16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Pelin rytmitys

Etusivu Foorumit Yleistä Pelin rytmitys

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 29)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Taas kerran uin valtavirtaa vastaan.

    Tuli pelattua Springfield kenttä Hua Hinissa Thaimaassa. Oli aikoinaan toivoton kenttä, kierros kesti 6h+. Sitten tuli natsi sheriffi, joka laittoi homman kuntoon kerralla. Sittemmin kenttä on ollut takuuvarma kierrosnopeuden suhteen.

    Mikä on erityistä? Valvonta on kunnossa luonnollisesti. Lisäksi tuloskorttiin on merkitty ihanneaika joka väylälle, jota tulee noudattaa, tai ryhdytään korjaaviin toimenpiteisiin. Kierroksellamme valvoja tuli kerran sanomaan, että pieni kiirehtiminen olisi paikoillaan, sillä edessämme on tyhjä väylä. Samalla hän totesi meidän kuitenkin pelaavan ohjeajassa, joten toimenpiteisiin ei tarvitse ryhtyä – vaikka joillain väylillä kahden ryhmänä pelaava seuraava flight joutui hiukan odottamaan.

    Olen edelleen sitä mieltä, että kenttä kokonaisuutena toimii parhaiten, kun se etenee suunnitellulla nopeudella, eikä hommaa sotketa turhilla ohituksilla. Springfield on tästä hyvä esimerkki.

    Vaikka täällä sanottaisiin mitä, ohitus sotkee pelin rytmin. Jonoteoriasta voi sitten tutkia mitä se vaikuttaa kenttään. Tai sitten mennä kehä ykköselle ruuhka-aikaan, kun vastakkaiseen suuntaan menevällä ajoradalla on kolari ja toisella puolella on 3 km ruuhka, kun porukka hiukan hidastaa kolarikohdassa.

    En kyllä mieltäisi tuota millään lailla vastavirtaan uimiseksi. Kyseessä kuitenkin on se ainoa asia mikä Suomen kentillä mättää. Noin niinkun kärjistetysti sanottuna. Kaikkialta löytyy ohjeet kierrosajoista, edellä menevän ryhmän kannassa pysymisestä jne., mutta se ainoa mikä mättää on valvonnan puute (lue: haluttomuus valvoa?). Ihanteellisessa maailmassa ei tarvittaisi valvontaa, koska ihmiset noudattavat ohjeita, mutta reaalimaailmassa sitä tarvitaan koska ihmiset ovat idiootteja. En tiedä koetaanko (kentän valvojien puolelta) se jotenkin kiusallisena ja vaivaannuttavana mennä taas sanomaan sille Raunon porukalle että kenttä ruuhkautuu teidän takia. Marttikin kun on kuitenkin mökkinaapurikin.
    Samaa mieltä tuosta ohittamisestakin. Ei sitä pitäisi edes joutua miettimään, mutta niin vaan usein joutuu usein jo kymppikioskilla sitä kautta rantain ehdottelemaan kun ei haluaisi reilua viittä tuntia kentällä viettää…

    KL1

    Ihanteellisessa maailmassa ei tarvittaisi valvontaa, koska ihmiset noudattavat ohjeita, mutta reaalimaailmassa sitä tarvitaan koska ihmiset ovat idiootteja.

    Tismalleen!

    Vaikka täällä sanottaisiin mitä, ohitus sotkee pelin rytmin.

    Tämä on niitä sitkeitä myyttejä ja jotkut jäärät haluavat pitää tästä kannastaan kiinni. Sitten ollaan siinä tilanteessa, että yksi tällainen ”jääräporukka” tukkii kentän, vaikka säännöt ovat ihan selvät eikä ohittaminen todellakaan sotke mitään rytmejä (ellei sitten näiden jäärien sydänrytmejä).

    Eli yhtä kaikki Opetelkaa ohittamaan ja enne kaikkea antamaan ohituslupa heti, kun siihen on tilaisuus, niin meillä kaikilla on kivempaa.

    KL1

    NeverHeardGolfer: Vaikka täällä sanottaisiin mitä, ohitus sotkee pelin rytmin.
    P-P: Tämä on niitä sitkeitä myyttejä ja jotkut jäärät haluavat pitää tästä kannastaan kiinni. Sitten ollaan siinä tilanteessa, että yksi tällainen ”jääräporukka” tukkii kentän, vaikka säännöt ovat ihan selvät eikä ohittaminen todellakaan sotke mitään rytmejä (ellei sitten näiden jäärien sydänrytmejä).

