Aihe: Suostumus keskusrekisterin tietojen luovuttamiseen - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

Suostumus keskusrekisterin tietojen luovuttamiseen

Etusivu Foorumit Yleistä Suostumus keskusrekisterin tietojen luovuttamiseen

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 65)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #183050 Ilmoita asiaton viesti

  Kuinka moni meinaa antaa suostumuksen liiton keskusrekisterin käyttöön? Ajattelin olla antamatta, jollei keskusrekisteristä ole jotain merkittävää hyötyä. Jollei ilman suostumusta vieraskentälle pääse, niin menen sitten toiselle kentälle. Oman seuran, kutsu- ja muut suffeli-kisat pääsee pelaamaan ilman suostumusta. Harrastushan tämä vain on. Tietojamme kerätään monella tapaa esim. meidän ostotottumuksista välittyy tieto mm. etukorttien kautta. Etukorteista on selvää hyötyä. Pystyttäänkö keskusrekisterillä vähentämään esim. cadimastereiden määrää siirtämällä varaus internettiin täten saadaan kustannuksia pois? Tai jos jokin taho perustaa puhelinpäivystyspisteen, josta saadaan varattua useiden kenttien teeajat, jollei joku sattumoisin nettiin pääse. Silloin avoimesta keskusrekisteristä saadaan todellinen hyöty. Onkohan joku laskenut, kuinka monta vuotta kestää sähköisen varausjärjestelmän kuolettaminen verrattuna paperivihkoon? Nimim. raha kelpaa sulkishallilla, ilman että kuulun rekisteriin.

  #358450 Ilmoita asiaton viesti

  Onkos tuosta muka joku kysely tulossa?

  #358451 Ilmoita asiaton viesti

  Vaimolla on Plussa-kortti, minulla ei. Onko tämä nyt sama juttu?

  #358452 Ilmoita asiaton viesti

  Naapurisivuilta kopsattua:

  Henkilötietoja käytetään hyödyksi mm. Golfliiton painattamissa jäsen- ja tasoituskorteissa sekä seurojen omissa tarkoituksissa. Suostumus tarvitaan mm. henkilötietojen käyttöön kilpailuilmoittautumisissa ja ajanvarauksissa sekä pelaajan kilpailutulosten julkaisemiseen internetissä.

  eli jollein suostumusta anna, niin käsittääkseni nimeä ei saa julkaista netissä, vain esim. seura ja numero ja muut seurat eivät voi hakea netistä tietojani varausjärjestelmään.

  Kritisoin, miksi harrastuksesta pitää tehdä niin vaikeata tarkkaa. Kohta kaikesta jää jälki ja vaimo saa tietää kenen kanssa olin pelaamassa :-).

  #358453 Ilmoita asiaton viesti

  ’Kritisoin, miksi harrastuksesta pitää tehdä niin vaikeata tarkkaa. Kohta kaikesta jää jälki ja vaimo saa tietää kenen kanssa olin pelaamassa :-).’

  Tuo on kyl paha. Vähä niinku toi kännykänpaikannuspalvelu…

  #358454 Ilmoita asiaton viesti

  Ei vois enää tehdä sillee, että sanoo aamulla vaimolle menevänsä pelaamaan vähän golfia muttei menekään vaan meneekin jonkun lutkan kanssa motelliin ja tulee sitten kuitenkin hikisenä himaan ja jää boseen kun vaimo ei löydä netistä merkintää, että miten se golffi nyt sitten meni!

  #358455 Ilmoita asiaton viesti

  Täytynee sit keksiä uusi harrastus… 🙁

  #358456 Ilmoita asiaton viesti

  Olet käsittänyt asian aivan väärin. Keskusrekisteri on jo olemassa (vaikkakaan ei tällä nimellä), suostumusta haetaan vain siihen, saako jo olemassaolevat tiedot julkaista niin, että kaikki voivat hyödyntää jo kertaalleen kerättyjä tietoja.

