Aihe: Suomi luopumassa kesäajasta – MAHTAVAA!!! - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

Suomi luopumassa kesäajasta – MAHTAVAA!!!

Etusivu Foorumit Yleistä Suomi luopumassa kesäajasta – MAHTAVAA!!!

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 103)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1197426 Ilmoita asiaton viesti

  Vihdoinkin Suomi on alkanut ajamaan tätä kesäajasta luopumista ja kellojen siirtelyä oikein EU-tasolla. YLE:n aamu TV:ssä oli tänään (30.1.2018) asiasta keskustelu, jossa Miapetra Kumpula-Natri totesi, kuinka terveydelle vaarallista ja taloudellisesti järjetöntä tämä kellojen siirtely on. Samalla hän ehdotti, että voitaisiin pysyvästi siirtyä Keski-Euroopan aikaan, eli samaan aikaan kuin Ruotsi, eli siirtää kelloja tunnilla taaksepäin. Hänen mukaansa tämä tarkoittaa pysyvään kesäaikaan siirtymistä, vaikka todellisuudessa tämä tarkoittaa juuri päin vastaista, eli iltojen pimenemistä kahdella tunnilla nykyisestä kesäajasta.

  Miksi tämä on mahtavaa, tämä kesäajasta luopuminen?

  No vihdoinkin päästäisiin golfkentillä eroon tästä rupusakista, jotka joutuvat olemaan töissä 8:sta 16:een, kun eivät enään ehdi pelaamaan valoisana aikana. Samoin tällä on valtava terveydellinen vaikutus, kun ihmiset eivät voi istua ulkoilmaterasseilla niin myöhään kittaamassa alkoholia, kun paikat suljetaan pimeyden tullessa aikaisemmin. Taloudellista hyötyä saadaan myös sillä, kun muutkin ulkoilmaharrastajat saadaan aikaisin nukkumaan, niin että he voivat sitten lähteä aamuisin pirteinä töihin kasvattamaan kansantaloutta. MAHTAVAA!!!

  Olisiko nyt oikea aika lähteä keräämään vasta-adressia tälle järjettömyydelle, jolla kurjistetaan suomalaisten ulkoilmaihmisten elämää?

  Vastaus edelliseen: KYLLÄ!!!

  Turzi

  #1197540 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Lukuisten tutkimusten mukaan kellojen siirtelystä kahdesti vuodessa on haittaa paitsi ihmisille myös lypsykarjalle. Pohditaanpa asiaa hieman.

  Lypsykarjalle haittaa koituu kuulemma siitä, että lehmä stressaantuu lypsyajan yhtäkkiä siirtyessä tunnilla. Saattaahan näin ollakin, mutta mikä kumma estää siirtämästä lypsyaikaa tunnilla eteenpäin kesäaikaan siirryttäessä ja taas tunnilla taaksepäin normaaliaikaan siirryttäessä? Ei nähdäkseni mikään muu kuin karjankasvattajan oma mukavuudenhalu. Tästä voidaan vetää johtopäätös, että se stressi syntyykin sille kasvattajalle. Noh, ammatinvalintakysymys, sanoisin.

  Ihmisille, tai siis jollekin osalle väestöä kellojen siirtely aiheuttaa tutkimusten mukaan niin ikään stressiä. En voi väittää, etteikö näin olisi, mutta tähän ikään mennessä olen nähnyt, kuinka ihmiset esimerkiksi armeijassa oppivat heräämään aamukuudelta ja menemään nukkumaan (ja oikeasti nukahtamaan!!) iltakymmeneltä. Myös olen nähnyt ja itsekin kokenut, miten päivärytmiä muutetaan tunnilla aikaisemmaksi ilman mitään ongelmia. Kyllä ihminen sopeutuu, jos vain halua löytyy. Kaikilta ei löydy, niinpä pitää etsiä syntipukki jostain muualta.

  Henkilökohtaisesti en näe mitään haittaa siinä, että siirtyisimme pysyvään kesäaikaan. Sydäntalvella on kuitenkin koko ajan pimeää, joten tunti sinne tai tänne ei vaikuta yhtään mihinkään. Sen sijaan näin golfinpelaajien ja muutenkin arkityöpäivän jälkeen ulkona viihtyvien ihmisten näkövinkkelistä pitkät ja valoisat kevät- ja kesäillat ovat aivan parasta! Minkä vuoksi ne pitäisi ottaa meiltä pois?

