Aihe: PICKALAN YHTIÖKOKOUS - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

PICKALAN YHTIÖKOKOUS

Etusivu Foorumit Yleistä PICKALAN YHTIÖKOKOUS

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 43)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #183431 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Taas on aika kokoontua päättämään tärkeistä asioista Pickala Golf Oy:n yhtiökokoukseen 29.11.2004. Toivottavsti mahdollisimman moni tulee paikalle. Kokouksessa käsitellään myös osakkeenomistajien vaatimuksesta muutamia asioita. Olisi ollut kiva, jos nuo vaatimukset olisi ollut kutsun mukana, niin olisi voinut tutustua vähän etukäteen aiheisiin. Miksi navetan saneerausta ei käsitelläkään nyt ? Arkkitehtitoimisto Arkidean nettisivuilla löytyy tietoa, että navetta ’kivinavetta muuttuu 2005 uudeksi toiminnan keskusrakennukseksi’.

  #364909 Ilmoita asiaton viesti

  Kysyjä on oikealla asialla. Yhtiökokouksessa kasiteltäviksi vaaditut asiat ovat aika hankalia hallituksen kannalta. Vaadimme myös vaatimuskirjeen liittämistä kokonaisuudessaan yhtiökokouskutsuun, muuta vaatimusta ei täytetty yhtiökokouslain edellyttämällä tavalla. Selitykset tapahtuneeseen ovat niin naurettavat, että en viitsi niitä tässä toistaa. Hallituksen tavoite on ilmeisesti pimittää erittäin tärkeä tieto mahdollisimman monelta osakkeenomistajalta.

  Tulevassa yhtiökokouksessa on tarkoitus pelastaa Pickala golf täydelliseltä taloudelliselta kaaokselta.

  Teppo Vapaavalta

  #364910 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Legendaariset P-kentät taas täydessä nousukiidossa, vai? :=D

  #364911 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Tässä leikkaaliimaa Arkidean sivuilta. Se on toden totta outoa, että arkkitehtitoimistolla on asiasta näin paljon tarkempaa tietoa kuin osakkailla..

  Ajankohtaista

  Pickala Golfin rakennushanke käynnistyy.

  Vanha A1-väylän viereinen kivinavetta muuttuu 2005 uudeksi toiminnan keskusrakennukseksi, johon sijoittuvat caddie master, toimistot, pro shop, puku- ja pesutilat, saunat, kärry- ja golfautovarastot jne.

  Tulevan suunnittelun myötä koko Pickala Golfin alue saa uuden ilmeen. Kolmannen kentän myötä alueelle suunnitellaan ja rakennetaan myös toiminnan edellyttämiä huolto- ja varastotiloja.

  Talven 2004-2005 aikana myös ravintolarakennus kokee uudistumista.

  #364912 Ilmoita asiaton viesti
  SamSnead
  Moderaattori

  Jotta keskustelu pysyy aisoissa, pyydämme jo tässä vaiheessa keskustelijoita miettimään tarkkaan mitä palstalle kirjoittaa esim. kyseisestä asiasta.

  Tulemme poistamaan kaikki sellaiset kirjoitukset, joissa vihjaillaan / syytetään kenttien eri toimielimiä / henkilöitä laittomuuksista yms.

  Poistimme jo yhden kirjoituksen, jossa vihjattiin hallituksen yrityksistä pimittää tietoa osakkailta. Kyseisen kaltaista vihjailua ei tällä palstalla tulla edelleenkään sallimaan.

  Tällekin keskustelulle on olemassa parempia forumeita, mm. Pickalan omilla sivuilla oleva keskusteluforum, sekä tietenkin yhtiökokoukset jne.

  Terveisin,

  Sami Markkanen / golfpiste

  #364913 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Parikymmentätuhatta koditonta golffaria saattaa olla kiinnostunut mm Pickalan kuvioista (toki ilman loanheittoa).

