7.7.–14.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

Pelaaminen virustartuntaa välttäen kaudella 2020.

Etusivu Foorumit Yleistä Pelaaminen virustartuntaa välttäen kaudella 2020.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 97)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1312048 Ilmoita asiaton viesti

  Voimassa oleva poikkeustilanne (ja sen johdosta annetut ohjeet) saattaa kestää pitkälle kesään. Mahdollisesti jopa tulevan kauden ajan. Tilanne aiheuttaa välttämättömän tarpeen huomioida koronaviruksen aiheuttamat riskitekijät tulevan kauden osalta. Karkeasti laskien noin 150.000 golfharrastajaa pelaa kauden aikana likimain 3 miljoonaa pelikierrosta. Kysymys ei ole ihan pienestä kokonaisuudesta.

  Yhtenä esimerkkinä voisi harkita että lipputanko pidettäisiin kupissa paikoillaan pysyvästi ainakin siihen saakka kunnes saadaan koronavirukseen tehoavat rokotteet sekä kansalaisille riittävän kattava immuniteetti.
  – tiedämme että koronavirus tarttuu ja leviää tehokkaasti kosketuksien kautta..siksi lipputangon käsittely on ehdottömasti potentiaalinen riskitekijä. Ei pelkästään pelaajian vaan myos kenttähenkilöstön osalta (jotka joutuvat joka tapauksessa siirtelemään lipputankoa ruohonleikkuun ja muun kentän ylläpidon vuoksi)

  Toivottavasti Golfliitossa ja kentillä harkitaan asiaa. Säännöt antaa mahdollisuuden kilpailu- ja tasoituskelpoisten kierrosten pelaamisen vaikka lippu olisi pysyvästi paikoillaan.
  – luonnollisesti säännön ja tässä tapauksessa poikkeustilan johdosta annettava tarkentava paikallissääntö tai -määräys koskisi tasapuolisesti kaikkia pelaajia.
  – todennäköisesti tulisi harkita myös muita vastaavia poikkeusmääräyksiä jotka eivät sinällään estä tai haittaa pelaamista mutta poistavat mahdollisen riskitekijän. (esim. haravat ja haravointi, score-kortit jne.)
  – ymmärrettävästi ohjeiden ja määräyksen tulisi koskea kaikkea pelaamista sekä pelaajia tasapuolisesti.
  – varmasti tarvitaan muutakin, toivotaan että keskustelun myötä löytyy ajatuksia ja ehdotuksia.

  Tällaiset (poikkeus)säännöt voisi olla käytössä vaikka koko alkavan kauden ajan. Jos ensi talven aikana saadaan tehokkaat rokotteet ja muutenkin viruksen leviäminen hallintaan, voitaisiin palata normaaliin tilanteeseen vuoden päästä, siis 2021-pelikaudella.

  #1312049 Ilmoita asiaton viesti

  Nyt kun asennoitunut pelaamaan lipun kanssa niin ei ainakaan minulle aiheuta ongelmia. Ehkä kiinnitys tapaa pitäisi kehittää jotta lippu ei tyvestä pienentäisi reikää, eli ei olisi vinossa tuulessakaan.

  Bunkkeri haravat turha keksintö, kun syvimmät kuopat tasaa kengällä niin ei ongelmia, ja esteen tuleekin rangaista. Eikös bunkkereita alettu haravoimaan joskus 50-luvulla. Silloin oli vielä golffareita.

  Pallopesuria kaipaisin, mutta pyyhe hoitanee asian. Ollut vain sellainen rutiini lyöntiin valmistautuessa.

