23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Ruotsin Kaukot

Etusivu Foorumit Yleistä Ruotsin Kaukot

Esillä 22 viestiä, 1 - 22 (kaikkiaan 22)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Tulevana kaukona on mukava viritellä keskustelua. Ruotsin golfliiton pääsihteeriltä kysyttiin seuraava kysymys: Miten koet ilmön kaukojäsenyys? Ymmärrätkö sitä? Mats vastasi mm: -Mitä kaukojäsenyys oikein on? Uskon, että jokaisella klubilla ruotsissa on jäseniä, jotka eivät asu lähellä kenttää…Minun on vaikea nähdä, että kaukojäsenyys on ongelma… Eli miten tästä on tehty suomessa näin valtava juttu. Ruotsikin näyttää pärjäävän ihan hyvin, ja varmaa on se, että Ruotsi on kaikissa golfiin liittyvissä asioissa Suomea edellä.

    Nimetön

    Tästä tulikin mieleen, että Ruotsissa asuessani aikaan, jolloin en tiennyt, mitä on golf tai miten kiva yhteisö golfyhteisö onkaan, annoin itselleni kertoa, että Ruotsin suurin golfseura on (oli tuolloin) Björkliden. Aivan, se sama tunturi Kiirunasta pohjoiseen…

    Ruotsissa voi olla jäsenenä missä tahansa golfseurassa, missä haluaa. Ruotsin golfliitto ei enää määrittele tai ohjeista sitä, ketkä kentillä pelaavat.

    Golfkentät tekevät itse päätökset siitä, pääsevätkö vieraspelaajat pelaamaan lainkaan, millä hinnalla ja mihin aikaan.

    Suurin osa kentistä edelleen vaatii, että pelaajan pitää kuulua johonkin Ruotsin golfliiton alaiseen seuraan.

    Edelleen Ruotsin liiton alaiset piirit ovat tehneet sisäisiä sopimuksia, joilla alueen seurojen jäsenille annetaan huomattavia alennuksia green fee -maksuista. Esim. Tukholman ’eliittikentät’ antavat alennuksia toistensa jäsenille, mutta eivät muualta tuleville(kaukoille 🙂 )

    Kyllä Ruotsissakin kaukoja on, mutta siellä 600.000 pelaajasta riittää massaa kaikenlaisille hankkeille.

    Erilaisuutta ja aloittamisen kynnyksen madaltamista tarvitaan Suomessakin! Liiton tehtävä on huolehtia siitä, että aloittelijat pääsevät kokeilemaan lajia ja sitten voivat valita innostuessaan heille sopivan tavan jatkaa harrastusta.

    Nimetön

    Ruotsin kenttien Greenfeetaso vaikutti ainakin jokunen vuosi sitten mm Euroopan sadan parhaan kentän listalta poimittujen joukosta silmiinpistävän edulliselta. Mikähän on taso tänä päivänä?Muutamille kentille on tullut piipahdetuksi pelaamaan, eikä esteitä vieraspelaamiselle ole tullut vastaan ja yksin ei ole tarvinnut kiertää, positiivinen yleisvire on jäänyt vaikka otokseni on varsin vähäinen. Olisi kiva kuulla joltain Ruotsiasiantuntijalta tarkemmin kokemuksia vieraspelaamisesta Ruotsissa.

    Nimetön

    Voi hyvät hyssykät älkää nyt sekoittako vieraspelaamista ja kaukojäsenyyttä. Ruotsissa joka kevät pelanneena tiedän että ovat erittäin kohteliaita vieraspelaajia kohtaan ja fee on edullinen. Yleensä vielä päiväfee. Kaukojäsenet Ruotsissa ovat yhtä epäsuosittuja kuin Suomessakin. Siellä on poolit jotka eivät päästä pelaamaan sellaisen seuran jäseniä joilla ei ole kenttää tai on vain yhdeksän reikää. Kaukojäsenhän vuolee kerman päältä eikä osallistu mihinkään maksuihin joihin osakkeenomistajat sitoutuvat.