  #364914 Ilmoita asiaton viesti
  SamSnead
  Moderaattori

  Toki tästäkin asiasta saa keskustella, mutta halusin vain etukäteen varoitella ettei keskustelu mene (taas) asiattomaksi, eli sellaiseksi jossa heitetään ilmaan huhuja ja vihjailuja eri tahojen toimista.

  Haluamme vain ja ainoastaan estää forumin väärinkäytön erinäköisiin mustamaalaus tms. kampanjoihin, joita kuten hyvin tiedät on liiaksikin ollut aiemmin.

  T. Sami / golfpiste

  Lue lisää: Forumin säännöt

  #364915 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Rajanvetäminen on hankalaa, jollekin ’mustamaalaus’ saattaa olla koettua faktaa tai tiedon pimittämistä.

  Jos esim. taho A on haastanut osapuolen B oikeuteen, onko asiasta ja taustojen kertominen mustamaalausta? Tämä on teoreettinen esimerkki?

  Otsikon kaltaiset asiat eivät mielestäni kuulu yleisille foorumeille vaan seuran sisäisille foorumeille ja itse kokouksiin.

  #364916 Ilmoita asiaton viesti
  SamSnead
  Moderaattori

  Ritari osui asian ytimeen, rajanveto on erittäin hankalaa, jopa ihan juridisestikin (verratkaa vaikka jääkiekon tuore case Nylander / kunnianloukkaus).

  Siksi olemmekin päättäneet, että jos liikutaan ’harmaalla alueella’, tai edes lähellä sitä, niin viesti poistetaan.

  #364917 Ilmoita asiaton viesti

  Allekirjoittanut on jättänyt henkilökohtaisesti vaatimuksen yhtiökokouksessa esille otettavista asioista. Vaatimukseen sisältyi alkuperäisen vaatimuskirjeen liittäminen kokouskutsuun. Hallitus on kuitenkin päättänyt olla noudattamatta vaatimusta.

  Teppo Vapaavalta

  #364918 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Jos mies on niin höveli, että kirjoittaa omalla nimellään, kuten Teppo V. niin on vaikea ymmärtää, miksi hänen kirjoituksensa piti poistaa. Ehdin lukea hänen kirjoituksensa, eikä siinä nyt niin pahaa tekstiä ollut. Hänhän siitä sisällöstä kuitenkin viimekädessä itse vastaa.

  Kirjoitit myös, että tämäkin keskustelu voitaisiin käydä esim. Pickalan omalla sivustolla olevalla keskustelupalstalla. Siellä on kahdessa vuodessa tullut keskustelunavauksia n. 5 eli aika hiljaista on. Johtunee siitä, ettei siellä voi käyttää nimimerkkiä. Pickalan hallitus on ilmoittanut oman keskustelupalstan säännöissä, ettei se vastaa siellä esitettyihin kysymyksiin. Tällä palstalla sen sijaan saadaan siltäkin taholta silloin tällöin kommentteja. Jos jäsenistöllä olisi joku muu keskustelukanava hallituksen kanssa, sitä varmasti käytettäisiin aktiivisemmin kuin tätä palstaa. Eihän se todellakaan ole osakkaiden etu, että näitä olemassaolevia epäkohtia ruoditaan koko kansan silmissä.

  Pickalan asiat varmasti kiinnostavat laajalti muitakin kuin vain omia jäseniä. Saattaahan joku odottaa esim. uuden kentän rahoittamiseksi tulevaa osakeantia, tai harkitsee tyytymättömän osakkaan osakkeen ostoa. On paljon vaarallisempaa, jos kaupalliset intressit estävät vapaata mielipiteiden vaihtoa kuin se, että joskus vähän läiskyy yli…

  #364919 Ilmoita asiaton viesti

  Päätoimittaja vastaa. Hän on rikosoikeudellisessa ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa siitä, mitä täällä kirjoitetaan.