  #1312050 Ilmoita asiaton viesti

  – tiedämme että koronavirus tarttuu ja leviää tehokkaasti kosketuksien kautta..siksi lipputangon käsittely on ehdottömasti potentiaalinen riskitekijä

  Tiedämmekö? Ylen uutinen saksalaisesta tutkimuksesta: https://yle.fi/uutiset/3-11301104 ja sieltä poimittuja kohtia
  – Olemme olleet kotitaloudessa, jossa asuu useita infektion saaneita, emmekä ole löytäneet miltään pinnalta yhtään elävää virusta
  – Näyttää siis siltä, että jos virus leviäisi esimerkiksi ovenkahvasta, viruksen kantajan on pitänyt yskäistä käteensä ja tarttua sitten kahvaan. Kun toinen ihminen on sitten saanut virusta omaan käteensä, hänen on pitänyt koskettaa kasvojaan
  – Drosten arvioikin, että virus tuskin voi tarttua esimerkiksi kädestä käteen kulkevien setelien ja kolikoiden kautta
  – Hendrik Streeckin mukaan toistaiseksi ei ole todistettu koronaviruksen tarttuneen esimerkiksi supermarketeissa, kampaajalla tai ravintolassa.
  – Merkittävät tartuntapesäkkeet ovat Streeckin mukaan seuranneet pidempiaikaisesta altistumisesta ja läheisestä oleskelusta viruksen kantajien seurassa.

  Toki tuohon lipputankoon jää potentiaalinen vaara viruksen leviämiseen, mutta tuon tukimuksen mukaan se ei ole iso.

  #1312052 Ilmoita asiaton viesti

  Empä usko minäkään, että lipputangot virusta levittäisivät. Toisaalta kun faktaa ei ole riittävästi, pitäisin liput rei’issä toistaiseksi.

  Haravat… Joskus sennuilla näkynyt pieniä lasten haravia bägeissä. Tuo kelpaisi mknulle tehostetun koneellisen bunkkerien ajon lisäksi.

  Ryhmien koko. Kaksi henkeä on liian vähän jo parillisuuden takia ja muutenkin aiheuttaa liikaa yksin pelaamista. Täydempien kenttien kapasiteetti ei myöskään riitä. Tähän pitäisi golfliiton herätä NYT.

  #1312055 Ilmoita asiaton viesti

  Ehkä meidän golfreiden joukosta löytyy jokunen lääkintäalan ammattilainen. Heillä on todennäköisesti hyvää tietoa esim. virusten mahdollisista leviämisteistä, – tavoista jne.
  Tässä kuitenkin (linkki) eräitä ohjeita joissa huomioidaan varsin tarkasti erilaisten pintojen jne. puhdistaminen.
  – mahdollisesti löytyy muitakin tietolähteitä kuin edellä referoitu saksalainen tutkimus viruksen tartuntakeinoista jne.
  – yleisesti ottaen kaikki suosittelevat käsien pesua, käsidesiä sekä hanskojen kättöä jne.
  – monissa maissa myös hengitysmaski on nähty tarpeelliseksi estämään viruksen leviämisessä (Suomessa ei tietenkään tarvitse niitä käyttää, ilmeisesti suomalaiset ihmiset on vahvempia kestämään virusta, eivätkä yski ja pärski samalla tavalla kuin muualla)

  Pitäisin myös ymmärrettävänä että mahdollisia tautia (= virusta) levittäviä ”kosketuksia” tulee tulee huomioida laajemmassa merkityksessä kuin pelkästään ”yhteiskäytössä olevia” esineitä, välineitä, ovien kahvoja tms. koskien.
  – henkilökohtaiset kontaktit (kättelyt, halailut jne.) muodostaa helposti ymmärrettävän riskin.
  – yskimiset, aivastukset jopa hengityksen kautta leviävät virukset on tietenkin huomioitavia.

  Joissain kohteissa voidaan tartunnan/tartuttamisen riskiä vähentää omatoimisesti, esim. käsien pesemisellä ja käsidesin avulla.
  – esim. klubitilat, WC:eet, pukuhuoneet, ravintolat jne. kunhan päästään siihen vaiheeseen että niiden palvelut saadaan vapautettua yleiseen käyttöön.

  Toistaiseksi ei edes tiedetä minkälaisessa ”aikataulussa” koronataudin leviäminen ja sen vastaiset varotoimet etenee. Poikkeustilamääräykset sekä -suositukset jatkuu joka tapauksessa toukokuun puolelle. Mahdollisesti vielä pidemmällekin.
  – todennäköistä on myös se ettei voida kokonaan lopettaa yleistä varovaisuutta vielä senkään jälkeen kun virallisesti määrätyt kokoontumiskiellot, ravintoloiden sulkupäätökset jne. mahdollisesti (asteittain?) poistuu.

