26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Talvikisat Suomeen – huhhuh!

Etusivu Foorumit Yleistä Talvikisat Suomeen – huhhuh!

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #185486 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    ILTASANOMISTA:

    Suomen olympiakomitean pääsihteeri Jouko Purontakanen sanoo jouluaaton Uusimaa-lehdessä, että Suomi voisi hakea talviolympiakisojen isännyyttä, jos Nilsiän Tahkovuorta korotetaan. Purontakanen näkee, että talvikisojen hakuun voitaisiin ryhtyä, jos Tahkovuoren rinnettä pidennettäisiin riittävästi syöksyn tarpeisiin. Mäen huippua korotettaisiin ja pohjaa kaivettaisiin tarpeeksi, jotta vaatimukset täyttyvät. Maa-ainesta saataisiin Siilinjärven kaivosalueelta. -Tämä ratkaisu vaatisi koko maalta kovaa tahtoa kisojen suhteen. Sen jälkeen talviolympialaiset voisi järjestää Helsingissä ja Kuopiossa. Kuopiossa ja Tahkolla olisivat kaikki lumilajit ja jääurheilut Helsingissä, Purontakanen sanoi ja suunnittelee ilmasiltaa kaupunkien välillä. Myös kelkkailurata pitää rakentaa.[UNQUOTE] Mitähän järkeä tässäkin on? Toivottavasti tämä riski ei realisoidu koskaan.

    #399139 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Eniten minua kummastuttaa tuo Tahkon korotus. Syöksylaskussa korkeuseron pitäisi olla 800-900 metriä ja Tahkolla on n. 200. Isoin korkeusero suomalaisessa laskettelukeskuksessa on Ylläksellä n. 460 metriä, siis Tahkolla olisi sitten kaksi Yllästä päällekkäin. Mitenkähän paljon tavaraa tuo vaatisi, olisi mielenkiintoista nähdä tuo kukkula valmiina. Hieno ympäristöteko se varmasti olisi:)

    Kuinkahan monta kelkkailijaa maailmalla on? Muutamia satoja ehkä. Siitä huolimatta heille on rakennettu lukuisia jopa kymmenien miljoonien ratoja, koko laji kireesti pois noista kisoista.

    #399140 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    EFC

    Chip Greenside kirjoitti: (25.12.2008 10:42:04)

    Kuinkahan monta kelkkailijaa maailmalla on? Muutamia satoja ehkä. Siitä huolimatta heille on rakennettu lukuisia jopa kymmenien miljoonien ratoja, koko laji kireesti pois noista kisoista.

    Monet kisajärjestäjät ovat asiaa valitellet, koska kelkkarata jää vaille käyttöä kisojen jälkeen ja on kuitenkin älyttömän kallis rakentaa.

    #399141 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Ballmarker kirjoitti: ILTASANOMISTA:

    Suomen olympiakomitean pääsihteeri Jouko Purontakanen sanoo jouluaaton Uusimaa-lehdessä, että Suomi voisi hakea talviolympiakisojen isännyyttä, jos Nilsiän Tahkovuorta korotetaan.

    Mitähän järkeä tässäkin on? Toivottavasti tämä riski ei realisoidu koskaan.

    Vanha suunnitelma on kaivettu esiin tuoreena ideana eli aikoinaan se kaatui ympäristöongelmalupiin sekä muihin asiallisiin vaateisiin. No, joku löysi vanhat paperit 🙂

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
Vastaa aiheeseen: Talvikisat Suomeen – huhhuh!

Etusivu Foorumit Yleistä Talvikisat Suomeen – huhhuh!