5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

Sisäiset outit ja muut teennäiset rajoitukset

Etusivu Foorumit Yleistä Sisäiset outit ja muut teennäiset rajoitukset

Esillä 16 viestiä, 1 - 16 (kaikkiaan 16)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Mitäs mieltä olette sisäisistä outeista ym. kentillä esiintyvistä teennäisistä rajoituksista? Ymmärrän kyllä, että sisäisillä outeilla ja oikaisu- tai driverin käyttökielloilla nopeutetaan peliä ja lisätään turvallisuutta. Nämä kiellot ovat vain mielestäni merkkejä kenttäsuunnittelun, ainakin osittaisen, epäonnistumisesta. Out- paalut kuuluu osoittamaan kentän ulkorajaa, toisin sanoen niillä kerrotaan, ettei naapurin maalle mennä palloja etsimään. Onkohan St.Andrewsin Old Cursen paikallissäännöissä kielletty lyömästä palloa hotellin pihan yli?

  Nimetön

  Juu, kaikki teennäiset bunkkerit, vesiesteet, istutukset yms pois kentiltä. Niin ja sitten vielä Fantti ja muut kaalimaan kakarat, niin kyllä pelisujuisi.

  tmv

  Vähän kaksipiippuinen juttu. Monessa paikassa asia on osaksi kuten sanot, eli out-paalut on asetettu turvallisuuden ja pelinopeuden ylläpitämiseksi. Toisaalta joillain kentillä nuo out-paalut ovat todella lähellä ja pieni epäonnistuminen lisää pelimotivaatiota heti tiiltä kahdella lyönnillä =).

  En erityisemmin pidä out-paaluista, mutta enpä pidä vesiesteistäkään. En myöskään pidä huonoista lyönneistä, enkä siitä että tämä laji vaatii jatkuvaa harjoittelua pysyäkseen läjässä. Ehkäpä juuri siksi tämä kirotun vaikea peli on kuin viina alkoholistille, vetää puoleensa yhä uudelleen ja uudelleen.

  Onnilla on moonikset

  olen Fantin kanssa täysin samaa mieltä; kyllä kentänsuunnittelu on täysin epäonnistunut, jos pitää laittaa kentän sisään out. Tosin joissain liian ahtaaseen paikkaan ’pakotetuissa’ kentissä tämä on hyväksyttävää.

  Hiukan asiaan liittyen (ja kärjistäen) – tämä turvalllisuuden kanssa vauhkoaminen alkaa mennä mielestäni yli joillakin kentillä. Verkkoa pystytetään, vilkkuvaloja rakennetaan ja reikäjärjestyksiä muutetaan kansallisen turvallisuuden nimissä. Odottelen seuraavaksi liikenteenvalvontakoptereita.

  Olen samaa mieltä: jos kentän ulkorajojen lisäksi on outti-paaluja, kentän suunnittelussa on tehty virheitä.

  Jos outti-paaluja kuitenkin on johonkin laitettu, ne ovat siinä varmasti hyvästä syystä, yleensä turvallisuuden parantamiseksi.

  Pari esimerkkiä: Nurmijärven (B?) kakkosväylä par5, joka lyödään mäen päältä rangen viertä metsäsaareke kiertäen. Lyömällä vastaantulevaa väylää pitkin voisi säästä paljon matkaa, mutta on järkevää kieltää pelaaminen vastaantulevaa väylää pitkin.

  Peuramaa: suuri määrä outtipaaluja ristiin rastiin keskellä peltoa. Ei kaivanne selityksiä.

  Vierumäki: kerran käynyt, en kaipaa uudestaan.

  Sisäiset outit on tietyissä paikoissa ihan paikallaan, enkä näe niitä mitenkään kenttäsuunnittelun heikkoutena.

  Omalta kentältä löytyy joitain sisäisiä outeja ja ne on mun mielestä ihan oikeissa paikoissa, sillä niillä ohjataan peli selkeästi oikealle väylälle. Ilman näitä outeja ei oikestaan olisi jurikaan järkeä pelata omaa väylää pitkin kun naapuri väylän puolelta pääsisi 100kertaa helpommin ja lyhyemmin. Eikä naapuri väylän puolelta oikominen ole mielestäni pelin luonteeseen sopivaa.

  Toisella ’kotikentistäni’ on sisäisiä outteja eikä ne juurikaan peliä haittaa. Itse asiassa ne nopeuttavat pelaamista, koska ei tarvitse rämeiköstä palloa etsiä. Kyse on lähinnä periaattesta. Mielestäni kentät tulisi suunnitella siten, että niissä on turvallista pelata ilman teennäisiä rajoitteita. Uusilla kentillä, mitä olen pelannut, asiat on kunnossa. Tilanne vanhemmilla kentillä vaihtelee. Mitä vähemmin on tilaa, sitä todennäköisemmin sisäisiä outteja löytyy.

