23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista

Ruuhka!

Etusivu Foorumit Yleistä Ruuhka!

Esillä 23 viestiä, 1 - 23 (kaikkiaan 23)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • No taas on tullut vietettyä yksi lomaviikko jonottamassa Katinkullan kentällä. Olimme vierailemassa siskon viikolla ja ei heti tee mieli mennä ko kentälle heinäkuussa. Pelasimme pääsääntöisesti ilta-ajoilla, 18-19 lähdöissä ja emme silti välttyneet ruuhkilta. Päivällä pahimmillaan meni yhdeksään reikään 3 ja puoli tuntia!!! Valvonta oli olematonta ja lähdöissä ei ollut mitään tasoitusrajoja käytössä… Kertaakaan ei koko viikkona osunut valvoja kentälle samaan aikaan. Kyllä siinä peli hajoaa yhdellä jos toisellakin, kun tiiaus paikoilla on kolme ryhmää jonottamassa vuoroaan ja väylillä oli minimi 5 min odotus joka lyöntiin. Onko tilanne yhtä paha näin heinäkuussa kaikilla kentillä? Onko laji saavuttanut niin kovan suosion, että kentät ei kerta kaikkiaan vedä? Vai onko näitä ongelmia vain kentillä, joilla on satsattu majoitukseen ja muuhun lomailuun golfin ohessa? Yksi mielenkiintoinen ongelma oli säät. Hellettä riitti muina päivinä kyllä, mutta yhtenä päivänä oli tunnin kestävä ukkosmyrsky. Tiiausaikamme oli 18.15 ja ilmottautuessamme caddie masterille saimma kuulla lähtöjen olevan tunnin myöhässä ukkosen takia! Eli koska jotkut eivät päässeet ukkosen takia lähtemään omilla ajoillaan, siirtyivät kaikki ajat eteenpäin!!! Sillä seurauksella tietenkin, että jouduimme jättämään kierroksen kesken illan hämärtyessä liikaa, jo ensimmäiseen ysiin meni 3 tuntia. On kyllä valitettavaa, että muuten lähes täydellinen lomakohde kaikkine harrasteineen uhrataan näin räikeästi yhjen lajin kohdalla… Omistamme viikkoja Katinkullasta kesäkuussa ja elokuussa, koskaan emme ole törmänneet vastaaviin ruuhkiin! Heinäkuu ’parhaana’ lomakuuna tuntuu kyllä olevan se kaikein pahin. Kertokaa muut kokemuksianne näistä kesän ruuhkista!

    Ruuhka-ongelma (älyttömät kierros-ajat) ovat kokemukseni mukaan erityisesti ongelma Vierumäellä ja Katinkullassa. Katinkullassa vissiin myyty niitä ’viikko-osakkeita’ liikaa, eikä mitään kontrollia tasoitusten tai ryhmäjaon kanssa…

    Vierumäellä taas paljon alottelijoita/huonompia golffareita ja homma muutenkin heille ’bisnestä’, eli otetaan vaan Green Feet – perjaate!

    Toki pitkiä kierroksia tulee myös tietyillä muilla ( sokko/metsä-kentillä ), joista nyt mainitsen Kerimäen…siellä tosin aika ei aina mene odottamiseen…vaan itse peliin.

    Mutta normaalisti heinäkuussa kierrokset Uudellamaalla 3,50-4,15, mikä aivan OK tahti! Itse pelasin juuri eilen Vihdissä lähes täydellä kentällä (kait?) kolmen hengen ryhmässä kolme tuntia viisikymmentä minuuttia. Kierros oli kiva, hyvää peliseuraa, ei odottelua, loistavat väylät ja nopeat greenit… ja sama juttu aikaisemmin viikolla Pickalassa! Eli odottelu ei ongelma Uudenmaan ’sujuvilla’ kentillä, vai mikä muiden mielipide?

    P.S. Aina tietysti poikkeukset erikseen, joskus ’sujuvillakin’ kentillä yksi töpeksiä-ryhmä onnistuu pilaamaan muiden kierroksen, mutta tämä uudellamaalla yleensä aina poikkeus-tapaus!

