Aihe: Pukeutumuinen Golfkentällä - Golfpiste.com

22.–29.11. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[4][5]
KilpailuaSuomalaista

Pukeutumuinen Golfkentällä

Etusivu Foorumit Yleistä Pukeutumuinen Golfkentällä

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 48)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Pikkuisen välillä ihmetyttää kuinka paljon pukeutuminen golfkentällä puhututtaa.Näkyykin olevan pääasia, kunhan päällä on jotain muuta kuin Farkut tai kaulukseton paita.Varsinkin näin syksyllä näkee kentillä vaikka minkälaista päivänpolttamaa ja sateenpieksämää tuulipuvun reuhkaa ja kukaan ei puutu pukeutumiseen.Mielestäni siistit Farmarit jotka eivät ole siniset sopivat etiketin henkeen yhtä hyvin,kuin jo aikansa eläneet tuulipuvun reuhkat.

  Nimetön

  Mielestäni siistit farmarit, jotka eivät ole siniset sopivat huonommin syystuuleen ja sateeseen kuin jo aikansa eläneet tuulipuvun reuhkat.

  Farmarit jotka eivät ole siniset sopivat aika huonosti märkiin sateisiin olosuhteisiin. Loppupään rei’llä voi olla jo aika raskas tunnelma.

  Suosittelen Valto kyllä hyvää sadeasua syyspeleihin.

  Nimetön

  Mikä vika sinisissä on?

  Nimetön

  Tämähän on sauvakävelijöiden luvattu maa………

  suhi suhi suhi suhi suhi suhi suhi……

  Tuulipuku on sitten aina hyvän näköinen oli se sitten uusi tai vanha; sitä käyttää meillä Suomessa ainakin Mervi Tapola, Matti Nykänen, Tarja Halonen ja muut suunnan näyttäjät.

  Nimetön

  Mä näin kerran lenkkipolulla yhden joka käveli siniset farkut jalassa. Pikkasen katoin pitkään. Ei ollu raukalla varaa ostaa Rukan Gore-Tex asua ja siihen sävyyn sopivia lenkkareita. Kaikenlaisia… mun loppukävelyt meni ihan päin mäntyä ja piti mennä lähikuppilaan kaljalle. Mutta siellä vasta kauheen näkösiä vaatteita oli. *haukotus*

  Ah taas pääsimme tähän lempiaiheeseeni.

  Varmaan on niin, että ne metsien miehet, jotka jyrkäti kannattavat polvipituisia sortseja ja kauluspakkoa, itse vetävät nämä tuuli / sadepuvut niskaan ’asiallisena pukeutumisena’. Muu asillinen pukeutuminen ei ole sallittua.

  Vielä kun joku todella selittäisi, miksi siniset farkut ovat pannassa, mutta muun värisiä housuja saa vapaasti käyttää, olisin hyvin paljon viisaampi.

  Siniset farkut on ne ’perinteiset’ farkut, joten ne ovat silmätikkuna. Esimerkiksi mustia, ruskeita yms. on aika vaikea erottaa muista housutyypeistä.

  Itse en kyllä edes tiedä mikä erottaa farkun jostain muusta puuvillahoususta. Enkä välitäkään – kunhan vaatteet ovat tarpeeksi siistit julkiselle paikalle ja kantaja/pelikaverit viihtyvät.

  Silti, syksyiselle sadekelille on varmasti paras asu sade-/tuulipuku.

  Siniset ferkut on pannassa todennäköisesti seuraavista syistä:

  1) Farkut(siniset) alunperin puuvillapeltojen työhousut. Ei siis sovi golfkentälle.

  2) James Dean teki farkut tunnetuksi. Kapinallista -ei siis sovi golfkentälle.

  T-paita on pannassa todennäköisesti seuraavista syistä:

  1) T-paita(valkea) alunperin U.S navyn ja Armyn käytössä 2.maailmansodassa. Ei siis sovi golfkentälle.

  2) James Dean teki T-paidan tunnetuksi. Kapinallista siis tämäkin.

