16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Slope ulkomailla

Etusivu Foorumit Yleistä Slope ulkomailla

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #190450 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Olen lähdössä tammikuussa Agadiriin loma ja pelimatkalle. Viideksi päiväksi greenfeet maksettu, mutta kun kävin paikallisten kenttien kotisivuilla en löytänyt mitään infoa slopejärjestelmästä. Eikö järjestelmä kuitenkin ole kansainvälinen. Olisi sääli jos ei olisi niin loistavilla kentillä olisi mahdollisuus tasoituksen tiputtamiseen. Mistä kyseisen pelitasoituksen sitten saa selville. Onko jollain muuten kokemuksia ’ Golf Du Solei ’ Tai ’ Golf Les Dunes ’ kentistä.

    Moro, Henkka. Les Dunes kentällä kävin, olisko ollut v. -98. Mieleeni on syöpynyt eräs par-5(en muista IHan varmasti, monesko väylä oli kyseessä(5.?)). Griini oli kuitenkin kaikkien mahdollisten esteiden ympäröimä, oikea lampIHallituksen unelma. Ja kyllä siellä olisi ollut mahdollista tiputtaa händäriään, mutta mutta…..

    Ei tuo slope-systeemi vielä ole käytössä kaikkialla – ei lähimainkaan. Mm. Thaimaassa vain pieni osa kentistä on järjestelmän piirissä, mutta reittaus edistyy. Marokosta en tiedä, mutta tuskin on. Voihan sitä tasuria silti pudotella käyttäen vanhaa SSS-järjestelmää, joka antaa vaikeille kentille lyönnin pari lisää.

    Toimii ainakin Pohjois-Portugalissa.En ole aivan varma kaikista maan kentistä mutta uskoisin että lähes kaikilla löytyy slope info.

    Lue lisää: Pohjois-Portugali

    Nimetön

    Kentät ei ole sloupattu.Lukaseppa 22.2.04 kirjoittamani matkakertomus golfia agadirissa.Olin viikon golf du soleil-kentällä.Löytyy haulla golfia agadirissa tai golf du soleil aiemmista viestiketjuista.

    Nimetön

    Varmistuppa henkka että kotiseurassasi lasketaan ulkomaisia kortteja. Kaikissa seuroissa ei nimittäin ulkomaiset kortit mene läpi.

    ts

    Siis mistä Ihmeestä ja millä perusteella löytyy seura joka ei hyväksy ulkomailla pelattuja kortteja?

    Tuota ei ainakaan mistään säännöistä löydy, että noin voisi toimia.

    Slopesta: Slope järjestelmällä ei ole mitään tekemistä kentän tasoituskelposiuuden kanssa. Esim Briteissä ei koko slopea tunneta lainkaan vaan siellä laskenta tehdään edelleen SSS lukujen mukaan. Eli SSS systeemissä kaikki saavat vain oman tasoituksensa mukaisen määrä lyöntejä kentän SSS lukuun verrattuna eikä ’lisääntyvässä käyrässä’ kuten slopessa. Ei tuo slope nyt niin kauaa ole vielä voimassa ollut, että laskentatavat klubeilta olisivat päässeet unohtumaan.

    pjs

    Miten SSS järjestelmässä oikein määräytyy se tii jolta pitäisi pelata? Ilmeisesti oletetaan että backteetä ei (juuri käytetä), naiset pelaavat aina edestä ja miehet toiseksi viimeiseltä?

    Koska jokaiselta tiiltä annetaan vain yksi SSS arvo (näin muistelen), täytyy kentillä olla myös joku oletus siitä keiden on tarkoitus ko. tiiltä pelailla..

    SSS-systeemissä miehet pelasivat Suomessa keltaisilta, naiset punaisilta. Kilpailuissa käytettiin valkoista ja sinistä tiitä. Ulkomailla tiipalikoiden väri vaihtelee, mutta sama systeemi pätee.

    Vasta slope-systeemihän teki mahdolliseksi pelata tasoituskierroksia erivärisiltä tiiltä ja se on yksi slopen hyvistä puolista.

    🙂

    Sitä ollaan sitten niin vitsikkäällä tuulella. Pojat ovat näköjään löytäneet ensimmäisen kirjoittamani viestin. Monelta taisi jäädä huomaamatta viestin päiväys 11.11-2002. Tässä parissa vuodessa olen jo asiaan saanut lisävalaistusta, kiitos vaan 😉

    Asiahan on varmasti kuitenkin jollekin muulle ajankohtainen, joten toivottavasti joku sai tarvittavan tiedonjyväsen.

    Itse aiheesta; Agadirissa ei slope-järjestelmää tunnettu ja silloinen kotiseurani (BG) ’slouppasi’ kentän 1/1. Tasoitustani tiputin tuolloin 30.5 => 28.5.

    Kiitos kaikille vastauksista, vaikkakin ’hienoisella’ viiveellä 🙂

    Nimetön

    Kyllä minun muistini mukaan vanhaan kunnon SSS-aikaan Suomessakin ainakin joillain kentillä oli eri SSS valkoisilla ja keltaisilla tiillä. Taisi (varauksin muistettuna) esimerkiksi Nordcenterin Freamilla olla kahden lyönnin ero SSS:ssa valkoisten ja keltaisten välillä.

    Nopealla haulla löytyi vaikkapa linkin takana oleva kenttä, jossa edelleen on eri SSS eri tiiauspaikoilla.

    Lue lisää: Wales – SSS

    Näinhän se oli, mutta naisille ei ollu omaa SSS-lukua keltaisille eikä miehille punaisille.

    Suomen golfliiton tasoitusmääräyksissä sanotaan VAIN slopemääritellyn kentän olevan tasoituskelpoinen.

    Erikoista sinänsä, tarkkaa sanamuotoa en muista, mutta jotenkin näin.

    Mielestäni koko slopesysteemi on järjetön: esim. kymmenyksen ero tasoituksissa antaa toiselle kokonaisen lyönnin enemmän käytettäväkseen, vaikka pelaajat ovat saman tasoisia.

    Nimetön

    Niin, mutta eihän siihen maailman aikaan ollut punaista tai keltaista teetä vaan oli naisten tee ja miesten tee ja näistä sitten taka-versiot 🙂

    Oliko se Golfliitto, joka pari vuotta sitten antoi suosituksen, että ulkomailta ei hyväksytä muita kuin kilpailukortteja (ei siis harkkakierroksia)? Ainakaan kotiklubillani ei ole pariin vuoteen otettu vastaan muita ulkomailla tehtyjä kortteja kuin kilpailukortit. Onko muitakin seuroja samoilla linjoilla? Kokonaan toinen kysymys on se, miten ’virallinen’ ja kenen järjestämä kilpailun pitää olla.

    Nimetön

    Taulukoita ei ulkomailla ole useinkaan,mutta slope on helppo laskea.CR-luku ja par-luku löytyy aina jokaiselta kentältä.

    Pelitasoitushan on CR-kentän par-luku+pelaajan tarkka tasoitus.Näin se muistaakseni noin ulkomuistista meni.Korjatkaa,jos oli väärin.

    Nimetön

    Tämä on ihan jokaisen kentän itse päätettävä asia.Golfliittohan on antanut suosituksen,että harjoituskierroksia hyväksytään,vain ,jos siitä ilmoitetaan etukäteen cadille.

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
Vastaa aiheeseen: Slope ulkomailla

Etusivu Foorumit Yleistä Slope ulkomailla