    Katinkulta on pahin. 6h kierroksia elokuussakin. Kaksi kertaa kokenut ja toiste en mene. Voisin harkita pelaavani siellä syyskuun lopussa tai lokakuussa.

    Pahinta siellä on muistaakseni 7 tai 8 minuutin lähtövälit. Dumpataan vaan kentälle niin paljon kun ilkiää ja otetaan tyhmiltä rahat pois. Lähellä on Paltamo, mutta ne prkl:eet on tajunneet varailla jo sinnekin aikoja, kun oma ei vedä.

    Oulu – Tornio akselilla 4 viimeistä kiekkaa: 4:22 – 4:35. Tuo vielä menettelee.

    itse tulin juuri tänään katinkullasta pois ja olin todistamassa nuo ruuhkat…

    aamullla lähtö 10.23… pääsimme lähtemään n. 11.00. kierros ohi noin 16.30….ei todellakaan herkkua…

    katinkullassa on kaksi lähtöä 15-minuutissa. lomaosakkeita on tosiaan myyty aika paljon liikaa, koska aamu kuudesta lähtien on kaikki ryhmät täynnä kello kolmeen asti ja sama toistuu vielä 17-20.

    tasoitusrajoja ei katinkullassa noudateta vaan kenttä on joka perheen ’loma’ kenttä… kaikki päästetään pelaamaan kunhan vaan maksaa…

    eikä valvojasta ole tietoakaan….

    pk-seudulla tullaan aina huomauttamaan hitaasta pelistä…

    itekkään en taida katinkullassa vähään aikaan vierailla…

    ainoa järkevä aika lähteä pelaamaan Katinkullassa on ennen 6.00 aamulla. Kentällä tosiaan on rahastusmeininki, mutta siellä ei näköjään tajuta, että se kopsahtaa vielä omaan nilkkaan.

    Kenttä on vielä lisäksi mennyt hoidollisesti alaspäin, esim. bunkkerit ja greenit olivat surkeita viikolla 28.

    On surkuhupaisaa, kun cm:n tiskillä on vaatimus: ’jokaisen pelaajan näytettävä pelioikeus ja jäsen/tasoituskortti ennen kierrosta’ ja kuitenkin kentälle päästetään pelaamaan tavalla, joka pilaa koko golfinpeluun Katinkullassa

    Nimetön

    Jos majailisin Katinkullassa, menisin pelaamaan Paltamon Metelinniemeen.

    Itse pelasin noin viikko sitten Katinkullassa ja kenttä rullasi melko hyvin. Muutamalla väylällä tuli pientä odotusta, mutta pelasimme silti kierroksen noin 4t 15 minuuttia, joka on 4 hengelle sangen siedettävä aika.

    Itse pelasin noin viikko sitten Katinkullassa ja kenttä rullasi melko hyvin. Muutamalla väylällä tuli pientä odotusta, mutta pelasimme silti kierroksen noin 4t 15 minuuttia, joka on 4 hengelle sangen siedettävä aika.

    Kuuden tunnin kierros ei kuullosta houkuttelevalta. En ole pelannut Katinkullassa, mutta en ole vastaavanlaisiin tukoksiinkaan törmännyt kentällä. Tälläinen kokemus arvatenkin kasvattaisi luonnetta sillä juurikin kärsivällisyyttä golfissa haetaan!

    Ps. Pelasin tässä taannoin yhdeksän reikää puoleentoista tuntiin, tosin yksin – ei ollut kivaa (siis sekä pelata yksin että ’juosta’ kenttä läpi).

    Jokatapauksessa päivä on joka kerta ’pilalla’ kun kentälle lähtee – ei ole syytä suunnitella mitään aikakriittistä toimintaa samalle päivälle…

    Jep, kuten viestissäni mainitsin, ’omilla viikoilla’ kesä- ja elokuussa emme ole Katinkullassa törmännyt näin pahoihin ruuhkiin. Kyllä meilläkin viikon nopein kierros neljälle pelaajalle oli 4 h 20 min… tosin tiiausaika oli 19.15, eli pari viimeistä reikää oli hiukan hämärää ;).

    Paltamoakin tuli kokeiltua ja kiva kenttä olikin! 13.30 tiiaus, ei ketään edessä ja reiällä 16 alkoi näkymään kahden ryhmä takaa. Eli varsin mukavaa etenemistä, kierrokseen meni vähän yli neljä tuntia.

