Aihe: Saako saman seuran jäsenyydestä ja pelioikeudesta todellista hyötyä - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

Saako saman seuran jäsenyydestä ja pelioikeudesta todellista hyötyä

Etusivu Foorumit Yleistä Saako saman seuran jäsenyydestä ja pelioikeudesta todellista hyötyä

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #186924 Ilmoita asiaton viesti
  Uno

  Hei Kahden vuoden harjoittelun jälkeen olen saanut tasoitukseni sille tasolle (93-105 lyöntiä per kierros), että voin harkita pelioikeuden ottamista, mutta usealla seuralla liittymismaksu on mielestäni kohtuuton. eli osaatko joku viisaampi sanoa, onko todellista hyötyä maksaa noin 85 e liittymismaksu ja 95 e jäsenmaksu, kun jäsenyyden saa eräistä seuroista 45 -58 e (sisältäen liittymismaksun). Kyseisillä seuroilla on käytössä mm. nextgolf ohjelmisto. Minua ei henkilökohtaisesti kiinnosta yhdistys- tai seuratoiminta, käytän sen ajan mielummin harjoitteluun. (Edullisia jäsenyyksiä tarjoavat ainakin Oulunjokilaakso ja Revontuli)

  #446606 Ilmoita asiaton viesti

  Mitä kukakin haluaa ja harrastaa:

  Jos haluat vain pelata ilman mitään seuratoimintaa, turhaa kai siitä on mitään maksaakaan.

  Sen sijaan, jos haluat ottaa osaa golfseuran toimintoihin tai jos sinulla on lapsia, jotka haluavat osallistua junioritoimintaan, seuralla on merkitystä. 50 € lisähinta näistä (aktiviisen seuran ja miinus etäseuran jm) on aika pieni summa, jos osallistuu klubin kilpailuihin tai muihin klubitapahtumiin, klubin matkoille tai harjoitusryhmiin. Tämän jokainen joutuu punnitsemaan tykönänsä – omasta puolestani totean, että kannattaa kuulua aktiiviseen seuraan ja osallistua kaikkiin ylläoleviin rientoihin.

  #446607 Ilmoita asiaton viesti

  Uno kirjoitti: (23.1.2011 14:15:54)
  Hei

  Kahden vuoden harjoittelun jälkeen olen saanut tasoitukseni sille tasolle (93-105 lyöntiä per kierros), että voin harkita pelioikeuden ottamista, mutta usealla seuralla liittymismaksu on mielestäni kohtuuton.

  eli osaatko joku viisaampi sanoa, onko todellista hyötyä maksaa noin 85 e liittymismaksu ja 95 e jäsenmaksu, kun jäsenyyden saa eräistä seuroista 45 -58 e (sisältäen liittymismaksun). Kyseisillä seuroilla on käytössä mm. nextgolf ohjelmisto.

  Minua ei henkilökohtaisesti kiinnosta yhdistys- tai seuratoiminta, käytän sen ajan mielummin harjoitteluun.

  (Edullisia jäsenyyksiä tarjoavat ainakin Oulunjokilaakso ja Revontuli)

  jos tullaan ”valmiiseen pöytään” siitä tulee maksaa jotain. tällainen tyyli on otettu tähän lajiin. mutta olet oikeassa: älä maksa!

  #446608 Ilmoita asiaton viesti

  osalla kentistä pelioiketulla joka ei ole jäsen ja pelioikeutetulla joka on myös jäsen ko. kentän seurassa on toisistaan poikkeavat oikeudet.

  eräällä oy kentällä:
  – nettiajanvaraus vain omille jäsenille, muut varaavat aikansa puhelimitse taikka paikanpäältä
  – omille jäsenille ajanvaraus 2vrk ennen muita
  -omille jäsenille merkittäviä etuja pron aikojen saatavuudessa ja hinnoissa

  tarkista ensin että sillä kentällä jolla ajattelit pelailla ei ole tuonkaltaisia rajotteita, tai muita sellaisia jotka kokisit ei tovottaviksi