  #364920 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  ’Allekirjoittanut on jättänyt henkilökohtaisesti vaatimuksen yhtiökokouksessa esille otettavista asioista. Vaatimukseen sisältyi alkuperäisen vaatimuskirjeen liittäminen kokouskutsuun. Hallitus on kuitenkin päättänyt olla noudattamatta vaatimusta.

  Teppo Vapaavalta’

  Mikäli Teppo olet toimittanut aineiston hyvissä ajoin hallitukselle, niin ymmärtääkseni hallitus ei voi asiaa sivuuttaa pelkällä olankohautuksella. Ota oikeuksistasi selvää ja tarvittaessa myös järeämmät aseet käyttöön. Muille jäsenille voit laittaa tiedot menemään sähköpostin välityksellä. Jäsenrekisterin saat seuraltasi.

  #364921 Ilmoita asiaton viesti

  En ole juristi, mutta pitääkö Hörhön väittämä ihan täysin kuitenkaan paikkansa. Kenties meillä on täällä joukossa ihan lakia opiskelleita ihmisiä jotka selvittäisi tämän asian ihan oikeasti.

  Kyseinen lakikohtahan löytyy netistä urlista http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030460#L4

  Montissa 12 siellä sanotaan, että: ’Yleisön saataville toimitetun viestin sisältöön perustuvasta rikoksesta vastaa se, jota rikoslain (39/1889) mukaan on pidettävä rikoksen tekijänä tai siihen osallisena.’. Eikö tässä ’rikoksen’ tekijä ole siis viestin kirjoittaja.

  Lisäksi siellä sanotaan oman ymmärrykseni mukaan momenteissa 13 ja 14 että ’päätoimittaja’ voidaan tuomita sakkoon, mutta ’julkaisija ja ohjelmatoiminnan harjoittaja’ ovat vastussa vahingonkorvauksista. Tosin mitä tuolla julkaisijalla sitten tässä tarkoitetaankaan.

  No ei mitään ihan yksiselitteistä tekstiä mutta mitä sitä lakimiehiltä voikaan odottaa 🙂 mutta oman luetun ymmärrykseni mukaan ’päätoimittaja’ ei ole kuitenkaan vahingonkorvaus vastussa asiassa ainakaan ihan suoraan suoraan.

  #364922 Ilmoita asiaton viesti

  Lain mukaan ’Osakkeenomistajalla on oikeus saada haluamansa asia yhtiökokouksen käsiteltäväksi, jos hän kirjallisesti sitä vaatii hallitukselta niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun.’

  Oikeus on siis vain saada asia kokouksen käsiteltäväksi, mitään oikeutta vaatia hallitusta jakelemaan omiakirjeitään kaikille osakkaille ei Tepolla ole, se pitää tehdä itse ja omalla kustannuksella.

  Kaikki asiat eivät myöskään kuulu kokouksen käsiteltäviksi, esim. toimitusjohtajan valinta, josta päättää vain ja ainoastaan hallitus. Niinpä esim. vaatimusta toimitusjohtajan erottamisesta tai vaihtamisesta ei ei edes voida käsitellä yhtiökokouksessa, joten sitä koskevaa vaatimustakaan ei tarvitse kokouskutsuun sisällyttää.

  #364923 Ilmoita asiaton viesti

  Hyvä, että otit ko. lain esille.

  Kyllä se päätoimittaja vastaa sekä rikosoikeudellisesti, että vahingonkorvausoikeudellisesti.

  Kirjoituksessani ei kuitenkaan suljettu pois sitä, että myös muut voivat vastata, eli kirjoittaja ja myös julkaisija (Golfpiste). JSN on parissa viimeaikaisessa tapauksessaan ottanut muistaakseni sellaisen kannan, että vastuu varmasti tulee, jos kirjoituksia kontrolloidaan, eli viestejä esimerkiksi poistetaan. Kantaa ei (vielä) ole muistaakseni otettu siihen, miten menetellään mikäli mitään kontrollia ei ole. Uskon seuraamusten myös niissä tapauksissa olevan samanlaisia. Kyseessä on siis JSN, eikä tuomioistuin.