    Katinkullan tilanne harmittaa, koska kivan golf-lomailu paikan maine on todella vaakalaudalla. Toivottavasti siellä paikallisesti herätään ajoissa tekemään parannuksia, ettei nyt ihan yleisökato tulisi. Paljon kyllä tuntui porukka purnaavan nykymeiningistä, varsinkin kahden viime vuoden tilannetta tuskailtiin. Sitä ennen ei ongelmia kuulemma ole ollut. Yksi ongelmista saattaa olla halvat golf-paketit hotelliin… 60 € yö ja greenfee, kun pelkkä greenfee on 49€… Siihen päälle vielä viikko-osakkaat, joita heinäkuussa on varmasti enemmän kuin muina kuukausina 🙁

    No viikolla 35 mennään taas nautiskelemaan Katinkullasta, toivottavasti vähemmän ruuhkaisesta kentästä!

    Tulihan tuolla pelailtua pari viikkoa, viikko molemmilla puolilla Juhannusta.

    Kenttä veti aivan OK, kierroajat 4 tunnin kieppeillä. Nopein oli eräänä aa******* 2h 30 min tyhjään kenttään.

    Homma pelasi, palvelu toimi, henkilökunta oli ystävällistä ja valvojaankin törmäsin päivittäin.

    Kesäkuussa kyllä oli ryhmille tasoitusrajat käytössä…ihmettelenpä miksei heinäkuussa? Ehkäpä siinä syy myös tökkimiseen?

    Jos jostakin haluan ’valittaa’, niin bunkkereihin saisi kyllä tuoda hiekkaa. En oikein hallitse lyöntiä suodatinkankaalta, jonka päälle on siroteltu 5 mm hiekkaa hämäykseksi.

    Muuten mielestäni kenttä oli kevät huomioon ottaen hyvässä kunnossa, ja ’lomakentällä’ on mielestäni aivan OK, jos rundi on vaikka vähän yli 4h.

    6 tuntia on sitten jo aivan toinen juttu, menee vain juhannuskisoissa 😉

    Nimetön

    Katinkullassa meni viikko sitten 1 h kahteen ekaan väylään… ja lähtö myöhässä n. 15-20 min. Kierros venähti kuusituntiseksi. En tod. mene enää loma-aikaan jos ollenkaan koko kentälle!

    Kerroittehan nämä terveiset myös Katinkultaan?

    Onneksi nämä asiat olivat tiedossa, kun ostin oman viikkolomaosakkeeni. Valitsin viikon 34. Viime vuonna joka päivä startti klo 8-8.20 ja kierrokset noin 4 – 4.15′.

    Niin, ja olen mukana Katinkullan Osakasklubin hallituksessa ja kovasti on käyty keskusteluja kentän laajentamisesta.

    Ja vien toki tämänkin ketjun viestit seuraavaan hallituksen kokoukseen. Toki ne olisi hyvä lähettää luettavaksi myös Katin Golfin hallitukseen, erityisesti nuo kentän laatuun liittyvät asiat.

    Hieno homma, jos kauttasi tieto menee eteenpäin! Palautuslomakkeita siellä täyteltiin, ihan kolme erillistä…. epäilyksiä tosin on, että jos palautuslomakkeet viedään ongelman ’aiheuttajalle’, tuskin asialle mitään tapahtuu. Suurimmat epäilyt paikan nykytilanteeseen saattamisesta kohdistuu tj Haloseen.

    Päät puhki mietimme, mikä olisi oikea instanssi valittaa ja saada asiaa eteenpäin. Yhden Osakasklubin hallituksen jäsenen kanssa (sinä? tuttu jokavuotiselta vko 26:lta) asiaa kierroksen jälkeen puitiin ja hän oli myös aikeissa kertoa kentältä kuuluvia soraääniä eteenpäin.

    Villein huhu oli, että kentällä on tavoitteena saada 400 lähtijää kentälle päivittäin, viime kesänä oli kuulemma jo yli 390 pelaajan päiviä nähty. Ei hyvä!

