Aihe: Peliliput muuttuvat sähköisiksi - Golfpiste.com

11.3.–18.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][11]
KilpailuaSuomalaista

Peliliput muuttuvat sähköisiksi

Etusivu Foorumit Yleistä Peliliput muuttuvat sähköisiksi

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 150)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Keimola Golf Oy julkaisi 7.2.2014 jäsentiedotteen, jossa todettiin mm: ’Kustannusten säästämiseksi ja lippujen käytön helpottamiseksi Keimla Golf Club Oy siirtyy tänä vuonna pelilippujen sähköiseen käyttöön. Peliliput on ladattu kullekin osakkaalle suoraan asiakasrekisteri- järjestelmäämme ja ohjelma vähentää käyttökerrat automaattisesti lippuja käytettäessä. Pelilippuja voivat käyttää kaikki ne henkilöt, joille asiakas antaa salasanansa.’ Onkohan tällainen päätös lain mukainen? Yhtiöjärjestyksen mukaan tietyt osakkaat ovat oikeutettuja niin halutessaan vaihtamaan pelioikeutensa pelilippuihin, joista pelilipuista jokainen oikeuttaa yhden henkilön pelaamaan yhden päivän aikana yhtiön gölfkentillä. Peliliput ovat siis fyysisiä, likvidejä arvopapereita, joita markkinoilla voi joustavasti käyttää, ostaa tai myydä ilman viiveitä ja apuvälineitä. Siirtyminen uuteen sähköiseen ’pelippu’-järjestelmään salasanoineen, ei anna enää entisen kaltaista yhtiöjärjestyksen tarkoittamaa pelippuoikeutta osakkaalle, kutsuttiinpa uutta järjestelmää millä nimellä hyvänsä. Sähköinen uusi järjestelmä estää tai ainakin huomattavasti vaikeuttaa yksittäisten pelioikeuksien (lippujen) jakoa ja/tai markkinointia. Pitäisi olla jatkuva yhteys nettiin ja vaihdella salasanoja myyntitilanteiden mukaan. Käytänössä siis mahdotonta. Näin ollen pelilippuihin oikeuttavien osakkaiden edut merkittävästi kapenevat muihin osakkaisiin sekä siihen nähden, mitä yhtiöjärjestyksen mukainen pelilippujärjestelmä on tähän asti tarjonnut. Sellaiset pelilippuihin oikeuttavat osakkaat, joilla ei ole mahdollisuutta tai kykyä käyttää tietokonetta tai nettiä, menettäisivät käytännössä kokonaan pelippuoikeutensa. Jos Keimolan malli nyt menee läpi. lienee vain ajan kysymys, kun käytäntö siirtyy myös muille pelippukentille. Tällöin peliliput vähitellen häviäisivät markkinoilta ja pelilippuihin oikeuttavien osakkaiden edut kapenisivat perusteeetomasti. Ehkä tietyt tahot juuri tähän pyrkivätkin keinoja kaihtamatta.

    Tuo käytäntö on ollut käytössä myös Virpiniemessä. caddiemaster on voinut siirtää pelilipun tai -liput myös kolmannelle osapuolelle.

    Uudistushan helpottaa pelilippujen käyttöä ja lisäksi niitä ei häviä, kun ovat sähköisessä muodossa. Pelilippuja voi myydä sähköisenäkin kolmannelle osapuolelle, mutta niiden turha postittaminen ja hakeminen poistuu. Ehkä ammatikseen pelilippuja trokaavalle fyysisten lippujen kanssa ’pelaaminen’ voi olla helpompaa, mutta vaikea sanoa kun ei tunne alaa (+-). Karavaani kulkee ja koirat haukkuu…

    pellu kirjoitti: (17.2.2014 7:31:37)
    Keimola Golf Oy julkaisi 7.2.2014 jäsentiedotteen, jossa todettiin mm:

    ’Kustannusten säästämiseksi ja lippujen käytön helpottamiseksi Keimla Golf Club Oy siirtyy tänä vuonna pelilippujen sähköiseen käyttöön. Peliliput on ladattu kullekin osakkaalle suoraan asiakasrekisteri- järjestelmäämme ja ohjelma vähentää käyttökerrat automaattisesti lippuja käytettäessä. Pelilippuja voivat käyttää kaikki ne henkilöt, joille asiakas antaa salasanansa.’