    Putti-Possu on täsmälleen oikeassa. Tuo myytti kumpuaa siitä, että joku on väen vängällä halunnut ohittaa täydellä kentällä, vaikka kahden reiän jälkeen taas jonotetaan.

    Ei golfkentällä jonossa kulkeminen ole sen haastavampaa kuin autojonossakaan. Ruuhkassa ohittaminen on älyvapaata pelleilyä kummassakin tapauksessa. Ikävä kyllä suomalainen vielä roikkuu toisella kädellä puussa, mitä autoilukulttuuriin tulee. Ehkä se sama heijastuu golfkentälle tilannetajun puuttumisena.

    Suosittelen jokaiselle paria tai edes yhtä päivää valvojan (tai tuomarin, joka hänkin on eräänlainen valvoja) roolissa. Siinä silmät aukeavat aika nopeasti, jos siihen vain on halua.

    P-P: Eli yhtä kaikki Opetelkaa ohittamaan ja enne kaikkea antamaan ohituslupa heti, kun siihen on tilaisuus, niin meillä kaikilla on kivempaa.

    Niinpä. Tämän kun nykyistä useampi omaksuisi…

    Opetelkaa ohittamaan

    Ja tarjoamaan ohitusta / tulla ohitetuksi.

    Miten tämä ohitus sujuu parhaiten
    Par 3:lla?
    Par 4:lla?
    Par 5:lla?
    Kai täällä jossain ketjussa on annettu vinkkejä näihin, kuka muistaa ja kaivaa niitä jostain?

    ligopi: Miten tämä ohitus sujuu parhaiten Par 3:lla? Par 4:lla? Par 5:lla?

    Kai tästä on jotain tutkimuksiakin, mutta omakohtaisena kokemuksena seuraava järjestys:

    1. Taukokioski, edellyttäen, ettei ohittaja halua/tarvitse taukoa
    2. Heti, kun millä tahansa väylällä pitää etsiä palloa, silloin sivuun ja ohitusmerkki. Ohitustilanteessa voidaan kaikki lyödä palloa eteenpäin (siis esim kakkoslyönti par5:lla) eli käytetään odotusaika etenemiseen
    3. Par3, joko niin että edellinen ryhmä griinille ja pallot merkitään … ja sitten ohittajat avaavat. Tästä kannattaa minusta tilanteen mukaan joustaa ja antaa avata heti kun ohittaja on valmiina ja sitten vaikka chippailla griinille, sillä aikaa kun ohittajat kävelevät kohti griiniä

    Jos joku sanoo, että oma peli kärsii ohittamisesta, niin sitä kannattaa harjoitella. Se ei missään nimessä saa olla selitys sille, ettei anna ohituslupaa tai ohita edellistä hidasta ryhmää (josta seuraa kaksi peräkkäistä hidasta ryhmää tulppaamassa kenttää, kun takimmainen ei ”tykkää” ohitella)

    Kirjoittajat P-P ja KL 1 ovat varmasti oikeassa…kun puhutaan heidän tasoisistaan pelaajista. Valtaosa pelaajista sen sijaan touhuaa kentillä aivan eri lähtökohdista eikä ohittamisen osaaminen saati harjoittelu ole ihan työlistan kärjessä. On aivan turha odottaa, että nämä pelaajat suhtautuisivat ohittamiseen ja ohitettavana olemiseen kovinkaan positiivisesti.

    KL1

    Valtaosa pelaajista sen sijaan touhuaa kentillä aivan eri lähtökohdista eikä ohittamisen osaaminen saati harjoittelu ole ihan työlistan kärjessä. On aivan turha odottaa, että nämä pelaajat suhtautuisivat ohittamiseen ja ohitettavana olemiseen kovinkaan positiivisesti.

    Hmmmm…. ymmärrän sen, ettei joku suhtaudu ohitettavana olemiseen positiivisesti, mutta minun on pikkaisen vaikea sisäistää sitä, ettei joku haluaisi pelata sujuvasti ja päästä edellä menevästä tukkeena olevasta ryhmästä ohi. Tiedän sellaisia henkilöitä olevan ja liian kanssa. Valitettavasti nämä henkilöt ovat ihan yhtä lailla kentän tukkijoita kuin ne heidän edessään suhaavat etanatkin.