    Nimetön

    Kyllä tässä pikkuhiljaa alkaa selvitä, mitä on kaukojäsenyys ja mitä vieraspelaaminen 🙂

    Toveri vanurmen tiedoista en mene takuuseen, mutta totesin saman asian kuin sinäkin, eli vieraspelaaminen Ruotsissa on miellyttävää, joustavaa ja edullista ainakin niillä klubeilla, joissa olen käynyt pelaamassa. Joku taisi olla ihan euroopan tourin osakilpailukenttäkin, jossa oli varsin edullinen päiväfee keväällä aikaisin. Eivät muuten kyselleet, onko tullut hankituksi Suomesta osaketta, tiesivät varmaan.

    Nimetön

    Syitä on varmaan monia, eikä ne selviä jos kysyy vain yhdeltä ihmiseltä. Voinemme listata varmaankin seuraavat asiat:

    Varmaankaan Ruotsissa ei ole niin paljon Kaukoja.

    (Göranit ovat eri juttu)

    Onko asiaa selvitetty mahdollisella sisarpalstallamme Ruotsissa? VALTAVA ongelmahan on Suomessakin vai tällä palstalla.

    Kyllähän Mats oli varmaankin jonkin vaikutuksen alainen. Ensin hän ei tiedä, mitä kaukojäsenyys on ja sitten toteaa, ettei se ole ongelma. Muistuttaa kyllä tältä palstalta luettavissa olleita mielipiteitä asiasta.

    Voi, voi, että siellä suomessa jaksetaan jauhaa kaukojäsenyyksistä.

    Itse ruotsissa kauan asuneena ja pelanneena en edelleenkään näe mitään ongelmaa kaukojäsenyydelle, jota eivät myöskään seurat näe. Osa syy on että harrastajia riittää.

    Kannattaisi siellä suomessakin keskittyä oman seuran talouden- ja kentänhoitoon eikä miettiä rajoituksia harrastamiselle tai pelaajien eriarvoistamista.

    Norrlannissa Björklidenin kenttä on kaksiosainen toinen 9-reikää 100km Kiirunasta pohjoiseen ja toinen ysi Tukholman, Brommassa (jokainen valitkoon itse kumpi on takaysi. Jos joku seura valitsee olla ’pay-and-play’ kenttä niin se ei voi olla jäsenille esteenä päästä muille kentille. Seuroilla täytyy olla mahdollisuus kehittää omaa toimintaansa valitsemalla tavallaan.

    Samalla harrastaja määrät ovat niin suuret Ruotsissa että kaikille ei riitä osakkeita ja pelioikeuksia lähikentillä.

    Toivon että suomessakin tajuttaisiin lajinkehittymisen etu ja lopetettaisiin harrastajien rajoittaminen. On sitten seuralla vaikka 9-reikää par 54 kenttä niin hyväksyttäköön nämä pelaajat samanarvoisina kuin pääkaupunkiseudun osakkeen omistajat.

    Koskaan en ole joutunut ongelmiin ruotsissa pelatessani kun olen näyttänyt tasoituskorttia ja toivon että suomessakin kentillä otetan kaukojäsenien green-fee maksut vastaan jos JääränPe**een GK jäsen saapuu paikalle.

    Nimetön

    Suomi kirjoitetaan edelleen isolla alkukirjaimella.

    Eipä sieltä käsin kannata viisastella ja esiintyä ylimielisesti, on meilläkin kaikenlaisia vähemmistöjä omiksi tarpeiksi.

    We love you Onni!! (O samma pa svenska..)

    Toivoisin nämä suurimmat kaukojen kauhistelijat, kuten ts, ritari, vasen pakki ja muut sanonko mitkä myös tähän keskusteluun mukaan. Vai eikö ole mitään sanottavaa.

    Vaikea keskustella Ruotsin tilanteesta, kun en sitä tunne. Suomen tilannetta tunnen aika hyvin, kun on itse tullut oltua sekä Kauko, että osakkeenomistaja.

