23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

Satelliitti tv – PGA Tour

Etusivu Foorumit Yleistä Satelliitti tv – PGA Tour

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Voisitteko ystävällisesti kertoa minkalaisissa virityksillä olette saaneet PGA tourin kisat näkymään kotona? Minkalainen lautanen pitää olla ja minkalaisia kanavia? Kuinka paljon lautasen asennus maksaa? Entä jo lautanen tulee parvekkeelle, miten sieltä vedetään piuhat sisään, ja minkälainen ’töpseli’ sisään tulee? Entä kanava maksut? Kiitos jo etukäteen!

    Itselläni on Viasat. Hankin sen tarjouksesta, jolloin dekooderin sai yhdellä eurolla. Antenni maksoi 99 ekeä. En olisi sitäkään tarvinnut, sillä Viasatin mikropää, vai mikä se nyt olikaan, voitiin kytkeä Canalin antenniin.

    Itse antennin suuntaaminen on sen verran tarkkaa puuhaa, että tavallinen poropeukalo tarvitsee asentajan avukseen. Käynnin hinta on alun toista sataa. Antennista pitäisi olla näköyhteys satelliittiin, joten yhteys ei onnistune jokaiselta parvekkeelta. Kannattaa soittaa asennusliikkeeseen.

    Hinta on jotakin 30-40 ekeä kuussa. Golfia tulee enemmän kuin tavallinen ihminen ehtii katsoa. PGA ja Eurooppatour tulevat suorina. Ensiksimainitusta yleensä vain viikonloppu. Viime kisasta PGA:lla tuli 4-5 tuntia joka päivä. Riesana ovat jenkkien tuhka tiheään tulevat mainoskatkot.

    Viasat Sport lähettää tosiaan aika paljon golfia, ei kaikkia kisoja, mutta useimpina viikonloppuina vähintään jompaa kumpaa touria (PGA tai European). Tärkeimmät tapahtumat tulevat monesti pitkinä live-lähetyksinä, mutta Majoreita on joutunut katsomaan yleensä Neloselta. Näiden lisäksi tulee kummaltakin tourilta puolen tunnin viikko-ohjelmat useilla toistoilla + Tanskan kanavalta, joka myös näkyy, erikoisohjelma Teetime, tietysti tanskan kielellä.

    Viasatin sivuilta (oliko Viasat.fi) löytyy tarkempaa tietoa niin ohjelmista kuin tarvittavista välineistä, joiden kanssa pitää olla tarkkana. Nykyinen salausjärjestelmä kun ei sovi jokaiseen virittimeen. Eli jos on katellut vaikka Canalia, voi joutua hankkimaan kaikki uudestaan. Järkevintä on tilata paikalle heti ammattimies, niin homma käy helpommin ja lopulta ehkä halvemmin.

    Satelliitti johon antenni suunnataan on (voi olla muullakin nimellä nyt) Sirius, kun Canal löytyy Thorista. Viasat Sportin saa ilmeisesti Viasat hopea-paketissa jotain 18 euroa/kuukausi – köyhä paketti muuten – tai Viasat kullassa (elokuvat) 28 euroa/kuukausi.

    Antennin suunta on muuten kaikilla länsisatelliiteilla suunnilleen etelään, eikä puita saisi juurikaan tulla eteen. Mikäli tilaa on, kannattaa mun mielestä ottaa saman tien vähän isompi antenni – luokkaa 110 cm – niin näkyy ehkä vähän varmemmin ja voi tarvittaessa hankkia jatkossa heikomman signaalin omaavia kanavia.

    Pari lisäkommenttia.

    En muista yhdenkään Eurooppa tourin kisan jääneen pois Viasatin ohjelmistosta. Ehkä sellaisiakin oli. PGA:n kisoista jäi väliin muutama, samoin kuin pari majoria, jotka oli ilmeisesti myyty jollekin toiselle kanavalle. Pääsääntö on myöskin suora lähetys. Tanskan sport-kanava näyttää huomattavasti enemmänkuin Ruotsin. Jatkuvasti tulee myös jälkilähetyksinä erilaisia koosteita muista kisoista, kuten Ecco-tourilta ym. Niitä vain ei kukaan jaksa katsella.

    Paketteja myyvät kodinkoneliikkeet eivät hallitse yleensä näitä satelliitiasioita. Minä esim. jouduin turhaan hankkimaan toisen antennin. Lisäksi vasta asentajat osasivat kertoa, että samalla dekooderilla voi katsella sekä Canalia että Viasatia. Tarvittiin vain yksi pyytämällä saatu ilmainen lisäosa korttiin.

    Miten se näkyvyys etelään? Missä tasossa horisonttiin nähden pitäisi olla näkyvyys? Ts. kuinka korkea este voi olla etelän puolella jotta yhteyden sateliittiin saa?

    Antennin ja satelliitin välillä ei saa olla esteitä. Mutta tätä on monasti vaikea hahmottaa, ennenkuin asentaja on mittareineen paikalla. Itsekin jouduin kaatamaan naapurista muutaman puun, että sain signaalit läpi. Naapurin isäntä oli silloin Lapinreissulla, ja junailin rouvansa kanssa nämä kaatohommat. Isäntä ei tahdo morjestaa vieläkään, ja tästä sentään on jo aikaa.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
Vastaa aiheeseen: Satelliitti tv – PGA Tour

Etusivu Foorumit Yleistä Satelliitti tv – PGA Tour