26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Tämän säännön muuttaisin

Etusivu Foorumit Yleistä Tämän säännön muuttaisin

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 36)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nimetön

    Vähän lisää aivovoimistelua: jos saisit tehdä golfin sääntökirjaan YHDEN muutoksen, mikä se olisi. Oma ehdotukseni (ollut kyllä julkisuudessa pitkin maailmaa ennenkin): PELAAJA SAA KILPAILUSSA KÄYTTÄÄ ENINTÄÄN SEITSEMÄÄ MAILAA. Ja vähän perustelua: 1) Kantobägit yleistyisivät, peli helpottuisi ja nopeutuisi. 2) Mailakulut putoaisivat 50 prosenttia. 3) Tuloksiin uudistuksella ei olisi mitään vaikutusta (kokeilkaa vaikka!). 4) Oiva vastaveto nykyistä ryöstöviljelyä harjoittaville mailafirmoille. 5) Kilpailuissa nähtäisiin enemmän luovaa mielikuvitusta nykyiseen monotoniseen menoon verrattuna.

    3. Kyllä mä käytän ainakin 9 mailaa jotta jotain saa aikaan. Toisaalta enempää en kyllä käytä.

    Tuota noin…

    Ehdotuksesi voi olla useiden mielestä hyvä ja hauska, mutta useimmat pelaajat tarvitsevat kyllä kaikkia mailojaan, minä mukaanluettuna.

    Ja tulos huonontuu aika paljon, jos pelissä on vain 7 mailaa. Suuritasoituksellisia tämä ei niinkään haittaa, sillä silloin ei tule tehtyä niin paljon ’tyhmyyksiä’. Tietysti aina voi perustella,että hyvä pelaaja osaa pelata vaikka rikkalapiolla, muttei siinä ole mitään mieltä.

    Se pienikin nautinto menee, kun joutuu kilpailuissa ylisäätämään, ja pystyy harvoin lyömään perusvarmaa.

    Ja golfin lajikehitys hidastuisi mailatuottajien ja muiden golfalalla työskentelevien kesken mailojen valmistajien voitto-osuuksien pienentyessä.

    Aivan kuten Iizei mainitsi se tuskin pahemmin nopeuttaisi pelaamista. Otetaanpa esimerkiksi että lyöt 150 metriä rauta seiskalla, no sinulla ei ole rauta seiskaa mukana vaan on kasi ja kutonen. Siinäpä sitä aikaa sit kuluukin kun alkaa miettimään lyötkö kovaa kasilla vai vajaan kutosen.

    Toinen juttu on taas jatkoa tälle tupakkaketjuille. Mielestäni sitä ei tarvitsisi kieltää, mutta mukaan pitäisi ottaa ns. tuhkakupit eli filmipurkit, mitä toki löytyy useimmilta kentiltä. Itse en polta, eikä se tupakansavu/polttaminen häiritse minua. Voihan sitä aina mainita tupakoitsijalle asiasta jos se häiritsee kanssapelaajia. Junnukilpailuista ja muista arvokilpailuista mielestäni on tupakanpoltto kielletty (mm. JuniorTour, FGT jne.).

    Säännöt ovat hyvät, eikä niitä mielestäni tarvitse alkaa muuttamaan mihinkään suuntaan.

    Hyvä idea aloittelijoille mutta ’ammattilaisille’ rangaistus.

    Severiano on oikeassa.Näin raa’asta muutoksesta en tiedä, mutta tosiasia on että klubituuppari kyllä vähemmillä kepeilläkin pärjää.Pituusgappia tulee yllättävän vähän jos joka toisen mailan lemppaa kellariin, tämä kyllä vaatii loftien muutoksen.Ne on ne wedget millä tulos tehdään.

    Kuinka paljon mailoja ostetaan tarpeeseen ja kuinka paljon turhamaisuuden takia.