  Pidän täysin mahdollisena että maailmassa (ja jopa Suomessa) joudutaan noudattamaan varsin pitkälle meneviä yleisiä varotoimia vielä senkin jälkeen kun kaikkein aktiivisin sairastumisvaihe (mukaanlukien kuolleisuus) taittuu. Kenties jopa siihen saakka että covid-19 virukselle saadaan tehokas rokote ja sen myötä riittävä sekä taudin lopettava yleinen immuniteetti.

  Jos ja kun tällaisia varotoimia ja määräyksiä pidetään voimassa olisi vaikea uskoa etteivät ne koskisi mitenkään golf-harrastusta. En pitäisi todennäköisenä sitäkään että golf’in pelaajat voisivat jättää noudattamatta (edes osittain tai omasta mielestään turhia) yleisiä määräyksiä ja suosituksia.

  #1312056 Ilmoita asiaton viesti

  gloffare varmaan tarkoitti että ainakin alkukesän ajan on hyvä olla koskematta lipputankoon tai haraviin. Ymmärsinkö ytimekkään viestisi?

  #1312057 Ilmoita asiaton viesti

  Gloffare: (Suomessa ei tietenkään tarvitse niitä käyttää, ilmeisesti suomalaiset ihmiset on vahvempia kestämään virusta, eivätkä yski ja pärski samalla tavalla kuin muualla)

  Gloffaren puppugeneraattori on taas suoltanut tekstiä kuin heikkopäinen. Suurin osa tekstistä on toisintoa edellisistä tai vaihtoehtoisesti melkoisia ”aivopieruja”. Gloffarea on kehotettu tiivistämään sanottavaansa, mutta ei auta – epäilys on, että korkki on auki heti aamutuimaan. Vai olisiko koneellisesti tuotettua metatekstiä, sellaista jossa peräkkäisiä sanoja on koneellisesti tuotettu ilman järjen pilkahdustakaan. Koeta gloffare vihdoinkin ryhdistäytyä ja korkki kiinni !

  #1312058 Ilmoita asiaton viesti

  Koira: gloffare varmaan tarkoitti että ainakin alkukesän ajan on hyvä olla koskematta lipputankoon tai haraviin. Ymmärsinkö ytimekkään viestisi?

  Ikäkä kyllä et ymmärtänyt kokonaisuutta, tuo on vain pieni osa siitä.. (syy huonoon ymmärtämiseen on kuitenkin aina kirjoittajan, pyydän anteeksi huonoa viestiäni.)

  Kunhan nyt ymmärtäisimme oman etumme vuoksi noudattaa edes golfliiton sekä viranomaisten antamia ohjeita, suosituksia ja määräyksiä. Ilman että kaikissa käänteissä pyrkisimme itse määrittelemään (sekä noudattamaan vain niiltä osin) mitkä ovat itse kunkin mielestä tarpeellisia.

  Käytännössä on paljon muutakin mitä joudumme välttelemään koronaviruksen johdosta..
  – klubitilat, ravintolat, pukuhuoneet, saunat ja suihkut jne.
  – sekä kaikenlaiset muut henkilökohtaiset kontaktit, ystävien tapaamiset, yhteiset kenttävierailut, kilpailut jne.

  #1312061 Ilmoita asiaton viesti

  Putti-Possu: Gloffaren puppugeneraattori on taas suoltanut tekstiä kuin heikkopäinen

  Kirjoitin tuon omaan meiliisi lainaamasi lauseen aivan tarkoituksella sarkastisesti..(ja merkiksi siitä vielä kursiivitekstillä) .
  – valitettavasti se taisi jäädä tällä kertaa ymmärtämättä..ehkä oli hieman peitellysti kirjoitettu, anteeksi.
  – toisaalta yritän pysyä topic’issa ja tuoda esille omia mielipiteitäni, vaikka tiedän ettei ne aina kaikkia miellytäkään.

