16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Ryhmän tasoituksella väliä?

Etusivu Foorumit Yleistä Ryhmän tasoituksella väliä?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 26)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nimetön

    Sattuipa eräällä golf klubilla, että ryhmäni yhteistasoitus oli kierrokselle noin 150, ehkä jopa hieman yli. Noh, hidasta oli ja jätinkin itse 6 väylää pelaamatta lähes täysin yhdeksästä. Kierroksen jälkeen erehdyin kysymään CM:ltä, että miten ryhmämme tasoitus oli niin suuri. Virhe. CM siinä huutamaan kaikkien kuullen, että ’ois syytä käydä Pro:n kursseilla jossei pelit suju! Sillä onko ryhmän yhteistasoitus 150 tai 110 ei ole mitään merkitystä kuinka kauan kierrokseen menee..’ Sama CM on kuitenkin useasti torpannut pyyntöni päästä itse ja kahden kaverini kanssa pelaamaan ~125:n tasoituksella, koska 120 on raja ja kierros kestäisi liian kauan. Koska en oikeasti itse tiedä, niin kysyisinkin että mikähän tässä on totuus? Jos on täysin sama onko tasoitus 110 vai 150 niin miksi on 120:nen raja ylipäätään? Eikö pistebogissakin tuo 40:nen extra lyönnin lyöminen minkä 150:nen tasoitus suo kestä mitään ajallisesti?

    Omituinen CM! Kokemukseni mukaan kaikki kentät, joilla olen pelaillut pitää kiinni määrittelemästään tasoitusrajasta, mahtuu ryhmään sitten 2, 3 tai 4. Siinä on joustettu, että vaikka suurin sallittu henk.kohtainen tasoitus on esim. 45 (naisella) olen saanut ystävättäreni joka omaa tasoituksen 54 mukaan, kunhan ryhmän maxtasoitus ei ylity.

    Asialla on huomattava vaikutus pelin kulkuun. Jos ryhmässä on vaikka 3 kpl 54 tasoituksen omaavaa, on ilmiselvää että peli on hidasta sillä ymmärrettävistä syistä peliä nopeuttavat rutiinit eivät vielä ole kehittyneet ja lyöntejä tulee monta.

    Tulee mieleen Dyspin tapauksesta että olisiko ryhmässä ollut isolla tasoituksella pelaavia CM:n hyviä kavereita tai isokenkäisiä osakkeen omistajia tai johdon kavereita jotka oli ’pakko’ päästää pelaamaan yhdessä. CM:n käyttäytymistä en todellakaan voi käsittää, ei kyllä kuulosta vakuuttavalta toiminnalta!

    Toivottavasti syksyn loput kierroksesi ovat sujuneet mukavammissa merkeissä :o)

    oma kokemukseni on se että ryhmän tasoitus rajat koskevat vain ja ainoastaan vieraspelaajia. olen kuullut jopa yli 200 ryhmätasoituksista, osakkaillahan on oikeus… (oksennus….)

    noin 120 olisi mielestäni ainakin ruuhka-aikoihin max raja. Ainahan peliryhmässä ei tarvitse olla 4:ää pelaajaa!

    Koskee kyllä myös osakkaita. Ainakin kotikentälläni.

    Taitaa kyse olla henkilökemiasta tai CM:n tutuista.

    Dysp – Muista että CM on asiakaspalvelutehtävissä. Ko. klubilla on varmasti myös palautemahdollisuus.

    Nimetön

    Tähän liittyen; olen ruvennut välttämään täysillä kentillä vierailua, ellei ole omaa 4 hengen ryhmää. Kun esim 2 pienen/ pinehkön tasoituksen omaavaa pelaaja varaavat ajoissa ajan, on lähes takuuvarmaa, että 1.teellä on vastassa pari 35-54-tasoituksella pelaavaa aloittelijaa tai jo vuosia golfkentällä ulkoilleita ihmisiä. Näistä jälkimmäinen pelaajatyyppi on pahinta mahdollista peliseuraa.

    On todella väärin parempia pelaajia kohtaan, joutua useimmiten näiden kenttien terroristien uhreiksi.

    Peli on tietysti joskus aloitettava ja useimmiten ihmiset ovat mukavia…

    Meillä muistaakseni pääse kolme jäsentä/osakasta ilman tasoitusrajaa, mutta vieraspelaajien ja ns. sekaryhmien (jäsenet ja vieraspelaajat) tasoitusrajoista ollaan tarkkoja. Joskus pientä ylitystä on sallittu, mutta tiukkaa se on ollut niin kuin on tuo ryhmätasoitusrajakin eli 90.