  Jo pelkästään ko. lain 13 §:n mukaan päätoimittaja on rikosoikeudellisessa vastuussa, vaikkakin ko. tuore laki onkin tiukentanut aikaisempaan verrattuna päätoimittajan syyksiluettavuutta.

  Vahingonkorvausoikeudessisessa vastuussa päätoimittaja on ko. lain 14.1:ssä mainitun viittaussäänön perusteella. Kohdassa viitataan vahingonkorvauslakiin ja eritoten sen 5 luvun 1§:ään.

  #364924 Ilmoita asiaton viesti
  SamSnead
  Moderaattori

  Dormielle: Teppo V:n kirjoituksessa oli vihjailua siihen suuntaan että hallituksen tarkoituksena on pimittää tietoa osakkailta. Se riitti tällä kertaa meille, viesti poistettiin.

  Mitä tulee vastuukysymyksiin, niin pääsääntö on että vastuu kirjoituksen juridisista seuraamuksista on kirjoituksen kirjoittajalla. Portaalin ylläpitäjän, esim. Golfpisteen vastuu rajoittuu siihen, että ’laiton aineisto pitää kohtuullisessa ajassa poistaa’. Mikä sitten on laitonta aineistoa? Ilman muuta kaikenlaiset pomminteko-ohjeet yms., se onko esim. joku kommentti jostain henkilöstä laiton onkin vaikeammin määriteltävä käsittääkseni jopa juristien mielestä. Se, täyttyykö kunnianloukkauksen määritelmät riippuu tapauksesta ja mm. siitä, miten henkilö sen itse ottaa. Joka tapauksessa rajanveto on vaikeaa…

  Mutta se tästä tällä kertaa, jatketaan keskustelua, myös Pickalasta, mutta mietitään mitä kirjoitetaan.

  #364925 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Vastuu rikollisesta kirjoittelusta tai kuvan julkaisemisesta on päätoimittajalla ja kustannuyhtiöllä yhteisesti. Toissijaisesti se on kirjoittajalla tai kuvaajalla.

  Käytännössä hävityn oikeusjutun viulut maksaa tietysti firma; niin päätoimittajan kuin toimittajankin puolesta.

  Siksi Sami Markkasen huoli on täysin ymmärrettävä, sillä hänhän (=firma) olisi se maksumies.

  Joka ikisellä järjissään olevalla päätoimittajalla on työsopimus, joka kaataa kaiken vastuun kustantajalle – sehän julkaisutoiminnasta saadun hyödynkin korjaa.

  Nämä kaikki ovat sakkojuttuja ja varsin pieniä sellaisia.

  #364926 Ilmoita asiaton viesti

  Teppo, olisiko mahdollista saada tänne sähköpostiosoitteesi. Halukkaat voisivat tilata vaatimuksesi sähköpostilla.

  #364927 Ilmoita asiaton viesti

  Fukke hei jätkät. Mitä me höpötätte vastuista. Jos päätoimittaja on vastuussa kirjoituksista, niin silloin se on vastuussa myös siitä, jos joku yllyttää tuomaan piraatteja maahan tai kertoo, miten edullisesti voi salakuljettaa mailoja ilman veroa – siis yllyttää rikokseen. Tällaisen keskustelupalstan luonteeseen kuuluu, että otetaan roimasti kantaa. Siis jos Pickalassa on päsikuita, niin annetaan se julki.

  #364928 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  En ole tämän juridisen alueen asiantuntija mutta jotain outoa tässä on.

  Jutut ovat paljon hurjempia jopa Hesarin kulttuuripalstalla.

  Valtakunnan lehdistössä ja TV:n ajankohtaisojelmissa voi vapaasti käsitellä henkilöitä (Bush, Kerry, Halonen, Vanhanen, …………) sekä asioita (Suomen ulkopolitiikka, sisäpolitiikka, globalisaatio, Amerikka Venäjä,……..).