    Tuohon ’Kaukojen kauhistelija’ termiin pitää sen verran sanoa, että enköhän minä ole kirjoituksissani nimenomaan etsinyt ratkaisua siihen, millä kaukojäsenyys voitaisiin poistaa (l. kotikentättömien seurojen mahdollistaminen).

    Miten minä kaukona voisin kauhistella kaukoja? Ensi vuosikin pelataan kaukona PHG:ssa, toivoisin että Paloheinä Golf jäädyttäisi uusien jäsenien rekrytoinnin, koska seura on luonut muutoshistoriaa ja meidät historiaa luoneet pitäisi vapauttaa osakeenomistajajäsenistä ja vastaavista opportunisteista, joita on kohtalainen luku jäsenistä.

    ’Osakkeenomistajat ja muut opportunistit’ – hienoa Ritari. Toi on oikea asenne. Kun sä meet kaverisi omistusasuntoon kylään, muista pyyhkiä paskaset kengänpohjat sen olohuoneen mattoon ja hauku sitä typeräksi opportunistiksi kun ei asu vuokralla. Tolla asenteella varustettuja Kaukoja jokainen osakkeenomistaja haluaa vierailemaan kentälleen.

    Minkähänlaisen prosenttiosuuden osakkeenomistajista luulet ostaneen osakkeensa harrastuksensa mahdollistamiseksi vs. sijoitusmielessä. Ainakin mun kaveripiiri on täynnä niitä, jotka ovat sijoittaneet itselleen merkittävän summan pelioikeuden ostoon tai vuokraamiseen vain siksi, että pääsisivät pelaamaan.

    Mua alkaa tympiä jo koko kaukokesustelu:(

    Tää on sikäli ihan turhaa kun aina osa porukasta haluaisi päästä niitten siivelle, jotka ovat uskaltaneet tehdä elämässään jotain. Jotkut ovat olleet rohkeita perustaneet kenttiä Suomeen niin yhdistys kuin osakepohjalta. Toiset ovat valmiita sijoittamaan rahaa harrastukseensa ja joillakin on rohkeutta pelata greenfee-kaukona, eihän kolmen kierroksen takia kannata hankkia minkäänlaista pelioikeutta, edes MTG:n kolmoskorttia jos ei asu sielläpäin.

    Jokaisessa maassa on varmasti omat ongelmansa, Suomessa onneksi asuu suomalaisia; sitkeitä, peräänantamattomia ja kateellisia. Muunmaalaiset ei tänne olisi uskaltaneet tänne rakentaa golfkenttiä senparemmin yhdistys- kuin osakepohjaltakaan. Etsikää itsellenne paras ja edullisin tapa pelata, tyytykää osaanne, älkää marisko.

    Muistakaa ihmetellä kuinka hienosti asiat teillä ovat ja ihmetelkää miten paljon asioita saa aikaan kun on rohkeutta ryhtyä johonkin.

    Tarkoitin kylläkin PHG:n tuplajäseniä ja en nyt heitäkään kovin tosissani.

    Siipeily- ym. väitteet ovat edelleen mitä puhtainta puppua.

    Tässä maassa on tuhansia erilaisia palveluita tarjoavia yrityksiä, joiden perustamisessa joku tai jotkut ovat ottaneet riskiä. Golfkentän ja oy:n toiminta ei ole yhtään mystisempää.

    Gf-pelaaminen ja kaukoilu on aivan arkista palvelun ostoa sovitulla hinnalla.

    tuossa asiassa olen kanssasi täysin samaa mieltä.

    ja jos nykysysteemissä on jotain vikaa, näkymätön käsi korjaa kyllä tilanteen.

    ’Gf-pelaaminen ja kaukoilu on aivan arkista palvelun ostoa sovitulla hinnalla’.

    GF pelaamisesta olen ihan samaa mieltä. Totta kai osakkaat haluavat myydä (ainakin osan) ylijäämäajasta vierailijoille.

