajarahoituksena oli kaikkien kannalta järkevää. Nykyään sen sijaan rahoituksesta ei ole puutetta. Kaikki hankkeet, joissa tuoton ja riskin suhde on järkevä, saavat rahoitusta markkinoilta. Tällaisessa ympäristössä järkevä ihminen ei osta golfosakkeita pelatakseen golfia. Jos ammattilaisten hoitamat rahoitusmarkkinat eivät myönnä rahoitusta jollekin hankkeelle, se on selkeä signaali sille, että myöskään yksittäisen golfarin ei kannata rahoittaa hanketta.

  Muutos pelaajarahoitteisista kentistä markkinarahoitteisiin kenttiin voi tapahtua joko nykyisten toimijoiden aktiivisuuden kautta tai ”schumpeteriläisen” luovan tuhon kautta, jossa tapahtuu konkursseja ja uusien oikeushenkilöiden syntymisiä. Hyvin todennäköisesti tulemme näkemään molempia yllä mainittuja skenaarioita.

  #1187558 Ilmoita asiaton viesti

  Vähän ’maanläheisempi’ syy on se, että vuokrapelioikeuksien kasvava tarjonta ylittää yhä useammalla kentällä niiden kysynnän. Tämä taas laskee pelioikeuksien hintoja jopa alle hoitovastikkeiden. Silloin ei ole mitään järkeä ostaa golfosaketta, kun pelaamisen kannalta olennaisimmat edut saa vuokraamallakin.

  Fakta on myös se, että työelämän muututtua entistä epävarmemmaksi yhä useampi on haluton sitoutumaan pysyvästi tietylle paikkakunnalle. Koska golfosake merkitsee myös pitkäaikaista sitoutumista, niin mielummin valitaan harrastuksellekin vaihtoehdoista kevyempi.

  #1187578 Ilmoita asiaton viesti

  Calex

  Vähän ’maanläheisempi’ syy on se, että vuokrapelioikeuksien kasvava tarjonta ylittää yhä useammalla kentällä niiden kysynnän. Tämä taas laskee pelioikeuksien hintoja jopa alle hoitovastikkeiden. Silloin ei ole mitään järkeä ostaa golfosaketta, kun pelaamisen kannalta olennaisimmat edut saa vuokraamallakin.

  Eiköhän tämä ”maanläheisempi syy” ole paremminkin seuraus kuin syy. Varsinainen syy on se, että osakkeen hankinta pelaamista varten kannattaa aivan liian harvalukuiselle pelaajajoukolle. Pääosalle osakkeenomistajista se on täysin kannattamaton sijoitus ja heidän toimintansa on ollut lähinnä tappioiden minimoimista.

  Tariffimuutokset ovat välttämättömiä. Lähtökohtaisesti osakkeenomistajan pitäisi saada todellisia etuja pelasipa hän vähän tai paljon tai pelkästään yhden kierroksen. (esim irtokierros olisi omakustannushinta +20% se olisi noin 30€+/kiekka). Tariffeja olisi myös painotettava primeaikoja korostavasti jne.

  #1187631 Ilmoita asiaton viesti

  Muna/kana ja osakkeiden ylitarjonnan kierre.
  Näinä aikoina kukaan järkevästi ajatteleva ei osta golfosaketta, koska osakkeesta ei pääse eroon. Kun tähän lisätään se, että vuosittain pystyy saamaan pelioikeuden kustannusneutraalisti tai jopa halvemmalla kuin osakas, niin ei ole pelaamisen takia pakkoa hankkia osaketta.

  No kaveri osti muutama vuosi sitten osakkeen keskimääräistä paremman sijainnin kentältä, joka hänellä lähellä. Halvalla sai ja on hurahtanut lajiin ja päätti elää ja pelata vielä vähintään 30 vuotta eli laski hyötyvänsä osakkeesta, ei sijotuksena vaan halvempina kierroksina. Eli pihvi oli, että aikoo itse pelata osakkeella loppuelämän ajan eikä osakkeesta eroon pääsemisen vaikeus ollut kynnyskysymys.

