28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista

Sensuuriko iski?

Etusivu Foorumit Yleistä Sensuuriko iski?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 30)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Mihin katosi ketju Paloheinän golfkentän kunnosta? Äityikö mielipiteiden vaihto villiksi, vai mitä tapahtui?? Mentiinkö henkilökohtaisuuksiin? Vai asiattomuuksiin?

  Nimetön

  Entä sunnuntai-illan juttu Keimolan uusista väylistä?Katosi kuin tuhka tuuleen ja todella vauhdilla. Mitähän ’kiellettyä’ siinä oli???

  Aika huvittavaa (masentavaa), jos monia golffareita olennaisella tavalla kiinnostavat aiheet, kentät ja niiden kunto, siivotaan pois… On ihan luonnollista, etteivät näitä aiheita koskevat näkemykset ole objektiivisia, mutta sitähän mielipiteillä haetaankin. Puolesta ja vastaan -versiothan ovat vain mukavasti toisiaan tasapainottavia subjektiivisia näkökulmia. Mitä ’asiatonta’ siinä nyt sitten on?

  tmv

  Näissä poisto- tms. tapauksissa olisi ylläpidon paikallaan kertoa syyt. Ei ole mitään mieltä, että keskusteluketjuja ’katoaa’ taivaan tuuliin.

  Olisi paikallaan hankkia tänne sellainen foorumisofta, joka mahdollistaa ketjujen lukituksen sekä järkevän tiedottamisen. Samalla saataisiin mahdollisuus editoida omia viestejäkin. Mallia toiminnalliseen puoleen saa vaikkapa Jatkoaika.com:n kautta. Softan päivityksen jälkeen voisi aktiivisia lukijoita/kirjoittajia rekrytoida moderoimaan foorumia.

  Niin, samalla olis voinut myös meikäläisen ’kritiikin’ TG:tä kohtaan ottaa pois viestiketjusta Greenien leikkuupituudet mutta taitaa pöllöheinä olla arempi alue, täh :-)?

  SamSnead
  Moderaattori

  Ensinnäkin sanottakoon että Ylläpidolla on mahdollisuus ja oikeus poistaa viestiketjuja ’mielensä mukaan’ ilman sen kummempaa ennakkovaroitusta tai selittelyjä. Emme ole, emmekä jatkossakaan tule selittelemään ketjujen / yksittäisten viestien poistamisen syitä, koska siitä usein seuraisi vain (aikaa vievää) jatkokeskustelua.

  Mutta nyt poikkeuksellisesti kun sitä pyydettiin, selitellään hieman.

  Ylläpito päätti poistaa Paloheinän kuntoa koskevan keskustelun useastakin syystä:

  1. Henkilökohtaisuuksiin meneminen. Alkuperäisessä viestissä kyseltiin Paloheinän kentän kuntoa. Asiaan liittyviä vastauksia tuli muutama, sen jälkeen jo hypättiin syrjäurille ja mentiin henkilökohtaisuuksiin (’köyhät ritarit jne.’).

  2. Aihepiirin historia. Paloheinästä (kuten moni varmasti muistaa) on keskusteltu forumissamme ennenkin ja lähes aina keskustelu on kääntynyt aivan täysin vääränlaisille urille. Nytkin sellaista oli jo ilmassa.

  3. Forumin väärinkäyttö. Kyseisessä viestiketjussa yksi ja sama henkilö oli avannut keskustelun sekä vastannut useamman kerran jopa itselleen eri nimimerkkien takaa, kuten Scoop varmaan tietääkin.

  Summa summarum: juttu haiskahti ja pahasti.

  Forumin väärinkäyttö. Kyseisessä viestiketjussa yksi ja sama henkilö oli avannut keskustelun sekä vastannut useamman kerran jopa itselleen eri nimimerkkien takaa, kuten Scoop varmaan tietääkin.

