26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Sääntötuntemus

Etusivu Foorumit Säännöt Sääntötuntemus

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Melko heikkoa on tämänkin sivuston käyttäjien sääntötuntemus: Tulokset / Aloittelijataso Osallistujia: 264 kpl Yrityksiä yhteensä: 2221 kpl Keskiarvotulos: 5,8 / 10 Tason läpäisseitä yhteensä: 101 kpl Siis – läpäisseitä yrityksiä vain 4,5% Jopa tuolla helpoimmalla tasolla on hakattu päätä puuhun oikein urakalla.. Luulisin, että tällä sivustolla surffailevat ovat golfareinakin hieman aktiivisempia ja sääntötietoisempia – joten mitenkäs lienee tavallisen klubituupparin sääntötuntemuksen laita. Näyttäisi olevan kapteeneilla hommia 😉

    Mitä, olenko missannut koko homman! Missä tuollaisen jutun voi täyttää vai menikö juna jo aseman ohi?

    topix kirjoitti: (23.5.2007 11:24:10)
    Mitä, olenko missannut koko homman! Missä tuollaisen jutun voi täyttää vai menikö juna jo aseman ohi?

    Test

    Henkka kirjoitti: (23.5.2007 11:29:32)

    topix kirjoitti: (23.5.2007 11:24:10)
    Mitä, olenko missannut koko homman! Missä tuollaisen jutun voi täyttää vai menikö juna jo aseman ohi?

    Test

    Mistäs tuon otsikon tuohon keksit?
    Jaa niin ite testistä: usean yrityksen jälkeen löin hanskat naulaan kun 7 oikeaa paremmaksi en päässyt. Tyypillinen tulos 6 oikein. Ja otinpa perkele 3 oikeinkin jossain. Tosahan ny ois aikaa lunttaillakin kyllä…

    KL

    Ei ollut mielestäni mitenkään helppo tuo aloittelijataso, seuraavista puhumattakaan. Kysymykset olivat paikoin aika kinkkisiä. Kun vertaa tuota testiä sääntöinstituuttien visailusivuihin, niin tässä oli lisäksi vaikeutena se, ettei oikeaa vastausta mistään saanut tietää, eli seuraavallakin yrittämällä saattoi vastata samaan kysymykseen väärin. Tämä varmaan siksi, ettei kyseessä ollut nk. opettava testi, vaan puhdas kilpakoitos.

    Testiä olisi vielä voinut vaikeuttaa asettamalla vastaamiseen aikarajan. Nythän oli mahdollista lueskella erilaisia opuksia vaikka maailman tappiin asti, mikä tietenkin helpotti vastaamista. Toisaalta opusten lueskeleminen useimmiten lisää sääntötietoutta, mikä kenties tämänkin kisan perimmäinen tarkoitus olisi voinut olla….

    Mutta, mutta, kieltämättä sääntöjen hallinta on lapsenkengissään. Tosin muistan erään opettavan ammattilaisen kirjoituksen tällä palstalla, jossa hän toteaa sääntöjen olevan varsin yksinkertaisten, kunhan vain ymmärtää pelin hengen. Näyttää siis siltä, että palstalaiset ymmärtävät pelin hengen sangen huonosti…

    No ekka taso meni heittämällä 10/10. Ajattelin kyllä ensin, että mitenhän mahtaa käydä.
    No rehvakkaasti toiselle tasolle eikä tuntunut aivan mahdottomalta.

    No kymmeneen vastattu ja sitte vastaus: 4/10 !!!! Toisen kerran ja eikö mitä jota kuinkin sama homma!!! Oli vielä joku samakin kysymys. Hoh hoi….

    Näköjään ei tuota sääntötuntemusta paljoa ole. Tosin tiesin, että hakusessa on nuo rankkuhommat mutta että… ei prkl..#@Å*’!…. ja yks rankku… eiku kaks? Häh?

    Ei oo helppo, pitää siis pysyä väylällä eikä lyödä mailapoikaa…

    Muutama aika mielenkiintoinen, kuten:
    ”Pelaajalla on oikeus nähdä pallo kun hän lyö sitä.”

    -BoaKyy- kirjoitti: (24.5.2007 10:08:15)
    Ei oo helppo, pitää siis pysyä väylällä eikä lyödä mailapoikaa…

    Muutama aika mielenkiintoinen, kuten:
    ”Pelaajalla on oikeus nähdä pallo kun hän lyö sitä.”

    Tuostahan on jopa hyvä esimerkki olemassa. Pelaajalla on lupa tavallaan ’parantaa’ pallon makuuta bunkkerissa, kun se on sinne hautautunut kokonaan. Eli kokonaan hautautuneen pallon saa ’kaivaa’ esiin siten, että sitä jää vähän näkyviin tähtäystä varten.

    Kave kirjoitti: (23.5.2007 10:58:04)
    Jopa tuolla helpoimmalla tasolla on hakattu päätä puuhun oikein urakalla..
    Luulisin, että tällä sivustolla surffailevat ovat golfareinakin hieman aktiivisempia ja sääntötietoisempia – joten mitenkäs lienee tavallisen klubituupparin sääntötuntemuksen laita.
    Näyttäisi olevan kapteeneilla hommia 😉

