26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Puhuminen

Etusivu Foorumit Yleistä Puhuminen

Esillä 23 viestiä, 1 - 23 (kaikkiaan 23)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Olenko nipo ja vanhan kansan jäärä, kun toivon, että lyöntini aikana peliryhmän muut henkilöt eivät puhuisi (eivät edes kauheasti kuiskuttelisi)? Lyöntihän kestää aika vähän aikaa sen jälkeen kun stanssi on otettu.

    Kysymys heräsi, kun eilen (vanhus)mestiksissä kierroksen aikana noin puoli tusinaa kertaa backsvingin aikana kaverit alkoivat jutella. Draiveissa ja puteissa ollaan vielä aika lyhyellä kuuloetäisyydellä.

    Ei se tulokseen vaikuta, mutta on mielestäni epäkohteliasta.

    Joku kyllä kutsuikin minua taannoisella kierroksella ”vaiteliaaksi neljänneksi mieheksi”, kun yritin noudattaa tätä periaatetta. Siis kyllä siinä lyöntien välissä juttelin, tosin omaan hillittyyn tapaani.

    Olen samaa mieltä. Puhumisen lisäksi kaikki liikkuminen svingin aikana ja seisominen liian lähellä (<5 m) pallon takana ei ole hyvien tapojen mukaista.

    PG

    Olenko nipo ja vanhan kansan jäärä, kun toivon, että lyöntini aikana peliryhmän muut henkilöt eivät puhuisi

    Et ole.

    Ei se tulokseen vaikuta, mutta on mielestäni epäkohteliasta.

    Epäkohteliasta ja golfetiketin vastaista ja minulla se pilaa usein myös lyönnin. Hidastaa myös peliä, mikäli lyöntiin keskittyminen pitää ottaa uusiksi.

    Eilen vastaavassa kisassa huomautin lyöntini aikana keskustelijoille asiasta – ja se tepsi! Eivät pahoittaneet mieltään, pitivät huomautustani oikeutettuna.

    KL1

    Komppaan Pappaa. Kierroksen aikana ehtii kyllä lässyttää aivan riittävästi, toisen pelaajan lyönnin aikana joutaa varsin mainiosti pysymään hiljaa ja liikkumatta.

    Muistan erään nuoren pelaajan kommentin tästä samasta asiasta: ’Ei kai teidän juttelua häiritse, jos lyön samalla?’

    Aika hyvin sanottu, ja viesti menee useimmille perille kerrasta.

    PG

    Puhumisen lisäksi kaikki liikkuminen svingin aikana ja seisominen liian lähellä (<5 m) pallon takana ei ole hyvien tapojen mukaista.

    Myös tästä asiasta jouduin eilen pari kertaa huomauttamaan. Eivät suinkaan pahaa tarkoittaneet eivätkä tietoisesti olleet epäkohteliaita. Siirtyivät kiltisti lyöntini ajaksi selkäni taakse pois näkökentästäni ja muistivat noudattaa tätä tapaa lähes koko kierroksen ajan. Fiksuja sennuja..

    Itse olen huomannut samanlaista käytöstä kanssapelaajilta. Osittain se varmasti johtuu omasta toiminnasta. Esim. seuraavissa tilanteissa olisi omassa tominnassa parannettavaa:

    – Tiipaikalla ei pitäisi laittaa tiitä heti maahan kun tulee oma vuoro. Ensin kannattaa analysoida edellisen pelaajan löynti tai jos olen ensimmäisenä vuorossa pitäisi muistaa käydä edellis(i)en reiän peli läpi ennen kuin alkaa lyömään.

    – Putatessa on vähän samaa ongelmaa, että tulee laitettua pallo maahan heti kun edellinen putti on lähtenyt liikkeelle. Tuleivaisuudessa pitää yrittää jättää linjojen lukeminen omalle vuorolle, nyt ne tulee liian usein luettua samoihin aikoihin kuin edellinen puttaaja lukee omiaan. Usein näkee edellä olevien ryhmien olevan tässä esimerkillisiä.