  Lähinnä kysymys on siitä, että tietojen siirto helpottuu, kun ne toimitetaan seuroista keskusrekisteriin kaikkialta niin, että pelaajan tasoitustiedot voidaan suoraan yhdistää muualta saatujen tietojen jatkoksi. Tämäkin tapahtuu vasta joskus tulevaisuudessa, tällä hetkellä ei edes yritetä kerätä valtakunnallista tasoitusrekisteriä, vain seurojen ylläpitämät tiedot pelaajien tasoituksista.

  Ei keskusrekisteriä lähtöaikojen varaamiseen tarvita, eikä edes caddiemastereita ja sitä paperivihkoa. Lähtöajat hoituvat pelkällä pallorännillä, jos niin halutaan.

  Kaikilla seuroilla on oltava jäsenrekisteri ihan lain mukaan, ja valtakunnalliset rekisterit ovat jo olemassa ainakin vakuutusten ja golflehden tilausten takia. Ei liitto osoitetietoja ole yksittäisiltä pelaajilta kerännyt tähänkään asti, vaan seuroilta.

  Kaikkialla Euroopassa on voimassa joko CONGU-tasoitusjärjestelmä tai jokin muu, jonka mukaan on a) pelattava määrätty määrä kierroksia tasoituksen säilyttääkseen ja b) käytännössä jokainen kierros vaikuttaa tasoitukseen nostavasti tai laskevasti.

  Suurin osa kilpailuista on jonkinasteisia tasoituskilpailuja, ja tasoituksettomiinkin kilpailuihin tai niiden karsintoihin päästäkseen on saavutettava tietty taso, joka osoitetaan tasoituksella.

  Käytäntö on osoittanut, että pelaajat eivät joko osaa, halua tai muuten pidä arvolleen sopivana itse tehdä oman tasoituksensa ylläpitämiseksi mitään. Useimmille pelkästään omien pistebogey-pisteiden laskeminen on täysin ylivoimaista, ja työ teetetään joka tapauksessa caddie-mastereilla, jotka taas tekevät työn tietokoneella. Tasoitustiedot ovat lähes kaikissa seuroissa jo valmiiksi atk:lla.

  Julkinen yhtenäisessä muodossa toimiva keskusrekisteri tekee joskus tulevaisuudessa mahdolliseksi sen, että tiedot ovat ajan tasalla ja yhtenäisessä muodossa, ja valittu tasoitusjärjestelmä toimii kaikkialla ilman, että pelaajien tarvitsee tehdä tasoitustietojensa ylläpitämiseksi kortin täyttämisen lisäksi mitään. Ts. pelaajat voisivat toimia kuten tähänkin saakka.

  Mitä hyötyä sinulle on siitä, että tasoituksesi ei ole ajan tasalla?

  #358457 Ilmoita asiaton viesti

  Kaikki ne 10 kisaa, jotka olen kesässä käynyt, olen kortin palauttanut, vaikka vieraskentällä olisi mennyt huonosti tai jopa hyvin.

  Haluaisin vaan, että golf kulkisi enemmän kohden harrastustoimintaa. Suurin osa golfareista on harrastajia, joille esim. liiton jäsenyys on pakko. Tämä keskusrekisterihanke vahvistaa pakkojäsenyyttä.

  Todennäköisesti olisin seurani jäsen, vaikkei olisi pakko. Onko 1-10 kertaa ym. harrastajien todella pakko kuulua johonkin rekisteriin, jotta pääsee pelaamaan?

  #358458 Ilmoita asiaton viesti

  Kuulut johonkin rekisteriin kuitenkin, jos a) ilmoittaudut kilpailuun ja b) olet seuran jäsen. Mitä väliä yhdellä lisärekisterillä enää on?

  Oletko niin ujo, että ilmoittautuessasi kisaan ilmoitat väärän nimen ja tasoituksen? Jos et näin tee, nimesi ja tasoituksesi löytyy joka tapauksessa netistä ja klubin seinältä kun lähtolista ja tulokset julkaistaan.