    Suurin ongelma tässä näyttäisi olevan se, ettei ole halua ottaa muita huomioon. Jos oma napa on aina lähinnä, niin mikään ohje tai neuvo ei uppoa, se on nähty ja monta kertaa. Jos taas halua on, niin keinotkin löytyvät eivätkä ne ole niin hirmuisen vaikeita löytää kuin monista kirjoituksista voisi päätellä. Kun peli omalta kohdalta seisahtuu mistä tahansa syystä ja edellä menevä ryhmä on kadonnut horisonttiin, niin perse penkkiin ja viittoillaan takaa tuleva ryhmä ohi. Sillä ei sitten ole suurtakaan merkitystä missä silloin ollaan, suurin merkitys on sillä, että perse menee penkkiin heti, kun edessä on tyhjää.

    Ohitettavana oleminen on itse asiassa ihan järisyttävän helppoa. Mennään pois tieltä ja annetaan takana tulevan ryhmän kokonaisuudessaan pelata pallonsa niin kauas, että oma ryhmä voi taas jatkaa peliä. On aivan turha miettiä missä on paras paikka laskea ohi. Jos sitä ryhtyy miettimään, on jo munia myöten suossa ja takana tulevat ovat polttaneet hihansa jo monta kertaa.

    Siis: perse penkkiin heti, kun takana tulevat joutuvat odottamaan ja edessä on väylän verran tyhjää!

    Ja vielä: täpötäydellä kentällä harvoin kannattaa ohitella. Haitariliikettä syntyy ja siihen on vain tyydyttävä.

    Niin kauan kuin ohitettavana olemiseen suhtaudutaan jonkinlaisena häpeänä niin tilaa ei anneta. Tämä asenne pitäisi jotenkin saada muuttumaan.

    Ei ole häppee olla hidas, jos ei muita hidasta.

    KL1

    Niin kauan kuin ohitettavana olemiseen suhtaudutaan jonkinlaisena häpeänä niin tilaa ei anneta. Tämä asenne pitäisi jotenkin saada muuttumaan.

    Hyvin sanottu!

    KL1, en ole kanssasi tästä asiasta ollenkaan eri mieltä. Sen sijaan yritän sanoa, että
    – kun rima kentälle pääsyyn ylipäätään kovin matalalla, ja
    – kun valtaosa pelaajista pelaa vain muutamia kierroksia kaudessa,

    ei ole ollenkaan realistista odottaa, että pelaaminen olisi sujuvaa tai ohittaminen olisi luonteva osa pelikierrosta.

    Kun tiedot ja taidot on matalat, eikä riittävällä pelimäärällä synny rutiinia, ollaan kentällä vähän joka kierroksella ”eka kertaa”.

    Kun kaikkia näitä pelaajia kuitenkin nähtävästi tarvitaan rahoittamaan golf-infran ylläpitoa, olisi syytä myös hyväksyä kolikon toinen puoli, kaikkine seurannaisvaikutuksineen.

    Tuplataan pelaamisen hinta ja valtaosa golf-toimialan (ja golf-pelaamisen) ongelmista häviää yön yli.

    Niin kauan kuin ohitettavana olemiseen suhtaudutaan jonkinlaisena häpeänä niin tilaa ei anneta. Tämä asenne pitäisi jotenkin saada muuttumaan.

    Se on just noin. Ja tuon tilan vallitessa on valitettavaa sujuvan pelin kannattajia kohtaan että asiasta (hitaasta pelistä) huomauttaminen koetaan myös hankalaksi. Kuten jo tuossa aiemmin kirjotin, ihmisten ollessa mitä on, valvonta on se mitä asialle pitää tehdä. Tuo ohittaminen, ohitettavana oleminen ja siitä kohteliaastikin sanominen on Suomessa vähän sama kuin töötin käyttö liikenteessä. Muualla se on HUOMIOmerkki, sävyltään asiapitoisempi kuin Suomessa jossa se on välittömästi tunteisiin menevä ”mee nyt jo ***tuun siitä”

    KL1

    Klubipelaaja:

    KL1, en ole kanssasi tästä asiasta ollenkaan eri mieltä. Sen sijaan yritän sanoa, että
    – kun rima kentälle pääsyyn ylipäätään kovin matalalla, ja
    – kun valtaosa pelaajista pelaa vain muutamia kierroksia kaudessa,

    ei ole ollenkaan realistista odottaa, että pelaaminen olisi sujuvaa tai ohittaminen olisi luonteva osa pelikierrosta.