  Miapetran kannanotot ovat kautta vuosien olleet perin kummallisia ja tämä kesäaikaan littyvä ehdotus ei poikkea hänen ajatustensa valtavirrasta mitenkään, yhtä järjetön se on kuin kaikki aiemmatkin, ja pahoin pelkään, myös kaikki tulevat. Luotan siihen, etta valtakunnastamme löytyy tervejärkisiä päättäjiä riittävästi lyttäämään Miapetran ehdotuksen maan rakoon.

  #1197544 Ilmoita asiaton viesti

  Luulen kyllä että hirveän monet, aivan kuten ilmeisesti Kumpula-Natri,jonka haastattelua en ole nähnyt, eivät oikeasti tiedä mitä pysyvään talviaikaan tai, vielä pahempi, Keski-Euroopan aikaan merkitsisi. Onneksi me golfarit tiedämme. Asiaa sotkee vielä se että eduskunta ei (ainakaan tässä vaiheessa) ehdota kesäajasta luopumista vaan EU:n kesäaikadirektiivista luopumista, eli kellonajan siirtämisen lopettamista. Myöhemmin sitten päätettäisiin mihin aikaan siirryttäisiin. Tämä sotkee uutisointia ja normaalikansalainen on ihan sekaisin. Minäkin menen aina ihan sekaisin kun käyn Ruotsissa golfaamassa ja en enää tiedä mitä kello on kun tulen takaisin.Terveysriski on ilmeinen, ja kiirehdin äkkiä varaamaan vastaanottoajan unitutkija Partoselta, joka tietää mikä aika meillä pitää olla.Partosta siteerataan joka valtamedian jutussa jossa käsitellään kellojen siirtelyä, joten hän kyllä tietää.

  #1197551 Ilmoita asiaton viesti

  Laitan tähän linkin tuohon aamu-tv:n ohjelmaan, jossa tätä asiaa käsiteltiin.

  https://areena.yle.fi/1-4292769

  Itse olisin kyllä huolissani näiden neropattien toimista. Mielestäni, jos yritetään luopua kellojen siirtelystä, olisi hyvä sopia etukäteen, mihin aikavyöhykkeeseen siirrytään. Näissä asioissa voi muuten jäädä luu käteen.

  #1197620 Ilmoita asiaton viesti

  Ja vielä vähän konkretiaa tähän Keski-Euroopan aikavyöhykkeeseen siirtymisestä, mitä nyt jotkut asiantuntijat ehdottavat.

  Jos olisimme Keski-Euroopan aikavyöhykkeessä, niin aurinko laskisi Helsingissä Juhannuksena 20:50 ja elokuun viimeisenä päivänä 18:30.

  Seuraavaksi kannattaa laskea, montako kierrosta kentillä tultaisiin pelaamaan, kun tämä ehdotus tulisi leikkaaman nimenomaan suosituimpia lähtöaikoja, jotka ovat yleensä täyteen varattuja.

  #1197656 Ilmoita asiaton viesti

  Turzi: Jos olisimme Keski-Euroopan aikavyöhykkeessä, niin aurinko laskisi Helsingissä Juhannuksena 20:50 ja elokuun viimeisenä päivänä 18:30.

  Tuo aikataulu voisi ihan hyvin toimia, jos yhteiskunta siirtyisi samalla tuntia aikaisemmaksi. Siis töihin mentäisiin klo 8:00 sijasta kello 7:00, koulut alkaisivat tuntia aikaisemmin, jne. Silloinhan töistä lähdetään kello 16 sijasta jo kello 15. Eli mikä tahansa kellonaika voisi olla ok, jos yhteiskunnan aikatauluja muutetaan. Toimisihan se noinkin ihan ok, vai?

  #1197665 Ilmoita asiaton viesti

  KL1: Luotan siihen, etta valtakunnastamme löytyy tervejärkisiä päättäjiä riittävästi lyttäämään Miapetran ehdotuksen maan rakoon.

  Ei ehkä kannnattaisi luottaa. Tähänastisten tietojen mukaan Suomessa ei ole ensimmäistäkään senaattoria tai meppiä, joka kannattaisi kesäajan säilyttämistä, ja nyt on vieläpä herännyt ajatus kellojen siirämisestä vielä tunnilla taaksepäin Keski-Euroopan aikaan. Näissä molemmissa on erityisen aktiivinen ollut ministeri Anne Berner, mikä onkin ymmärrettävää, helpottaisivathan nämä muutokset hänen puolueensa peruskannattajakunnan aamuheräämisiä.