  Vaikka kyseessä onkin harrastus, miksi haluat välttämättä kiikuttaa ne 5 vieraskenttäkorttiasi yksitellen kotikentällesi mahdollisesti vasta viikkoja pelin jälkeen ja teetättää oman kentän väellä uudestaan saman työn joka on jo kertaalleen tehty?

  Kopioidaanko teidän työpaikalla edelleen paperit kuulakynällä vai käytetäänkö kopiokonetta?

  #358459 Ilmoita asiaton viesti

  Jokaisen ihmisen tietoja on rekistereissä vaikka kuinka paljon (siis todella paljon). Mitäpä haittaa siitä olisi tavalliselle taapertajalle?

  Itseasiassa jos esim. viranomaiset eivät löydä tiettyyn ihmiseen liittyen normaaleja rekisteröintitietoja, voi olla lähes 100% varma että kyse on rikollisesta, jopa alan ammattilaisesta. Olettaen tietenkin että kyse on Suomessa asuvasta suomalaisesta.

  Käytännössä vain rikolliset koettavat elää ’jälkiä jättämättä’. He maksavat kaiken käteisellä, niinkuin myös saavat tulonsa. Käyttävät prepayd-puhelinliittymää. Eivät tietenkään omista mitään rekisteröitävää, kuten auto jne. Eivät ole jäseninä missään yhdistyksissä, seuroissa tms. Mahdolliset asunto-, ja sitä myöten osoitetiedot, ovat vain sitä varten että sosiaalitoimistossa niitä kysellään (jotta saisi avustusrahaa).

  Parasta olisi kun kaikkialla käytettäisiin jotain vahvaa esim. biometristä tunnistetta. Ei tarvittaisi missään kortteja tms. riittäisi kun painaisi sormellaan lukijalaitetta. Se kelpaisi tunnisteeksi (siis varmenteeksi), tositteeksi maksutapahtumassa, olipa kyse mistä tahansa palveluista.

  Järjestelmät osaisivat automaattisesti napsaista maksut tililtä, ostipa sitten olutta maitokaupasta, tai lentokentällä matkan. Ei tarvittaisi luottokortteja, hotellietukortteja, jäsenkortteja, alennuspistekortteja, eikä mitään muitakaan hevonvitunkortteja, ei passia, viisumeita eikä isoja nippuja paperitositteita.

  Parhaimmat systeemit osaavat lukea tiettyjä tunnisteita/varmenteita muutaman metrin päästä. Näin esim. lukitut ovet aukeaisi sellaiselle, jonka järjestelmä tunnistaa. Muiden kohdalla tulisi puolestaan hälytys ja valvoja paikalle.

  Vahvan tunnisteen avullla löytyisi automaattisesti golfseuran jäsenyydet ja oikea HCP, ilman että pitäisi kantaa mukanaan kortteja tai lähetellä mitään tietoja kenellekään.

  Ja mikä tärkeintä!

  Kaikkialla pitää tietenkin olla vaihtoehto KONSERVATIIVISIA ihmisiä varten. Heillä olisi oma sisäänkäyntinsä ja luukkunsa joka paikassa. He tekisivät kaiken manuaalisesti, jonottaisivat, maksaisivat käteisellä, näyttäisivät passinsa, jäsenkorttinsa jne, He odottaisivat ja jonottaisivat aina ja kaikkialla.

  Ja tottakai jokaisen pitää voida valita miten haluaa asioiden hoituvan omalta kohdaltaan.

  Kaikki tämä voisi olla käytössä jo tänään, mutta toivottavasti viimeistään v. 2012

  #358460 Ilmoita asiaton viesti

  Saas nähdä mennäänkö Jylanin ounastamaan suuntaan. Huono juttu jos näin on. Olishan se hieno, jos kilpailutulokset päivittyvät. Kysymys on vain siitä, miksi pitää olla, jossain rekisterissä. Taalaa vain USAn tapaan tiskiin ja kentälle pelaamaan.