    Hyvä, että noissa asioissa ollaan tarkkoja, koska yleensä kentät vetävät hyvin :-).

    Hmm. Kuinkakohan pieneksi tasoituksen pitää laskea, että alkaa toisten korkeat tasoitukset häiritsemään ? Taidanpa pysyä tässä 17,5:ssä.

    Itse en ole pystynyt havannoimaan epämielyttävän peliseuran ja korkean tasoituksen välisiä yhteyksiä, kuten myöskään ikään tai sukupuoleen liittyviä yleistyksiä.

    Tottahan toki tällaiselle perustuupparille on nautinto välillä päästä seuraan jossa tosiaan osataan pelata, mutta kotikentäni keskimääräinen tasoitus, noin näppituntumalta pyörii varmaankin jossakin 25 korvilla ja usein seuraan osuu yli 40 tasoituskin. En voi ainakaan itse väittää heidän olevan epämielyttävämpää tai hitaampaa seuraa, kuin alemman tasoituksen omaavat. Välillä tuntuu jopa päinvastaiselta.

    Muutaman nuoren, lähes singlepelaajan kanssa on kierros tuntunut kylläkin joskus melkeinpä epäonnistuneelta. Oma ikäni on 36

    ’Muutaman nuoren, lähes SINGLEpelaajan kanssa on kierros tuntunut kylläkin joskus melkeinpä epäonnistuneelta.’

    Tarkoitin tietenkin scratch pelaajaa.

    Aika jännää jos ei omille jäsenille ryhmätasoituksista pidetä kiinni. Tuskin ne omat jäsenet sen nopeammin pelaavat kuin vieraatkaan.

    Omassa seurassa max ryhmätasoitus on 100 ja se koskee yhtälailla omia kuin vieraspelaajiakin. Esim kaksi Hcp54:sta tai kolme Hcp36:sta ei pääse samaan ryhmään vaikka kuinka olisivat jäseniä tai osakkeen omistajia. Luonnollisesti jos kenttä on tyhjä eikä ruuhkaa ole niin noista rajoista on kyllä hiukan joustettu.

    Minulla on pelikavereissa muutama korkealla händärillä pelaavaa ystävää ja kaikki pelaavat suhtkoht nopeasti ja joustavasti. Joten ei se pelinopeus ole aina händäristä kiinni.

    Myös se, että ryhmätasoitusrajat ei koske jäseniä voipi olla jotenkin perusteltua. Usein jäsenet tuntevat hyvin oman kotikenttänsä ja tämäkin jouduttaa peliä jonkin verran.

    Eiköhän niille 36->54 tasoituksella pelaaville ’häiriköille’ ole rangaistusta tarpeeksi joutua näiden ns. ’parempien’ pelaajien flightiin.

    ’jokamies’ kumppaneineen voi helposti varmistaa ’sopivan’ peliseuran varaamalla koko lähdön.

    Eipä se pelinopeus ole tasoituksesta kiinni vaan ihan muista, tällä palstalla moneen otteeseen puiduista, asioista.

    Nimetön

    Niin tarkoitukseni ei ollut ketään loukata ja todella pyrinkin aina saamaan täyden lähdön aikaiseksi..

    Ehkä minulla on ollut sitten tänä kesänä huonoa tuuria, mutta on mennyt näiden pitkään 36-54 ryhmään kuuluneiden kanssa useampikin golfpäivä piloille. Vaikka en itse ole todellakaan kovin kummoinen pelaaja, on mielestäni todella rasittavaa pelata seurueessa, jossa pelaajia ei Golf kiinnosta pätkääkään – lyödään 8-15 kertaa/rata, säännöistä ei ole aavistustakaan tai ainakaan niistä ei välitetä yms.

    Kuten jo alkuperäisessä viestissä totesin, ovat ihmiset kuitenkin lähes poikkeuksetta mukavia – pelaan vain mielummin golfista kiinnostuneiden kanssa.

    Eihän näistä alottelijoista voi koskaan tulla ’kunnon’ pelureita, elleivät he silloin tällöin pääse kokeneempien pelaajien seuraan. Itse ainakin yritän ammentaa kaikki hyvät vinkit näiltä singeleiltä. (Tosin helvatan huonolla prosentilla niitä pystyn hyödyntämään:-(

    Eiköhän niille 36->54 tasoituksella pelaaville ’häiriköille’ ole rangaistusta tarpeeksi joutua näiden ns. ’parempien’ pelaajien flightiin.

    En ole kokenu alemman händärin pelimiehiä penaltiksi.

    En minäkään, pari tapausta on ollut vähän ylimielisen oloista. Singeleitten kanssa pelatessa on hauska havaita, että tekijämiehillekin sattuu vähemmän hauskoja asioita. Ei ehkä niin usein kuin sinulla ja minulla.