  Kansanedustajatkin ovat vain ihmisiä ja heidän on ajateltava ensisijaisesti omaa menestystään tulevissa vaaleissa. Älyvapaiden päätösten peruskaava nähtiin jo aikoinaan kun kieltolaki äänestettiin yksimielisesti voimaan: Joku valopää keksii idean, ja kukaan ei uskalla nousta vastustamaan kun pelkää menettävänsä ääniä seuraavissa vaaleissa. Tällä samalla kaavalla nämäkin muutokset tullaan runnomaan läpi ainakin niiltä osin kuin EU ei ole esteenä, katsotaan vain. Etelä- ja Keski-Euroopassa ei ole meidän valoisia keskikesän kuukausia, ja paras toivo kesäajan säilyttämisen suhteen onkin että siellä ymmärrettäisiin pistää hanttiin riittävän päättäväisesti.

  #1197688 Ilmoita asiaton viesti

  sixties: Partosta siteerataan joka valtamedian jutussa jossa käsitellään kellojen siirtelyä, joten hän kyllä tietää.

  Ja joka jutussa, viimeksi viime sunnuntain Hesarissa, Partonen kertoo meille ettei kesäajasta ole vähäisintäkään hyötyä kenellekään. Miksi koko kesäajasta edes keskustellaan, kun kerran tiedetään, ettei siitä ole mitään hyötyä? Se tiedetään, koska Partonen on sen meille kertonut. Ja joka ainoassa jutussa myös muistetaan mainita että kesäaikaa perustellaan energiansäästöllä. Koska saatava energiansäästö on mitätön, koko kesäaika on turha. MOT.

  #1197701 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Etelä- ja Keski-Euroopassa ei ole meidän valoisia keskikesän kuukausia

  Niin no, samalla tavalla sielläkin päivät ovat pidempiä kesällä ja lyhyempiä talvella kuin meilläkin, erot vain ovat pienemmät. Silti tunnilla pidempi valoisa ilta-aika mahdollistaa päivänvaloa vaativat toimet myös siellä etelämmässä.

  #1197702 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Jos olisimme Keski-Euroopan aikavyöhykkeessä, niin aurinko laskisi Helsingissä Juhannuksena 20:50 ja elokuun viimeisenä päivänä 18:30.

  Seuraavaksi kannattaa laskea, montako kierrosta kentillä tultaisiin pelaamaan, kun tämä ehdotus tulisi leikkaaman nimenomaan suosituimpia lähtöaikoja, jotka ovat yleensä täyteen varattuja.

  No mutta hei!!!

  Tällähän olisi kerrassaan valtaisa työllistävä vaikutus, kun jokaiselle golfkentälle pitäisi asentaa ziljoona led-valaisinta ja 100 000 aurinkopaneelia !!!

  Tätä ei sen paremmin Miapetra kuin Annekaan ole tohtinut ääneen lausua, koska kummallakin on muhkea salkku nimenomaan energiayhtiöiden ja valaisinvalmistajien osakkeita, ja kummallakin niin lähi- kuin kaukaisempiakin sukulaisia ko. alan yhtiöissä…

  #1197712 Ilmoita asiaton viesti

  On ne hienoja nämä meidän päättäjät. Tuo tunnin siirtymä nyt, jollain tasolla vielä menisi, mutta jos oikeasti ollaan vaihtamassa aikavyöhykettäkin eli tulisi tuo 2h siirtymä, niin ainakin minulta loppuisi mielenkiinto golfiin kun ei viikolla ehtisi 18r kierroksia pelata kuin keskikesällä. Muutenkin valoisista kesäilloista on kiva nauttia ja ladata akkuja synkkää syksyä varten. Toivotaan ettei mene läpi. Väittäisin että valosta saatava hyöty terveydelle on suurempi kuin kellojen siirtelystä koituva haitta.

  #1197744 Ilmoita asiaton viesti

  Jos itse saisi valita, minä kyllä olisin mielummin keskieuroopan aikavyöhykkeellä, kuin Venäjän aikavyöhykkeellä.

  #1197747 Ilmoita asiaton viesti

  KL1: Niin no, samalla tavalla sielläkin päivät ovat pidempiä kesällä ja lyhyempiä talvella kuin meilläkin, erot vain ovat pienemmät. Silti tunnilla pidempi valoisa ilta-aika mahdollistaa päivänvaloa vaativat toimet myös siellä etelämmässä.