  Yllä olevan väitteen yksiselitteinen implikaatio on, että minä olisin käyttänyt eri aliaksia ao. keskustelussa. Vaadin teitä todistamaan väitteenne, koska tuo ei pidä minun osaltani alkuunkaan paikkaansa! Jos sen sijaan väitätte, että minä tietäisin jonkun muun toimineen ao. keskustelussa tuolla tavoin, vaadin teitä yhtä lailla todistamaan väitteenne.

  SamSnead
  Moderaattori

  Scoop: ylläpidon edustajana kirjoitin tämän viestin kotoani ja jos olen muistanut nimimerkin väärin, niin olen todella pahoillani, en pysty asiaa tarkistamaan nyt, pyydän että toimistomme väki tarkistaa asian huomenna. (tämän viestin kirjoittaja on huomenna pelaamassa, sillä sehän on pääasia kuitenkin, eikös totta?)

  Joka tapauksessa ketjussa yksi ja sama hlö kirjoitti 3-4 eri nimimerkillä mikä oli yksi ketjun poistamisen syy.

  SamSnead
  Moderaattori

  Scoop: sainkin asian selville jo tänään.

  Kaikille forumlaisille tiedoksi: Scoop EI OLLUT se kirjoittaja joka käytti useita nimimerkkejä kyseisessä ketjussa.

  Scoop: pyydän anteeksi omaa huolimattomuusvirhettäni.

  Kuka moderoi ylläpitoa??? Hä??

  Scoop on nyt mun silmissä tahrattu for Ever..

  Olikohan se Ritarin vihaajia tämä häirikkö?

  Ylläpidolle kiitos, että korjasivat virheensä. Siitäkin huolimatta, että moka oli suorastaan käsittämättömän alkeellinen ja amatöörimäinen – etenkin tilanteen tausta huomioonottaen.

  Tähänastisessa osallistumisessani olen yrittänyt olla pääosin informatiiviinen ja asiallinen, mutta joskus myös provokatiivinen ja satunnaisesti humoristinenkin. Olen myös avoimesti kritisoinut ylläpidon linjattomuutta (tästä keskustelustako *linja* nyt alkaa – toivotaan), joten sain ilmeisesti mitä tilasin…

  Mutta kuten Lavis totesi, ’maine on tahrattu’ ja oma usko puolueettomaan, kaupallisista kytköksistä riippumattomaan, avoimeen ajatusten- ja mielipiteiden vaihtoon menetetty. Lienee siis syytä vetäytyä takavasemmalle häpeämään omaa röhkeyttä penätä selityksiä, repiä palasiksi Herman & Chomskyn teos Manufacturing Consent, ja keskittyä vaikka ferruloiden kiillottamiseen ja grippien hiomiseen.

  Hyvää kesää kaikille, ja hyviä pelejä!

  Scoop, kaveria ei jätetä (vaikken sua tod näk tunnekaan) – tolkuttoman amatöörimäinen teko Ylläpidolta heittää nimi ’takaraivosta’ tarkistamatta asiaa!

  Tähän loppui myös mun kirjoitteluni – lämmintä kesää ja hyviä pelejä!

  Scoopy Doo….bäck!! Ei minnekkään. Tää palsta ei oo mitään ilman sua ;).

  Njoo…aika hassua, et YP:n yks syy sulkee toi em ketju oli henkilökohtasuuksiin meno…ja sit ne/se ite kohdisti ’syytöksiä’ perusteettomasti yhteen ’vakio-jäseneen’.

  Jep…elämä on.

  Silti, let’s swing on!!