    Onkohan tällainen päätös lain mukainen?

    Ehkä tietyt tahot juuri tähän pyrkivätkin keinoja kaihtamatta.

    Hienoa että tähänasti kaikki vinkuu että golf on vanhanaikaista ja kaavoihin kangistunutta ja vaatineet että olis siirryttävä nykyaikaan..

    Eikö tuo juuri ole siirtymistä, jos hyödynnetään nykytekniikan etuja. Vai pitääkö niitä lippusia saada hypistellä ja lähettää mahdollisille kolmansille osapuolille postitse. Uudessa systeemissä ei tarvitse kun laittaa valitseman salasana SMS:llä tai maililla tai vaikka puhe-elimellä. kunhan on rahansa saanut.

    Riskinä tietty että sitä salasanaa joka on kai koko pelilippunipulle käytetään väärin – No elämä on täynnä riskejä..

    Minulle heti just nyt ja kaikki ilmaiseksi — sitähän se nykyaikainen golf pitäisi olla. Kaikkea pitää saada mutta mitään ei saa muuttaa.

    PS Jos en muista taas väärin, niin Lohjalle tuota käytettiin muutama vuosi sitten ja hyvin pelitti. .

    KL

    MarX kirjoitti: (17.2.2014 9:59:53)
    PS Jos en muista taas väärin, niin Lohjalle tuota käytettiin muutama vuosi sitten ja hyvin pelitti. .

    Oikein muistat, mutta puhelimeni kuulokkeeseen saapuneen tiedon mukaan siitä luovuttiin. Tarkkoja syitä en tiedä.

    pellu kirjoitti: (17.2.2014 7:31:37)
    Pitäisi olla jatkuva yhteys nettiin ja vaihdella salasanoja myyntitilanteiden mukaan. Käytänössä siis mahdotonta.

    Jatkuva nettiyhteydessä oleminen on melko arkipäivää nykyisin.
    Sanasalojen jatkuva vaihtamisen ei ole tarpeellista, jos ohjelma on toteutettu fiksusti.
    Itse speksaisin tuohon systeemiin optioksi pelilippukohtaisen salasanan.

    Hyvä että osakkaat / kentät käyttävät nykytekniikan mahdollisuuksia hyväkseen.

    pellu kirjoitti: (17.2.2014 7:31:37)
    Peliliput ovat siis fyysisiä, likvidejä arvopapereita, joita markkinoilla voi joustavasti käyttää, ostaa tai myydä ilman viiveitä ja apuvälineitä.

    Siirtyminen uuteen sähköiseen ’pelippu’-järjestelmään salasanoineen, ei anna enää entisen kaltaista yhtiöjärjestyksen tarkoittamaa pelippuoikeutta osakkaalle, kutsuttiinpa uutta järjestelmää millä nimellä hyvänsä.

    Kyllä minä rohkenisin olla jossain määrin eri mieltä. Kirjoittaja on itse tulkinnut yhtiöjärjestystä, että pelilipun pitäisi olla ’fyysinen’. Toisin sanoen pelilippu pitäisi olla ’paperille painettu’ eikä se voisi olla sähköinen. Jos verrataan muita arvopapereita, tulkinta on ollut käsittääkseni se, että esimerkiksi osakekirja (arvo-osuusjärjestelmässä tai esim. asoy:ssä) osakekirjan ei välttämättä tarvitse olla paperille painettu, ellei sitä ole nimenomaan yhtiöjärjestyksessä näin määrätty. Siten pelilippu voi olla myös sähköinen, kunhan sillä on samat ominaisuudet kuin paperisella, esimerkiksi siirtokelpoisuus.

    Kirjoittajan mukaan sellainen henkilö, jolla ei ole tietokonetta ei voisi käyttää pelilippua. MInä en sitä tuosta tekstistä ymmärtänyt = eli käsittääkseni salasanan voi esittää esim. caddiemasterin toimistossa ’face to face’.