  Edelleen elämäni paras sijoitus ollut, ettei aikoinaan golfosakkeen osto edennyt miettimisiä ja haaveita pidemmälle.

  #1187930 Ilmoita asiaton viesti

  Lohjalla on mielenkiintoinen yhtiöjärjestyksen muutosehdotus. Yhtiö ottaa vastaan omia osakkeitaan 50 kpl mutta osakkaan on pitänyt omistaa ne vähintään 10 v.

  Onkohan osakkaitten tasapuolista kohtelua vai onko Lohjalla oma OYL?
  Mitähän muut kentät keksivät? Otetaan vastaan osakkeet jos osakkaan pelitasoitus on kymmenen tai alle.

  #1187934 Ilmoita asiaton viesti

  Lohjalla on mielenkiintoinen yhtiöjärjestyksen muutosehdotus. Yhtiö ottaa vastaan omia osakkeitaan 50 kpl mutta osakkaan on pitänyt omistaa ne vähintään 10 v.

  Onkohan osakkaitten tasapuolista kohtelua vai onko Lohjalla oma OYL?
  Mitähän muut kentät keksivät? Otetaan vastaan osakkeet jos osakkaan pelitasoitus on kymmenen tai alle.

  Kysyppä ensi vaikka yhtiön toimistosta kuinka se ehdotus meni, ennenkun koitat nostaa allokkoa tai kissaa pöydälle..

  #1187966 Ilmoita asiaton viesti

  MarX taitaa tietää enemmän asiasta kuin julkisuuteen on kerrottu. Onko asia niin että osakkaille lähetyt tiedot eivät olekaan oikeita.
  Tuolla kommentillani ei ollut tarkoitettu ampua suoraan St. Laurenceen vann pikemminkin herätellä osakkaita mitä kaikkea epätoivoista asiaa hallitsemattomat hallitukset keksivätkään. Kuvastaa epätoivoa ja ymmärtämättömyyttä kun osakkaille lähetellään jonnin joutavia tiedotteita, joiden perusteella ruvetaan jo toimiin. Valitettavasti moni osakkaista uskoo jo tiedotteen perusteella että näin tullaan tekemään. Ihan niinkuin verojen välttelyssä itsensäpaljastaneet ennenkuin laki oli edes saatu voimaan.

  Eikö olisi aika valita yhtiökokuksissa hallituksiin sellaisia ihmisiä jotka tuntevat lakia ja ymmärtävät liikkeenjohdosta jotain. Liiaksi valitaan ihmisiä pelkästään pelitasoitusten mukaan. Silloin alkaisi ala tervehtyä.

  #1187985 Ilmoita asiaton viesti

  skuuppari

  . Onko asia niin että osakkaille lähetyt tiedot eivät olekaan oikeita.
  Tuolla kommentillani ei ollut tarkoitettu ampua suoraan St. Laurenceen vann pikemminkin herätellä osakkaita mitä kaikkea epätoivoista asiaa hallitsemattomat hallitukset keksivätkään. Kuvastaa epätoivoa ja ymmärtämättömyyttä kun osakkaille lähetellään jonnin joutavia tiedotteita, joiden perusteella ruvetaan jo toimiin.

  Eikö olisi aika valita yhtiökokuksissa hallituksiin sellaisia ihmisiä jotka tuntevat lakia ja ymmärtävät liikkeenjohdosta jotain. Liiaksi valitaan ihmisiä pelkästään pelitasoitusten mukaan. Silloin alkaisi ala tervehtyä.

  Aikatauluista johtuen (yhtiöjärjästys) yhtiökokouskutsut yleensä lähetetään useampi viikko etukäteen. Tästä johtuen myös ehdotukset yms. saattaa muuttua ennen varsinaista kokousta. Saattaapi käydä myös niin että hallitus jopa kesken kokousta ”muokkaa” ehdotustaan, Siitä silloin tulee virallinen ehdotus jota käsitellään.

  Tuosta hallitusten valitsemisesta todellakin samaa mieltä. Yleensähän noihin vapautuviin hallituspaikkoihin ehdotetaan (hallituksen toimesta) sopivia. Helpottaahan se hallituksen toimia jos uusi hallituksen jäsen toimii vanhojen mieltymysten mukaan eikä ole mikään ”vastarannankiiski”.