    Voipi olla niin, että aktiivisuus ja sääntötietoisuus eivät kuitenkaan välttämättä korreloi kovasti keskenään. Minusta tuntuu, että suurimmalle osalle meistä perustuuppareista on aika vähän merkitystä sillä, miten tuomitaan mailapoikaan osunutta palloa, kun sellaisia ei näkynyt edes Challenge Tourin kisassa kovinkaan monella pelaajalla. Siis mailapoikaa.
    Minulla on sellanen tuntuma, että aika iso osa (50 % ?) harrastajista ei käy koskaan kilpailuissa. Lopuista aika iso osa (60 % ?) käy vain firmatapahtumien tms. leikkimieleisissä suffelikisailuissa tai seuran klubitoimikunnan juhannus- ym. scramble- jne. -kisailuissa. Jäljellejäävistä edelleen iso osa (50 % ?) kilpailee vain tasoituskisoissa, joita ei kai voi ihan oikeiksi kilpailuiksi sanoa (?). Eli n. 10 %:lle pelaajista (= 12 000 = 100 / seura ?)sääntötuntemuksella on oikeasti merkitystä, ja hekin tietävät, että, seuramme kapteenia lainaten, ’aina voi kutsua tuomarin paikalle!’.
    Tasoituksella on oikeasti väliä vielä pienemmälle porukalle, jos sillekään, kuten olemme erinäisissä tasoitusketjuissa päätelleet. Näin ollen potentiaalisilla sääntöerheillä tasoituskierrosten aikana ei ole paljon väliä, varsinkaan kun ne todennäköisesti toimivat yhtä paljon molemmin päin (= tulosta parantavasti ja heikentävästi).
    Tärkeä huomautus: Tällä yritän vain lieventää huolestuneisuutta sääntötuntemuksen puutteista. En ollenkaan halua dissata sääntöjen merkitystä enkä niitä, joille sääntöjen tuntemus ja niiden tutkiminen ovat tärkeä osa tätä harrastusta.

    Paksupekka kirjoitti: (24.5.2007 10:18:58)

    -BoaKyy- kirjoitti: (24.5.2007 10:08:15)
    ”Pelaajalla on oikeus nähdä pallo kun hän lyö sitä.”

    Tuostahan on jopa hyvä esimerkki olemassa. Pelaajalla on lupa tavallaan ’parantaa’ pallon makuuta bunkkerissa, kun se on sinne hautautunut kokonaan. Eli kokonaan hautautuneen pallon saa ’kaivaa’ esiin siten, että sitä jää vähän näkyviin tähtäystä varten.

    ”Continuous learning”, kiitos tiedosta!
    Kai jotain rajoituksia tälle kaivamisellekin on?

    Yrityksen ja erehdyksen kautta mukaan arvontaan.

    Hyvä kisa ja pisti itse pelin tavoin nöyräksi. Ei kaikki ollutkaan, kuten olen aina kuvitellut, joten täytyy pitää jatkossa pienempää ääntä kentällä sääntöasioissa tai ei ainakaan olla niin ehdoton kuin monesti on ollut – eli kannattaa tarkistaa ja varmistaa.

    BoaKyy kirjoitti kisassa olleen lausahduksen ’pelaajalla on oikeus nähdä pallo… ’

    Sääntöjä selatessa tuo tuli vastaan, eli pelaajalla EI ole automaattisesti oikeutta nähdä palloa, kun hän lyö sitä. Välissähän voi hyvin olla vaikka pensas, jonka oksia ei noin vain saa mennä katkaisemaan tai edes siirtämään, ellei se tapahdu lyöntiasentoa ottaessa. Hiekkaesteessä pallon saa tosiaan kaivaa esiin niin, että pieni osa siitä näkyy. Ja korjatkaa, jos taas kerran olen väärässä…

    Vielä yksi kysymys, kun en enää jaksa säännöistä etsiä. Jos puttaa tai lyö missä vain liikkuvaa palloa, tuleeko rankkareita yksi vai kaksi? Lyöntiähän ei uusita, vai?

    Nimetön

    Liikkuvan pallin lyömisestä saa kaksi rankkaria – lyöntiä ei uusita. Poikkeuksena liikkuva pallo vesiesteessä.

    Muistaakseni ei rankkaria saa myöskään jos lyö tiiltä putoavaa (liikkuvaa) palloa.

    Oletpa tainnut tuoda esiin yhden suomalaisen golfmilijöön piirteen, joka lyö leimansa koko touhuun. Golfin vaikuttajien focus on niin täysin kiintynyt heille tärkeään kilpailugolfiin. Californiassa Southern California Golf Association(SCGA) oli ainoa golfin katto-organisaatio vielä 1980-luvun puolivälissä. Keskustelut sen sulkaisuissa olivat jotakuinkin samoilla linjoilla kuin Suomen Golf Liiton tänään. Nykyään SCGA taitaa olla toisksi suurin alan organisaatio Etelä Kaliforniassa. Suurin lienee Public Links Golf Association (PLGA) jonka viikonloppugolfarit organisoivat.

    tervolalainen kirjoitti: (24.5.2007 14:21:49)
    Oletpa tainnut tuoda esiin yhden suomalaisen golfmilijöön piirteen, joka lyö leimansa koko touhuun. Golfin vaikuttajien focus on niin täysin kiintynyt heille tärkeään kilpailugolfiin. … .

    Ehkäpä, vaikka se ei kyllä ollut tarkoitukseni, tällä kertaa. Ainakaan sääntöpalstalle se ei kuulu.
    Vertailussa Californiaan täytyy toki muistaa varsin suuret skaala- (Californiassa lienee lähes 40 milj. asukasta, joista kai yli puolet eteläisessä osassa) ja olosuhde (ympärivuotinen golfkausi) -erot. Mutta totta kai vertailuja kannattaa tehdä. Jos vaikka löytyisi uusia ideoita tännekin. Oma golfurani alkoi aikanaan eräällä pohjois-Ohion public coursella ja aloittaminen oli todella helppoa. Mutta se onkin toinen tarina.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
Vastaa aiheeseen: Vastaus #294886 kohteessaSääntötuntemus

Etusivu Foorumit Säännöt Sääntötuntemus