    Väitän, että yli 90% mailakaupasta perustuu uutuuksien myyntiin, ei niillä peli paljon parane.

    Siis turhaan urputusta täysin merkityksettömästä asiasta.

    Tarkoitat varmasti senioria etkä severianoa.

    Severiano on niin paljon konservatiivinen näissä golfasioissa, että ei lähtisi muuttamaan sääntöjä näin radikaalisti, vaikka tehdäänhän sitä yhdellä ja kahdellakin mailallakin hyviä tuloksia.

    Kyllähän se mailavalinta on jokaiselle meille tärkeää, pääsemme tekemään itsenäisiä päätöksiä itse lyönnin lisäksi.

    Jos pelaat 7 mailalla mailoistahan koitetaan tehdä erikulmaisia avaamalla niitä tai eri pituisia ottamalla alempaa kiinni. Miksi tällainen leikkiminen olisi sitten mukavaa ?

    Ehdotuksessa puututaan golfin perusteisiin eli ei hyvä.

    Minun muutosehdotukseni liittyisi lyöntipituuksien rajoittamiseen joko mailojen ominaisuuksiin puuttumalla tai pallon ominaisuuksiin puuttumalla. Useat nykyiset kentät alkavat olla pitkälle lyöville liian helppoja. Itselleni ei tosin vielä mikään kenttä ole ollut liian helppo.

    Niinhän tuossa Senior lukee, täytyypä mennä optikolle ;D. Mitä tarkoitin on että teoriassa vähimmällä mailoilla pärjää, mutta en itsekään lähtisi moista muutosta ajamaan.Tämä nyt menee

    hieman aiheesta ohi, mutta rautojen vähentäminen vapauttaisi paikkoja wedgeille, joilla tulos tehdään.

    Pelz-setä vakuutti minut raamatullaan muutama vuosi sitten.Jokainen kirjan lukenut varmasti tietää mistä on kyse, uskoi saarnaan tai ei.

    En ole lukenut ko teosta, mutta eikös se idea ole neljä wedgeä ja vakiomittaisilla svingeillä tietyt pituudet?

    Minusta se kuulostaa samalta kuin jos erimittaisille puteille olisi eri putterit.

    Hirviä provo, aaargh ! Perustuu pitkälti siihen mitä sanoit, mutta saat lähipeliisi kymmeniä erilaisia lyöntejä mielestäni erittäin helposti. Kannattaa heittää Aku Ankka nurkkaan ja lukea kylmää faktaa

    joka ainakin minut vakuutti.

    Aihe kun on jo kerta karannut käsistä niin jatketaan samaa rataa sitten. Eli kyseinen D. Pelz on kehittänyt keinon jolla saat lähipeliisi 27 eri matkaa. Kolme eri mailaa, kolme eri grippiä, kolme svingiä (3x3x3=27). kolme eri mailaa voi olla pitcheri, sandi, lobi tai pitchi, gap, sandi ihan miten itse tykkää. Kolmella gripillä tarkoitetaan eri kohtaa josta ottaa kiinni, ylhäältä, vähän alempaa, vielä vähän alempaa. Kolme svingiä taasen on kun verrataan käsien asentoa kellotauluun: 7:30, 9:00 ja 10:30 (huomatkaa että 10:30 ei ole vielä täysi svingi!) Tämä toimiva keino ei välttämättä toimi kaikilla vaan voidaan käyttää wedgeillä ns. napanopeutta, eli säädellään svingiä vartalolla ja fiiliksellä oikeaan matkaan. Itse tykkään käyttää vähän molempien sekoitusta. Pelzin opit ovat aika teknisiä ja ne perustuvat monen kymmenen, ellei jopa sadan ammattilaisen kokemuksiin ja tuntemuksiin. Lukemisen arvoinen kirja silti on.

    !! Tuossa ohimennen laskeskelin että singeli-tason pelaajalla ~63 lyöntiä tulee alle 150 metristä eli lähipeli kuntoon !!