  Juuri siksi ainoa toivo onkin, että etelämpänä ymmärretään pistää hanttiin Suomen mepeille riittävän päättäväisesti. Suomessa on kesä- ja heinäkuussa niin valoisaa, että silloin kesäajasta on vain niukasti iloa. Monilta kuitenkin tuntuu unohtuvan, että kesäaika on voimassa maaliskuusta lokakuuhun, ei vain keskikesällä. Ja etelämpänä keskikesänkin päivät ovat lyhyempiä, jolloin kesäajasta on hyötyä vielä pidemmän aikaa.

  #1197844 Ilmoita asiaton viesti
  PG

  Itse olen saanut nauttia liukuvasta työajasta jo vuosikausia. Siirtyminen normaaliajasta kesäaikaan ja takaisin ei ole ollut minulle ongelma eikä kesäajasta luopumisesta olisi minulle haittaa. Äänestyksessä pysyvä kesäaika vai pysyvä normaaliaika, äänestän normaaliajan puolesta – en itseni takia, vaan koko EU:n etua silmälläpitäen. Pysyvään kesäaikaan siirtyminen kun merkitsee nykyisen EU:n väestön ikääntymistä yhdellä rysäyksellä 57000 (viidelläkymmenelläseitsemällätuhannella) vuodella! (1h per pärstä x 500 000 000). Miten muutenkin jo ikääntyvä EU sen kestää?

  #1197899 Ilmoita asiaton viesti

  Hippo: Jos itse saisi valita, minä kyllä olisin mielummin keskieuroopan aikavyöhykkeellä, kuin Venäjän aikavyöhykkeellä.

  (Samaa mieltä, koska Muuttolintujen Ohjaaja siirtäisi meidät todennäköisesti mieluummin Pietarin kuin Keski-Euroopan aikavyöhykkeelle.)

  Jos pysyvää Keski-Euroopan aikavyöhykettä ryhdytään Suomessa todella ajamaan (siihenhän ei tarvittaisi EU:n yhteistä päätöstä), toivottavasti keskustelussa ei oteta golffarien pelimahdollisuuksien huonontumista esiin, koska silloin kansan mielipide kääntyisi vahvasti Keski-Euroopan aikavyöhykkeen kannalle.

  #1197933 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Jos itse saisi valita, minä kyllä olisin mielummin keskieuroopan aikavyöhykkeellä, kuin Venäjän aikavyöhykkeellä.

  Miksi?

  #1197974 Ilmoita asiaton viesti

  Minä uskoisin, että kokonaisuudessaan siirtyminen keskieuroopan aikavyöhykkeelle olisi hyödyllisempää Suomelle kuin siirtyminen Venäjän aikavyöhykkeelle. Perustelisin tätä lähinnä liike-elämän ja siinä toimivien työntekijöiden Euroopan yhteyksien takia.

  Mielestäni myös nykyinen talviaika ilman kesäaikaa kuulostaa minulle hyvältä. Ainakin tuosta vuosittaisesta turhasta siirtelystä olisi mukava päästä eroon.

  #1198140 Ilmoita asiaton viesti
  PG

  siirtyminen keskieuroopan aikavyöhykkeelle olisi hyödyllisempää Suomelle kuin siirtyminen Venäjän aikavyöhykkeelle.

  Venäjällä on 11 aikavyöhykettä – Euroopan alueella UTC+2 – UTC+4 ja Aasian alueella UTC+5 – UTC+12. http://www.kellonaika.fi/aikavyohykkeet.php. Kesäaikaa ei ole. Kaliningradin aika on sama kuin Suomen normaaliaika ja Moskovan aika sama kuin Suomen kesäaika.

  Muuten, golfari Osmo Moision verkkosivuilla http://www.moisio.fi/ on kätevä sovellus: Auringon nousu- ja laskuajat golfkentillä.

  #1198548 Ilmoita asiaton viesti

  Äkkipäätä tuntuu että voisi lopettaa koko lajin, mikäli siirrytään Euroopan aikaan. Tämänpäiväisen Hesarin mukaan aurinko laskisi esim kesäkuun alussa 20.31.

  Tuohon mennessä pitäisi ehtiä saada kierros valmiiksi.
  Viime kesänä olisin pelannut yhden 9-reikäisen…

  Toki, aurinko nousisi uudestaan klo 02.05..
  Hmmm..
  Tässä suhteessa harmi, etten ole koskaan ollut mikään aamuihminen.