  #446609 Ilmoita asiaton viesti
  B

  Jos uskot, etä esim vuokraat samalta kentältä pelioikeuden useampana vuonna , ja mikäli jäsenyys on pysyvä ja irrallaan pelioikeudesta ,ei kertaluonteinen liittymismaksu ole iso ongelma.
  Nuo vaihtoehdot, jotka mainitsit toki ovat erinomaiset. Katsele tulevan pelioikeuskenttäsi nettisivuilta tarkemmat suuntaviivat tai kysy suoraan konttorilta.
  Itse hölmönä maksoin aikoinaan joka vuosi liittymismaksun uudelleen, kun olin samassa tilanteessa. Nyt olen suuntautunut golfillisempaan ilmanalaan. 🙂

  #446610 Ilmoita asiaton viesti

  niin unohtui mainita:
  – kaikille kentillehän ei saa jäsenyyttä ilman osakkeen omistamista, tuolloin on pelioikeutetulle tarjolla vuosi/kausijösenyys josta ei makseta liittymismaksua.

  #446611 Ilmoita asiaton viesti

  Tämä on aika sekava juttu. Välillä golfseura haluaa olla yritysmäinen ja välillä taas kaivataan talkoohenkeä. Itse olen pelannut seurassa vuokrapelioikeudella seuran jäsenenä ja etäjäsenenä. Ja etäjäsenenä olen osallistunut seuran talkoisiin, eikä niistä ole ajettu pois.

  MUTTA tapaus, jossa olin seuran jäsen, mutta erosin ja siirryin etäjäseneksi seuraavana vuonna aiheutti seurassa pahaa mieltä. En ollut saanut seuran jäsenyydestä mitään sellaista, jota olisin käyttänyt. (Tarkoitan, että seura tarjosi jäsenilleen huomattavasti etuja, mutta minä en käyttänyt niitä, joten itselleni niillä ei ollut arvoa.) Ajattelin, että on hölmöä maksaa, kun ei käytä ja toisaalta etäjäsenenä sain vielä ylimääräisen kentän varausoikeuden eli uusia etuja. (Ehkä kuitenkin olisi kannattanut maksaa, sillä seurasta eroaminen tulkittiin seuran toimihenkilöiden kohdalta ilkeilyksi.)

  Oma kokemukseni on, että kun löytää seuran, jossa tulee pelaamaan, kannattaa liittyä sen jäseneksi. Siinä vaiheessa kun vielä testailee yhteisöä, ei jäsenyys ole hirvittävän merkittävä. Ei toiset pelaajat kyttäile minkä seuran jäsen on. Siitä on kiinnostunut vain muutama seuran aktiivi, rahastonhoitaja ja mahdollisesti puheenjohtaja.

  Jaa tänä vuonna itse olen saman seuran jäsen, jossa minulla on vuokrapelioikeus. Hintaero oli niin pieni, että kannattaa maksaa niin pääsee seuran mestaruuskisoihin 🙂

  Toivottavasti tästä on hyötyä.

  #446612 Ilmoita asiaton viesti

  Pelioikeus ja jäsenyys samalla kentällä tuo ilman muuta erilaisia etuja (vaihtelee kentittäin). Onko niistä sitten hyötyä, se jää itse kunkin itse harkittavaksi.

  Yksi asia kuitenkin on. En kutsuisi sitä eduksi vaan ominaisuudeksi. Kun meillä on tämä järjestelmä, että seura ja kenttä ovat kiinteässä yhteydessä, seuraa tästä, että aina aika ajoin kenttä on varattu sillä pelaavan seuran jäsenille. Mestaruuskisat ja erilaiset klubitapahtumat ja -kisat varaavat kentän yleensä ainoastaan seuran jäsenille. Jos se ei sinua haittaa etkä halua moisiin tapahtumiin osallistua niin kai sitä sitten voi kuulua vaikka Oulunjokilaakson seuraan.

  Lisäksi, ainakin meillä monet tapahtumat on hinnoiteltu jäsenille halvemmiksi kuin muille. Se on tietysti selvä (taloudellinen) etu niille, jotka näihin tapahtumiin haluavat osallistua.

  Siispä, ota selvää miten suunnittelemallasi kentällä toimitaan noiden asioiden suhteen.

