19.9.–26.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][14]
KilpailuaSuomalaista

Talista tulee jokamieskenttä!

Etusivu Foorumit Yleistä Talista tulee jokamieskenttä!

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 58)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #183558 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kaupunginvaltuutetut Tuija Brax (vihreät), Arto Bryggare (sosiaalidemokraatit) ja Jan Vapaavuori (kokoomus) keskustelivat tänään vaalipaneelissa, joka pidettiin Paloheinässä. Yksi mielenkiintoinen yksityiskohta oli Suomen vanhimman golfkentän, eli Talin tulevaisuus. Nykyinen vuokrasopimus (kaupungin mailla) päättyy lähivuosina. Kaupunginvaltuutetut olivat yksimielisiä siitä, että nykyistä sopimusta tullaan Helsingin kaupungin puolesta muokkaamaan siten, että Talin kenttä palvelisi paremmin kaikkia alueemme golfareita. Talista tehdään ’jokamieskenttä’, jolloin esimerkiksi kerran viikossa kaikilla golfareilla on mahdollisuus päästä pelaamaan kentälle tasoituksesta riippumatta. (vrt Luukki) Hyvä idea, kannatetaan!

  #366753 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Vastustan voimakkaasti. Tänä kesänä sain kavereiden kanssa kaljatuopin ääressä tiputettua händärin alle 24 ja tarjoamani kaljat menee siis ihan hukkaan, kun taliin pääsee kuka tahansa pelaamaan:-).

  Mutta ihan vakavasti, mielenkiintoinen asia ja tästä muodustenee jonkinmoinen roihu, jollei aivan perätön juttu ole. Olisko kunnalisten kenttien perustamismalli esim. tulevaisuudessa vuokrata seuralle(tai yrittäjälle) maat edullisesti, seura tekee kentän ja ylläpitää sitä ja vuokrasopimuksen umpeutumisen jälkeen kenttästä tehdään kunnallinen. Lähtisin kyllä moiseen seuraan, jos vuokra-aika olisi 50 vuotta. Osakekenttää ei moisille vuokramaille kannata perustaa.

  Mitä muuten tekee oy-kentät, jotka ovat vuokramailla, vuokrasopimuksen umpeutumisen jälkeen? Taitaa aikasuuri osa kentistä olla vuokramailla.

  #366754 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Totta se on!

  Kaupunginvaltuutetut totesivat yksimielisesti, että Talista tulee jollain tavoin ’jokamieskenttä’, kun nykyinen voimassa oleva vuokrasopimus lakkaa. Varmasti näin tulee myös tapahtumaan.

  #366755 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Totta tai ei, saa nähdä lyhenevätkö jäsenjonot kun Talin status rahvaanomaistuu. En tosin usko asiaan, ennenkuin siitä on mustaa valkoisella.

  Seuraavaksi samaa voisi joku valtuutettu ajaa Espoon sunnassa.

  #366756 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Entäs osakekentät vuokramailla. Voisivatko kunnat seuraavan kerran vuokrasopimusta uusittaessa vaatia yhtä jokamiespäivää ?!?

  #366757 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Just joo. Brax, Bryggare ja Vapaavuorihan voivat lupailla ihan mitä vaan tässä juuri vaalien alla jossain paneelikeskustelussa…

  Toivottavasti Tali säilyy entisellään.

  #366758 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä se vähän arveluttaa, että ne eliittigolffarit, jotka kaikkein vähiten yhteiskunnan tukea tarvitsevat, kaikkein eniten sitä Helsingin kaupungilta golfharrastukselleen saavat. Joten toivottavasti Talin tilanne ei säily ainakaan ennallaan, vaan kenttäalueen vuokrahinnaksi tulee käypä maan hinta ao. alueella. Tai sitten jokamieskenttä, jonne pääsevät samoin ehdoin ja hinnoin ainakin kaikki helsinkiläiset pelaamaan.