    – Itselläni suurin syy siihen, että kanssapelaajat puhuvat lyöntieni päälle lienee kuitenkin ongelmallinen löyntirutiinini. Minulla on paha tapa löydä pallo melko pian sen jälkeen kun olen ottanut löyntiasentoni, eikä aina tule tehtyä tarpeellista määrää heilahduksia (joskus se jää jopa kokonaan väliin). Näin pelikaverit eivät millään pysty lopettamaan keskusteluaan lyöntini ajaksi. Kun tämä tapahtuu pari kertaa, niin pelikaverit päättelevät että se on sen jälkeen ihan ok.

    Veikkaan, että Pappa Tykinkin pitäisi vähän kiinnittää huomiota omiin rutiineihinsa, mutta mikäli rutiinit ovat kunnossa niin sille ei voi mitään jos pelikaverit ovat m*****ja. Itse yritän kehittää omia rutiinejani, mutta aina se ei valitettavasti onnistu ja tulee aiheutettua tilanteita, joissa pelikaverit puhuvat löyntini päälle. Pyydän anteeksi!

    Poistin viestin koska KL1 oli kertonut saman asian. Toistaahan ei saa?

    Putatessa on vähän samaa ongelmaa, että tulee laitettua pallo maahan heti kun edellinen putti on lähtenyt liikkeelle. Tuleivaisuudessa pitää yrittää jättää linjojen lukeminen omalle vuorolle, nyt ne tulee liian usein luettua samoihin aikoihin kuin edellinen puttaaja lukee omiaan. Usein näkee edellä olevien ryhmien olevan tässä esimerkillisiä

    Tämä varmaan oli sitä hjuumoria, eikös? Tässä nimittäin on yksi keskeinen syy hitaaseen pelaamiseen, eli griinien lukeminen aloitetaan vasta kun on oma puttausvuoro ja silloinkin odotellaan, että edellinen pelaaja on ehtinyt kaivaa pallon kupista. Toivottavasti tämä vuorotellen lukeminen ei yleisty.

    KL1

    – Tiipaikalla ei pitäisi laittaa tiitä heti maahan kun tulee oma vuoro. Ensin kannattaa analysoida edellisen pelaajan löynti tai jos olen ensimmäisenä vuorossa pitäisi muistaa käydä edellis(i)en reiän peli läpi ennen kuin alkaa lyömään.

    Että siis kuinka..? Eikö sinulle riitä siirtymiseen käytetty aika vai etkö osaa ajatella ja kävellä yhtäaikaa..?

    KL1

    Toivottavasti tämä vuorotellen lukeminen ei yleisty.

    Komppaan Putti-Possua. Tämän Userin ehdottamat käytännöt ovat muutoinkin kuin Hitaan Pelaajan Käsikirjasta.

    KL1

    Tuli mieleen juttu vuosien takaa, miten saa puhujat hiljaiseksi. Kyseessä oli naisryhmä, jossa mukana aloitteleva ladypelaaja. Hänen lyöntivuorollaan pälätys oli kova, hän totesi lakoonisesti: Anteeksi, häiritseekö lyöntini jutteluanne? Ja hiljaisuus tuli.

    Mauno ei taida hirveästi lukea ketjun edellisiä viestejä…. tai sitten hänellä on pakottava tarve saada kirjoittaa jotakin, olkoonkin että joku kirjoitti täsmälleen saman asian jo aiemmin…

    Nimetön

    Sarkasmin tunnistus ei taida olla kaikilla vahva laji. Kun pitää kysellä oliko huumoria.

    KL1

    Tai sitten sarkasmi ei ole helppo laji tuottaa…

    Nimetön

    Sarkasmi on niin vaikee laji että sitä pitäisi välttää nettikirjoittelussa. Se ei mene perille useimmiten.

    ”Höpöttäkää omalla lyöntivuorollanne” tehoaa myös usein.

    PG

    Sarkasmi on niin vaikee laji että sitä pitäisi välttää nettikirjoittelussa. Se ei mene perille useimmiten.