    Kun tiedot ja taidot on matalat, eikä riittävällä pelimäärällä synny rutiinia, ollaan kentällä vähän joka kierroksella ”eka kertaa”.

    Kun kaikkia näitä pelaajia kuitenkin nähtävästi tarvitaan rahoittamaan golf-infran ylläpitoa, olisi syytä myös hyväksyä kolikon toinen puoli, kaikkine seurannaisvaikutuksineen.

    Yritän vastauksellani kattaa kaikki nuo kohdat.

    Ihan ensimmäiseksi, toiseksi ja vielä kolmanneksikin on painotettava sitä seikkaa, että Suomessa golfkentälle pääsevät vain sellaiset henkilöt, jotka ovat jollain tavalla todistettavasti osoittaneet kykenevänsä toimimaan OIKEIN golfkentällä. Pidän henkilökohtaisesti tällaista järjestelyä kaikin tavoin hyvänä ja järkevänä.

    Neljänneksi, sellaisten lähtöryhmien osuus kaikista lähtöryhmistä, joissa ei ole ensimmäistäkään sellaista henkilöä, joka jne.. on melkein nolla.

    Kolikon toinen puoli siis näyttää olevan sellainen, että golfkentälle saa tulla henkilö, joka ei lainkaan tiedä mitä ja milloin kentällä saa tai ei saa tehdä, mutta silti sellainen toiminta pitää hyväksyä.

    Noh, minä olen tuosta tasan ja tarkkaan eri mieltä. Jos ihminen ei pysy kentän rytmissä, ihminen saa mennä hevonv… ei kun siis voi vaikka ryhtyä sauvakävelemään.

    Olennainen kysymys on mielestäni ryhmän rytmi, siis käytännössä nopeus.

    Kysyisin vielä että kuka foorumilaisista uskoisi vievänsä esim kaksi aloittavaa pelaajaa ja itsensä läpi rytmissä?

    Otan vapaudekseni epäillä että ei kukaan jos ei päästetä ohi takana tulevia, jolloin ollaankin taas rytmissä eikä siten ole tarvetta lähettää ketään sauvakävelemään.

    KL1, tämähän alkaa jo etäisesti muistuttamaan ”vanhan hyvän ajan keskusteluita tällä foorumilla”.

    Teoriassa on varmaankin niin, että golf-kentälle pääsevät pelaamaan henkilöt, jotka ovat jollain tavalla osoittaneet jotain osaamisestaan. Se mitä tuo ”jotain” on, on sitten ihan eri asia. Jos vertaa nykyisiä vaatimuksia esim 1980-luvulla vallinneeseen käytäntöön, ero on kuin yöllä ja päivällä.

    Edelleen hämmästelen halua yhtäältä houkutella mahdollisimman paljon pelaajia kentille mahdollisimman matalan kynnyksen yli. Ja samaan aikaan höpöttää aikatauluista, rytmissä pysymisestä ja ohittamisesta. Valtaosaa pelaajista nämä asiat eivät kiinnosta ja kosketa ollenkaan.

    Asiaan on aivan yksinkertainen ratkaisu, nostetaan kentälle pääsyn rima takaisin 1980-luvun tasolle. ja laitetaan ne, jotka ei tähän pysty, sauvakävelemään. Tai harjoittelemaan kunnes pystyvät.

    Mikä kenttä ottaa rohkeasti askeleen ensimmäisenä ?

    KL1

    Klubipelaaja:

    Edelleen hämmästelen halua yhtäältä houkutella mahdollisimman paljon pelaajia kentille mahdollisimman matalan kynnyksen yli. Ja samaan aikaan höpöttää aikatauluista, rytmissä pysymisestä ja ohittamisesta. Valtaosaa pelaajista nämä asiat eivät kiinnosta ja kosketa ollenkaan.

    ’Valtaosaa pelaajista nämä asiat eivät kiinnosta ja kosketa ollenkaan.’

    Mihinkähän tutkimukseen mahtaa tämä väite perustua?

    Voin etäisesti ymmärtää, ettei ihan kaikkia kiinnosta pelata sujuvasti eikä sujuva pelaaminen siten kiinnosta heitä, mutta aivan satavarmasti tämä asia koskettaa heitä. Samaten se koskettaa kaikkia muitakin, ja aivan varmasti kiinnostaa sellaisia ihmisiä, jotka haluavat sekä pelata golfia että tehdä elämällään muutakin.