    MItä tulee tuohon siirtokelpoisuuteen, pidän hieman erikoisena ratkaisua, jossa osakkaan pitäisi luovuttaa henkilökohtainen salasana jollekin, jolle on siirtänyt pelilippunsa. Jos esimerkiksi ajatellaan perinteistä pelilippujen käyttöä yrityksessä, salasana pitäisi jakaa koko henkilöstölle. Jälkeenpäin voi olla melko vaikea selvittää, kuka henkilö on käyttänyt peliliput. Jokin muu menetely on siis keksittävä sen sijaan, että jokaiselle pelilipun käyttäjälle leviteltäisiin henkilökohtaista salasanaa.

    Aika kätevä ratkaisu voisi olla ’mobiilipelilippu’ samaan tapaan kuin lentojen mobiiliboardingpassa. Tämähän on toiminut aikaisemmin sms-viestinä ja nykyisin ladattavana mobiiliviestinä. Silloin pelilipun omistaja kirjautuisi järjestelmään omilla tunnuksillaan ja lähettäisi pelilipun omaan tai vastaanottajan kännykkään. Tätä kännykkäviestiä sitten käyttäjä näyttäisi caddiemasterilla ja saisin kuitin (ja caddiemaster kirjaisi kyseisen pelilipun käytetyksi).
    PS. tätä ideaa saa käyttää vapaasti 😉

    pellu kirjoitti: (17.2.2014 7:31:37)
    Peliliput ovat siis fyysisiä, likvidejä arvopapereita, joita markkinoilla voi joustavasti käyttää, ostaa tai myydä ilman viiveitä ja apuvälineitä.

    Näin ollen pelilippuihin oikeuttavien osakkaiden edut merkittävästi kapenevat muihin osakkaisiin sekä siihen nähden, mitä yhtiöjärjestyksen mukainen pelilippujärjestelmä on tähän asti tarjonnut.

    Sellaiset pelilippuihin oikeuttavat osakkaat, joilla ei ole mahdollisuutta tai kykyä käyttää tietokonetta tai nettiä, menettäisivät käytännössä kokonaan pelippuoikeutensa.

    Jos Keimolan malli nyt menee läpi. lienee vain ajan kysymys, kun käytäntö siirtyy myös muille pelippukentille. Tällöin peliliput vähitellen häviäisivät markkinoilta ja pelilippuihin oikeuttavien osakkaiden edut kapenisivat perusteeetomasti.

    Ehkä tietyt tahot juuri tähän pyrkivätkin keinoja kaihtamatta.

    Ehkei ne Keimolan peliliput ole sentään ihan ’likvidejä arvopapereita’.. Paperinen pelilippu on vain yksi ja vanhanaikanen tapa osoittaa pelikierroksen maksu.

    Käytännössä peliliput on kätevä vaihtoehto pelioikeuden hyödyntämiseen. Monessa tapauksessa käyttöä helpottaisi jos niitä voisi operoida netin välityksellä. Sähköisten varaus- ym. järjestelmien kehittyessä pitää ajatella niinkin päin että osakkaille tuottaa omat hankaluutensa jos yhtiöltä saa vain pelkän paperilippunipun.

    Kuinka pelilippuihin oikeutettu osakkeenomistaja voi myydä pelilippujaan jos hänellä ei ole sähköiseen myyntiin tarvittavaa tietokonetta eikä osaamista.

    Nörteille itsestään selvät salasanasysteemit tai ohjelmien muokkaamiset eivät ole mahdollisia kaikille.

    Sen vuoksi sähköisen järjestelmän rinnalla tulisi olla perinteiset peliliput niille, joille se on ainoa toimiva tapa hoitaa asia.

    Tarvitaanhan rahaliikenteessäkin edelleen käteistä vaikka periaatteessa kaikki maksut voitaisiin hoitaa sähköisesti.

    Sallittakoon siis suvaitsevaisuutta ja ymmärrystä myös niille, jotka eivät kykene seuraamaan nettiaikaa.