  #366759 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Ei muutakuin kenttäosakkeiden myyjät tuputtamaan osakkeita Talilaisille pelottelemalla Talin muuttumisesta jokamieskentäksi:-).

  Varmaan kiva kenttä ja leppoisa meininki, minkä ei toivoisi muuttuvan. Ihmettelen vaan, miten ne 1400 jäsentä mahtuu talissa pelaamaan :-).

  #366760 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Tali on palvellut pientä eliittiporukkaa vuosikymmenet. Nyt kun voimassa oleva vuokrasopimus lakkaa, niin on täysin kohtuullista että uuteen sopimukseen sisällytetään pykälä jokamieskäytöstä, jolloin kuntalaisilla, eli veronmaksajilla on oikeus pelata k.o kentällä vaikkapa kerran viikossa. Vanhat jäsenet ja eliitti voivat pelata muina päivinä. Golfharrastaja määrät ovat kovassa kasvussa ja kunnan pitää olla mukana päätöksen teossa. Verorahoilla ei varmasti uusia kenttiä rakenneta, mutta edistystä on sekin, että vuokramailla olevien kenttien käyttömahdollisuuksia tarkastetaan ja luodaan uusia malleja, jotka palvelevat kaikkia golfareita.

  #366761 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Talista ei varmasti (toivottavasti) tule jokamieskenttää, mutta millä perusteella se voisi välttää samanlaisen jokamiesmaanantaiehdon kuin mihin Helsinki on Luukin pakottanut. Näin on, vaikka Luukin kenttä ei edes kokonaan sijaitse Helsingin kaupungin omistamalla maalla, mutta Talin jokainen neliömetri on Helsingin veronmaksajien maata.

  Talin erikoiskohtelun perusteeksi ei kelpaa esimerkiksi tasokkaiden pelaajien olosuhteiden turvaaminen, sillä Luukki (SHG) on taatusti kasvattanut Suomeen huippugolffareita viimeisen 15 vuoden aikana enemmän kuin HGK. Itse asiassa Luukin edelle ei tässä kategoriassa taida mennä muita kuin Lahden Golf (kenenkähän maalla se sijaitsee?)

  #366762 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Minulla on sellainen tuntemus, että suurella osalla talilaisista on myös osake/pelioikeus muualla. Siellähän aikuisjäsen keskimäärin on pelannut golfia kai reilusti yli 20 vuotta, ja ollut mukana pystyttämässä monia kenttiä, mm. Sarfvikia, EGS:ää, Nordcenteriä, Mastersia. Ja siten ostanut 20000 markan Sarfvikeja ja Masterseja.

  Syynä tähän on paljolti ollut Talin 80-luvulla tarjoamat jäsenistön heikot pelimahdollisuudet: siellä oli kenttä usein kilpailujen takia kiinni. Nythän ei ole kuin Erkko trophy ja muutama muu, silloin Talissa oli kaikki kisat.

  Mutta kukapa nyt luopuisi jäsenyydestä kentällä, jonne on 20 vuoden jono.

  Eihän sinne Taliin muuten 1400 jäsentä millään mahtuisi, tuollainen jäsenmäärähän vaatii jo 36 reikää.

  Maa on tietysti kaupungin, mutta kyllä Talin jäsenkunta on kentän rakentanut ihan itse omilla rahoillaan.

  #366763 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Ihan itse omilla rahoillaan on Luukinkin jäsenkunta kenttänsä rakentanut. Ei Tali tälläkään verukkeella pysty erottumaan Luukista.

  #366764 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Tästä(kin) asiasta on puhuttu viimeisen vuoden aikana jo useampaan kertaan. Jotta saataisiin vähän vanhaa faktatietoa peliin, tässä linkki omaan kirjoitukseeni aika tasan vuoden takaa. Hyvä että kaupunginisät ovat ottamassa härkää sarvista!