  Kilpagolffarit liittykööt rekisteriin, mutta kilpailuilla en tarkoita suffelikisoja. Suffelikisat voidaan pitää yhtä hyvin suljettuna, jolloin händärihuijausta ei käytännössä voi tehdä. Eikö olisi aika erottaa golfissa kilpaurheilu ja kuntoilu?

  #358461 Ilmoita asiaton viesti

  Tasoituksia tarvitaan vain ja ainoastaan niissä seuran sisäisissä suffelikisoissa, ja seuran sisällä tulokset siirtyvät automaattisesti rekistereihin.

  Elsin, Woodsin tai muidenkaan ammattilaisten tasoituksia ei tarvitse ylläpitää, riittää kun lasketaan palkintorahat.

  #358462 Ilmoita asiaton viesti

  Eikös USA ole se paikka, jossa myymälänhoitaja soittaa poliisille, jos joku yrittää tarjota kassalla käteistä, tai ainakin kyselee, mistä ja miten seteli on saatu? Käteisen käyttö todistaa, että tyyppi on luottokelvoton retale, luultavasti ryöstöä suunnitteleva huumehörhö, joka yrittää päästä kurkkaamaan, onko kassassa rahaa.

  #358463 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Olin Golffaamassa Etelä-Afrikassa tammikuussa, siellä tapasin paikallisia pelimiehiä ja pelailtiin, myös kisoissa käytiin.

  Heillä oli luottokortin tapainen tasoituskortti joka höylättiin aina ilmoittautumisen yhteydessä ja se palveli tasoituskorttina ja oli reaaliajassa händäriin.

  Siinähän voisi viellä olla yhdistettynä maksukortti jonka voisi ladata kesäksi.

  Laittais vaikka vaimon antamat viikkorahat jemmaan ja sijoittaisi ne peliin.

  Ei kai se olisi huono juttu, kun menee vieraskentälle, että sieltä näkee heti händärit ym. golffiin kuuluvat jutut….

  #358464 Ilmoita asiaton viesti

  Harvemmin käteisellä tulee gf maksettua, sen verran arvokkaita gf:t on.

  Tuo vaimo tietää juttu oli vähän kaukaa haettu, mutta ajatellampa, että vien asiakkaan pelamaan. Kaikki nimet on tietojärjestelmässä, niin kuinka moni saa helposti selville kenen kanssa olen pelaamassa. Eihän kunnon virkamies kohta uskolla lähtee yhteistyötahon kanssa pelaamaan, jottei korruptiosta syytellä. Esim. pelilipuilla tai yritys-osakkeella pääsee nykyisin huomaattomasti pelaamaan. Meneekö asiakas toiminta LIDL:n suuntaan, jolloin kohta ei saa edes joulukorttia lähettää, jotta oltaisiin 110% riippumattomia yhteistyökumppaneista.

  #358465 Ilmoita asiaton viesti

  Kun viet asiakkaan pelaamaan ja et halua, että ulkopuoliset saa teidän peleistänne tietää, voit pyytää caddiemasteria salaamaan lähtönne tiedot. Näin muilla pelaajilla ei ole mahdollisuutta nähdä ketä ko. lähdössä on. Caddiemaster kuitenkin tietää. Sitä ei varmaan halutakaan estää. Tietääkseni tiedot pitääkin olla varausjärjestelmän tiedossa jo vahinkovakuutuksen takia.

  Varaustapahtuma kuitenkin hoituu jouhevasti, kun kaikkien teidän tiedot löytyvät keskitetysti keskusrekisteristä.

  Tämä siis mahdollista jo nyt yli kymmenellä kentällä suomessa, jossa on keskusrekisterin kanssa täysin yhteensopiva järjestelmä. Pikkuhiljaa varmaan mahdollista suurimmalla osalla suomen kentistä. Sen aika näyttää.

  Tämä järjestelmä on tietääkseni aidosti tehty helpottomaan eloa eikä kyttäämään.

