28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista

Ruotsissa peliaika 4 h 24 min

Etusivu Foorumit Yleistä Ruotsissa peliaika 4 h 24 min

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 53)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Keskimäärin, näin etusivun artikkelissa referoi Teemu Tyry. Prime-time aikoina pätee varmaan Suomessakin. Mielenkiintoinen on Tyryn heitto lopussa, missä toteaa pohtineensa kenttäkonseptiä, jossa velvoitettaisiin kiertämään kentä max 3h 30 min. Jäinpä pohtimaan miten velvoittaminen onnistuisi käytännössä. Pallojen etsiminen kiellettäisiin? Vai pelaajat sivuun aika olisi täynnä. Max 3-hengen ryhmiä? Pelataan 16 reikää? Kellokallet seuraamaan kulkunopeuksia. Em. eväin golf muuttuisi stressiä lisääväksi. Itse pidän epärealistisena nykyolosuhteissa, että kierrosajat pystyttäisiin painamaan alle neljän tunnin.

  JJP

  Mitä tuohan on helppo, lisätään kävelyvauhtia ja jätetään turha säätäminen.

  Laitevalmistajat ovat ainakin kantaneet kortensa kekoon peliajan lyhentymisellä.

  Joka hetki tulee pidemmälle, tarkemmin ja suoremmin lentäviä palloja ja mailoja. Mihin ihmeessä se aika menee… Jopa hanskat on valjastettu pelinopeuden paranemiseen….Siis vika taitaa olla meissä pelaajissa 😉 ja kävelynopeudessa ym. säädöissä. Vauhtia siis tosuihin…Josta tulikin mieleeni…pitäisi kehittää vielä tossut, jolla saadaan lyöntiin pituutta, suoruutta jne…siis vielä on joku jota voi syyttää hitaudesta.

  Eli tekniikka on olemassa vielä kun oppis käyttään sitä… ;-). Hyvää juhannusta kaikille!

  Ei se pelinopeus vaadi yhtään nopeempaa kävelyä. Nopeus tulee siitä, että kaikki on omaan suoritukseensa valmistautuneita jo kun oma vuoro tulee ja kaikki turhat säätämiset pois.

  Sitten vaan lepposaa kävelyä ja 3h 30min onnistuu helposti jos ei joudu venaileen edellä menevien vuoksi.

  Tosi on

  Ehdotukset pelinopeuden lisäämiseksi alkavat mennä naurettavuuksiin. Vai miksi tuota pitäisi kutsua, kun nopea pelaaminen laitetaan golfsääntöjen edelle. Useimmilla kentillämme ei todellakaan voisi etsiä palloa golfsääntöjen mukaista 5 minuuttia, jos kierroksesta pitäisi selvitä 3,5 tunnissa. Seuraavaksi kai sallitaan liikkuvaan palloon lyöminen.

  Mikäs tuossa..? Ilmaset golfautot vaan joka klubille! 😉

  Autojen lisäksi forecaddiet kaikilla parnelkuilla ja -vitosilla nopeuttaisi selvästi.

  Kannattanee kiinnittää huomiota siihen, että sekä siinä pari vuotta vanhassa kv. tutkimuksessa että tässä ruåtsalaisessa tuodaan esille ihan muut syyt hitaaseen peliin kuin pelaajien hitaus, mikä aina tuodaan keskusteluun täällä. Tutkimukset viittaavat ryhmien kokoon, lähtöaikaväleihin, kentän vaikeuteen, turhan pitkiin raffeihin, sokkoväyliin, jne. Mutta me täällä syyllistämme toisiamme sähläämisestä ja säätämisestä jne.

  Jos pelataan ilman turhia maneereita, liikoja harjoitusswingejä, merkkaillaan greenillä vain toisen linjalla olevat pallot jne, selviää 4 pelaajan ryhmä kierroksesta helposti neljään tuntiin.

  Tämä vaatii tietenkin seurojen kapteeneilta ja pro’ilta pelaajien kouluttamista. Varsin monille pitää opettaa kuinka kentällä tulee kulkea ja menetellä omien suoritusten kanssa.

  Pienelle osalla pelaajia tämä edellyttää myös asennekasvatusta. Muutamat katsovat oikeudekseen (kun ovat maksaneet greenfee’n tai pelioikeuden) kuhnailla kentillä.