    Eikös se ole neljä eri mailaa – XW,LW,SW,PW?

    Se voi olla hyvin mahdollista mutta toimii se myös kolmella mailalla 🙂

    Joo, kolmella mailalla on varmaan hyvä aloitella, kas kun tuolla LWllä lyödessä on muistettava pitää suu auki (vai oliko se kiinni)

    Nimetön

    Golfin varhainen esiaste oli se kun skottilaiset lammaspaimenet alkoivat vesijättömailla (nk. linkseillä) kilpailla siitä kuka sai paimensauvallaan lyötyä kiven tai puukalikan kaninkoloon. Elikot olivat peliä varten järsineet ruohon sopivan lyhyeksi.

    Vasta sitten lajin kaupallistumisen myötä alettiin pelaajia rahastaa oikein urakalla. Jossakin vaiheessa muistaakseni mailojen määrä oli rajoittamaton niin että tarvittiin kaksikin caddieta kantamaan yhden pelaajan mailoja. Sitten enimmäismäärä pudotettiin 14:ään.

    Eli: golfin traditioille sinänsä ei ole vierasta muutella tässä kohtaa sääntöjä.

    Itse pelasin myöhään viime syksynä avoimissa kansallisissa Two Clubs -kisoissa par 72 kentällä tuloksen 81 – aseina oli (pakollinen) putteri ja Tour Edgen wood-iron 7 (25 ast.) eli yhdeksän yli. Useimmiten en pääse samaan 14 kepilläkään; vaikka löytyykin PW, AW ja SW.

    Kiitos mielenkiinnosta -leikkiähän tämä vaan.

    Henk koht. en koskaan valitse wedgeä (=kaaren korkeutta) lyötävän matkan mukaan vaan sen mukaan kuinka paljon pallo mahtuu rullimaan.

    Vaikka insinööri olenkin niin tuo Pelz-uskonto kuulostaa kovin monimutkaiselta. Tuntuu yksinkertaisemmalta ja toimivammalta harjoitella hyvä tatsi yhteen wedgeen ja käyttää perustilanteissa sitä. Silloin pystyy tuottamaan paremmin vakiomuotoisen kaaren, jossa lennon ja rullin suhde on hanskassa.

    Lobby-wedgeä sitten aivan lähellä greeniä, jos tulee erikoistilanne.

    Nimetön

    Peltzhän tarkoittaa sitä ettei tarvitse opetella kuin kolme erillistä lyöntiä. Eli 7.30, 9.00 ja 10.30 jos lukaiset kirjan niin tajuat mitä nuo tarkoittavat. Ja sitten kun nämä kolme eri lyöntiä on opeteltu ei tarvitse kuin vaihtaa keppiä oli sitten kaksi tai neljä wedgeä. Ja vielä voi vaihdella kiinniottamiskohtaa jolloin esimerkiksi kolmella wedgellä saa 18 erillaista matkaa (jos oletetaan että mailasta otetaan kahdesta eri kohtaa kiinni eli keskeltä ja gripin alhaalta).

    Mutta eihän sitä kannata aina kaikkea painettua uskoa, mutta minä ainakin henkilökohtaisesti uskon siihen jos opettelisi nämä 7.30 jne kohdat niin hyvin että se toimisi ihan käytännössä niin wedge peli kiipeäisi ihan eritasolle. Isoin mutta tulee vaan siinä että se tarvitsee paljon harjoitusta.

    PS. kannattaa käyttää sitä menetelmää mihinkä luottaa, muttei kannata tuomita uusia ajatuksia ja menetelmiä.

    Jep. On monta tapaa toimittaa pallo tikun juureen neljästäkymmenestä metristä, mutta juuri makuasioista tuleekin kiistellä kun on tammikuu ja on turhautunut, kevättäodottava pallonlyöjä. Faktaperusteiset keskustelut tuppaa olemaan lyhyitä ja kuivia.

