23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

Pistebogey kilpailumuotona

Etusivu Foorumit Yleistä Pistebogey kilpailumuotona

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Koska pelimuotoja voi aina kehittää, olisiko ideaa kehittää pistebogeykipailua siten, että olisi erikseen sarjat 1-19, 20-29 ja 30 – 39 ja sitten yli 40 tasoituksella pelaaville. Jokaisesta sarjasta palkittaisiin voittaja. Kaveriporukat voivat kehittää omia sääntöjään, mutta tarkoitan lähinnä virallisempia kilpailuja. Ei voi olla ihan reilua, että esim. 100 pelaajan kisassa reippasti yli 40 tasoituksella pelaava voittaa koko kisan tuloksella 41. Itse tein samassa kisassa tasoituksella 23 yhteensä 35 bogeypistettä. Olin kaukana kärjestä. Olisin saanut hänen voittoisalla kortillaan 17 bogeypistettä. Toivoisin asiallisia kommentteja puolesta ja vastaan.

    Ideahan ei ole uusi ja useassa kisassa on jo ainakin yksi sarjajako. Esim meillä usein tasoitus 12,5. Tässä kohdassa voi olla myös jako pb ja tasoituksellisen lyöntipelin välillä. Ei kuitenkaan välttämättä.

    Golfiahan yleensä pelataan joko klubin sisäisissä tai avoimissa kisoissa. Klubien sisäiset ovat usein erilaisia mestaruuskisoja tai hupisarjoja ja palkintoina taitaa olla kunniaa ja pystejä. Näissähän klubi voi valita sarjojen määräksi mitä haluaa.

    Avoimissa kisoissa on taas usein joku sponsori joka tarjoaa palkinnot. Tässä pitää keskustella sponsorin kanssa.

    KL1

    Ei voi olla ihan reilua, että esim. 100 pelaajan kisassa reippasti yli 40 tasoituksella pelaava voittaa koko kisan tuloksella 41.

    Miksei se voi olla reilua? Kyseinen pelaaja on pelannut sinä päivänä koko joukosta parhaiten omaa tasoitustaan vastaan.

    Itse tein samassa kisassa tasoituksella 23 yhteensä 35 bogeypistettä. Olin kaukana kärjestä.

    Minä pelasin tänään kisassa tasoituksella 5 samat 35 pistettä ja olen taatusti kaukana kärjestä. Jos olisin pelannut paremmin, voisin olla kärjessä.

    Tästä ’reiluudesta’ on taitettu peistä iät ja ajat. Yli 40 pisteen tuloksia ykkösryhmäläiset pelaavat varsin harvoin, mutta korkean tasoituksen pelaajille moiset tulokset eivät ole mitenkään kummallisia, etenkään kehittyville pelaajille.

    Itse olen todennut, etten tällä tasoituksella (ja näillä taidoilla…) pärjää sen paremmin scr- kuin hcp-kisoissakaan, mutta kilpailuihin on usein kiva osallistua ihan osallistumisen vuoksi. Joskus voi tietty tulla se päivä, jolloin kaikki osuu kohdalleen. Viime vuonna pelasin yhden sellaisen kierroksen ja sain 45 pistettä. Ei ollut kuitenkaan kisakierros eikä edes tasoituskierros, mutta voihan olla, että joskus kisassakin sattuu moinen vahinko…

    Pistebogey on kiva kilpailumuoto, jossa
    – kaiken tasoiset pelaajat voivat pelata keskenään
    – päivän ONNISTUJAT (parhaat pisteet) palkitaan

    Avaajan esimerkissä joku oli saanut 41 pistettä ja useampi alentavan kortin, niin ilmeisesti kyseisessä kisassa oli paljon onnistujia – hyvä niin. Seuraavassa kisassa näiden onnistujien tasoitus on alhaisempi, jolloin vähitellen kisa tiukkenee. Jos tasoitus ei huippusuorituksista huolimatta parane, jossain on ongelma.

    Sitä paitsi, jos pelasit 23 tasoituksella 35 pistettä, onnistuit myös kohtalaisesti. Ehkä seuraavalla kerralla treenaat ja saat yli 40 pistettä ja olet palkittujen joukossa. Tällainen mahdollisuus kannustaa, ainakin minua.

    Pistebogey-kisa on leikkiä parhaimmillaan. Jos joku kokee siinä vitutusta, niin ehkä parempi pelata vain raakaa lyöntipeliä (reikäpelin puuttuessa) ?

    Pistebogey-kilpailussa, jos pelaaja saa 95% omasta tasoituksestaan, niin silloin kaikilla pelaajilla on mahdollisimman sama mahdollisuus voittaa kilpailu.
    Tämä on vain matematiikkaa ja perustuu muutamaan sataan tuhanteen ellei miljooniin kilpailukierrostuloksiin.
    Sama koskee tasoituksellista lyöntipelikilpailua.

    KL1

    Pistebogey-kilpailussa, jos pelaaja saa 95% omasta tasoituksestaan, niin silloin kaikilla pelaajilla on mahdollisimman sama mahdollisuus voittaa kilpailu.

    Onk tuo laskettava tarkasta tasoituksesta vai slopesta? Meinaan slopesta laskettuna tuo 5% vähennys ei oikein pure siellä alhaisen tasoituksen porukassa. Vai onko se nimenomaan tarkoituskin?

    Tuo juuri onkin tarkoitus, sillä suurilla tasoituksilla voitetaan helpoimmin kilpailuita…

    Pistebogey-kilpailussa, jos pelaaja saa 95% omasta tasoituksestaan, niin silloin kaikilla pelaajilla on mahdollisimman sama mahdollisuus voittaa kilpailu.
    Tämä on vain matematiikkaa ja perustuu muutamaan sataan tuhanteen ellei miljooniin kilpailukierrostuloksiin.

    Onko tuo 95% kiinteä?

    Käsitykseni mukaan korkeamman tasoituksen pelaajilla volatiliteetti, eli tulosten hajonta on suurempi kuin alhaisen tasoituksen pelaajilla. Tästä johtuen kyseinen % on riippuvainen kilpailun osallistujamäärästä, eli
    – jos palaajia on kaksi (yksi tasoituksella nolla ja toinen 36), niin tilanne on tasapuolinen
    – jos nollatasurin pelaaja pelaa sataa 36-tasurin pelaajaa vastaan, niin volatiliteetista johtuen osa näistä 36-pelaajista pelaa 40+ pistettä (ja jos keskimäärä toteutuu, kun osa heistä pelaa <20 pistettä).
    – tästä johtuen mitä isompi joukko on osallistujia, sitä suurempi todennäköisyys on, että korkean tasoituksen (ja korkean volatiliteetin) pelaaja voittaa pb-kisan

    Tuo 95% taisi tulla lukujen 92% ja 98% keskiarvosta eli noilla väleillä tuo tasavertaisuuden %-luku kulkee.
    Pelaajamäärät oli 20-100 eri kilpailuissa ja noista saatiin nuo rajaarvot, ja jos pitää valita yksi kiinteä luku niin 95% on oikein.
    2020 tulemme näkemään lisää eri %-lukuja suosituksina eri pelimuotoihin.
    Tuo head to head on juurikin noin varsinkin reikäpelissä…

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
Vastaa aiheeseen: Pistebogey kilpailumuotona

Etusivu Foorumit Yleistä Pistebogey kilpailumuotona