Aihe: Talvikisat Suomeen – huhhuh! - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

Talvikisat Suomeen – huhhuh!

Etusivu Foorumit Yleistä Talvikisat Suomeen – huhhuh!

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #185486 Ilmoita asiaton viesti

  ILTASANOMISTA:

  Suomen olympiakomitean pääsihteeri Jouko Purontakanen sanoo jouluaaton Uusimaa-lehdessä, että Suomi voisi hakea talviolympiakisojen isännyyttä, jos Nilsiän Tahkovuorta korotetaan. Purontakanen näkee, että talvikisojen hakuun voitaisiin ryhtyä, jos Tahkovuoren rinnettä pidennettäisiin riittävästi syöksyn tarpeisiin. Mäen huippua korotettaisiin ja pohjaa kaivettaisiin tarpeeksi, jotta vaatimukset täyttyvät. Maa-ainesta saataisiin Siilinjärven kaivosalueelta. -Tämä ratkaisu vaatisi koko maalta kovaa tahtoa kisojen suhteen. Sen jälkeen talviolympialaiset voisi järjestää Helsingissä ja Kuopiossa. Kuopiossa ja Tahkolla olisivat kaikki lumilajit ja jääurheilut Helsingissä, Purontakanen sanoi ja suunnittelee ilmasiltaa kaupunkien välillä. Myös kelkkailurata pitää rakentaa.[UNQUOTE] Mitähän järkeä tässäkin on? Toivottavasti tämä riski ei realisoidu koskaan.

  #399139 Ilmoita asiaton viesti

  Eniten minua kummastuttaa tuo Tahkon korotus. Syöksylaskussa korkeuseron pitäisi olla 800-900 metriä ja Tahkolla on n. 200. Isoin korkeusero suomalaisessa laskettelukeskuksessa on Ylläksellä n. 460 metriä, siis Tahkolla olisi sitten kaksi Yllästä päällekkäin. Mitenkähän paljon tavaraa tuo vaatisi, olisi mielenkiintoista nähdä tuo kukkula valmiina. Hieno ympäristöteko se varmasti olisi:)

  Kuinkahan monta kelkkailijaa maailmalla on? Muutamia satoja ehkä. Siitä huolimatta heille on rakennettu lukuisia jopa kymmenien miljoonien ratoja, koko laji kireesti pois noista kisoista.

  #399140 Ilmoita asiaton viesti
  EFC

  Chip Greenside kirjoitti: (25.12.2008 10:42:04)

  Kuinkahan monta kelkkailijaa maailmalla on? Muutamia satoja ehkä. Siitä huolimatta heille on rakennettu lukuisia jopa kymmenien miljoonien ratoja, koko laji kireesti pois noista kisoista.

  Monet kisajärjestäjät ovat asiaa valitellet, koska kelkkarata jää vaille käyttöä kisojen jälkeen ja on kuitenkin älyttömän kallis rakentaa.

  #399141 Ilmoita asiaton viesti

  Ballmarker kirjoitti: ILTASANOMISTA:

  Suomen olympiakomitean pääsihteeri Jouko Purontakanen sanoo jouluaaton Uusimaa-lehdessä, että Suomi voisi hakea talviolympiakisojen isännyyttä, jos Nilsiän Tahkovuorta korotetaan.

  Mitähän järkeä tässäkin on? Toivottavasti tämä riski ei realisoidu koskaan.

  Vanha suunnitelma on kaivettu esiin tuoreena ideana eli aikoinaan se kaatui ympäristöongelmalupiin sekä muihin asiallisiin vaateisiin. No, joku löysi vanhat paperit 🙂

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Talvikisat Suomeen – huhhuh!