Aihe: Pelirytmi/golfin aloittaminen ei ole helppoa - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

Pelirytmi/golfin aloittaminen ei ole helppoa

Etusivu Foorumit Yleistä Pelirytmi/golfin aloittaminen ei ole helppoa

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1156745 Ilmoita asiaton viesti

  Pelasin eilen ryhmässä, jossa yksi pelasi tasoituksella 13 ja ryhmän korkeimman tasoitus oli 36, hän on melkein aloittelija. Aloittelijan osa ei ole helppo. Kun muut olivat vielä puttaamassa, peliä nopeuttaakseen meni tämä 13 tasoituksella pelaaja jo avaamaan ja avauksensa jälkeen hoputti tätä 36 tasoituksella pelaajaa nopeasti lyömään. Aloittelijan pelitaito ja usko omaan pelaamiseen hupeni reikä reiältä. Neljän ryhmän aikamme oli 4 tuntia 10 minuttia, joten mitään erityistä hoppua ei ollut. Pelaan itse tasoituksella 22 ja minullakin oli koko pelin ajan kiireen tuntu. Nyt kun houkutellaan uusia pelaajia golfin pariin, toivoisi että vastaaviin ongelmiin kiinnitetään enemmän huomiota klubienkin suunnalta.

  #1156746 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Nyt kun houkutellaan uusia pelaajia golfin pariin, toivoisi että vastaaviin ongelmiin kiinnitetään enemmän huomiota klubienkin suunnalta.

  Haluatko tarkentaa mihin ongelmiin? Tämä ei ainakaan minulle käynyt selväksi kirjoituksestasi.

  #1156837 Ilmoita asiaton viesti

  Siihen ongelmaan että osa pelaajista on itsekkäitä mulkeroita.

  #1156840 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Siihen ongelmaan että osa pelaajista on itsekkäitä mulkeroita.

  Millaisia eväitä seuroilla mahtaa olla moiseen ongelmaan…?

  #1156843 Ilmoita asiaton viesti

  Nyt kun houkutellaan uusia pelaajia golfin pariin, toivoisi että vastaaviin ongelmiin kiinnitetään enemmän huomiota klubienkin suunnalta.

  No eipä ole kyllä tuollaista urpoa (siis sitä 13-tasurista) tullut koskaan kentällä vastaan, joten toivon ja uskon, että ongelmaa ei oikeasti ole. Jos sama sälli tulee joskus vastaavassa tilanteessa vastaan, niin eiköhän helpoin ratkaisu ole, että sanoo vain, että ”mene vaan omaa tahtiasi, kun ehdit jo avaamaankin, me muut tulemme perässä omana ryhmänämme”.

  #1156854 Ilmoita asiaton viesti

  KL1:lle. Ongelma on se, että vasta-alkaja saa tuntea ryhmässä olevansa hidaste ja häneen suhtaudutaan asenteella, että ”lyö nyt vaan nopeasti, että päästään eteenpäin”. Ei tämä asenne ole ollenkaan harvinainen. En kuitenkaan ketään kutsuisi mulkeroksi.

  #1156860 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Niin, tämä jäi minulle jokseenkin epäselväksi. Lähinnä siis se, että minkä vuoksi te kaksi muuta sallitte tuon 13-händärisen käyttäytyä tuolla tavoin, kun olisitte voineet viheltää pelin poikki jo ensimmäisessä erässä?

  Te siis annoitte tuon m********n terrorisoida paitsi sitä ’aloittelijaa’ myös teitä kahta muuta. Miksi?

  #1156861 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Ryhmän eteneminen on yhteistyötä ja ryhmän heikoin lenkki määrää ryhmän etenemistahdin. Valitettavan usein ryhmässä on neljä heikkoa lenkkiä, tai pikemminkin, valitettavan moni antaa tehdä itsestään sen heikon lenkin, kun voisi omalla panoksellaan saada heikoista lenkeistä vahvoja.

  #1157053 Ilmoita asiaton viesti

  Hyvä aloitus,

  Pelin nopeuttamisesta sen verran, että harvalla aloittelijalla lyönnit sujuu paremmin ja peli nopeutuisi,jos kokeneempi peluri hoputtaa ja vittuilee.

  Sinänsä tuon 13mulk touhu kummastuttaa. Mitä hän tekee Suomessa heinäkuussa viikonloppuna golfkentällä,jos pää ei kestä reilun 4 tunnin kierrosta? Edelleen 13 tasurilla en elvistelisi kovin paljoa …

  Mielenkiintoista olisi (nämä retorisia heittoja) tietää, oliko 13mulk kentän jäsen ja te muut mahdollisesti pahoja vieraita (pelilippu tai jopa super-evilin pelioikeudella). Oliko kenttä edessä vapaa koko ajan vai ruuhka olisi tullut vastaan?

  Vaikka KL yrittää vähän teitä syyllistää, niin taitaa lopullinen forkkatuomio olla, että 13mulk rikkoi aika montaa etikettisääntöä ellei peräti sääntöjä.

  E: Ja herrasmiesgolfari on herrasmiesgolfari. Vieläkin muistan vuosien jälkeen, kun meidän kolmen vieraspelaajan ei todellakaan singelin ryhmään pistettiin kentän oma peluri. Kierroksen aikana jo näki, että pallo lentää. Ei mitään kiukutteluita vaan antoi väyläesittelyitä ja muita sallittuja vinkkejä ryhmän paremmille pelureille ja tsemppasi perustuuppareita. Sen verran utelias oli, että sitten päivän päätyttyä piti skoutata tasoitus ja kova singelihän se isäntä oli.

  #1157066 Ilmoita asiaton viesti

  Olisihan se miellyttävää, jos entiset aloittelijat suhtautuisivat kärsivällisyydellä ja tahdikkuudella uusiin aloittelijoihin, mutta ehkäpä sellaista asennetta on Suomessa kohtuutonta odottaa.

  #1157149 Ilmoita asiaton viesti

  Näitä ihmisiä tulee silloin tällöin samaan lähtöön.
  Muistan yhden kaverin joka sanoi 1 tiipaikalla että hänen ryhmänsä pelaa neljään tuntiin, ilmoitin hänelle että me ei edes teoriassa tulla pelaamaan siihen.
  Se oli ihan vauhkona kuin päätimme antaa ensimmäisen kerran luvan nopeamman ryhmän ohittaa.
  Ymmärsi kuitenkin lopettaa ysiltä.

  #1157188 Ilmoita asiaton viesti

  KL: Ryhmän eteneminen on yhteistyötä ja ryhmän heikoin lenkki määrää ryhmän etenemistahdin

  Todella yhteistyö on tässäkin voimaa ja sillä pystytään parantamaan sen heikoimman pelaajan pelirytmiä. Meidän ryhmään liittyi kerran tunnetusti seuran hitain pelaaja ja sovimme, että neuvomme tätä hidastelijaa nopeampaan peliin, jos siihen tulee tarvetta.

  Pelasimme normaaliin reippaaseen tyyliin ja tarvittaessa autoimme tätä hitainta kaveria pallon löytymisessä, mutta etenkin emme me nopeammat pelaajat jääneet hidastelemaan tämän hitaimman tahtiin. Ja kas … koko kierros sujui ihan mallikkaasti ilman yhtään huomautusta. Siis kun muu porukka kiinnittaa huomiota omaan etenemiseensä, myös se ”heikoin lenkki” seuraa ryhmää tavallista nopeammin. Monen hitaasta pelistä valittajan kannattaakin siis etsiä ratkaisua ongelmaan peilistä 😉

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Pelirytmi/golfin aloittaminen ei ole helppoa