  #358466 Ilmoita asiaton viesti

  Niin kuin aiemmin totesin, annan heti suostumuksen, kun järjestelmästä saa konkreettista hyötyä, esim. gf-alennuksia. Muutoin cadimasteri saa naputella nimeni tietokantaan ihan manuaalisesti. Niin kauan kuin mitään alennuksia ei saa, niin en anna suostumusta. Yli euron kahvikuppi jää kahvilassa pöytään, koska pitää sillä järjettömällä katteella saada palvelua.

  Periaatteen vuoksi vastustan syvempää sitoutumista liittoon ja pakkojäsenyyteen. Haluammeko, että golfkentät ovat tukkukauppoja, joissa vain tukkukorttilaiset saa ostaa? Näkisin kentät mielummin tavallisina kauppoina, joissa etukorteilla saa etuja.

  Jossakin (operaattorin) lehdessä oli juttu jostain golfkentästä ja heidän tietojärjestelmästään. Järjestelmä tuntui järjettömän kokoiselta tarpeeseen nähden. Eihän golfkentällä tarvita 1-2 tietokonetta: toinen varausjärjestelmään ja toinen tasoituksien sekä kilpailuiden pyörittämiseen. No ok, talousasiat voi olla kolmannella, jollei varaus ja tasoitukset pyöri samalla koneella. Silti golfyhtiö tulee toimeen ilman erillistä serveriä ja kallista tietokantaa.

  Kokoajan tuntuu, että golffissa tehdään kaikki järjettömän suuresti ja me osakkeenomistajat ja pelaajat joudutaan maksamaan se suurina vastikkeina ja korkeina gf:nä.

  #358467 Ilmoita asiaton viesti

  Ok, et anna suostumusta keskusrekisterin käyttöön, jos et saa alennuksia.

  Oletko ajatellut, että saatat estää GF-hinnan nousun, jos annat suostumuksen? Nyt haluat ehdoin tahdoin aiheuttaa caddie masterille ’ylimääräistä’ työtä, kun haluat hänen joka kerta naputtelevan tietosi järjestelmään. Työ maksaa.

  #358468 Ilmoita asiaton viesti

  Mersun hinnastoja mukaillen:

  GF (vakiovarustein) 50€

  Lisävarusteet, jos tietoja ei löydy keskusrekisteristä:

  – Nimesi ja seurasi rekisteröiminen koneelle 1€

  – Tasoituksen kirjaus lähtöaikaan

  * +5-5 0.50 €

  * 5-15 0.40 €

  * 15-35 0.30 €

  * 35-54 0.20 €

  Jne….

  Nytkun olet antanut tietosi käyttöön keskusrekisterissä pääset pelaamaan 50€ ja säästät selvää rahaa…

  ———–

  Keskusrekisterillä pystytään tarkastamaan, jos halutaan, onko kyseisellä vieraspelaajalla oikeutta pelata, eli onko hän suorittanut omaan kotiseuraan kaikki tarvittavat velvollisuutensa, vai onko hän caddiemaster tutultaan saanut tiskin alta oman tasoituskorttinsa ja pelailee lokkina koko kesän…

  #358469 Ilmoita asiaton viesti

  Pahus,

  Seuraavan kerran, kun menen ABC:lle kahville, niin kahvin hinta muodustunee lienee seuraavasti

  kahvin hinta 1,4 e

  en näytä etukorttia + 0,1 e

  maksan käyteisellä + 0,1 e

  jätän kupin pöytään + 0,4 e

  eli kupin hinnaksi tulee 2 e. Sillähän saa jo sata kuppia kotona keitettyä sumppia! Ei muuta kuin termari mukaan.

  Yrittäkää, nyt ymmärtää, että jäsenyyksistä pitää saada jotain konkreettista etua. Harrastustoiminnassa pakolla ei saada parasta tulosta aikaan.