  Lue lisää: Talin maavuokrasta

  #366765 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Kyllähän ne Vuosaaren osakkaatkin ovat kenttänsä toki maksaneet, mutta maksavat sen lisäksi kaupungille lähes kymmenkertaista vuokraa maa-alueesta Helsingin periferiassa verrattuna siihen, mitä HGK:n jäsenet maksavat lähes kaupungin ytimessä sijaitsevan golfkenttänsä maavuokraa.

  #366766 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Ei muuta kuin maa myyntiin kyllä se joku ostaa, paljonko pannaan hinnaksi?

  Jos se on esimerkiksi 50 hehtaaria…..

  #366767 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Stadiko olisi vihdoinkin ottamassa käyttöön haudatun ’rahasamponsa’? Epäilen, taitaa olla liikaa päättäviä jehuja jotka edelleenkin haluaa säilyttää talin omana puutarhatakapihanaan.

  30 Eur/kierros ja epäilemättä kävijöitä riittäis kuin Linnanmäellä. Varaukset saattas joutua tekeen pari viikkoa etukäteen mut samahan koskee kunnon sapuskamestaakin, ellei tyydy Esson pihviin ( tai pelaan paloheinässä ).

  Range-poletit 2 Eur kpl KAIKILLE! ja jo sais kaupunki työllisyysvaroin palkata pari ukkoo kantaan ämpäreillä kolikoita pankkiin.

  Ja rafla tuottas niin, ett Sedu Koskinen menettäs yö-unensa ku miettis miten Kaivarin sais samaan lentoon.

  Alkaspa kaupunkikuvassa näkyyn väkee bägit olalla niinku sählymailan kanniskelijoita ikään.

  Eikä tarttis meidänkään taloyhtiöstä pelaavien isukkien lähtee konvoina ajaan ympäri uuttamaata viikonloppusin. Vihreiden edustajalle ( vastustajalle ) tiedoksi, että itse joudun ajamaan useita tuhansia kilometrejä kaudessa päästäkseni pelaamaan vaikka asun kävelymatkan päässä Talin kentästä.

  Kyllä tuo pay and play in Tali on kaukainen päiväuni, varmaan taas ens kesänä paikalle roudataan vielä lisää kylttejä, VAIN HGK:n jäsenille ja luultavasti Range-poletti 1 eur jäsenille ja 5 eur muut.

  Oma ääneni kunnalisvaaleissa lähtee Vapaavuorelle ja toivossa eletään…

  #366768 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  itse vastustan ajatusta….

  kenttiä jota voi kyntää vapaasti on esim Paloheinä, tarviiko siihen uhrata Talin kenttää…?

  #366769 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Mielestäni Tali tulee säilyttää nykyisenkaltaisena ulkomuseona.

  #366770 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Sehän on ainoa kenttä, jossa pelioikeus

  kulkee suvussa perintönä. Tämä on saavutettu

  etu, josta emme luovu korvauksetta.

  #366771 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Samaa mieltä, mutta maanvuokran voisi kuitenkin päivittää nykyrahaa l. noin kymmenkertaistaa, eikä sitäkään seuraavaksi 40 vuodeksi kiinteänä.

  #366772 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Mielestäni kaupunki voisi huutokaupata määräajaksi vuokraoikeuden Talin alueeseen. Kilpailutilannehan saataisiin helposti aikaiseksi kun kaupungissa on jo yksi kentätön golfseura, nimittäin nämä kodittomat Paloheinäkengät. Joitten veikkaan kyllä olevan enimmäkseen perseaukista rumpaliporukkaa mutta nehän voisi hommata itselleen sponsorin ja nimetä Talin uudelleen: ” the Coca Cola Golf Keskus of Helsisnki” tms ja näin rahoittaa hankkeensa. Varmaan lisää jäseniäkin liittysi, etäjäseniäkin ehkä…

  Veronmaksajan ominaisuudessa jätän idean vapaasti kaupunginisien ja –äiskien käyttöön. Ajatuksen iskänä vaadin kuitenkin rajoittamattoman pelioikeuden itselleni 15 vuodeksi KsGenzulle.