  Se että joku yleensä suostuu golfyhteisön hallitukseen ihmetyttää kovasti. Ihan sama koskee myös yhtiön toimitusjohtajan hommaa. Syy näihin ihmettelyihin on että jokaisessa golfyhtiössä on lähes osakkeenomistajien määrä asioista huomattavasti paremmin perilläolevia ja äänekkäitä ihmisiä.. Erityisesti ns terassiparlamentit tietää ja ymmärtää yhtiön asioista huomattavasti paremmin mitä pitäisi tehdä kun hallitus ja/tai tj..

  #1188089 Ilmoita asiaton viesti

  ”Aikatauluista johtuen (yhtiöjärjästys) yhtiökokouskutsut yleensä lähetetään useampi viikko etukäteen. Tästä johtuen myös ehdotukset yms. saattaa muuttua ennen varsinaista kokousta. Saattaapi käydä myös niin että hallitus jopa kesken kokousta ”muokkaa” ehdotustaan, Siitä silloin tulee virallinen ehdotus jota käsitellään.”

  Tämä on toinen ongelma. Vain kokouskutsussa mainituista asioista voidaan yhtiökokouksessa päättää. Jos hallitus muuttaa olennaisesti osakkaille jaettavan asiasisällön toiseksi, ja jopa kokouksen aikana, voidaan puhua sumuttamisesta. Tällöin osakkaalla ei ole aikaa harkita mitä päätösehdotus hänen kohdallaan merkitsee. Tätä tosiaankin tapahtuu golf -yhtiöissä liiaksi ja siksikin usko hallintoon on heikoilla. Toinen esimerkki on syysyhtiökokousten osalta seuraavan vuoden talousarvion käsittely. On monta yhtiötä jossa marraskuussa kokoonnutaan mutta kuluvan vuoden talousarviota ei ole jaettu kokousmateriaalissa vaikka jäljellä ei ole enää kuin kolme kuukautta tilikauden loppuun. Kuinkahan monta GreenFeen maksavaa vieraspelaajaa pelaa vielä loppukautena? Entä menopuolella, montako tuntematonta menoerää voi syntyä? Ei edes kassa- ja pankkitilitietoja kerrota. Ei ihme jos sinne ei vaivaudu ajattelevat osakkaat, pelkät sisäpiiriläiset.

  Todellakin, hallitukseen olisi tulijoita jos ensiksikin kyseltäisiin osakkailta mitä he oikeasti haluavat yhtiölle tehtävän (en tarkoita pelaaja ensin kyselyä, joka on tarkoitettu kaiketikin enemmän seuratoiminnasta) ja paljonko pitäisi vieraspelaajien maksaa kentän käytöstä. Jossain on hassuttelua kutsua osakkaita avainasiakkaiksi, ikäänkuin nimen vaihdolla saadaan jotain lisäarvoa. Kun ollaan tällä tasolla niin ei ihme että golffilla menee huonosti”

  #1188119 Ilmoita asiaton viesti

  skuuppari

  Tämä on toinen ongelma. Vain kokouskutsussa mainituista asioista voidaan yhtiökokouksessa päättää. Jos hallitus muuttaa olennaisesti osakkaille jaettavan asiasisällön toiseksi, ja jopa kokouksen aikana, voidaan puhua sumuttamisesta. Tällöin osakkaalla ei ole aikaa harkita mitä päätösehdotus hänen kohdallaan merkitsee.

  Todellakin, hallitukseen olisi tulijoita jos ensiksikin kyseltäisiin osakkailta mitä he oikeasti haluavat yhtiölle tehtävän (en tarkoita pelaaja ensin kyselyä, joka on tarkoitettu kaiketikin enemmän seuratoiminnasta) ja paljonko pitäisi vieraspelaajien maksaa kentän käytöstä. Jossain on hassuttelua kutsua osakkaita avainasiakkaiksi, ikäänkuin nimen vaihdolla saadaan jotain lisäarvoa. Kun ollaan tällä tasolla niin ei ihme että golffilla menee huonosti”

  Ongelma tai ei – suurin osa golfyhtiöiden johtokunnista tekee asiat ”talkootyönä” ja osa heistä on jopa rehellisissä töissä, joten aikataulullisesti asioiden fiilaaminen ja lakikoukeroiden tarkastaminen etukäteen saattaa olla haaasteellista. Tuskin ne muutokset kovin isoja ovat olleet, enemminkin muotoseikkoja ja/tai osakkaiden ”tasapuolisuuden” tarkistuksia..