    Kaukoilu taas johtuu SGL:n tyhmistä säännöistä.

    Siipeily taas ei todellakaan ole pelkkää puppua vaan vastavuoroisuusperiaatteen osalta ihan tosiasiakin. Toisaalta se ei mua nykytilanteessa kiinnosta. Jos joskus en mahdu vierailemaan jollekin kentälle sen takia, että kaikki vieraille varattavat lähtöajat ovat Teijon Kaukojen käytössä, niin sitten asia rupeaa mua kiinnostamaan.

    Teijon Kaket saavat vastavuoroisuusperiaate-etua lähinnä Salon seudun kentiltä (Salo-Wiurila) jotka kumpikin tunnetaan ruuhkattomuudestaan. Varsinkin Wiurila. Pidä varasi!

    ’Voi hyvät hyssykät älkää nyt sekoittako vieraspelaamista ja kaukojäsenyyttä.’

    -mä lupaan olla sekottamatta, heti kun kerrot että miten nuo kaksi erottaa toisistaan noin ulkoisesti?

    ’Kaukojäsenhän vuolee kerman päältä eikä osallistu mihinkään maksuihin joihin osakkeenomistajat sitoutuvat.’

    -en mä tätäkään ymmärrä. miten jonkun osakkeenomistajan maksut muka näkyy missään muualla, kuin siinä kyseisessä seurassa jonne hän ne maksut maksaa? eli miten osakkeenomistaja eroaa muista pelaajista pelatessaan muilla kentillä kuin omalla? nuo liiton maksut näkyvät käsittääkseni liitossa ihan tasapuolisesti, oli sitten ’kauko’ tai ’osakkeenomistaja’.

    ’Voi hyvät hyssykät älkää nyt sekoittako vieraspelaamista ja kaukojäsenyyttä.’

    -mä lupaan olla sekottamatta, heti kun kerrot että miten nuo kaksi erottaa toisistaan noin ulkoisesti?

    taitaa olla lähinnä terminologia ero. Onhan se osakkeenomistaja vieraspelaaja muualla kuin kotikentällä pelatessaan, mutta se ei ole kuitenkaan Kauko.

    ’Kaukojäsenhän vuolee kerman päältä eikä osallistu mihinkään maksuihin joihin osakkeenomistajat sitoutuvat.’

    -en mä tätäkään ymmärrä. miten jonkun osakkeenomistajan maksut muka näkyy missään muualla, kuin siinä kyseisessä seurassa jonne hän ne maksut maksaa? eli miten osakkeenomistaja eroaa muista pelaajista pelatessaan muilla kentillä kuin omalla? nuo liiton maksut näkyvät käsittääkseni liitossa ihan tasapuolisesti, oli sitten ’kauko’ tai ’osakkeenomistaja’.

    En yhdy alkuperäiseen väitteeseen. Kaukot maksavat aina pelaamisestaan GF:n. Turha itkeä edes niistä, jotka pelaavat firman lipuilla – kyllä se firma on maksanut niistä kenttä oy:lle.

    Osakkaat muuten maksavat maksunsa (hoito/rahoitusvastike) oy:lle – eivät seuralle. Lisäksi he maksavat jollekin ry:lle jäsenmaksun, joka on kuitenkin aika pieni noihin oy:lle meneviin maksuihin nähden. Ry tilittää osan tuosta maksusta (muistakseni hieman alle 30€) SGL:lle.

    ’Kaukojäsenhän vuolee kerman päältä eikä osallistu mihinkään maksuihin joihin osakkeenomistajat sitoutuvat’

    En tiedä kenen tekstiä ylläoleva on, mutta nyt alkoi kiinnostaa mihin ne kaukojen gf-maksut menevät ellei jokseenkin samoihin kohteisiin kuin esim. hoitovastikkeet?

Esillä 22 viestiä, 1 - 22 (kaikkiaan 22)
Vastaa aiheeseen: Ruotsin Kaukot

Etusivu Foorumit Yleistä Ruotsin Kaukot