  —-

  Minua ei haittaa, jos lokki sattuu tulemaan samaan ryhmää kotikentällä tai saanut tasoituskortin tiskinalta. Kunhan maksaa gf:n ja tuo tuloja kentälle ja pelaa rundin neljässä tunnissa, osaa pitää turpansa kiinni lyötäessä, vakuutuksen kunnossa ym. perusasioita.

  Vielä lopuksi, veikkaan, että enemmän ne vanhat konkarit lyövät nilkoille, kuin aloittelijat. Itsellä oli alkuvuosina aina pelko, ettei vain mitään väärää tekisi eikä hidastaisi peliä yms.

  Kilpapelaajille keskusrekisteri suotakoon, mutta ei kilpagolfareita 100 000 Suomessa ole.

  #358470 Ilmoita asiaton viesti

  … varmaan kahvikupin hinta nousee, jos aina maksan käteisellä.

  Keskusrekisteristä on paras hyöty silloin, kuin varaaminen keskitetään yhteenpaikkaan ja gf:t maksetaan etukäteen, verkkopankin kautta. Silloihan ei tarvitse maksaa cadimasterille palkkaa. Laskisiko gf:t tai vastikkeet tällöin? Tuskimpa, vaan pikemminkin toisin päin.

  Tätä tilannetta voisi taloudelliselta puolelta verrata asunto-osakeyhtiöön. Ennen oli talomiehet, jotka piti kirjaa asukkaista ja jopa taloudesta. Nykyisin on isännöitsijätoimistot, jotka hoitaa homman keskitetysti. Golf-osakeyhtiössä olla jossain tässä välissä, eli ei säästetä talomiehen palkkaa, mutta on ison organisaation kuluja.

  Moni golfkenttä tulisi hyvin toimeen ilman järjettömiä tietokonesysteemejä. Jollei cadäri ehdi tehdä duuniaan, niin suljetaan koneesta nettiyhteys:-).

  #358471 Ilmoita asiaton viesti

  En tiedä olenko käsittänyt tämän keskusrekisterin ihan väärin, mutta eikös tämän tarkoitus ole helpottaa lähinnä vieraspelaamista.

  Vieraskentällä cadimaster näkee heti koneelta että hcp on kunnossa jne. eikä tarvii kaivaa enää sitä tasoituskorttia, johon muuten jokainen voi kirjata itselleen minkä hcp:n vaan jos siltä tuntuu tai ei kyseiselle vieraskentälle oma hcp riitä.

  Saman systeemin kautta myös vieraskentällä pelatut kisat päivittävät hcp:n kotiseuraan eikä tarvii enää kantaa sitä tuloskorttia omalla cädärille. Jota ei muuten mitenkään nykyään valvota. Nythän on hyvin helppo jättää alle hcp:n pelatun vieraskisan jälkeen kortti palauttamatta jos seuraavalla viikolla on esim kotiseurassa joku pb-kisa.

  (Mutta näinhän ei yksikään rehellinen golfari toimi. Eihän?)

  #358472 Ilmoita asiaton viesti

  Ehtottomasti aion allekirjuuttaa tuon jahka tuo kädärin toimisto tuossa kuuten viikon päästä aukiaa. En nää mitn syytä miksi en antaisi suostumusta.

  Askarruttaa vaan kuinka pitkälle tämän keskusrekisterin hyödyntäminen tällä kaudella tulee menemään? Niiden asioiden osalta joista tässä ketjussa on mainittu nimittäin. Liiton sivuilla rekisterin toimintaa selitetään mielestäni aikas nihkeesti. Arvaisin että Baystreamilla olis tähän asjaan parhaat etellytykset vastata =)

  #358473 Ilmoita asiaton viesti

  Hupaisaa että näiden suostumusten kysely aloitettiin jo tasan vuosi sitten. Ihan varmaan kuluu vielä yksi vuosi ennen kuin keskusrekisteri alkaa toimia.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 65)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Suostumus keskusrekisterin tietojen luovuttamiseen