    Pidän täysin käsittämättömänä sitä, että joku haluaa puhua hitaan pelaamisen puolesta. Yhtä käsittämättömänä pidän sellaista ajatusta, että kentillemme oltaisiin houkuttelemassa pelaajia matalalla kynnyksellä ilman, että heiltä vaadittaisiin täsmälleen samaa kuin kaikilta muiltakin pelaajilta. Eiköhän ole ihan jokaisen etu, että peli sujuu?

    KL1

    Toverit:

    Kysyisin vielä että kuka foorumilaisista uskoisi vievänsä esim kaksi aloittavaa pelaajaa ja itsensä läpi rytmissä?

    Olen auttanut seuramme kapteenia ns. kapteeninkierrosten läpiviemisessä, joten asiasta on vähäisessä määrin ensi käden kokemusta. Kapteeninkierroshan on sellainen, jossa viedään äskettäin green cardin suorittaneita henkilöitä ihka ensimmäistä kertaa pelaamaan ns. isoa kenttää. Ryhmässä on 2-3 keltanokkaa ja yksi kokenut peluri, joka ei yleensä pelaa lainkaan, vaan keskittyy ohjeistamaan näitä keltanokkia.

    On päivänselvää, että tällaisen ryhmän peli on hidasta ja siksi lähdöt pyritäänkin ajoittamaan loppuiltaan, jolloin takaa tulevia olisi mahdollisimman vähän. Kuitenkin sieltä takaa välillä joku tulee ja siksi näillä kierroksilla pelaajia HETI ALUSTA ALKAEN opetetaan seuraamaan takaa tulevia ja PÄÄSTÄMÄÄN OHI.

    Väitän, että jos kaikki kentillämme tuhraavat henkilöt olisivat käyneet kapteeninkierroksen JA muistaisivat kierroksella annetut ohjeet, niin kaikilla olisi kivempaa.

    Ei kentän rytmissä pysyminen ole taidoista kiinni, vaan asenteesta.

    Hyvä KL1, hitaan pelaamisen hyväksyminen ja sen syiden ymmärtäminen on kaksi aivan eri asiaa.

    Kun ymmärretään syyt, keinojen valinta on helpompi tehdä. Kun syynä on se, että kentälle pääsee lähes kuka tahansa lähes millaisilla taidoilla tahansa, keinot, jotka purevat parempiin pelaajiin, eivät olekaan enää oikeita näille.

    Jos elää ns. ”parempien pelaajien” kuplassa, ei tätä tietenkään ole kovin helppo ymmärtää.

    Se, että kuinka suuri tämä ”valtaosa” on, selviää varmaankin aika helposti kunkin seuran jäsentiedoista. Pidempään pelanneet, edelleen suhteellisen korkealla tasoituksella, ei jätetä kortteja, pelataan vain muutamia kierroksia vuodessa. Näillä koordinaateilla asia selviää.

    KL1

    No, sittenhän ei ole muuta tietä kuin palaaminen 80-luvulle ja yli kympin tasurilla pelaavien heivaaminen kentiltä pois, koska sitä korkeammalla tasurilla pelaavat ovat yksinkertaisesti aivan liian tyhmiä ymmärtämään miten kentällä tulee toimia. Vai kuinka, Klubipelaaja, sitähän sinä tällä tarkoitat?

    Ai niin, sinäkin pelaat yli kympin tasurilla, etkös pelaakin..?

    KL1

    Miten on, Klubipelaaja, pitäisikö pari kertaa vuodessa autoa ajavien saada noudattaa eri liikennesääntöjä kuin päivittäin suhaavien?

    KL1 on aivan asian ytimessä. Kirjoitetut säännöt niin liikenteessä kuin golfissa ovat kaikille samat. sen sijaan kyky noudattaa niitä vaihtelee. Tästä juuri on kysymys.

    Klubipelaaja: KL1 on aivan asian ytimessä. Kirjoitetut säännöt niin liikenteessä kuin golfissa ovat kaikille samat. sen sijaan kyky noudattaa niitä vaihtelee. Tästä juuri on kysymys.

    Tässä ohittamisessa ei ole kyse kyvystä vaan ASENTEESTA. Ohittaminen ja etenkin ohittamisen salliminen ovat niin yksinkertaisia asioita, että jos niihin ei kyky riitä, niin silloin on parempi olla kentältä pois.