  En tarkoita kuitenkaan että kenenkään pitäisi hätäillä ja hosua pelaamisensa kanssa.

  Jokainen voi miettiä kohdallaan mitä kentällä yleensä oman pelaamisen aikana tapahtuu.

  Esimerkiksi:

  A) joutuuko lähes joka reiällä odottelemaan edessä pelaavien avauksia, heidän kakkos/kolmansia lyöntejään, greenin vapautumista jne.?

  B) vai pelaako likimain joka kierroksella oman ryhmän takana kiireistä hätähousuporukkaa?

  Nimetön

  No mikäs siinä neljässä tunnissa nyt on niin ylivoimaista. Asia hoituu jo pelkästään sillä, että kävellään ripeästi, mikä ei tarkoita hölkkäämistä, ja valmistaudutaan jo hyvissä ajoin siihen OMAAN lyöntiin (mielikuvissa jo omalle pallolle käveltäessä). Joskus huvittaa/ärsyttää seurata ryhmiä, joissa parhaassa peli-iässä olevat pelaajat löntystää kentällä kuin olisi paskat housuissa ja yleensä vielä koko ryhmä kuin sopulilauma vuorotellen pallolta toiselle. Jotkut käyttää myös turhaa aikaa viheriöllä merkkauttamalla pallojaan, jos putti jää vaikka gripinmitan päähän kupista. Nehän upotetaan saman tien kuppiin ilman mitään seremonioita, vaikka se sääntökirja ehkä sanookin muuta.

  ’Maneerit’ kuuluvat kyllä golfiin. Ilman säännöllisiä rutiineja en ainakaan minä pääse kunnon pelirytmiin. Esimerkkeinä mm. tähtäyslinjan tarkistus, joillain pelaajilla harjoituswingit yms. Nämä eivät peliä hidasta!

  Peliä hidastavat pelaajat, jotka eivät pisteiden mentyä nosta palloa taskuun, jotka eivät osaa ajatella ja kävellä samaan aikaan ts. jääävät märehtimään edellistä lyöntiä kun pitäisi jo suunnitella seuraavaa. Pelaajat, joilla ei ole kuin yksi pallo taskussa. Pelaajat jotka hakevat pallon outista ja pelaajat joiden on aivan pakko etsiä aina se täysi 5 min. sitä omaa palloa.

  Itse pelaan vaimon kanssa suunnilleen neljään tuntiin. Onnistuu nopeamminkin, jos ei tarvitse yhtään odotella. Silti ihmetyttää, mitä väliä on jollain ylimääräisellä puolella tunnilla. Itse kun lähden golfamaan, varaan siihen puoli päivää. Jos en ehdi pelata, TREENAAN. Siihen taas ei mene kuin max. kaksi tuntia. Treenaaminen voisi olla joillekkin hitaille pelaajille myös hyvä pelin nopeutuskeino…

  Pelasin kaverin kanssa joka kertoi että heidän klubillaan (Ruotsissa) on sääntö jonka mukaan edellä olevan ryhmän on pakko antaa välittömästi ohituslupa, mikäli takana oleva joutuu odottamaan yli minuutin.

  Minuutti on aika lyhyt aika, mutta tuostakin ’paikallissäännöstä’ voisi kehittää ihan toimivan konseptin. Nythän pahin tilanne on se, että edellä on vaikka kolmen ryhmä joista jokainen joutuu etsimään palloaan ja siinähän sitten takana odotellaan, kun edellä olevat eivät muista edes vilkaista taaksepäin.

  Juuri tällaisia pieniä aikasyöppöjä tarkoitin.

  Kun pelaa kahdestaan (vaikkapa vaimonkin kanssa), niin normaalivauhtiseen kierrokseen ei voi saada kulumaan yli kolmea tuntia.

  Kolmen osaavan pelaajan ryhmä kiertää kentän reilussa kolmessa tunnissa (max 3.5 tuntia).

  Kun neljä maneereistaan kiinnipitävää pelaajaa sattuu samaan ryhmään niin kierrokseen saattaa kulua heiltä jopa viisi tuntia.

  veitte sanat suusta.

  No harvalla ne maneeritkaan sitä peliä hidastaa. Kyllä lyönnin rutiinit on tärkeitä, sittenhän sitä lyö suoraan ja pitkälle eikä tarvii etsiskellä.