    Ehkä juuri tästä syystä user_8712312 tyytyikin pelkästään hyväntahtoiseen ironiaan? (Ironian kohteena suurimmalta osin pelin nopeuttaminen, ja siksi meni tässä yhteydessä huonosti perille?).

    Sanomattakin on selvää että lyönnin aikana ei puhuta, ellei sitten ole tuttu porukka jossa tietää että se ei häiritse ketään. Minua ei puhuminen häiritse.

    Sen sijaan jos joku viuhtoo mailallaan ottaessani harjoitus swingejä, keskittyessäni lyöntiin tai varsinaisen lyönnin aikana. Epäonnistuu lyönti suurella todennköisyydellä. Tämä sama ilmiö tulee esiin täydellä rangella, jotenkin toisen mailan ääni häiritsee omaa rytmiäni.

    user_8712312? Kuka tämä on?
    Kiitos PG linkistä, ”Pöljä”

    PG

    Nyt kun keskustelu on forumilaiseen tapaan hieman rönsyillyt, palaan aloittamaani neljällä lisäkommentilla.

    1) Tuossa vietsintätarpeeni laukaisseessa tapauksessa puhuja oli Seurassa Erittäin Arvostettu Henkilö. Torpparigolfarina (siis vuokrapelioikeudella aina pelannut, koskaan osaketta tälle tai muulle kentälle omistamatta) en oikein tohtinut ryhtyä sanallisesti valittamaan. Kylläkin muutaman kerran tulin pois stanssista, mutta ilmeisesti ajateltiin, että minulla vain on tuollainen kummallinen tapa (jota minulla ei siis ole). Viimeisellä griinillä runsaan metriin puttiin valmistautuessani tulin pois asennosta jopa kahdesti, kun keskustelun aiheena taisi olla koko kierroksen analyysi (olivat jo putanneet omansa pois). Jälkimmäisen kerran jälkeen katseella puhujiin sain puttirauhan.

    2) Pelaan aika paljon ventovieraiden kanssa. Jos muu porukka on keskenään tuttua, puhuminen lyöntieni aikana on yleisempää – ikäänkuin en kuuluisiryhmään.Tämä on ehkä hieman skitsoilua, mutta tällainen olo siitä tulee. Olen kuullut useiden naispelaajien valittavan samaa ”ryhmän ulkopuolelle sulkemista”, jopa tutussa ryhmässä.

    3) Olen pelannut aika monilla kentillä ja sanoisin että paljon tässä on klubikulttuurin vaikutusta: toisilla klubeilla ei ole koskaan ongelma, toisilla taas se on lähes sääntö. En viitisi nimetä ongelmaklubeja.

    4) Olen yrittänyt totuttautua siihen, että harkkakierroksilla tätä tapahtuu eikä sen saisi antaa mennä ihon alle. Kilpailukierroksilla on mielestäni hyvät syyt edellyttää lyöntirauhaa.

    Hei hyvä foorumilainen Pappa Tykki, luulen tietäväni tähän vaivaasi lääkkeen.

    Itseäni ei asia vaivaa suuremmin, mutta rahasta kun pelataan niin ehkä häiritsee. Toimin itse niin että lyöntivuorollani olen itse puheenvuorossa ja jatkan sitä lyöntini jälkeen.

    Hyvä neuvo ”toverit”. Tehoaa myös, kun kysyy kuiskijoilta: Varmaan hauska juttu, kerro minullekin

    Ehdottomasti voi höpöttäjää huomauttaa, jos ei itse hoksaa. Ongelmallisempaa on, kun lähellä pelaava toinen ryhmä kailottaa isolla äänellä analysoiden omia lyöntejään. Aika turhaa muutenkin on kertoa lyöntinsä epäonnistuneen ja tarkoituksen olleen ihan muuta, kun sen nyt sanomattakin muut näkevät.

Esillä 23 viestiä, 1 - 23 (kaikkiaan 23)
Vastaa aiheeseen: Puhuminen

Etusivu Foorumit Yleistä Puhuminen