  Tiedostan virheeni ja taipumukseni pitkiin kirjoituksiin (toistoista jne.) Tiedän syynkin. Ikävä sanoa, mutta tiedän olevani jossain määrin keskimääräistä tyhmempi. Koetan jatkossa parantaa ja lyhentää tekstejäni.
  – voin lisäksi kertoa että olen koko työurani aikana saanut olla itseäni viisaampien ihmisten keskuudessa.
  – ehkä tuosta johtuen olen oppinut sen etten juurikaan pyri arvostelemaan kanssaihmisien persoonaa tai henkilökohtaisia tekemisiä..

  Toivon myös pitkämielisyyttä modelta..yritän ottaa arvostelusta oppia.

  #1312067 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Ryhmien koko. Kaksi henkeä on liian vähän jo parillisuuden takia ja muutenkin aiheuttaa liikaa yksin pelaamista. Täydempien kenttien kapasiteetti ei myöskään riitä. Tähän pitäisi golfliiton herätä NYT.

  Ei SGL voi mitenkään määrätä kenttiä tekemään niin tai näin, joten kentät voivat aivan itsenäisesti päätää pitävätkö kenttänsä auki ja minkä suuruisia ryhmiä kentälle päästävät. Henkilökohtaisesti olen kuitenkin sitä mieltä, että kahden ryhmissä turvallinen etäisyys on vielä suhteellisen helppoa pitää, mutta neljän ryhmissä se ei enää onnistu.

  Mitä tulee kapasiteettiin, niin kyllähän se pienenee, mutta yllättävän vähän, kun ottaa kaikki muuttujat huomioon. Kotikentälläni läpimenoaika on lyhentynyt neljästä tunnista kolmeen ja lähtöaikoja on kuuden sijasta 8 / tunti. Kapasiteetti on siis pienentynyt hieman yli 25% valoisan ajan täydet kierroksen laskien. Vieraspelaajia ei kentälle myöskään päästetä eivätkä kilpailut ja yritystapahtumat pääse haukkaamaan lähtöaikoja. Todellinen kapasiteetin vähennys onkin siis paljon pienempi kuin tuo 25%.

  Kolmen tunnin kierrokset ovat paljon mukavampia kuin neljän tai neljän ja puolen tunnin, liikuntakin on tehokkaampaa. Yksinkään ei meillä tarvitse pelata, siinä määrin ovat lähtöajat kysyttyjä. Tilanne on siis ainakin omasta näkövinkkelistäni aika lailla tyydyttävä.

  #1312068 Ilmoita asiaton viesti

  Mitenkäs olisi yksinkertaistaa koko pelaaminen kunnes meidät on rokotettu koronaa vastaan:
  Nautitaan golfista vain liikuntamuotona. Liput paikoillaan, bunkkereissa ei haravia, ei tasoituskierroksia, kun ei kilpailujakaan. Klubitalot kiinni.
  Näin kierroksetkin nopeutuvat.

  #1312076 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Mitenkäs olisi yksinkertaistaa koko pelaaminen kunnes meidät on rokotettu koronaa vastaan:

  Jatkossa siis vaadittaisiin voimassa oleva rokotustodistus?

  #1312077 Ilmoita asiaton viesti

  Nyt sai golfliittokin päivitettyä ohjeet järkeviksi.

  Eli ryhmäkoko kenttien oman harkinnan mukaan sekä kärryt ja autot putsattuna jakoon.

  #1312079 Ilmoita asiaton viesti

  KL1: Mitä tulee kapasiteettiin, niin kyllähän se pienenee, mutta yllättävän vähän,…….
  …..Todellinen kapasiteetin vähennys onkin siis paljon pienempi kuin tuo 25%…..
  … Kolmen tunnin kierrokset ovat paljon mukavampia kuin neljän tai neljän ja puolen tunnin, liikuntakin on tehokkaampaa. Yksinkään ei meillä tarvitse pelata, siinä määrin ovat lähtöajat kysyttyjä. Tilanne on siis ainakin omasta näkövinkkelistäni aika lailla tyydyttävä.

  Olen täysin samaa mieltä KL1:n kanssa.. Kokonaisuus pitää nähdä juuri tällä tavalla.