  #366773 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Jos kummallekin Hesan mailla oleville kentille halutaan sama kohtelu niin yksinkertaisinta olisi pistää kentät samaan pussiin. Yhdistetään Paloheinä ja Tali.

  #366774 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Ideasi on hyvä, mutta ei toimi.

  PHG Ry:n sihteeri ritari ja hänen joukkonsa eivät suostu maksamaan mistään mitään. Sama porukka, joka lokkeilee joka kentällä ja ruinaa niitä halpoja pelilippuja. Eivät tunnu saavan edes omaa kotikenttää aikaiseksi, kovasta uhosta huolimatta! Onneksi tämä hyödytön, suutasoittava paska ry lakkautetaan ensi vuoden loppuun mennessä.

  #366775 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Suurella osalla tuntuu olevan mielipide, että Talille pitää tehdä jotain. Itse jäsenenä pidän siitä juuri sellaisena kun se on. Vuokra maasta on mitätön ja siitä olisin itse valmis maksamaan enemmän. Onko kuitenkin kateus vai mikä joka saa ihmiset niin jyrkästi Talia vastaan. Itse en siellä huomaa mitenkään erillaisempaa elitismiä kuin missään muuallakaan, mitä ikinä se sitten onkin. Tasoitusraja ja aikarajat ovat ihan sopivia, koska haluan pelata kierrokseni alle 4 tunnin. Tämä ei onnistu muuten.

  Kuinka moni kirjoittajista on pelannut/ vieraillut kyseisellä kentällä? Moniko kirjoittaa vain kuulopuheiden mukaan? Jotkut väitteistä on vaan aina niin utopistisia.

  Jäsenen kanssa pelaamaan pääsee 25 eurolla jäsenen kanssa mihin aikaan tahansa. Se ei liene liian iso greenfee. Ai niin mut ku ei kukaan tunne yhtään ’elitistä’ Talilaista kenen kanssa mennä kiertämään, mutta juttuja heistä kyllä riittää… voi voi…

  Luukkia vastaan minulla ei ole mitään ja siellä taisin kiertää joskus ekat 18 reikääkin. Luukissa ei kuitenkaan pelata Eurooppa Tourin osakilpailua tai Erkkoa… Kenttää kun ei edes jäsenet pääse silloin kuokkimaan. En tiedä kuinka huonossa kunnossa ja kuinka kauan kenttä olisi tällaisen ’mustan maanantain’ jälkeen. Saati, että se toistuisi joka viikko.

  Tali on Suomen vanhin kenttä, paikka jossa on oikeasti historiaa. Miksi pilata sekin…

  Uusimmat jäsenet ovat maksaneet 3000 euron liittymismaksun. Kaikki maksavat peli- ja jäsenmaksun, vaikka eivät pelaisikaan.

  Uskallan veikata, että jos eräät kirjoittajat pääsisivät heti Taliin jäseniksi, pulittaisi kaikki maksut, olisi kellosssa hieman eri ääni.

  Yhdyn kyllä mielipiteeseen, että Talissa on liikaa jäeniä, jotka eivät pelaa. Tälle ei kai kuitenkaan voi mitään. Itse toivoisin uusia jäseniä heidän tilalle. Mut aina ei voi voittaa. Eikös noi futiskuplatkin ole vuokramailla? ois kiva päästä kavereiden kanssa pelaa, muttta kun ne on varattu joukkueille??? Törkeätä…

  No niin ja sit vaan hernettä nenään ja asiattomia vastauksia… tai ei.

  #366776 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  No koskas pääsee sun vieraaksi ’lokkeilemaan’ Taliin? Meilläkin tuolla Lohjalla on jäsenen seurassa greenfee 35 euroo. Ei siis kyllä pärjää millään tuolle Talin hinnalle. Melkein näkyy ikkunasta tuo kotikenttäsi :o).

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 58)
Vastaa aiheeseen: Talista tulee jokamieskenttä!

Etusivu Foorumit Yleistä Talista tulee jokamieskenttä!