    Ehkäpä Jokamiehellä on tosiaan ollut huonoa tuuria. Ovathan aloittelijat vähän puun ja kuoren välissä, kun kurssilla on opetettu lyöntijärjestykset ja pallojen merkitsemiset yms. greeneillä ja me narisemme joustavuuden ja ripeyden puolesta, jossa ei niin kirjaimellisesti kaikista kirjoitetuista ja kirjoittamattomista säännöistä tarvitsisi pitää kiinni.

    Itse muistelen ensimmäisenä pelikesänä pyytäneeni vierailla pitkillä kentillä, että huomioisivat korkeat tasoituksemme, jos mahdollista. No enpä tiennyt silloin, että kuului CM:n työn perusteisiin.

    Nimetön

    Ehkä vielä voisin täsmentää, ettei näitä ongelmia useinkaan esiinny aloittelijoiden kanssa, vaan riskialttiimpia ovat pitkään aloittelijan tasoituksella pelaavat golfkentillä ulkoilijat. Eikä heissäkään tai heidän ulkoilussaan ole mitään pahaa, useinhan saattavat vielä osallistua kenttien kustannuksiin osakkeiden ja vastikkeiden muodossa, vaikka pelaavat vain muutaman kierroksen vuodessa. En vain halua viettää liian harvoin kohdalleni osuvaa golfpäivää sellaisten seurassa. Varsinkin jos on lähtenyt pidemmälle pelaamaan oikein ’tosimielellä’.

    Vaikka kuulunkin mielestäni noihin ’aloittelijoihin’, olen sitä mieltä, että ryhmien maksimitasoituksista on hyvä pitää kiinni – tällä varmistetaan kuitenkin suht koht sutjakka pelin sujuminen :o).

    Tuota sinkkujen golf-rinkiä pyörittäessäni on yli 100 hengen porukassa händäreitä laidasta laitaan ja porukalla pelattaessa ainakin yritän järjestää ryhmät siten, ettei samaan ryhmään tulisi kahta kovin korkealla tasoituksella pelaavaa. Näin varmistan sen, että peli ei hidastu liikaa.

    Mielestäni myös yksi ’pelisääntö’ voisi olla kaikkien aloittelijoiden mielissä aina pelattaessa – jos ryhmä pelaa reippaasti eikä jonoa taakse synny, niin no hätä. Mutta jos oma peli hidastaa huomattavasti peliä, edessä on tyhjää tilaa ja takana kenttä on tukossa, niin ei kun pallo taskuun, kun pisteitä ei enää tule. Mielestäni tämä on kohteliasta niin omaa ryhmää kuin takana tulevia kohtaan.

    Kyllä tasoituksella on väliä. Itse sain aikanani nöyrällä asenteella paljon oppia mukavilta mummeleilta ja paapoilta, kenttien kuninkailta ja kuningattarilta, jotka ystävällisyyttään ottivat minut toisenkin kerran flaittiinsa. He pelasivat reippaasti ja ripeästi. Kiitos vaan kärsivällisyydestä.

    Nyt toivon, että pystyisin itse ystävällisesti ohjaamaan uusia golfin pelaajia samaan asenteeseen, jonka itse olen omaksunut. Vaikka tämä ohjauksen ja neuvomisen *nakki* ei olekaan aina niin mieluista, niin joskus se osuu kohdalle ja silloin pääsee tekemään päivän hyvän työn.

    Nimetön

    Kiitoksia vastauksista! Tämä vahvisti epäilyksiäni asiasta. Jotenkin tuntuu ihan hullulta että vaikkapa 4 * ~54 ryhmä voisi pelata kierroksen lähellekkään samaan tahtiin kuin esimerkiksi ryhmä 4 * ~20 tasoituksella. Vaikka pelattaisiin kuinka pisteboginakin sääntöjen mukaan, niin aloittelijathan saavat käyttää jopa 136 lyöntiä enemmän kierrokseen (kotikentälläni enemmän kun slope otetaan mukaan)!!! Kun rutiinit eivät vielä ole täysin hallussa, niin kyllä tuon lisälyöntimäärän voi olettaa jossain näkyvän. Plus lisäksi kuvittelisin, että 4 aloittelijat joutuvat etsimään pallojaan metsistä ja raffeista suhteessa hyvin paljon useammin kuin enemmän pelanneet..

    Mutta en jaksa sen enempää asiasta rasittua, yli 95% kierroksista kuitenkin on ollut erittäin nautittavia ja tässäkin tapauksessa peliseura oli mitä mainiointa. Mielestäni syy oli liian suuressa ryhmätasoituksessa, joka ei ole toimiva ratkaisu kun ryhmässä on useita juuri green cardin saaneita.