  Koko maailmassa on poikkeustila viruksen vuoksi. Monissa maissa kentät on suljettuja (toki meilläkin on vielä monet avaamatta). Suomessa on ravintolat suljettu ja monta muutakin rajoitusta. Näin myös golfkentillä.

  KL1:n tapaan minäkin näen tilanteen positiivisesti. Järkevästi ajatellen pitää verrata annettua mahdollisuutta (2-ryhmässä pelaamista) siihen että kentät olisivat kokonaan suljettuina viranomaisten määräyksellä. Mikä parku siitä syntyisi?
  – tuohon nähden on erinomaisen hyvä asia että saamme pelata, vaikkakin vain kahden pelaajan ryhmissä.

  Kun lisäksi suurin osa meistä osaa, KL1:n tavoin, löytää positiiviset puolet tilanteesta niin se on hieno juttu.
  – uskon myös että jossain vaiheessa rajoituksia voidaan vähentää..ehkä päästään klubille, saunaan ja suihkuun, klubiravintolaan ja mahdollisesti kiertämän kenttää täysillä ryhmillä.
  – vaikka sitten joitakin rajoituksia ja varomääräyksiä jouduttaisiin jatkamaan pidemmällekin.

  P.S. Kysymys on jossain määrin psykologiasta..ihmiset ovat erilaisia. Jotkut näkee ja kokee muutokset negaation kautta, uhkina, rajoituksina jne. Toisille taas elinympäristössä tapahtuvat muutokset avaa välittömästi mielikuvan positiivisista mahdollisuuksista jne.

  Joskus kannattaa pysähtyä hetkeksi miettimään kumpaan ihmisryhmään itse kuuluu.

  #1312083 Ilmoita asiaton viesti

  KL1:n tapaan minäkin näen tilanteen positiivisesti. Järkevästi ajatellen pitää verrata annettua mahdollisuutta (2-ryhmässä pelaamista) siihen että kentät olisivat kokonaan suljettuina viranomaisten määräyksellä. Mikä parku siitä syntyisi?
  – tuohon nähden on erinomaisen hyvä asia että saamme pelata, vaikkakin vain kahden pelaajan ryhmissä.

  No nytpä ei enää tarvitse tästäkään asiasta vääntää väkinäistä positiivisfiilistelyä, kun isommatkin ryhmät taas sallitaan. Vähän tämä soutaa nyt edestakas, mutta hyvä sentään että osataan peruuttaakin siellä missä on menty liian syvälle metsään.

  #1312084 Ilmoita asiaton viesti

  Näissä keskusteluissa unohtuu aina yksi olennainen asia. Koronatautia on täysin mahdotonta enää pysäyttää, ainoastaan sen leviämistä voidaan hidastaa. Siksi ei ole mitään järkeä eikä mahdollistakaan kieltää kaikkea, tartuntariskiä ei voida millään keinolla täysin poistaa. Suomessa ei ole ulkonaliikkumiskieltoa, joten turvallinen liikkuminen ulkona on jopa suotavaa. Nykyiset ohjeet ja suositukset golfkentille on tehty vähän turhankin varman päälle, mutta varmaan hyvä niin. Nyt on meistä jokaisesta itsestämme kiinni, että käyttäydymme asiallisesti ja ohjeiden mukaan. Tartuntariski lipputankoa huoltamalla on todennäköisesti mitätön, mutta kun ei siihen ole pakko koskea, niin silloin ei kosketa.

  #1312089 Ilmoita asiaton viesti

  Joku fiksumpi vois kanssa kertoa,miten tää epidemia poistuu.
  Asiantuntijat sano et suomalaisista 40-50% saa taudin,mutta tällä vauhdilla
  n 100 tartuntaa päivässä menee 70vuotta,että puolet suomalaisista sairastunu.

  #1312091 Ilmoita asiaton viesti

  @KL1 ”Jatkossa siis vaadittaisiin voimassa oleva rokotustodistus?”
  Noin fiksusti en osannut ajatella. Tarkoitin vain, että koko kansa on rokotuksella saatu immuuniksi (tai lähes)

  #1312093 Ilmoita asiaton viesti

  Myös täysin samaa mieltä taas nimimerkin KL1:n kanssa erittäin miellyttävää pelailla 3 tunnin kierroksia ja toivon ryhmien pelaajien määrän pysyvän ainakin alkukesän kahdessa ja pääsisimme nauttimaan reippaasta liikkumisesta kentillä.
  ps, minä selvisin pelkäällä varoituksella kuukausi sitten joten yritän selvitä jatkossa ilman rankkuja kentälläkin.
  Hyvää kevättä ja pelejä kaikkille.