  #1198828 Ilmoita asiaton viesti

  Tunnin aikaerorasitukseen (jet lag) sopeutuminen vie n. vuorokauden, joten kellon siirtäminen tunnilla kahdesti vuodessa ei ketään tapa. Eri asia onko siitä mitään hyötyäkään taloudelle , terveydelle ei ainakaan. Yhtenäisyyden vuoksi Kiinassa on vain yksi aikavyöhyke eli kellot samassa ajassa koko maassa ja ympäri vuoden. Kun Mantsuriassa mennään töihin esim. auringon noustessa , niin Tiibetissä mennään ilm. samaan aikaan , mutta aamuyöllä. Australia on pinta-alaltaan paljon pienempi , mutta siellä on ilm. neljä aikavyöhykettä kuten myös Meksikossa. Kanada ja USA ovat pinta-alaltaan Kiinan kokoisia. Kanadassa kuusi aikavyöhykettä ja manner-USA:ssa samoin. Siis maassa maan tavalla tai… Kesäajan voi poistaa , mutta mieluimmin yhdessä EU:n kanssa ettei mene pasmat sekaisin.
  Kukahan nostaisi maapallon pyörimisakselin pystympään asentoon nykyisestä 23,5 asteen kulmasta, jotta talvella ei olisi niin pirun pimeätä kaiket päivät. Marras-joulu-tammikussa on melkein turha ikkunaverhoja avata.

  #1198874 Ilmoita asiaton viesti

  Patrosen mallilla, eli siirtymällä Keski-Euroopan normaaliaikaan, niin vähän laskutavasta riippuen, kentän kapasiteetistä putoaisi pois noin 20-30%. Uskoisin, että tuo vaikutus on aika todellinen, koska se leikkaisi juuri Prime Time lähtöjä, enkä usko, että pelaajat siirtyisivät pelaamaan aamuyöstä, jolloin olisi valoisaa. Ja elokuun lopussa pitäisi sitten lähteä pelaamaan ennen puoli kolmea, jos haluaisi kiertää koko kentän valoisan aikana.

  Hämmästelen vähän miten jotkut olisivat valmiit siirtymään tuohon Keski-Euroopan aikaan tälläkin foorumilla, perusteluina vaikka liike-elämän toimivuus. Itse työskentelen alalla, jossa pääsääntöisesti alihankkijat ja asiakkaat ovat Aasiassa, enkä silti ole vaatimassa kello siirtelyä talousmahdin Kiinan aikaan. Ainoa perustelu tälle ulostulolleni on vastustaa tuota Patrosen älytöntä ajatusta siirtää kelloja Keski-Euroopan aikaan.

  Ja ajankohta vastustamiselle on mielestäni nyt hyvä, ennen kuin mitään järjetöntä on päätetty. Niin kuin Hjallis sanoi Pressiklubissa aktiivimallista: ”Mitä ne nyt menee sinne valittamaan ja lakkoon, kun lakiesitys on jo hyväksytty. Olis menny ennen kuin se hyväksyttiin. Nyt on ihan turha valittaa jälkeen päin mitään”.

  #1198912 Ilmoita asiaton viesti

  Täältä ääni TALVIAJASTA luopumiselle.

  #1198935 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Oli jälleen mielenkiintoista huomata miten omaa mielipidettä osataan pönkittää jättämällä osa faktoista pois. Hesarissa nimittäin joku tutkija esitti, että kesäajasta on hyötyä vain kuukauden ajan kummassakin päässä. Tämä siksi, että kesäajan valoisuus maaliskuun lopussa saavutetaan normaaliajassa huhtikuun lopussa. Heppu jätti sujuvasti huomiotta sen, että se tunnin pidempi ilta kestää ihan koko kesäajan…

  #1199079 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä kai yksi tämän itsemurhien ja masennuksen kyllästämän maan parhaista puolista on pitkät ja valoisat kesäillat. Tämähän on juuri se eksotiikka, jolla Suomea turisteillekin kesäkohteena markkinoidaan. Tuntuu kyllä jotenkin todella tyhmälle että tästä haluttaisiin luopua.

  #1199175 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä Suomi on henkisesti pienimunaisten maa, jos oikeasti luullaan, että muuttamalla keinotekoisesti aikavyöhykettä kilpailukyky paranee.

  Maantieteellisesti osutaan just GMT+2 aikavyöhykkeeseen eikä se muuksi muutu vaikka miten yritettäisiin olla muuta kuin mitä ollaan.

  Kellon siirtelylle ei nykymaailmassa ole enää tarvetta.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 103)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Suomi luopumassa kesäajasta – MAHTAVAA!!!