  Itse tuossa aiemmin säätämisellä tarkoitin sitä, ettei olla valmiina kun on lyöntivuoro, parhaimmillaan vielä vaihdetaan mailaa ja kävellään bägin ja pallon väliä ym. tällaista minkä ajatustyön olisi pitänyt tehdä jo kun kävelee pallolle/odottelee muiden suorituksia.

  Ja näin kun kaikki ovat aina valmiina;

  -2 ryhmä alle 3 tunnin

  -3 ryhmä 3h 15 min

  -4 ryhmä 3h 30 min

  Eikä tarvii kävellä kun ihan vaan rauhassa

  Miten hyvä pelaaja sitä pitäisi ollakaan ja kuinka helpolla kentällä pelata, jotta näihin nopeusennätyksiin pääsee. Auditourin Pickalan osakilpailussa miehet tökkivät ensimmäiset 9 reikää 2 tuntiin 45 minuuttiin T. Tyryn jutun mukaan. Kenttänä oli (mielestäni) helppo Park. Ja pelaajat kaikki singelimiehiä.

  Nyt sulla meni puurot ja kisat sekaisin.

  Kisat on ihan oma maailmansa.

  Onhan tämä varmaan kiinnostava aihe, kun se poksahtaa pintaan harvase kuukausi vuodesta toiseen. Mielenkiintoista on nähdä, että ruåtsalistutkimus tukee pähkäilyjäni, jotka kirjoitin vasta kuukausi sitten (16.5.) toiseen ketjuun tästä aiheesta: ’… Mielestäni ruuhka-aikoina pitäisi välttää selvästi erivauhtisten ryhmien kokoamista toistensa sekaan. Silloin ryhmän kokonaistasoitusraja pitäisi olla selvästi alhaisempi kuin tuo yleinen 108-110. Eikä sinne 4 hengen tuuppariryhmien sekaan pitäisi päästää 2 hengen singeliryhmiä turhautumaan. Esimerkiksi minä ja vaimoni (yhteishcp 61) pelaamme normaalikierroksen kahdestaan n. 4 tuntiin. Mutta jos porukkaan laitetaan mukaan pari henkeä yhteishcp reilu 40, aikaa menee kokemuksen mukaan n. 4,5 tuntia. Eli ruuhka-aikaan pitäisi meidät korkeahcp:t laittaa pieniin ryhmiin ja oikeat pelaajat suuriin. Nopeuserot tasoittuisivat ainakin vähän.’

  Teemun heitto uudesta 3,5 tunnin kenttäkonseptista tuntui jotenkin tutulta, joten kaivoin esiin jo yli kolme vuotta vanhan (12.4.2002) ketjun samasta aiheesta (ks. linkki). Lähes kaikki, mitä silloin kirjoitin, pätee vieläkin. Lyöntejä ja palloja kuluu aavistuksen vähemmän nykyään, ja olen pari viimeistä kierrostani pelannut alle 3,5 h -yksin.

  Loppuun Teemulle vihjeeksi lainaus silloisesta tekstistäni:

  ’Asianhan voisi ratkaista niin, että hyville ja nopeille pelaajille olisi omat kentät, joille ei saisi tulla pelaamaan, jollei osaa niin hyvin, että pystyy 3,5 tunnin kierrokseen. Meille huonoille voisi sitten olla muutama oma kenttä, joita hyvät tietäisivät välttää. Niillä voisi sitten pelata rauhassa ja golfin sisäiseen tarkoitukseen keskittyen.

  Oikein antoisaa golfkesää kaikille !’

  Lue lisää: Muinaista löpinää samasta aiheesta

  Mihin teillä golffareilla on niin hiton kiire??

  Aivan sama kestääkö kierros 3,5-4,5 tuntia, siihen

  pitää vaan varautua.

  Yleensä tietty matka liikenteessäkin ruuhka-aikana

  kestää kauemmin kuin yksin liikkuessa.

  Näin se vaan on!!

  Mun työmatka kestää 1,25 – 1,5 h per suunta. Munhan olis pitäny jo kuolla stressiin…

  Mäkin oon ihmetelly joskus, että mitä väliä jollain puolella tunnilla. Sen mä kyllä ymmärrän, että jos kierros kestää esim. 6h, alkaa pinna palaa (on tämäkin nähty).