  Kiitokset sympatiasta ;-), mutta ilmaisin itseni hieman epäselvästi. En aio hiljentyä kokonaan ja mennä piiloon, vaan tyydyn tästä lähtien passiivisempaan info-orientoituneeseen rooliin. Persoonaani kuuluu olennaisena osana lievä (heh) auktoriteettiongelma, jonka vuoksi olen tietyissä asioissa soveltanut jokseenkin kriittistä ja/tai provokatiivista sävyä. Fiksua on kuitenkin tunnistaa, milloin sellainen on turhaa, joten en viitsi enää vaivautua. *Linja* tämän foorumin ylläpidossa on mikä se on, joten olkoon niin. Kokonaan hiljeneminen olisi vain periksi antamista, ja sehän ei meikäläiselle sovi alkuunkaan… 😉

  Sitä nimitystä ei saa sanoa ääneen, mikä syntyy siitä kun vanhoja pullapitkon siivuja paistetaan pannussa ja lopulta näitä herkkuja syödään kermavaahdon tai mansikkahillon kera.

  Eläköön Nevostoliitto, Korea ja Itä-Saksan salainen poliisi.

  Kakshan noista on jo kuallu, ja kolmaskin haljennu keskeltä. Että sikäli…

  Nyt sinä mielestäni ylireagoit. Mieleeni ei edes juolahtanut (enkä usko muidenkaan luulleen), että voisit olla neljää nimimerkkiä käyttänyt. Sitä jäin arvuuttelemaan, mistä tiesit ketä tarkoitettiin.

  Kyseisessä viestiketjussa yksi ja sama henkilö oli avannut keskustelun sekä vastannut useamman kerran jopa itselleen eri nimimerkkien takaa, kuten Scoop varmaan tietääkin.

  En ymmärrä pointtiasi. Tuo ylläoleva viimeinen lausehan implikoi päivänselvästi, että se olisin ollut minä. Ja ymmärsin myös oikein, kun ylläpito virheen myönsi.

  Pitäisi mielestäni riittää, että virheen tekijä myöntää julkisesti asian. Kaikesta päätellen allekirjoittaneen ’häiriköinti’ pillastutti jotkut tahot. Kiitos vain kaikille jotka näkivät jutun läpi, myös yläpito. vaikka itseäni nämä ’köyhät ritaroinnit’ huvittavat yhtä paljon kuin esim. lähetysmislyöntini. En vain keksi miksi pillastuttiin? Jos kirjoittaisin samat tarinat toisella nimimerkillä, erään kentän lakimiesosasto nukkuisi normaaliin tapaansa eläkeläispäivätorkkujaan ja nettikolumnisti sivaltelisi tylsistyneitä piikkejään vanhan seuran suuntaan (miksi vielä?) ja kehuisi kenttämestaria sekä seuran oivallista henkeä.

  Ryöpytyksen niskaani sain kun rohkenin arvioida omista lähtökohdista erään kentän hinta/laatusuhdetta. Sinänsä viitaukset vanhaan Neuvostoliittoon sopivat tässä kuviossa, on vain yksi totuus.

  Älkää kysykö mitään julkisesti, menkää katsomaan paikka itse.

  Osoitat oikeastaan heikkoutta scuuppi, jos jätät forumin pienen henkilökohtaisen takaiskun jälkeen, ethän ole tehnyt mitään sopimatonta.

  Osoitat oikeastaan heikkoutta scuuppi, jos jätät forumin pienen henkilökohtaisen takaiskun jälkeen, ethän ole tehnyt mitään sopimatonta.

  Kirjoitin viisi viestiä alempana:

  …ilmaisin itseni hieman epäselvästi. En aio hiljentyä kokonaan ja mennä piiloon, vaan tyydyn tästä lähtien passiivisempaan info-orientoituneeseen rooliin. Persoonaani kuuluu olennaisena osana lievä (heh) auktoriteettiongelma, jonka vuoksi olen tietyissä asioissa soveltanut jokseenkin kriittistä ja/tai provokatiivista sävyä. Fiksua on kuitenkin tunnistaa, milloin sellainen on turhaa, joten en viitsi enää vaivautua. *Linja* tämän foorumin ylläpidossa on mikä se on, joten olkoon niin. Kokonaan hiljeneminen olisi vain periksi antamista, ja sehän ei meikäläiselle sovi alkuunkaan… 😉

  Nimetön

  No mutta nythän tässä tuli sitten todistettua se mitä täällä on joskus aiemmin jo epäilty jälkien johtamisesta sylttytehtaalle.Et joku jossain yön pimeinä tunteina aloittaa keskustelun pölliksestä ja vastailee sitten itelleen. Nythän se tuli ihan ylläpidon kautta todistettua että näin tapahtuu….