    Provoista puheenollen: Käykääpäs katsomassa suomi24.fi / keskustelut /urheilu / golf. Siellä maamme parhaat aivot kertovat analyyttisiä ja perusteltuja mielipiteitä golfista. Aihe ’golf ei ole urheilua’ on mun henkilökohtainen suosikki.

    Lainaus:

    koekeiltu on

    Kirjoittanut: Mies, 1.10.2002 klo 17.39

    Heh, golf on puppeli poikien hommaa. Urheilun kanssa sillä ei ole mitään tekemistä. Vanhat läskit äijät ja leveä peräiset muijat harrastaa golfia, kun eivät enään muuhun kykene. No on toki kentällä nuorempiakin mutta lähinnä sellaisia, jotka eivät pärjää muissa lajeissa. Missä golfin idea? Ei fyysistä rasitusta, ei adrealiiniä, Nysvätään vain h*`=tin palloa reikää, eikä pallo edes liiku. Liikkumattomaan palloon osuu kuka tahansa, joka on edes jotain oikeata urheilua harrastanut.

    Havaintoni mukaan kentällä oli lähinnä nousukkaita, jotka raukat kuvittelevat, että golfia pelatakseen täytyy olla rikas ja se on hienoa. Golfatkaa surkimukset, useimmat teistä jäävät surkeiksi myös siinä.

    Oma lisäykseni:

    Näitä muissa lajeissa menestymättömiä golfareita esim: Teemu Selänne, Nigel Mansell, Micheal Jordan….

    EFC

    Lisään Partin listaan Ivan Lendl:n. Kaveri osallistui jopa eurotourin kisaan Tsekissä joitain vuosia sitten, ei kylläkään selvittänyt cuttia….

    Tässä mennään taas aidanseipäiden spekulointiin.

    Eikä nuissa ollut edes puhetta välineurheilusta.

    Sain muuten settini lukumäärän laskemaan seitsemään kun otin chipperin ja puumailan puis…

    Eiköhän sääntömuutoksiin tältä erää riitä ’trampoliini-efektin’ rajoittaminen. Mikäli tätä ei olisi rajoitettu oltaisiin kohta nähty pitkiä draiveja, vähän lyöntejä (tai sitten enemmän metsästä pois tullessa) ja todennäköisesti ei kohta oltais tar******* rauta kasia isompaa rautaa, riittää kun paukauttaa parnelosella kerran lujaa niin onkin enää wedgen matka jäljellä.

    Eipä ole tullut vielä montaakaan ’Tämän säännön muuttaisin’-ehdotusta.

    Miltäs kuulostaisi pelattavien reikien vähentäminen. Kierros olisikin esim. 12 tai 14 reikää. Tällöin ehtisi arkiaa******* tai -iltana paremmin pelaamaan. Keskimääräinen ruuhkassa odottelu kentällä olisi lyhyempää. Huonompikuntoisetkin jaksaisivat pitää pelin kasassa loppuun asti. jne.

    Tuleekohan fiidbäkkiä?

    Tosiaan useammissa kisoissa voisi pelata vähemmänkin kuin tuon 18 reikää.

    Se on kaikille edullista: Kun menee hyvin toivoo, että kierros loppuisi ettei pilaisi tulosta ja jos menee huonosti toivoo kierroksen loppuvan…

    Tietysti ’kunnon’ kilpailuissa, joissa ratkaistaan jonkin sortin mestareita pitäisi pelata tuo oikea määrä (18/36/54/72).

    Eli sinällään sääntöjä ei tarvitsisi muuttaa, mutta alle 18 reikäsiä kilpailuja voisi tulla lisää… Ne eivät ole toisaalta tasoituskelpoisia alle 18,4 luokassa

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 36)
Vastaa aiheeseen: Vastaus #517110 kohteessaTämän säännön muuttaisin

Etusivu Foorumit Yleistä Tämän säännön muuttaisin