  Näissä yli puolivuosisataa vanhoissa, vanhentuneissa ”käytännöissä” saattaa löytyä syy kyseisten vaatekappaleiden kieltoon.

  Oliskohan aika tulla muutos??

  On ainaskin ne golfliiton pukeutumisohjeet aika järkyttävät. Golflitto sanoo, että seurat saa itse päättää pukeutumisohjeet, seurat sanovat noudattavansa liiton ohjeistusta…

  Itselleni ei ole t-paidasta tullut kertaakaan sanomista, sillä käyttämäni paidat ovat siistejä. Toisin kuin joidenkin vanhempien herrasmiesten auringon ja hienpolttamat pikeepaidat.

  On se ihme, miten paljon pukeutuminen puhuttaa…

  Esim. farkut ja t-paita on kielletty. Piste. Tämä ’sääntö’ kuuluu golfiin. Jos joku haluaa harrastaa muunlaista golfia, niin se on hänen kannaltaan huonompi homma.

  Miksei käydä yhtä paljon keskustelua esim. siitä, miksi outtiin menneestä pallosta saa rangaistuslyönnin? On se niin väärin, kun on tuommoinen älytön sääntö. Miksi jonkun pitää kontrolloida sitä, miten minä tulokseni kentällä teen. Missä yksilönvapaus? Tämä juttu viedään kyllä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen!

  Nimetön

  Siitäkin voisi keskutella miksi hemmetissä outtipaaluja pystytetään väylien väliin ja rajoitetaan pelaajien draivaamista. Sitäpaitsi sieltä naapuriväylältä lähestyttäessä se ikävä hiekkaestekään ei olisi välissä.

  Nimetön

  Samat polvipituiset kumiteräsaappaat, joilla on ensin käyty navetalla luomassa paskaa, ovat näin syksyisin yleinen näky golfkentillä ja ovat ne siis kaikin puolin pukeutumiskoodin mukaiset.

  Kyllä meidän kentällä on näkyny sinisiäkin farkkuja, pariinkin kertaan…

  ’Onneksi’ James Dean kuoli nuorena, näyttäähän siltä, ettei mitään hänen pitämää vaatekappaletta voi käyttää golfkentällä.

  Varsinkin näin syksyllä voi käyttää järkeä pukeutumisessa, minä en naura tuulipuvuille sateessa. Sisäisesti nauran niille, jotka pelkällä sateenvarjolla suojautuvat vaakasuoraa sadetta vastaan. Ääneen en kehtaa…

  Pukeutumisohjeessa on kyseessä etiketin kohta toisten ihmisten huomioon ottaminen. Golfklubi on paikka missä hyviin tapoihin kuuluu esimerkiksi tervehtiä, olla kiroilematta ääneen ja pukeutua asiallisesti.

  Pukeutumisohjeen ydin tuskin lienee se soveltuuko omasta mielestään tuulipuku golfkentälle, vaan se että tuulipukuun puketuminen ei ole muiden ihmisten huomioimista. Jos haluaa välttämättä näyttää tyylitajuttomalta ja perusjuntti suomalaiselta, niin sitä varten on olemassa Tallinnan laivat.

  Suomen pukeutumisetikketti ei vielä ole tiukimmasta päästä, muutamilla perinteisillä UK:n klubeilla määritellään soveltuva sukan piituuskin. Ja kaikkien yrityslogoilla varustettujen vaatteiden yms pitäminen on kiellettyä, mikä mainostettava yritys ei liity suoranaisesti golfiin. Siis ei Hankkijan oransseja lippiksiä, mutta Calla tay TM on okay.

  sinun mielestäsi siis out-sääntö on rinnastettavissa ”pukeutumissääntöön”.

  mielenkiintoista.

  pitäisköhän alkaa diskaamaan juntteja kentällä väärien vaatteiden takia.

  sanonpahan vaan näin nuorena henkilönä, että monella on lajista juuri negatiivinen kuva siksi, että on pakko käyttää ”pappavaatteita”.

  teidän vanhanaikaisen pukeutumisetiketin puolestapuhujien mielestä se on varmaan hyvä asia, mutta olisi hyvä muistaa että tämän päivän nuoret on tulevaisuudessa teidänkin kenttien rahoittajia. tai toivottavasti heitä saadaan enemmän kentälle.

  miksi golf ei saisi olla ”rokimpi” laji? se voi olla silti tyylikästä urheilua.

  loppukommenttina sanottakoon, etten ole perseen alapuolella roikkuvien housujen kannalla. vältytään turhilta kommenteilta.