    Liikenne-analogiaa käyttäen, ei voi ajatella, että esimerkiksi omalla kaistalla pysyminen olisi niin vaikeaa, että jokainen saisi ajella kaistojen välillä haluamallaan tavalla … ja estämään sillä tavoin takaa ajavien ohittamisen. Jos se tuntuu liian vaikealta, niin sitten sitä pitää yksinkertaisesti harjoitella suljetulla alueella.

    KL1 ja P-P, mahtaakohan tuo ohittaminen olla se oleellisin kysymys tässä yhteydessä. Pelin rytmitys niin, että pysyy kentän tahdissa on paljon muutakin ja ennen kaikkea, aivan muuta.

    On ehkä hyvä palauttaa mieliin, että golfin syntysijoilla, ainakin aiemmin ja ehkä vieläkin, suurin tunnettu tasoitus oli 28. Eli huonoimmillaankin piti pystyä pelaamaan kierros muutama lyänti yli sadan tuloksella. Kun golfin käytännöt ja säännöt kumpuavat tällaisestä ympäristöstä, on aivan selvää, että tilanteessa, jossa pelaajien taitotaso ja muukin osaaminen on oleellisesti huonompi, ollaan pulassa.

    Golfissa on myös joitain piintyneitä käsityksiä. Esimerkiksi pysyminen edellisen ryhmän kannassa. Kun lähtöväli on 10 minnuttia, tarkoituksena on, ettei nimenomaan pysytä edellisen ryhmän kannassa, vaan että jää väliä. Par-3 väylillä tiipaikalle tullessa odottava griini on tyhjä. Par-4 väylillä avatessa edellinen ryhmä on jo griinillä jne.

    Kun käytännössä aika harvoin tämä kuitenkaan toteutuu, syy ei ole siinä ettei osata ohittaa, vaan siinä, etteivät taidot riitä etenemään vauhtia, joka mahdollistaa sujuvan etenemisen kaikille peliryhmille.

    Tämä ei ole myöskään pelkästään korkeimmilla tasoituksilla pelaavien aiheuttama. Kuten KL1 aivain oikein totesi, en itse pelaa alle 10 tasoituksella vaan tasolla 18. Tilastollisesti tämä tason pelaajalla tulee keskimäärin kolmella väylällä ongelmia, jotka hidastavat etenemistä. Jos 4 tämän tasoista pelaajaa pelaa samassa ryhmässä, huonoimmillaan ongelmia voi olla 12 reiällä kierroksen aikana. Jo tämä on aivan riittävää sotkemaan kentän pelirytmin.

    Kun yhden ryhmän rytmi poikkeaa muista, se vaikuttaa kaikkiin perässä tuleviin. Kun vastaavia ongelmia esiintyy riittävän usealla ryhmällä eri aikaisesti, onkin seurauksena tyypillinen ruuhka-ajan etenemisvauhti.

    Pelin rymityksen kannalta on siis oleellista, että kaikki osaavat riittävän hyvin. Parasta olisi, että tämän osaamisen taso varmistettaisiin asianmukaisesti jo etukäteen, ei jälkikäteen kiukuttelemalla. Nyt tuntuu käytäntönä olevan, että otetaan rahat pois ja sitten ihmetellään kun kaikki eivät osaa toimia asianmukaisella tavalla.

    Golfkentällä etenemisen perusasioita on se, että pysyy edellä menevän ryhmän tahhdissa niin, ettei eteen jää yhtä (tai jopa kahta!) tyhjää väylää, ja taakse ilmestyy odottelijoita. Ellei tämä onnistu, on otettava pallot taskuun ja siirryttävä eteenpäin.

    Jos tällainen menettely (siis pallon paneminen taskuun) tuntuu ylivoimaiselta, niin asianomainen ei ole kypsä tulemaan golfkentälle muiden pelaajien joukkoon. Selvää on, että aloittelijat etenevät hitaammin kuin kokeneemmat. Pysyäkseen kentän vauhdissa mukana heidän on pantava ajoittain pallot taskuun, siihen saakka kunnes oppivat sopeutumaan kentän normaaliin etenemisnopeuteen.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 29)
Vastaa aiheeseen: Pelin rytmitys

Etusivu Foorumit Yleistä Pelin rytmitys