    Tasoitusrajoista on kuulemma uudemman kerran äänestetty ja koska osake-enemmistö on talolla itsellään, äänestyksen tulos oli pelit ilman rajoja…

    Kuullostaa tutulta Viivun kommentit. Olinpa tuolla nimittäin itsekin viikon 30 ja päädyimme samoista syistä pelaamaan ke-to Paltamossa vaikka koko viikoksi oli maksettu viikko-osakepelit Katinkultaan. Meininki oli kuin villissä lännessä!! Ei hyvä.

    Pitkäaikaisena osakkaana hieman harmittaa kun homma on mennyt tällaiseksi. Olen golffannut Katinkullassa yli kymmenen vuotta ja viimeiset pari-kolme vuotta ovat olleet aivan katastrofaalisia, nimenomaan heinäkuussa. Pahin tapaus oli viime kesältä kun kentälle oli päästetty KUUDEN hengen ryhmä ruuhka-aikaan pelaamaan kolmen hengen scramblea… Kyllä siinä oli ihmettelemistä.

    Olen ehdottanut antamassani palautteessa (viime kesänä) mm. ratkaisuksi että kentälle pääsisi yli 36 tasoituksella vain iltakierrokselle esim. klo 15 jälkeen. Tai vähintään että ryhmillä olisi max hcp vaikkapa 110. Tietysti tällöin caddiemasterin tai startterin pitäisi tarkistaa tasoituskortit aktiivisesti kaikilta pelaajilta kuten nykyään useimmilla klubeilla tehdäänkin. Katinkullassa en ole nähnyt moista tapahtuvan IKINÄ.

    Näin ehkä toteutuisi kaikkien osapuolten toiveet? Hotelli voisi myydä pakettejaan tasoituksista piittaamatta ja vakioasiakkaat & osakkaat voisivat edelleen nauttia peleistään ja toivottavasti alle viiden tunnin kierroksista…

    Paras ja nopein rundi koko viikolla oli muuten yhdeksän reikää aikaan 1,45 h kun lähdettiin klo 22… tosin viimeisillä väylillä ei enää palloja tahtonut löytyä =)

    Madelle ja osakasklubille terveisiä, toivottavasti jotain tapahtuu ja ilmoittele myös tällä foorumilla mahdollisista uutisista. Harkinnassa on nimittäin koko Katinkullan osakkeiden myynti ja lomaileminen jossain ihan muualla…..

    Olen jo lähettänyt tämän viestiketjun linkin tiedoksi muille hallituksen jäsenille sekä Halosen Veikolle. Parilta hallituksen jäseneltä on jo tullut vastauskin ja uskon, että hieromme tätä asiaa syksyn kokouksissa.

    Yksi keino seurata tilannetta ja myös paremmin vaikuttaa asiaan olisi olla Osakasklubin jäsenenä. Mitä enemmän meitä on, sitä enemmän HCF huomioi mielipiteemme ja valtakirjojen avulla voimme myös eri yhtiöiden kokouksissa pitää asiaamme esillä paremmin.

    Tervetuloa joukkoon. Toki kerron täälläkin, kun jotain uutta kuuluu.

    Lue lisää: Katinkullan osakasklubi ry

    Miksei sinne Katinkultaan tehdä toista 18 reikäistä? Tai vaikka kolmaskin? …jos kävijämäärät tota luokkaa ??

    Kainuussa on todella vähän golf kentäksi sopivaa maastoa. Ei tahdo millään löytyä tilaa 😉

    Suunnitelmat toisen kentän rakentamisesta on jo olemassa, piirustuksia myöten, mutta maat on hankkimatta… Eli paikalliset istuvat tärkeän maan ’päällä’, tietävät, että kun kipeästi tarvitaan, niin hintakin sieltä vielä nousee 😉

    Lupasin viime kesänä, että Osakasklubin hallituksessa teemme asioita tämän Katinkullan puuhamaa-ongelman eteen.

    No, olemme lukuisia kertoja olleet yhteydessä Katin Golf Oy:öön, kirjoittaneet oman monisivuisen yhteenvetomme ongelmista ja niiden ratkaisuehdotuksia. Vastine on ollut ihan tyydyttävää luokkaa eli meitä on kuultu ja joitakin asioita on myös parannettu.