    Putti-Possu kirjoitti: (17.2.2014 12:15:07)
    MItä tulee tuohon siirtokelpoisuuteen, pidän hieman erikoisena ratkaisua, jossa osakkaan pitäisi luovuttaa henkilökohtainen salasana jollekin, jolle on siirtänyt pelilippunsa. Jos esimerkiksi ajatellaan perinteistä pelilippujen käyttöä yrityksessä, salasana pitäisi jakaa koko henkilöstölle. Jälkeenpäin voi olla melko vaikea selvittää, kuka henkilö on käyttänyt peliliput. Jokin muu menetely on siis keksittävä sen sijaan, että jokaiselle pelilipun käyttäjälle leviteltäisiin henkilökohtaista salasanaa.

    Aika kätevä ratkaisu voisi olla ’mobiilipelilippu’ samaan tapaan kuin lentojen mobiiliboardingpassa. Tämähän on toiminut aikaisemmin sms-viestinä ja nykyisin ladattavana mobiiliviestinä. Silloin pelilipun omistaja kirjautuisi järjestelmään omilla tunnuksillaan ja lähettäisi pelilipun omaan tai vastaanottajan kännykkään. Tätä kännykkäviestiä sitten käyttäjä näyttäisi caddiemasterilla ja saisin kuitin (ja caddiemaster kirjaisi kyseisen pelilipun käytetyksi).
    PS. tätä ideaa saa käyttää vapaasti 😉

    Juuei.
    Tuskin tuota järjestelmää on koodattu niin että olisi vain käyttäjäkohtainen tunnus ja lipuista olisi tiedossa olisi vain käytettyjen/käyttämättömien lukumäärä.

    Jokaiselle pelilipulle on järjestelmässä oma id-numero. Esim osakkeennumero+juokseva numero. Osake 1234 tuottaa peliliput 1234001-1234015.Nämä peliliput ovat siis cädärin tietokannassa statuksella kayt / eikayt.

    Osakas saa itselleen osakkeen masteravaimen PARTI
    Kun kuka tahansa tallustaa cadarin tiskille lausuu taikasanat 1234-PARTI, cadari merkkaa yhden pelilipun sarjasta 1234XXXkäytetyksi.

    Sen lisäksi osakas voi antaa yksittäiselle pelilipulle 1234009 erillisen avaimen. Esim TROKARI.
    Tämän pelilippu-salasana-yhdistelmän hän voi antaa halutessaan kenellee lystää.
    Kun kuka tahansa tallustaa cadarin tiskille lausuu taikasanat 1234009-TROKARI, cadari merkkaa pelilipun 1234009 käytetyksi.

    Se, käytetäänkö prosessiin verbaalista, tekstiviestiä, MMS, viivakoodia, 2d-koodia, RFIDtä, kirjekyyhkyä, savumerkkejä on vain erilaisia tapoja välittää tuo id-salasana-yhdistelmä cädärin järjestelmään.

    pellu kirjoitti: (17.2.2014 13:41:12)
    Kuinka pelilippuihin oikeutettu osakkeenomistaja voi myydä pelilippujaan jos hänellä ei ole sähköiseen myyntiin tarvittavaa tietokonetta eikä osaamista. Nörteille itsestään selvät salasanasysteemit tai ohjelmien muokkaamiset eivät ole mahdollisia kaikille. Sen vuoksi sähköisen järjestelmän rinnalla tulisi olla perinteiset peliliput niille, joille se on ainoa toimiva tapa hoitaa asia.Tarvitaanhan rahaliikenteessäkin edelleen käteistä vaikka periaatteessa kaikki maksut voitaisiin hoitaa sähköisesti. Sallittakoon siis suvaitsevaisuutta ja ymmärrystä myös niille, jotka eivät kykene seuraamaan nettiaikaa.

    Mikäli oikein ymmärsin, ei pelilippujen käyttämiseen tarvitse tietokonetta, vain salasana riittää. Salasanan voi mainita ihan perinteisellä tavalla myös toimistossa. Vaikka käteinen on vielä ihan kelvollinen maksuväline ja laskut voi maksaa pankkiin ja joskus myös suoraan yrityksen kassalle, on moni muu palvelu muuttunut pelkästään sähköiseksi. Esimerkki tästä on pörssiosakkeet, jotka ovat kaikki arvo-osuuksia eli sähköisiä arvopapereita. Niitä perinteisti omisvat myös monet seniorikansalaiset, joilla ei ole tietokonetta – ihan samoin oikeuksin.

    pellu kirjoitti: (17.2.2014 13:41:12)
    Sen vuoksi sähköisen järjestelmän rinnalla tulisi olla perinteiset peliliput niille, joille se on ainoa toimiva tapa hoitaa asia.