    Hyvää loppu kautta kaikille! 🙂

    ’Plus lisäksi kuvittelisin, että 4 aloittelijat joutuvat etsimään pallojaan metsistä ja raffeista suhteessa hyvin paljon useammin kuin enemmän pelanneet..’

    Tuosta voisin tietenkin olla hiukan eri mieltä :o). Oman kokemukseni mukaan ’aloittelijat’ lyövät lyhyitä lyöntejä – monta :o) – mutta useimmiten kun eivät kovin kauaksi karkaa, niin pallotkin löytyvät helpommin :o).

    Tästä ei kannata vetää sitä kurpitsaa nenuun….

    Mutta pari kertaa olen tänä kesänä ollut vieraassa ryhmässä, jossa parinkympin händärin hujakoilla olevien herrojen palleja on etsitty joka väylällä :o), kun se uusi ’lelu’ (lue: hervoton draiveri) on pitänyt kaivaa joka avauksessa sieltä bägistä. Ja ovatpa kyseiset herrat sitten hoputelleet meitä nopeuttamaan peliä.

    Välillä on tehnyt mieli sanoa näille ’hoputtajille’, että kenen palloa sieltä pöpeliköstä oikein etsittiin :o).

    Olen samaa mieltä kanssasi tuosta bogidraivaajien pallojen etsimisestä. Siinä pitkien ja leveitten lyöntien etsimisessä kuluu minuutteja äkkiä. Itsekin kuulun tähän samaiseen joukkoon 🙁

    Eilen kyllä draiveri ja putteri olivat ainoat mailat, joilla pallo pysyi tallessa 🙂

    Lyöntipeli pakottaisi käyttämään järkeä enemmän kuin pistebogi.

    Aloittelevat miehet, rakas Bot, miehet, kuten viestissäsi jo ohimennen mainitsitkin 😉

    Muistan elävästi vuoden 2003 kevään kun bägissä kiilteli uuden uutukainen Burner 860, jolla sitten ruiskittiin minne sattui. Bägissä se kyllä kiiltelee edelleenkin, mutta käyttöaste tippunut rajusti. I2 vie palloa vain parisenkymmentä metriä lyhyemmäksi ja tarkkuus on aivan eri luokkaa.

    Botin viittaamaan aiheeseen todellakin, että olen vain kertaalleen pelannut hitaan Ladyn seurassa ja hitaus johtui samasta syystä kuin miehilläkin; Suolapatsassyndrooma. Naiset pelaavat tasoituksesta riippumatta, kokemuksieni mukaan, erittäin suoraviivaista ja nopeaa golfia, mikäli tätä halutaan pitää jonkinasteisena laatumääreenä.

    Jokamiehen mainitsemien ’Ulkoilijagolffareiden’ seura taasen on harrastemuodon aivan toinen lähestymistapa. Minusta ainakaan ei tourpelaajaa enää tule, joten on välillä mukavaa kun seuraan tulee ’ulkoilijoita’. Itselläkin unohtuu kovin miehinen tuloshakuisuus.

    Noh, täysin OT itse aiheeseen, joten osaltani siirryn sivuun.

    Nimetön

    Asiaa voisi tarkastella monelta kannalta. Useimmat asiallisiksi luokittelemani klubit pitävät tasoitusrajoista kiinni esim. 2 pelaajaa 108, 3 pelaajaa 90+ ja neljä 80+. Tämä onkin järkevä lähestymistapa, kuitenkaan se ei takaa pelin sujumista.

    Tasoituksesta riippumatta jokainen pelaaja voisi harkita pallon nostamista tai ainakin pyytää ohitusta tarpeettomien viivytysten välttämiseksi. Jos tätä ei ymmärrä, ei se ole todellakaan kiinni tasoituksesta, vaan muista pelaajan ominaisuuksista.

    Avauksessa mainittu tapaus on varmasti joltakin klubilta, jossa tuskin on muutenkaan mitään järkeä pelata.

    Mä oon kyllä hävyttömän vähän pelannu meitin klupilla joka nuoresta iästään huolimatta on melkoisen viihtyisä paikka saunoineen ja takkahuoneineen. Händäreitä ei ovella tosin kysellä joten ohi meni tämäkin sepustus…

    Mukava huomata, että joku muukin, kuin minä, osaa saivarrella;-).

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 26)
Vastaa aiheeseen: Ryhmän tasoituksella väliä?

Etusivu Foorumit Yleistä Ryhmän tasoituksella väliä?