  #446613 Ilmoita asiaton viesti

  Kysymyksesi on itseasiassa pahuksen hyvä ajatellen erityisesti tätä nykybuumia koskien osakkeenomistajien etuoikeuksia. Tulevan kauden tilanne näyttäisi varsin usealla kentällä muuttuvan sellaiseksi että ellet omista osaketta vaan olet pelkkä ’rivijäsen’ tai vuokrapelioikeuden haltija, ei sinulla ole yhtään enempää oikeuksia tai etuisuuksia kuin vieraspelaajallakaan.

  Olen tätä samaista tullut äskettäin pohtineeksi luettuani ’omaa’ kenttääni koskevat muutokset ensi kaudelle. En näet ole ollenkaan varma siitä että haluan sijoittaa useita tuhansia euroja osakkeeseen saadakseni kahvikupin tai kuivahtaneen sämpylän 50% alennuksella ja että saan varata peliaikani nexgolfin kautta 5 päivää etukäteen. Ellei kenttäyhtiöllä ole muuta porkkanaa sijoitukselleni tarjota, en pidä sitä sijoittamisen arvoisena kohteena.

  Koska siis kuten edellä tulin maininneeksikin, joudun nyt jäsenenä ja vuokrapelioikeutta useamman vuoden maksaneena tilanteeseen missä ne vähäisetkin aikaisemmat edut on viety.

  Miksipä en siis liittyisi johonkin Huitsin-Nevadan golfklubiin ja ostaisi pelioikeuksia supergolfilta? Tulisi kenttävaihteluakin…

  #446614 Ilmoita asiaton viesti
  Uno

  kiitos kommenteista.


  Joosepin kommenttiin. Tosiaan, jos jäsenyys tulee kestää yli 3 vuotta, niin liittymismaksun merkitys häviää.

  Mutta jos vuosi noin 100 euron + noin 30 euron jäsenmaksulisä, niin ainakin sillä on vaikutusta minun valintoihin.

  Hyvinkää golfin jäsentarjous on uusimaa huomioiden oikean suuntainen eli jäsenmaksu+liittymismaksu+pelilippu.

  Pelkästään jäsenmaksua verrattaessa, on Keski-Suomen ja Oulun seudun tarjoukset omaa luokkaa.


  Kojakan kommenttiin

  ((kojoka 26.1.2011 16:15:18))

  Miksipä en siis liittyisi johonkin Huitsin-Nevadan golfklubiin ja ostaisi pelioikeuksia supergolfilta? Tulisi kenttävaihteluakin…

  Supergolf on ihan toimiva järjestelmä, jos lippuja ostaa jokin isompi kaveriporukka tai yrityksen liikuntajaosto

  Yrityksen liikuntajaoston neuvotteluasetelma on hyä, jos sillä on kymmeniä jopa satoja pelaajia, niin pelaajien maksavaksi tulee esim. 25 euroa per kierros. (joka on supergolf rajoitteet huomioonottaen kohtuullinen hinta).

  Jos itse neuvottelee hinnat (10-20 kierrokselle), niin juhannuksen jälkeen pörsseistä/huutonetistä osetetuiilla pelilipuilla maksaminen on mielestäni helpompaa,varmempaa ja jopa edullisempaa.

  Minusta kaikkein parasta olisi, että kentät myisivät kohtuuhintaisia 10 kerran kortteja (300- 350 euroa). Tai kaveriporukalle arkena yhteislähtöjä 120 euroa ja viikonloppuisin 140 euroa.
  Tällöin tuotto menesi suoraan seuralle.

  Muutoin en ota kantaa näihin osakkeomistajien etuuksiin, koska siitä on mielestänii näilläkin palstoilla riittävästi jupistu.

  Kahden vuoden aikana olen kiertänyt 36 kpl 18 reikäistä kenttää, kun kokonaiskierrosmääräni on noin 75 kpl.

  Sen olen huomannut, että kentät jotka on suunniteltu hyvin (+niitä hoidetaan edes kohtuullisesti), ne ovat suosittuja.
  Jos kentän suunnittelussa on epäonnistuttu ja lisäksi sijainti on v-mäinen, niin kenttä on yleensä tyhjä.