    Tärkein asia, jota myös kevään yhtiökokouksessa käsiteltiin, on päättää mitä Katinkulta on. Tällä hetkellä vielä osakkaiden yleinen mielipide on, että kyseessä on perhelomailupaikka, joissa on lukuisia harrasteita, golf yhtenä joukossa.

    Ja myös Katinkullan golfia kehitetään perhelomailun ehdoilla. Näin ollen mitään ryhmätasoitusrajoja ei ole vaan perheet saavat porukalla kiertää rataa. Ruuhkia pyritään lieventämään opastuksella ja valvonnalla mutta varmaa on, että kesän lomaviikkojen aikana nopeaa peliä on turha odottaa. Oma suositukseni onkin, että nopeaa peliä etsivät greenfeepelaajat jättävät Katinkullan väliin juhannuksen ja elokuun alun välillä.

    On ymmärrettävää, että kun joku on ostanut osakkeen, joka oikeuttaa pelaamaan vain yhden tietyn viikon aikana, niin hän myös pyrkii tätä käyttämään ja pelaamaan mahdollisimman usein ko. viikon aikana. Kyse ei siis ole siitä, että Katinkulta itse pyrkisi saamaan mahdollisimman paljon greenfeetuloja vaan siitä, että omistajat haluavat nauttia omasta pelioikeudestaan.

    Mitä tulee tulevaisuuteen, niin lisäväylien rakentaminen on koko ajan suunnitelmissa, kunhan kaikki tarvittavat maa-alueet saadaan haalittua. Mietinnässä on ainakin par 3 – kenttä, johon aloittelijat voisivat siirtyä. Monet heistä jopa mieluummin pelaisivat par 3 – kentällä kuin kiertäisivät täyspitkää kenttää. Lisäksi normaalikenttää on tarkoitus laajentaa 9 tai 18 reiällä.

    Toivotaan, että hommat saataisiin mahdollisimman pian etenemään, jotta jokainen voisi nauttia enemmän mielenkiintoisesta kentästä. Viime vuonnakin kierroksia tehtiin noin 32 000, mikä näin pohjoiselle kentälle on melko kova luku. Ja tämä ymmärrettävästi aiheuttaa ruuhkia kiivaampaa loma-aikaan.

    No, näköjään lähes vuosi vierähtänyt alkuperäisestä viestistä ja ilolla tulen kertomaan uusimmat uutiset Katinkullan tilanteesta. Palasimme tänään viiden päivän pelireissulta ko paikasta ja täytyy sanoa, että paljon on parantunut vuoden aikana.

    Pelasimme kolme kierrosta aamupäivälähdöillä ja pahin oli kestoltaan 4 h 35 min!!! Kerrassaan loistavaa!

    Ykköstiillä on päivisin klo 8-16 startteri, joka huolehtii ryhmien ohjeistuksesta kierrosta varten, pahimpiin ruuhka-aikoihin 38 yli tasan lähtö jätetään joka tunti tyhjäksi tasaamaan ruuhkaa ja valvojat pyörivät herhiläisenä kentällä. Voi että, tuli hyvä mieli, että asiaan on paneuduttu ja tosissaan yritetty tehdä parannuksia. Ja vielä onnistuttu siinä.

    Viime vuotisten kokemusten jälkipuintia harrastettiin ihan johtotason henkilöiden kanssa Katinkullassa ja nyt on varmaan aika ja paikka laittaa kiitosviestitkin ko henkilöillle. Well done!

    Kiitos Viivu !

    Vaikken KK-organisaatioon kuulukaan, niin voin tyytyväisenä todeta, että me Katinkullan osakasklubin hallituksessa olemme myös onnistuneet. Tämä golfasia oli viime kesän jälkeen yksi tärkeimpiä asioita, joita veimme eteenpäin ja josta sekä suullisesti että kirjallisesti keskustelimme Katinkullan isäntien kanssa.

    On hienoa, että asiat ovat näin hyvin edenneet ja yhdyn kiitoksiisi Katinkullan henkilökunnan suuntaan. Olen myös sähköpostitse välittänyt heille viestisi ja kiitoksesi.

Esillä 23 viestiä, 1 - 23 (kaikkiaan 23)
Vastaa aiheeseen: Ruuhka!

Etusivu Foorumit Yleistä Ruuhka!