  Tuosta pallon nostamisesta taskuun. Itse yritän pelata ehjän tuloksen, vaikka joka reiältä en pisteitä saisikaan.

  Jos ajan tietyn matkan kentälle, maksan huvista vieläpä kohtuullisen summan, niin uskon olevani oikeutettu myös puttaamaan, vaikka se olisikin esimerkiksi kuudes lyöntini.

  Peliä nopeuttaa ripeä kävely ja omaan lyöntiin varautumien hyvällä ennakoinnilla; Mailavalinnan ja mielikuvaharjoittelun voi tehdä jo kaverin lyöntivuorollakin.

  Nimetön

  Minä tykkään ainakin rentoutua golfkentällä. Tosin omaan flaittiini ei ole varmaan kuin kerran tullut todellinen hätähousu, joka putatessakin käveli putin perään ja tökkäsi heti uudestaan kun putti oli pysähtynyt.

  Ilmeisesti monille muille golf on jotain muuta kuin harrastus ja rento peli, jossa tehdään kaikki voitava saadakseen pallon mahdollisimman vähillä lyönneillä reikään(eli valmistaudutaan lyöntiin hyvin, mikä ei tarkoita sitä, että lyöntisuoritus kestää edes minuuttia).

  Pelaan myöskin salibandya yhtä paljon kuin golfia ja siinä saa juosta sähäkästi ja tehdä nopeita ratkaisuja. Ehkei golfia ole kuitenkaan tarkoitettu hätähousujen peliksi.

  Jos siis on pakko saada pelattua kierros alle neljän tunnin, niin suosittelen varhaisia aamukierroksia ja myöhäisiä iltakierroksia, että mielenne pysyy mukavina.

  Tyryn suosikki Tourilla on ilmeisesti Rory Sabatini…

  Niin kauan kun golfissa maksetaan 18 reijasta, niin niin kauan siella pelataan se 18 reikaa. Se on sitten ihan itsesta (ja ryhmasta) kiinni kauanko se kestaa, jos valvontaa ei ole.

  Mielestani TAYSIN turha keskustelun aihe!! Tyryn pitais enemmankin miettia mika siina mattaa, jos kierros kestaa liian kauan. No okei, vastaan itse: helvetin huono kenttavalvonta (esim. paastetaan nelja korkeahandarista samaan ryhmaan ja/tai kenttavalvojia (marshals) ei ole tai he eivat hoida tehtaviaan. Marshalin tehtava on pitaa kentta rullaavana. Piste.)

  Korottakaa kahvin hintaa, jos ei ole varaa hankkia valvojia klubeille.

  Hitaat kierrokset johtuvat siitä, että nykyään greencardeja ’myydään’ ja sen vaatimaa taitoa ei monilla pelaajilla ole.

  kunnallisia ja paloheinän tapaisia kenttiä paljon lisää missä voi viettää aikaa ja pelailla golffia 4,5 -6.5 tunnin kierroksia ja pallojen haku 15min/lyönti ja ilmasta kahvia klubilla aina ysin jälkeen ja händäri raja muille kentille 15-20.

  Jos handariraja vedetaan ’muille kentille’ 15-20 tienoille, niin mistas ne osakkaat niille kentille sitte loydetaan?

  Veikkaan ihan nappituntumalla, etta suurin osa kenttien osakkaista (ainakin niista aanekkaista MIE OON OSAKAS KUULKAA!!) on myos korkeahandarisia (25->) pelaajia. Loppuis se rakentaminen lyhyeen kun ei oo maksajia 😉

  kyllä sinne osakkeen omistajia löytyy kun on tilaa pelata ja voi lähtee kun siltä tuntuu ja kierrokset kestää 3h ja sit vastike niin ylös kun tarvii ja bisset kuuluis vastikkeeseen.greenfee 100-150e.kävis siellä gf-pelaajiakin kun kenttä pysyis hyvässä kunnossa ja koko homma skulais muutenkin hyvin.tervetuloa myös kaket.(oi niitä aikoja 10-15v. sitten)

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 53)
Vastaa aiheeseen: Ruotsissa peliaika 4 h 24 min

Etusivu Foorumit Yleistä Ruotsissa peliaika 4 h 24 min