  Osuit naulan kantaan.

  Kyllä golfin pelaajat tietävät mitä päälleen laittavat. Hyvin harvalla Suomen kentällä on niin korkeaa ikää, että erikseen pitää vaalia perinteitä ja kynsin hampain pitää kiinni etiketistä pukeutumisen suhteen.

  Hieman enemmän pitäisi luottaa kanssapelaajiin ja antaa heidän itse pättää mitä päälleen panevat, asiallisen ja siistin puitteissa.

  Loppujen lopuksi pelaaminenhan on se mikä merkitsee, ei pukeutuminen.

  Nimetön

  Pelimiesten (-ja naisten) en ole koskaan kuullut ainakaan tosissaan puhuneen saatikka närkästyneen kenenkään asuista. Sen sijaan alottelevien tuuppareiden ensimmäinen opastus lajin saloihin useimmiten käy pukeutumisetiketin kautta, mikä meillä tarkoittaa tätä siniset farkut/T-paita potaskaa. Sitten mennään hartiat kyyryssä säikkyna klubilla ja kun itsevarmuus vähän alkaa nousta, aletaan itse vahtia toisten etiketin noudattamista.

  Päätinkin juuri loukkaantua kaikista shortseissa ja nilkkasukissa pelaavista junteista paitsi niistä jotka pelaavat shortseissa ja sandaaleissa marraskuun loppuun asti.

  Nimetön

  Kyllä yleinen käyttäytyminen on Suomessa niin huonoa, että aivan hyvin kaikki työasut sopivat golfkentille, ei yksistään amerikkalaisten junttien työasusteet. Itse pidän perinteistä sinistä kokohaalaria farkkuja parempana asuna, huomioiden mm. taskut. Kesähelteillä hihaton malli olisi hyvä vaihtoehto.

  Mitähän nykyisten aikuisten maailmassa on tapahtunut, että käytöstavat ovat varsin kattavasti ja lavealti unohtuneet. Oliko se miltei mahdottomuudeksi luultu Kekkosen kuolema, vai ehkä 50-70 luvuilla harjoitettu YYA-politiikka, vai mikä? Kaikki ovat niin täynnä itseään, ettei siinä mitään muuta huomata, eikä huomioida.

  Juntti on juntti, eikä se pukeutumisella parane.

  Nimetön

  Mitens se menikään mikä oli eka James Dean, US Navy vai Golf……….

  Ainiin Suomessa ei ole niin vanhoja kenttiä missä pitäisi noudattaa perinteitä, HAH HAH

  Eikä tule jos asenne on toi, syntyikö Myllylä sukset jalassa, SANA Perinne mitä se tarkoittikaan.

  Biljardi, tennis, maahockkey, jalkapallo, aussifutis, paini, koris, nyrkkeily, poolo, baseball….. Miksi lajeissa on erillaiset varusteet?

  Jos valintasi on siitä kiinni, niin arvosta muita lajin edustajia esiintymällä siihen sopivissa varusteissa.

  Esimerkiksi fudiksessa oltiin todella tarkkoja siitä että paita on housuissa näyttääkseen siistiltä.

  Pukujuhliin mennään pukupäällä ja golfia pelataan golf asussa, miten se voi olla niin vaikeaa.

  Eikö me haluta vaalia golfperinnettä, saatika luoda sitä Suomeen?

  Halutaanko että meistä puhutaan aina ettei meidän maassa ole kunnon golfperinnettä.

  Kansallispukujuhlat on hieno asia, vaikka minä en sinne mene.

  Tää on sinäänsä itsestäänselvä ja turha asia.

  Minä nostan kaikille niille hattua, jotka ovat tyylikkäästi pukeutuneet.

  Se on yhtä tärkeä asia kuin kentällä tervehtiminen.