  GP:ssä voi suhtkoht vapaasti puhua Nordcenteristä sekä Paloheinästä. Asko ja Lassi ovat täysin vapaata riistaa jokaiselle mutta sanopa taikasana Pickala niin ylläpito on paikalla kuin Yhdysvaltain 7..

  #364929 Ilmoita asiaton viesti

  En ota kantaa suuntaan enkä toiseen, mutta ehkä olisi syytä tutkailla vaikka seuraavaa linkkiä…

  http://www.internetopas.com/netiketti/

  sekä Clubhousen keskustelupalstan omia sääntöjä…

  Lue lisää: säännöt

  #364930 Ilmoita asiaton viesti

  Näyttää olevan arkkitehtitoimisto Arkidean sivua ´korjattu` Pickalan navetan osalta.

  #364931 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Pickalan yhtiokokouksessa on monia ihmeellisia asioita kasiteltavana. Tuskin on poly aiemmista epaselvyyksista laskeutunut kun uusia on tarjolla.

  Mutta yksi on ylitse muiden.

  Pickalassa pelattiin vuosia – varmaan vuosikymmen – noin 400 euron vastikkeella. Sitten paatettiin rakentaa uusi kentta ’josta ei synny osakkeenomistajille mitaan kustannuksia’.

  Hallituksen uudessa ehdotuksessa pelkka vastike on 680 euroa – kasvua neljassa vuodessa pyoreat 70 % ja varmasti lisaa tulossa. Ja tasta puuttuu kokonaan rahoitusvastike, jota maksamme talla hetkella 200 euroa per vuosi ja 1 500 euroa per pelioikeus odottaa ratkaisuaan.

  Tatako me pickalalaiset oikeasti halusimme ryhtyessamme kolmannen kentan rakentamiseen? Entinen hyva, kohtuuhintainen kahden kentan yhtio muutetaan kalliiksi kolmen kentan yhtioksi.

  Toivottavasti osakkaat oikeasti nyt ovat hereilla ja saavat yhtiokokouksessa aikaiseksi sellaisia paatoksia kuin haluavatkin.

  Aakkoset puuttuu kun kirjoittelen tata kaukana aakkosettomalla nappaimistolle. Mutta asia ei siita miksikaan muutu.

  Eagle 17

  #364932 Ilmoita asiaton viesti

  Jos Davy olisit yhtään malttanut lukea AJATUKSELLA Pickalan yhtiökokouskutsua, niin olisit sinäkin voinut huomata perusteet yhtiövastikkeen nousulle.

  Kokouskutsun liitemateriaaleissa oli lueteltu koko joukko rahanreikiä, jotka nostavat vastiketta ainakin joiksikin lähivuosiksi 150 eurolla. Keskeisimmät rahoitettavat kohteet ovat klubitalon peruskorjaus ja katon uusiminen, opetusstudion rakentaminen, rangen turvallisuuden edellyttämä aita sekä koneinvestointeja kentänhoitoon ja Seaside 12-väylän turvallisuuden edellyttämät muutostyöt.

  Näistä rahanreisistä vain osa kentänhoidon koneinvestoinneista voitaneen laittaa osittain uuden kolmannen kentän syyksi. VALTAOSALLA EI OLE MITÄÄN TEKEMISTÄ KOLMANNEN KENTÄN KANSSA, vaan nämä rakennustyöt yms. joudutaan tekemään / on hyvä tehdä joka tapauksessa, oli Pickalassa sitten kaksi tai kolme kenttää. Ja kun nämä investoinit on hoidettu, palautuu vastike nyt esitettyä 680 euroa alemmaksi (olettaen tietenkin, ettei tulevaisuudessa päätetä joistakin uusista lisäinvestoinneista).

  Joten laitapa Davy jäitä hattuun, ettet turhaan kiehu huomisessa yhtiökokoukssa…

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 43)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä PICKALAN YHTIÖKOKOUS