    Tarvitaanhan rahaliikenteessäkin edelleen käteistä vaikka periaatteessa kaikki maksut voitaisiin hoitaa sähköisesti.

    Sallittakoon siis suvaitsevaisuutta ja ymmärrystä myös niille, jotka eivät kykene seuraamaan nettiaikaa.

    Tottakai, jos toimistolla on vähänkään pelisilmää niin osakkaalle luodaan tilauksesta yksittäiset liput järjestelmään ja printit noista toimitetaan osakkaalle. Toki siitä työstä on hyvä ottaa nimellinen korvaus.

    Palvelumaksu, aivan kuin pankissa.

    pellu kirjoitti: (17.2.2014 13:41:12)
    Tarvitaanhan rahaliikenteessäkin edelleen käteistä vaikka periaatteessa kaikki maksut voitaisiin hoitaa sähköisesti.

    Aika harvassa paikassa. Voi olla että enemmän tarkoitit käytetäänhän rahaliikenteessä edelleen käteistä, vaikka kaikki maksut voitaisi hoitaa sähköisesti. Sekin olisi vain osittain totta, joka paikassa ei enää oteta käteistä rahaa lainkaan vastaan. Arvaisin että tämä on se suunta minne olemme enenevissä määrin menossa, kuten tästäkin keskustelusta voimme päätellä.

    pellu kirjoitti: (17.2.2014 13:41:12)
    Kuinka pelilippuihin oikeutettu osakkeenomistaja voi myydä pelilippujaan jos hänellä ei ole sähköiseen myyntiin tarvittavaa tietokonetta eikä osaamista.

    Nörteille itsestään selvät salasanasysteemit tai ohjelmien muokkaamiset eivät ole mahdollisia kaikille.

    Sen vuoksi sähköisen järjestelmän rinnalla tulisi olla perinteiset peliliput niille, joille se on ainoa toimiva tapa hoitaa asia.

    Tarvitaanhan rahaliikenteessäkin edelleen käteistä vaikka periaatteessa kaikki maksut voitaisiin hoitaa sähköisesti.

    Sallittakoon siis suvaitsevaisuutta ja ymmärrystä myös niille, jotka eivät kykene seuraamaan nettiaikaa.

    Pelilipun myyjä voi ilmoittaa cädille ostajan nimen esim. puhelimella ja ostaja ilmoittaa tiskillä cädille osakkaan nimen keneltä on ostanut pelilipun (ei erityisiä salasanoja; ostajan ja myyjän sukunimet) -> cädi kirjaa järjestelmään pelilipun käytetyksi.

    Jos joku haluaa edelleen kierrokset pelilippuina, se olisi täysin mahdollista, mutta tietenkin käyttäytymistä ohjaavaa lisämaksua vastaan.

    Partin esimerkit osoittavat hyvin kuinka suuria mahdollisuuksia nykyinen tietotekniikka antaa järjestemän kehittämiseen.

    Henkka kirjoitti: (17.2.2014 14:00:24)
    Aika harvassa paikassa. Voi olla että enemmän tarkoitit
    käytetäänhän rahaliikenteessä edelleen käteistä, vaikka kaikki maksut voitaisi hoitaa sähköisesti. Sekin olisi vain osittain totta, joka paikassa ei enää oteta käteistä rahaa lainkaan vastaan. Arvaisin että tämä on se suunta minne olemme enenevissä määrin menossa, kuten tästäkin keskustelusta voimme päätellä.