  Pitäisköhän joidenkin nyt katsoa siihen kuuluisaan peiliin. Pitäisikö sen YLLÄPIDON ja siellä takana olevan henkilön olla joku MASTERMIND joka kaikessa viisaudessaan pilkuntarkasti seuraa reaaliaikaisesti kaikkia viestejä, ymmärtää niiden tarkoitukset, piiloviestinnät ja historiapainolastin jne… Ja aika pikkumaista on jos jostain pikku haukkumasanasta tms. (köyhät ritarit tai vaikka suoraan vajaaälyinen) pitäisi lähteä viestejä poisteleen. Sen sijaan jos tarkoitushakuisesti jotain kenttää mollataan niin poistamiseen on jo enemmän aihetta. Mutta noiden esimerkkien välillä mennäänkin sitten jo harmaalle alueelle, jossa meidän kenenkään älli ei riitä eikä mistään asioista saavuteta täyttä yhteisymmärrystä, että mikä pitäisi poistaa ja mitä ei.

  Että pimpeli pom

  Jäljet johtavat sylttytehtaalle?

  Ylläpito voi varmasti selvittää mistä viestit ovat lähetetty ja epäilen, että kyseisellä golfkentällä ei ole asian kanssa mitään tekemistä. Provoja täällä on aina ollut ja varmasti aina tulee olemaan, kun kuka tahansa voi kirjoitella nimimerkin suojassa. Ylläpito teki siinä ihan oikein, että poisti viestiketjun, koska k.o golfkenttää kritisoitiin aiheettomasti nimimerkkien takaa.

  Pitäisi varmaan olla ihan hiljaa, mutta seuraava lauseesi kaipaa kommenttia: Ylläpito teki siinä ihan oikein, että poisti viestiketjun, koska k.o golfkenttää kritisoitiin aiheettomasti nimimerkkien takaa.

  Kuka (muu kuin Ylläpito luonnollisesti) määrittelee mikä on aiheetonta? Kaikki täällä esitettävät mielipiteet ovat subjektiivisia, joten aidosti oikeata tai väärää ei olekkaan (paitsi ehkä osassa sääntöasioita). En tiedä minkälaiseksi keskustelu puheenaolleessa ketjussa kehittyi, koska lähdin oman viestini (kolmas tai neljäs ketjun viesti) jälkeen kyseiselle [sic!] rangelle treenaamaan. Olen itse ao. paikan vakioasiakas – treenaan tai pelailen siellä lähes päivittäin – joten oma näkökulmani kuvastaa ahkerasti maksavan asiakkaan subjektiivista tulkintaa omien pitkän aikavälin odotusten ja toiveiden täyttymisestä ao. paikan suhteen. Jos se on kriittinen, miksi se olisi yhtään sen enempää väärä kuin jonkun toisen tyytyväisemmän asiakkaan kanta? Jos itse olisin lähdössä vaikkapa Paltamoon pelailemaan, niin toki haluaisin kuulla kaikki mahdolliset puolesta- ja vastaan-kommentit kentästä, joista suodattamalla voisin luoda oman käsitykseni. Eikö moinen pros & cons -keskustelu ole ihan omiaan tällaisella foorumilla?

  Ps. Kun oma viestisi näyttää olevan (pyydän anteeksi jos muistan väärin) ’Marlin’ ensimmäinen ikinä, osaat varmasti kuvitella miten ’puolueettomaksi’ oma näkemyksesi on helppo tulkita…

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 30)
Vastaa aiheeseen: Sensuuriko iski?

Etusivu Foorumit Yleistä Sensuuriko iski?