  Mä pidän henkilökohtaisesti siitä kiinni, että meidän juniorit ottavat hatun päästä saapuessaan sisälle klubillemme. Mun pro opetti sen minulle, ja olen mielestäni nuorena miehenä itsekkin vastuussa siitä ettei se ole pelkästään senioreiden tehtävä.

  He osaavat myös avata toiselle ihmisille oven, ja kiittävät ystävällistä ravintoloitsijaamme aina sielltä poistuessaan.

  Sinä olet juuri sellainen kuin miten käyttäydyt, ja vaatetuksesi on aina osa käytöstäsi.

  Kirjoitit:

  —-pitäisköhän alkaa diskaamaan juntteja kentällä väärien vaatteiden takia.——

  Kyllä jo nyt diski tai sakot tulee kisoissa tai et pääse edes kentälle, jos olet pukeutunut väärin.

  Kirjoitit:

  —-sanonpahan vaan näin nuorena henkilönä, että monella on lajista juuri negatiivinen kuva siksi, että on pakko käyttää ”pappavaatteita”.—-

  Mielipiteitä on tietty monia, mutta käyppä katsomassa vaikkapa ihan Suomessa junnukisoja, niin eivät ne kovin pappamaisia vaatteita käytä. Käyttääkö esim. Poulter tai Jacobsson pappamaisia vaatteita? Muodit tulevat ja menevät, eikä golfetikettiä muuteta jonkin lyhytaikaisen muotivirtauksen takia. Muistan, kun itse olin hyvin nuori, niin vanhemmat (n. 14-18 v) ’kovat kundit’ käyttivät vapaa-ajallaan ruutuhousuja. Minä en käytä ko. pellehousuja.

  Kirjoitit:

  —teidän vanhanaikaisen pukeutumisetiketin puolestapuhujien mielestä se on varmaan hyvä asia, mutta olisi hyvä muistaa että tämän päivän nuoret on tulevaisuudessa teidänkin kenttien rahoittajia. tai toivottavasti heitä saadaan enemmän kentälle.—–

  Mikä on vanhanaikainen pukeutumisetiketti? Polvihousut? Mikä on uudenaikainen pukeutumisetiketti? Nykyinen etiketti. Uudenpaa pukeutumisetikettiä ei ole olemassa.

  Nuoria kentälle ehdottomasti, mutta ei niitä sinne farkkukiellon poistamisella saa. Kipinä aloittamiseen täytyy saada muilla tavoilla.

  Kenttien rahoittamisessa pääasemassa ovat kuitenkin ’vanhukset’ yleensä pelkästään siitä syystä, että heillä on rahaa hankkia ja omistaa osakkeita jne. Ilman vanhuksia Suomessa ei olisi varmaankaan montaa kenttää. Junnut maksavat hyvin marginaalisesti ja siinä vaiheessa, kun junnut pääsevät oikeasti maksumiehen ikään, niin nämä nyt mainitsemasi vanhukset kasvavat jo koiranputkea, eli heille itselleen junnuista ei ole käytännössä mitään taloudellista hyötyä. En ole kuitenkaan törmännyt yhteenkään vanhukseen, joka olisi ’junnuvastainen’. Niitäkin valitettavasti on.

  Nimetön

  Hohhoijakkaa. Huomaa taas, että vettä sataa ja lomat on pidetty…

  Voiko muuten syssyllä pitää sukkahousuja shortsien alla, ei niin pahasti korostuisi suonikohjut kylmässä?

  Tottakai, suosittelen ihonvärisiä vai oisko sittenkin punaiset kivemmat?

  Ja jos sukkahousut vetää vielä päähän, niin saa sikailla rauhassa ja kukaan ei tunnista.

  Toimii myös reikäpelissä vastustajan halvaannuttamis-apuna.

  Nimetön

  sininen kokohaalari on oikein sopiva asuste golfkentälle – mailapojalle

  kokeile myös valkoista

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 48)
Vastaa aiheeseen: Pukeutumuinen Golfkentällä

Etusivu Foorumit Yleistä Pukeutumuinen Golfkentällä