  #1312106 Ilmoita asiaton viesti

  Kalle77d Asiantuntijat sano et suomalaisista 40-50% saa taudin,mutta tällä vauhdilla
  n 100 tartuntaa päivässä menee 70vuotta,että puolet suomalaisista sairastunu.

  Ruotsissa mennään täysin eri strategialla pyrkien nopeaan laumaimmuniteettiin, koska se on hypoteesin mukaan käytännössä ainoa keino vapauttaa yhteiskunta ennen rokotetta, jonka kehittelyssä voi mennä vuosia. Anders Tegnellin mukaan tähän tarvitaan n. 50% sairastunutta ja tätä pistettä lähestytään. Siellä onnistuminen mitataan yhteiskunnan kilpailukyvyn ja talouden säilyttämisen kautta. Meillä Suomessa taitaa olla tässä koronataistelussa väärä tavoite tai itseasiassa ei tavoitetta ollenkaan.

  #1312109 Ilmoita asiaton viesti

  Tässä tilanteessa ei ole kysymys mistään maaottelusta Ruotsin kanssa. Suomessa valittiin sellainen toimintamalli joka todennäköisesti (ja edelleenkin nykyisen tiedon mukaan) soveltuu parhaiten meidän terveydenhuollon valmiuksiin.

  Itse luotan enemmän asiantuntijoihin (Suomen kohdalla suomalaisiin) joilla on ihan oikeasti ymmärrystä virustautien torjunnassa.
  Ehkä jokaisen kannattaisi lukea tämä.. tai sitten olla lukematta.

  Taustalla on uhka taudin leviämisestä samalla tavalla kuin Italiassa, Espanjassa, USA:ssa ja monissa muissa maissa. Enkä epäile sitäkään etteikö sielläkin olisi huippuluokan osaajia virustautien jne. tutkimuksessa sekä ehkäisyssä.
  – voisin arvailla että kysymys taudin leviämisen ehkäisystä on monimutkaisempi kuin me täällä Golfpisteen keskustelufoorumillä tiedetään.

  Golf’in osalta ollaan meillä ehkä löytämässä jonkinlainen yhteisesti hyväksyttävä toimintamalli joka mukailee terveydenhuollon sekä viranomaisten näkemyksiä tarpeellisista varotoimista.
  – pidän hyvänä että golfliitto antaa koronaviruksen varotoimien suhteen enemmän vastuuta kenttäyhtiöille.
  – toisekseen myös R&A on kantanut kortensa kekoon poikkeustilan vaatimieen tilapäisten sääntömääräyksien osalta.

  Toivottavasti myös pelaajat ymmärtävät hoitaa jatkossa vastuullisesti oman osansa..Uskon että suurin osa ymmärtää tilanteen.
  – ollaan kuitenkin vasta taudin alkuvaiheissa, virustartunnan saaneiden ja kuolleiden määrä lisääntyy koko ajan.
  – saa olla erimieltä, mutta itse en mitenkään lähtisi vähättelemään koronan aiheuttamaa riskiä yhteiskunnalle..
  – pidän myös oikeana että tässä vaiheessa toimenpiteen mitoitetaan taudin ehdoilla.
  – sitten kun tiedämmä paremmin seurauksista ja siitä kuinka sairastuvuus kehittyy on oikea aika nostaa taloudelliset asiat korkeammalle prioriteetille.

  #1312110 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Joku fiksumpi vois kanssa kertoa,miten tää epidemia poistuu.
  Asiantuntijat sano et suomalaisista 40-50% saa taudin,mutta tällä vauhdilla
  n 100 tartuntaa päivässä menee 70vuotta,että puolet suomalaisista sairastunu.