  #446615 Ilmoita asiaton viesti

  Kahden vuoden aikana olen kiertänyt 36 kpl 18 reikäistä kenttää, kun kokonaiskierrosmääräni on noin 75 kpl.

  Joten mistäs valitat. Oikeasti mistä teitä oiken sikiää. Saatanan jeesus poikia, pelaa mutta alä vikise,kaikilla seuroilla on omat sääntönsä. Paskempaa vinkumista en ole ikinä nähny

  #446616 Ilmoita asiaton viesti

  kojoka kirjoitti: (26.1.2011 16:15:18)
  Kysymyksesi on itseasiassa pahuksen hyvä ajatellen erityisesti tätä nykybuumia koskien osakkeenomistajien etuoikeuksia. Tulevan kauden tilanne näyttäisi varsin usealla kentällä muuttuvan sellaiseksi että ellet omista osaketta vaan olet pelkkä ’rivijäsen’ tai vuokrapelioikeuden haltija, ei sinulla ole yhtään enempää oikeuksia tai etuisuuksia kuin vieraspelaajallakaan.

  kojokalla taitaa mennä käsitteet ’rivijäsen’, ’vuokrapelioikeuden haltija’ ja ’osakkeenomistaja’ pahasti sekaisin. Tästä pääsäännöstä on muutama poikkeus – ry-kentät, oy:n itsensä vuokraamat kentät ja Lohja.

  Vuokrapelikeuden hankkinut voi hankkia myös saman seuran jäsenyyden, jolloin sitä kautta pääsee samoihin ’jäsenetuihin’ kiinni kuin omistamansa osakkeen kautta. Jäsenyyteen voi sen sijaan sisältyä lukuisia etuja, jolloin jäsen-pelioikeuden haltija voi olla paremmassa asemassa verrattuna etäjäsen-osakas-pelaajaan. Tämä trendi varmaan vahvistuu, jossa eniten etuja saavat ne, joilla on pelioikeus ja jäsenyys samalla kentällä. Mieti sitä.

  #446617 Ilmoita asiaton viesti

  Uno kirjoitti: (23.1.2011 14:15:54)
  Hei

  Kahden vuoden harjoittelun jälkeen olen saanut tasoitukseni sille tasolle (93-105 lyöntiä per kierros), että voin harkita pelioikeuden ottamista, mutta usealla seuralla liittymismaksu on mielestäni kohtuuton.

  Jäipä ihmetyttämään tämä etenemisjärjestys. Eli ensin täytyisi saada lyöntimäärät alas ennen kuin voi harkita alkavansa pelata enemmän? Kun nimenomaan harjoittelemallahan (paljon pelaamalla) ne kierrosten lyöntimäärät tippuu – ja nopeasti. Eikä odottelemalla (harvakseen pelaamalla). Tähän oli nyt selvästi kätketty joku käänteisen logiikan juttu joka ei vain itselle aukea?

  #446618 Ilmoita asiaton viesti
  Uno

  Logiikka on yksinkertainen
  Pelasin esimmäiset pari kuukautta ainoastaan Vihdin kentällä noin 10 kierrosta, jonka aina
  sain tasoituksen 32,3, tämän jälkeen tuli Hirvihaaran kentällä unelma kierros kilpailussa (todennäköisesti omalla kohdallani ainut kertainen) ja tasoitus tippui roimasti. Esimmäisenä vuonna tasoitus jäi 24,9 tasolle ja uusia kenttiä tuli pelattu noin 11.

  Viime vuonna lyöntimäärät kentästä riippuen oli keskiarvoltaan 98 per kierros. Samalla on tullut kierrettyä Etelä-Suomen kenttiä (löytynyt samalla omia suosikkeja).
  Tavoitteeni oli kaksi vuotta ja alle 20, sitä en saavuttanut. Elokuun alussa kävin, mutta syyskuussa tasoitus alkoi nousta.

  Tänä vuonna tavoitteni on noin 91 lyöntiä per kierros ja sitten seuraavana vuonna noin 87 lyöntiä per kierros ja lopuksi noin kympin sakkiin 5 kauden jälkeen

  Tutuilla kentällä olisi helpompi opiskella pelitaktiikkaa ja hermojen pitävyyttä.