  Tuossa ”avainasiakkuudessa” voi olla ideaakin jos velvoitteensa ajoissa hoitamalla saa jotain etuja ollessaan osakas, verrattuna vapaamatkustajiin, pelilippujen metsästäjiin tai vuokrapelaajiin.

  Vieraspelaajien GF:t joita pyydellään marmoritiskillä on nykyisin enemmin vitsi kun todellinen hintataso, ainakin pelilippukentillä. Vieläkin jollain kentillä tarjotaan 25€ pelilippuja netissä, mutta samaan aikaan niitä jaellaan veloituksetta toisaalla.

  Eikai golffilla niin huonosti mene, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta ja ne harvoin johtuu hallituksista (poikkeuksiakin kai löytyy) vaan sijainnista ja palveluista !

  #1188145 Ilmoita asiaton viesti

  ”Aikatauluista johtuen (yhtiöjärjästys) yhtiökokouskutsut yleensä lähetetään useampi viikko etukäteen. Tästä johtuen myös ehdotukset yms. saattaa muuttua ennen varsinaista kokousta. Saattaapi käydä myös niin että hallitus jopa kesken kokousta ”muokkaa” ehdotustaan, Siitä silloin tulee virallinen ehdotus jota käsitellään.”

  Tämä on toinen ongelma. Vain kokouskutsussa mainituista asioista voidaan yhtiökokouksessa päättää. Jos hallitus muuttaa olennaisesti osakkaille jaettavan asiasisällön toiseksi, ja jopa kokouksen aikana, voidaan puhua sumuttamisesta. Tällöin osakkaalla ei ole aikaa harkita mitä päätösehdotus hänen kohdallaan merkitsee. Tätä tosiaankin tapahtuu golf -yhtiöissä liiaksi ja siksikin usko hallintoon on heikoilla.

  näinhän se on aina OY:ssä
  – käsiteltävä asia on mainittu kokouskutsussa, eikä muuta asiaa voida käsitellä
  – kuka tahansa voi tehdä käsiteltävään asiaan alkuperäisestä poikkeavia ehdotuksia, joka siis tietenkin poikkeaa hallituksen esityksestä … tämähän on normaalia, eikä mitään ”hallinnon sumutusta”

  #1193742 Ilmoita asiaton viesti

  Selailin huvikseni Helsingin lähialueen golfyhtiöiden sivustoja, ja löysin sieltä tällaisia:

  Suur-Helsingin Golf kotisivuilta:
  ”Marraskuun lopussa pidetty SHG Oy:n yhtiökokous päätti, että yhtiö voi hankkia maksimissaan 30 A-osaketta itselleen. Mikäli osakkeita tulee tarjolle enemmän kuin 30 kappaletta, valitaan hankittavat osakkeet arvalla.”
  ja jatkuu: ”Toimenpiteestä on tarkoitus tehdä jatkuva käytäntö, jolla pyritään tervehdyttämään osakemarkkinoita.”

  Nurmijärvi Golf hallituksen esitys yhtiökokoukseen 18.1.2018:
  ”NGK Oy:n hallitus esittää, että yhtiökokous päättää toteuttaa omien osakkaiden suunnatun hankinnan.”
  Ehdot: ”Hankinnan kohteena ovat kuolinpesien varoihin kuuluvat NGK Oy:n osakkeet…” ja ”Hankkia voidaan enintään 20 kpl C-sarjan osaketta.”
  Ja vielä: ” Suunnatun hankinnan lisäksi yhtiö tulee hankkimaan omia osakkeitaan konkurssipesistä, joista ei ole kertymässä jako-osuutta sekä perinnässä varattomiksi todetuilta yksityisiltä osakkailta.”