  Tähän asiaan on otettu kantaa jo Wuhanin sulun yhteydessä ja nyt Suomen THL kaikkia tahoja hämmentävällä uutisellaan tahattomasti vastasi esittämääsi kysymykseen.

  Lopulta ihan jokainen tai ainakin lähestulkoon jokainen maapallon asukas on saanut tartunnan. Valtaosa (80% tjsp) ei asiaa edes huomaa, koska elimistö on kyennyt torjumaan viruksen hyökkäyksen ennen kuin se on päässyt käskyttäjän asemaan. Näinhän tapahtuu ihmisen elämässä lukemattomia kertoja, elimistö torjuu uhan kuten sen kuuluukin tehdä. Tämä käy aika lailla suoraan ilmi THL:n julkaisemista luvuista, viruksen vasta-aineita todettiin sellaisten ihmisten verinäytteistä, jotka eivät olleet kokeneet mitään taudin oireita.

  Ongelmalliseksi tämän viruksen näköjään tekee se, ettei taudin sairastaminen näytä antavan juuri minkäänlaista immuniteettiä. Aika näyttää miten tauti etenee, mikään taho ei sitä tällä hetkellä pysty arvioimaan, koska tietoa on vielä aivan liian vähän.

  #1312155 Ilmoita asiaton viesti

  Hyvä vaihtoehtohan olisi, että osakkeen omistajalle varausaika olisi 7 pv ja vuokrapelaajalle 5 pv. Se lisäisi osakkeen ostamisen kiinnostusta. Näinhän on jo joillakin kentillä.

  #1312192 Ilmoita asiaton viesti

  KL1: Ongelmalliseksi tämän viruksen näköjään tekee se, ettei taudin sairastaminen näytä antavan juuri minkäänlaista immuniteettiä. Aika näyttää miten tauti etenee, mikään taho ei sitä tällä hetkellä pysty arvioimaan, koska tietoa on vielä aivan liian vähän

  Juuri näin.. Virustartunnan ja sairastamisen kautta todennäköisesti saa jonkinlaisen immuniteettisuojan..Mutta, kuten tuossakin jo todettiin ei vielä edes tiedetä onko se riittävä antamaan ns.”laumasuojan”. Varsinkin kun immuniteetin vahvuus saattaa vaihdella esim. sen mukaan miten virustartunta on kenenkin kohdalla sairastettu (osa täysin oireettomasti ja jokuset käyneet läpi tehohoiden jne). Sekä paljon muuta vaihtelua.

  Yleisesti ottaen virustaudeissa ”laumasuoja” saavutetaan kun reilusti puolet kansalaisista on sairastanut taudin ja saanut sen myötä immuniteetin. Tämän lisäksi tarvitaan käytännössä myös varsin kattava (ainakin riskiryhmät kattava) rokoteohjelma. Kunnollisen rokotteen saaminen covid-19 virukselle kestänee vielä vähintäänkin kuukausia, jopa vuoden.
  – mahdollisesti sitä ennen joudutaan rokottamaan riskiryhmäläisiä keuhkokuumetta (pneumokokki-rokote) vastaan.
  – käsittääkseni jokuset ovat käyneet, kaiken varalta, jo rokotuttamassa itsensä.

  Mahdollisesti olemme saamassa koronataudista hieman pidempiaikaisemman ”vieraan” kuin ehkä toistaiseksi on julkisuudessa haluttu arvioida.
  – mitään paniikkia ei tarvitse lietsoa, tilanne tuskin muuttuu nykyistä huonommaksi, mieluummin helpottuu jatkuessaan.
  – ehkä ei haittaisi vaikka jo ajatuksen tasolla varauduttaisiin hieman normaalista poikkeavaan pelikauteen.
  – se tarkoittaisi golfkentillä varotoimien jatkumisen oletettua pidempään.

  Mutta näillä mennään. Pelikausi on hyvää vauhtia alkamassa ja onneksi harrastaminen voi jatkua.

  #1312249 Ilmoita asiaton viesti

  Mihinkähän pelkoon noiden roskakorien poistaminen/huputtaminen oikein perustuu?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 97)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Pelaaminen virustartuntaa välttäen kaudella 2020.