  #446619 Ilmoita asiaton viesti

  Arvoisa Putti-Possu. Minulla on nimenomaan saman seuran jäsenyys ja pelioikeus ollut jo useamman vuoden. Kuten sanoinkin, nyt on syntymässä tilanne missä seuran jäsenet ja jäsenet joilla on kentän vuokrapelioikeus tulevat olemaan kutakuinkin ’samalla viivalla’ vieraspelaajien kanssa. Tähänkö Golfliiton häkellyttävän häikäisevä mietintö tulee johtamaan?

  Ei näet varmaankaan ole pelin harrastajien vika ellei kenttäyhtiö kykene tekemään tuotteestaan houkuttelevaa. Mikäli tätä ’osta p.kle osake tai kärsi’ mallia tullaan oikein vakavasti ajamaan, tulee se väistämättä kolahtamaan kenttäyhtiöiden omaan nilkkaan. Ihan kaikki tulot -poislukien osakevastikkeet- tulevat laskemaan koska vieraspelaajien eikä pelioikeuksien haltijoiden määrä kentillä varsinaisesti sykähdytä runsaslukuisuudellaan. Osakevastikkeiden kustannukset puolestaan tietysti kasvavat koska kuluihin osallistuu harvempi maksaja. No sitten on osakkeenomistajilla ainakin tilaa pelata ihan keskenään kun ’rupusakki’ ei ole häiritsemässä.

  Rakas harrastukseni elää murroskautta. Uusia harrastajia liittyy (toivottavasti myös jatkossa) mukaan ja he eivät välttämättä ole samaa sukupolvea kuin se jolla on palava halu omistaa. Tulevat harrastajat haluavat pelata. Siinä on kova haaste niin liitolle kuin kenttäyhtiöillekin.

  Mutta ei siinä niin onnistuta, että rajoitetaan ja jopa estetään pelaamista koko maassa sen vuoksi että jonkun ’etelän ’herrakerhon’ omistamien osakkeiden arvo on laskenut.

  UGH!

  #446620 Ilmoita asiaton viesti

  kojoka kirjoitti: (3.2.2011 21:38:43)
  Kuten sanoinkin, nyt on syntymässä tilanne missä seuran jäsenet ja jäsenet joilla on kentän vuokrapelioikeus tulevat olemaan kutakuinkin ’samalla viivalla’ vieraspelaajien kanssa. Tähänkö Golfliiton häkellyttävän häikäisevä mietintö tulee johtamaan? UGH!

  Osakekenttä on yleensä nimenomaan osakkaita varten ja muu on ’täytettä’. Tämä mainitsemasi erikoistilanne eli ’kenttäyhtiön vuokraoikeus’ on aikamoinen poikkeus ja se varmaankin rinnastetaan gf-pelaamiseen.

  Sen sijaan yleisenpi vuokraoikeus, jossa vuokranantajana on toinen osakkeenomistaja, antaa samat oikeudet vuokralaiselle kuin osakkeenomistajille – ellei osakkaisen kesken ole nimenomaan muuta sovittu (yj, yj:n muutos + suostumus, vakiintunut käytäntö). Koska vuokraoikeuksia on runsain mitoin tarjolla pörssissä ainakin pk-seudulla, vuokraajalle on tarjolle vaihtoehtoja. Minä uskon, että aktiivinen vuokramarkkina johtaa osakkeenomistajan hyödyksi.

  #446621 Ilmoita asiaton viesti

  kojoka kirjoitti: (3.2.2011 21:38:43)

  Rakas harrastukseni elää murroskautta. Uusia harrastajia liittyy (toivottavasti myös jatkossa) mukaan ja he eivät välttämättä ole samaa sukupolvea kuin se jolla on palava halu omistaa. Tulevat harrastajat haluavat pelata. Siinä on kova haaste niin liitolle kuin kenttäyhtiöillekin.
  !

  itseasiassa haaste kohdistuu noihin mainitsemiisi tulokkaisiin… lähinnä sen kautta että heidän pitäisi kehittää jostain se paikka jossa pelata 🙂

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Saako saman seuran jäsenyydestä ja pelioikeudesta todellista hyötyä