  Master Golf Oy syyskokous 27.11.2017:
  ” Osakkaan jättämä pyyntö yhtiökokoukselle sai aikaan vilkasta keskustelua. Aiheena oli hallituksen selvitys osakkeisiin liittyvistä jatkotoimenpiteistä, kun osakas ei syystä tai toisesta enää pysty hyödyntämään osakkeeseen liittyvää pelioikeutta. Hallituksen puheenjohtaja Pekka Mattila esitteli eri vaihtoehtoja kysymyksen tiimoilta. Hallitus käsittelee asiaa ja palaa esityksellä kevään yhtiökokouksessa.”

  Vastaavia voi olla lisääkin, mutta ei sattunut omaan silmään (saa jatkaa listaa). Kun lisäksi muistetaan golfpisteessäkin uutisoidut Kurkin kertarysäys ja St Laurencen osakehankinnat, sekä aiemmat vastaavat toimet esim. Harjattulassa, niin voisi todeta että vähän siellä sun täällä on tartuttu toimeen tai ainakin ehdotetaan jotain näiden ”tarpeettomien osakkeiden” vähentämiseksi. Oikein hyviä liikkeitä minun mielestä, vaikka vaikutukset tuskin näkyvät markkinassa heti ekana vuonna.

  Osakehankintoja on luonnollisesti helpompi tehdä, jos kenttä ei ole korviaan myöten veloissa ja toiminta muutenkin terveellä taloudellisella pohjalla. Suurin osa yhtiöistä on juuri tällaisia, ja tiettävästi osakekauppakin käy jossain määrin ihan pelaajalta toiselle. Valitettavasti muutama heikompi lenkki ja niiden julkisuudessa vatvotut ongelmat pilaa osakemarkkinan kaikilta. Saa nähdä miten kauan kestää ennen kuin golfarit oppivat että yhtiöissä on eroja.

  #1193750 Ilmoita asiaton viesti

  muistetaan golfpisteessäkin uutisoidut Kurkin kertarysäys ja St Laurencen osakehankinnat, sekä aiemmat vastaavat toimet esim. Harjattulassa, niin voisi todeta että vähän siellä sun täällä on tartuttu toimeen tai ainakin ehdotetaan jotain näiden ”tarpeettomien osakkeiden” vähentämiseksi. Oikein hyviä liikkeitä minun mielestä, vaikka vaikutukset tuskin näkyvät markkinassa heti ekana vuonna.

  Parempaan suuntaan ollaan menosssa monessa paikkaa, no huonommaksi olisikin paha laittaa erityisesti ”pakkovastikekentillä” ja/tai sijainniltaan epäedullisimmissa paikoissa.

  Ilmeisesti ”hintakilpailu” pelilippujen kautta oman kentän GF myynnin kanssa jatkuu, koska siihen ei monessakaan paikassa ole paneuduttu. Nuo muutama kymmenen osaketta pois markkinoilta saattaa olla kymmenkunta % ongelmaosakkeista (passiivi).

  #1193764 Ilmoita asiaton viesti

  Tarkoitat ilmeisesti pelilippujen vähentämistä? Ei onnistu (käytännössä), jos lippujen lukumäärä ja vapaa myyntioikeus on kirjattu yhtiöjärjestykseen. Jokaisen lippuihin oikeutetun osakkaan pitäisi hyväksyä oman etunsa heikentäminen, mitä ei tule missään yhtiössä tapahtumaan. Selittänee paneutumisen vähyyden lippujen osalta.

  #1193765 Ilmoita asiaton viesti

  Osakehankintoja on luonnollisesti helpompi tehdä, jos kenttä ei ole korviaan myöten veloissa ja toiminta muutenkin terveellä taloudellisella pohjalla.

  Tällaisiakin yhtiöitä on, joilla menee hyvin ja talous on terve, mutta osakekauppa ei käy edes 0-korvauksella (= lahjoittamalla). Kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa. Silloin yhtiön pitäisi lunastaa liiat osakkeet pois markkinoilta. Toistaiseksi vain harvat näin tekevät.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 70)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Tarpeettomat osakkeet