    Jep, esimerkiksi jenkeissä huoltsikat yms eivät ota käteistä vastaan pienentääkseen ryöstöriskiä. Samoin Sortti-asemilla lukee isolla että käteinen ei kelpaa. Eri syistä ehkä…

    Parti kirjoitti: (17.2.2014 14:08:59)
    Jep, esimerkiksi jenkeissä huoltsikat yms eivät ota käteistä vastaan pienentääkseen ryöstöriskiä. Samoin Sortti-asemilla lukee isolla että käteinen ei kelpaa. Eri syistä ehkä…

    Autoa ei enää saa maksaa rahalla, rahanpesu. Tämä voi olla vähän ketjukohtainen ja riippuu summasta, mutta onhan noita juu.

    Parti kirjoitti: (17.2.2014 14:08:59)

    Henkka kirjoitti: (17.2.2014 14:00:24)
    Aika harvassa paikassa. Voi olla että enemmän tarkoitit
    käytetäänhän rahaliikenteessä edelleen käteistä, vaikka kaikki maksut voitaisi hoitaa sähköisesti. Sekin olisi vain osittain totta, joka paikassa ei enää oteta käteistä rahaa lainkaan vastaan. Arvaisin että tämä on se suunta minne olemme enenevissä määrin menossa, kuten tästäkin keskustelusta voimme päätellä.

    Jep, esimerkiksi jenkeissä huoltsikat yms eivät ota käteistä vastaan pienentääkseen ryöstöriskiä. Samoin Sortti-asemilla lukee isolla että käteinen ei kelpaa. Eri syistä ehkä…

    Käykö tässä niin, että kohta ei enää saa soittaa tiskillä kelloa ja huutaa: ’Henkilökunta, olis käteisostajia.’

    Rahanpesusta tulikin mieleeni: Onko kukaan nähnyt miltä näyttää 50 Bitcoinin seteli?

    Eikös ’pelilipu’t kannattaisi laittaa samaanlaisiksi kun Junaliput.. Reitettäävä pahvinpalanen tai muovikortti jossa koko kauden ’peliliput’ :). Se ainakin hankaloittaisi niiden kauppaa paremmin kun muut ’vapaehtoiset’ tavat. Olisi aina oltava se lipuke paikalla reiitystä varten kun joku käyttää sitä maksuvälineenä.

    Tuotakin kokeiltiin Lohjalla aikanaa. ja ihan hyvin sekin pelasi – kun tarjosi kaverille maksuttoman kierroksen.

    Parti kirjoitti: (17.2.2014 13:50:17)
    Jokaiselle pelilipulle on järjestelmässä oma id-numero. Esim osakkeennumero+juokseva numero. Osake 1234 tuottaa peliliput 1234001-1234015.Nämä peliliput ovat siis cädärin tietokannassa statuksella kayt / eikayt.

    Osakas saa itselleen osakkeen masteravaimen PARTI
    Kun kuka tahansa tallustaa cadarin tiskille lausuu taikasanat 1234-PARTI, cadari merkkaa yhden pelilipun sarjasta 1234XXXkäytetyksi.

    Sen lisäksi osakas voi antaa yksittäiselle pelilipulle 1234009 erillisen avaimen. Esim TROKARI.
    Tämän pelilippu-salasana-yhdistelmän hän voi antaa halutessaan kenellee lystää.
    Kun kuka tahansa tallustaa cadarin tiskille lausuu taikasanat 1234009-TROKARI, cadari merkkaa pelilipun 1234009 käytetyksi.

    Onko tuo edellä oleva omaa visiointiasi vai onko se jo toteutettu noin Keimolassa tai jossakin muualla?

    Jotenkin tuolla tavalla saataisiin varmaankin ratkaistua se ongelma, ettei koko lippuvihon salasanaa tarvitse jaella kaikille. Vielä jää ongelmaksi ainakin se, että mistä lippujen ostaja voi olla varma että saa sen mistä on maksanut. Riittääkö lipun ostajalle vakuuttelu, että joo, kyllä siellä on lippu järjestelmässä varattuna ja sille salasana xyz, menet vain kentälle niin kyllä se sieltä löytyy? Ja jos sen jotenkin pääsisikin itse katsomaan, pitäisi olla varma ettei myyjä pääse niitä enää seuraavana päivänä muuttamaan. Paperinen lippu kourassa tällaisia ongelmia ei ole. Ainakaan aloittajan lainaamassa Keimolan tiedotteessa ei ole mitään vihjettä siihen suuntaan, että näitä puolia olisi millään tavalla mietitty.