  Optimitapaus olisi se, että outtiin pystyy paukattamaan vain todella onnettoman lyönnin. Huonosta lyönnistä rankaistaan muutoin, esim. pallo puiden keskellä paksussa raffissa tms.

  Pelin ohjaamiseen tulisi käyttää ensisijaisesti esteitä, raffia, puita ym. kentälle kuuluvia elementtejä. Pelin ohjaaminen out-paaluilla on vähän kuin liikenneturvallisuuden parantaminen alentamalla nopeusrajoitusta. Taso laskee, mutta vaihtoehtoinen ratkaisu maksaa liikaa.

  Nimetön

  Sisäiset outit voivat toki olla suunnittelun huonouttakin, mutta ensisijaisesti niistä on tullut (turvallisuuden kannalta) välttämättömyyksiä kun kenttiä on rakennettu liian pienille maa-alueille. Sormi siis osoittamaan ensimmäisenä kentän puuhamiehiä kohti ja sitten ripeä koukistus itseenpäin; eihän kukaan ole sinua sellaiselle kentälle pakottanut.

  Hassu kommentti Sidespinniltä että ’pelin luonteeseen’ kuuluu pelata omaa väylää pitkin.

  Pelin luonteeseen kuuluu saada pallo reikään mahdollisimman vähillä lyönneillä (sääntökirjaa ja paikallissääntöjä noudattaen), ei yhtään enempää eikä yhtään vähempää.

  heh, tulipahan mieleen ku aikoinani olin Vierumäellä pelaamassa (kauan aikaa sitten) ja satuin jollain väylällä lyömään naapuriväylälle. Menin pallolle ja juuri kun olin lyömässä, niin eräs nainen jolkotti luokseni tohkeissaan ja sanoi, että ei naapuriväylältä saa lyödä :-). Noh, minä löin.

  Nimetön

  Kumpaa?

  Pään sisäiset outit ne vasta yksiä helvattuja on. Ei ole kentän outit saatikka muut turhuudet estelly järjen käyttämättömyyttä, riittävästi palloja mukaan ja menoks. Ja oikeesti outit kuuluis asettaa maan rajoille eikä kentälle perskuta. ilon kautta 🙂

  Omalla kotikentällä on noita sisäisiä outteja jouduttu käyttämään tilan puutteen(?) takia. Muutamat väylät ihan liian lähekkin toisiaan. Draiverin käyttö noilla väylillä aiheuttaa jatkuvaa ’FORE’ -huudon kuorolaulantaa eripuolilla kenttää. Siinä saa olla jatkuvasti tetsaamassa, kun ei tiedä välillä miltä puolelta sitä Titua satelee kohti…siis hiukan karrikoiden.

  Itse tykkäisin hutkia pikkusen väljemmillä väylillä, jossa se pikkusen(?!) slaissaava raikku-avaus ei ihan heti ois outissa, vaan vaikka sit pidemmässä raffissa tms…

  Ja vielä kun eilen sain käsiini uuden 460cc kepukan….

  ….

  ’OT

  PS. ton mun uuden raiverin pää antaa anteeks mm. maksamattomat velat, syrjähypyt, palturin jauhamisen…..ainut mitä se ei tunnu antavan anteeks, on huonot osumat 😉

  OT’

  Sisäiset burnoutit on pahempia

  Kentan sisalla olevat outit on saantojen vastaisia eika sellaisilla kentilla ’saisi’ pelata virallisia kilpailuita. Olen jopa kuullut, etta sellaisia kenttia ei saisi ’slopata’. Voi olla vaan huhua tosin. Mutta tiedan yhdenkin kentan, jolle saantomiehet tulivat vaatimaan outtien poistamista kentan sisalta tai viralliset kisat perutaan. Paalut lahti, puun taimenet tuli tilalle.

  Outit kuuluu vain kenttaa ymparoiville rajoille. Muuten niilla voi pyyhkia persusta. Ja jos joku valittaa, niin siina tapauksessa voi toivottaa sille ’mikroautoradalle’ hyvaa jatkoa.

Esillä 16 viestiä, 1 - 16 (kaikkiaan 16)
Vastaa aiheeseen: Sisäiset outit ja muut teennäiset rajoitukset

Etusivu Foorumit Yleistä Sisäiset outit ja muut teennäiset rajoitukset