    Tuhtimo kirjoitti: (17.2.2014 14:44:13)
    Onko tuo edellä oleva omaa visiointiasi vai onko se jo toteutettu noin Keimolassa tai jossakin muualla?

    Tästä nimenomaisesta tapauksesta en tiedä yhtään mitään…

    En tunne Keimolan toteutusta, mutta jos tällainen koneinsinööri pystyy speksaamaan mallin 10 minuutissa tuolle tasolle niin luulisi ko toteutuksen olevan paljon fiksumpi.

    Maailmalla lienee eri aloilla vastaavia sovelluksia ziljoona-kaupalla.

    Tuhtimo kirjoitti: (17.2.2014 14:44:13)
    Paperinen lippu kourassa tällaisia ongelmia ei ole.

    Kopiokone?

    Sähköinen järjestelmä:

    id-numeroita, masteravaimia, erillisiä avaimia, pitkiä numerosarjoja, vakuutteluja maksun vastikkeesta, kopiokone, uusia sähköisiä sovellutusohjelmia, virheitä, korjauksia, uusia korjattuja ohjelmia, henkilökunnan koulutusta, selvittelyjä, epävarmuutta, toimimattomuutta, salasanojen väärinkäyttömahdollisuuksia.

    Erittäin monimutkainen, eikä takuulla tule hinnaltaan edulliseksi.

    Perinteinen pelilippu:

    Tosite (pelilippu) on aina olemassa vaikka siirtyisi usealle haltijalle peräkkäin ennen käyttöä, yksinkertainen, tehokas, halpa, luotettava, aina olemassa oleva konkreettinen tosite maksusta.

    Tuhansien lippupainos maksaa muutamia kymppejä.

    MIkä ihmisiä vimmaa, miksi ei ymmärretä, että yksinkertainen on lähes aina osoittautunut parhaaksi ja edullisimmaksi.

    Ehkä perimmäinen tarkoitus onkin vaikeuttaa pelilippujen käyttöä vaikka kalliiksi tuleekin.

    Parti kirjoitti: (17.2.2014 15:30:05)

    Tuhtimo kirjoitti: (17.2.2014 14:44:13)
    Onko tuo edellä oleva omaa visiointiasi vai onko se jo toteutettu noin Keimolassa tai jossakin muualla?

    En tunne Keimolan toteutusta, mutta jos tällainen koneinsinööri pystyy speksaamaan mallin 10 minuutissa tuolle tasolle niin luulisi ko toteutuksen olevan paljon fiksumpi.

    Varmasti siitä olisi pystytty tekemään ihan tarpeeksi fiksu. Onko tehty, se onkin sitten toinen kysymys. Ehkä onkin, mutta pellun lainaaman tiedotteen perusteella vaikuttaa ennemminkin siltä, että lippujen myymismahdollisuutta joko ei ole ajateltu ollenkaan tai sitten lippujen kauppaaminen on tarkoituksella haluttu saada hankalaksi tai kokonaan loppumaan. Jos on tehty fiksu systeemi, miksi siitä tiedotetaan niin että tällaisista oleellisista ominaisuuksista ei kerrota mitään? Oletan pellun kuitenkin olevan keimolalaisia, koska yleiseen jakeluun tästä asiasta ei ainakaan Keimolan sivuilla näyttäisi olevan laitettu tuonkaan vertaa.

    Parti kirjoitti: (17.2.2014 15:33:46)

    Tuhtimo kirjoitti: (17.2.2014 14:44:13)
    Paperinen lippu kourassa tällaisia ongelmia ei ole.

    Kopiokone?

    Vaikka lippujen myyjä saisikin kopiokoneella aikaiseksi aidon näköisiä lappusia, niissä on kuitenkin sarjanumerot, joilla sylttytehtaaseen päästään käsiksi. Lippujen ostajan kannalta kopiokone tuskin on koskaan ollut kovin huomattava ongelma. Voin tietysti olla väärässäkin.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 150)
Vastaa aiheeseen: Peliliput muuttuvat sähköisiksi

Etusivu Foorumit Yleistä Peliliput muuttuvat sähköisiksi