23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista

Paloheinän golfkentän kunto?

Etusivu Foorumit Yleistä Paloheinän golfkentän kunto?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nimetön

    Mikä on Paloheinän golfkentän kunto? Onko parantunut viime kesästä?

    Ikävä kyllä ei ole parantunut. Viheriöt ovat jopa entistä huonommassa kunnossa, paljon kuoppia ja ruohottomia kohtia. Kävin siellä pari viikkoa sitten ja paha maku jäi.

    On se nyt huomattavan paljon paremmassa kunnossa kuin edellisinä kesinä, saatika muutama vuosi takaperin. Tänään pelatessa greenit olivat jo 7+ kunnossa. Kun porukka vielä muistaisi edes joskus korjailla pallonjälkiä greeneiltä, niin tulosta voisi syntyä…

    Väylät on väylien näköisiä ja raffit on vaikeita, voi jopa pallonkin hukata. Eipä tarvitse pelata luukin tyylisellä partakoneella ajetulla raffilla, jossa ei ole vaikeusastetta edes nimeksi.

    Vielä samasta asiasta eli viime kesänä kävin pari kertaa, ja harmi sanoa, mutta viheriöt ovat tänä vuonna selvästi huonommassa kunnossa. Edellisistä vuosista en tiedä. Aloittelijan harjoituskentäksi väylät varmaan ok, mutta ei niitä toki voi verrata normaalin täysmittaisen kentän väyliin.

    Outoa, että olet kentän kunnosta tuota mieltä. Eihän se tietenkään vastaa kunnoltaan esim. EGS:ää tms., mutta ei kenttä ole ennen ollut niin hyvässä kunnossa kuin nyt. Tänä vuonnahan sitä on hoidettu oikein kenttämestarin toimesta, viime vuonna kentänhoidosta ei ollut puhettakaan…

    Nimetön

    Mielestäni paloheinän kentän kunto on parantunut viime kesästä selvästi, etenkin greenien osalta. Viime vuonna greenit taisivat joskus aivan loppukesästä olla joillakin väylillä siinä kunnossa missä ne ovat nyt (vaikkakin osin ovatkin perunapeltoa). Kenttä itsessään sopii ainakin aloittelijalle mielestäni mainiosti. Se tarjoaa mahdollisuuden ainakin rautojen haltuun ottamiseen ja muutamilla väylillä voi survoa puullakin, jos on lyönti kunnossa. Väylät on tänä vuonna ajettu, mikä antaa kaltaiselleni aloittelijalle hyvän mahdollisuuden treenata väylältä lyömistä/saada tuntumaa siihen. Viime vuonna tämä ei ollut mahdollista, koska kentän kunnossapito oli toista luokkaa ja väylät olivat rivitalon takapihan nurmikon luokkaa. Vaikka en kentänhoidon ekspertti olekaan, voin varmuudella todeta, että tänä vuonna kenttää on myös lannoitettu aivan eri mittakaavassa kuin viime kesänä. Ja tulos on jo osittain nähtävissä. Täytyy myös muistaa, että vaikka paloheinän kenttä ei täyspitkää osakkuuteen perustuvaa kenttää vastaa, ei se tee sitä myöskään hintojensa puolesta ja kyseessähän on kaiketi jokamies kenttä. :o)

    Ympäristö ja range on parantunut, kentästä en tiedä kun en ole pelannut. Mitä kentän hoidon vertailuun tulee, kannattaa ehkä muistaa, että edellinen kenttämestari sai fudut kesken kautta ja loppukausi meni ilman kentänhoitajaa.

    Nimetön

    Joo näin on. Viime kauden lopulla kenttää hoisi nyt jo potkut saanut golfpro. Että näillä eväillä mentiin viime kausi. Nyt kentän hoidossa taitaa olla joku nimetty henkilö jonka vastuuseen kentänhoito kuuluu.

    Ja asiasta toiseen.. onpa hyvä että golfliitto rupeaa miettimään keinoja todellisten jokamieskenttien ja pay and play- kenttien perustamiseksi. Silloin varmastikin olisi mahdollisuus kehittää oikeasti juniorityötä, vammaisgolfia ja ihan peruspelaamista aloittelijoille ja miksei muillekin. Siinä olisi ehkä hyvä kunnan tai kaupungin olla mukana että saataisiin hommaan reilu meininiki ja kaikenlaiset ’yrittäjät’ karsiutuisivat likaamasta tervehenkistä harrastustoimintaa.

    Nimetön

    Kävin tänään torstaina pelaamassa k.o kentän läpi ja voin todeta, että kenttä on paremmassa kunnossa kuin koskaan aiemmin. Griinit olivat suurelta osin tasaisia ja matalaksi ajettu, joka teki griineistä nopeita. Väylät ja Tiiauspaikat 9+ kunnossa. Kentän kunto on parantunut muutamassa viikossa todella paljon ja aikaisempien vuosien ruuhkista ei ollut tietoakaan.

    Suosittelen lämpimästi. Kiva ja haasteellinen kenttä!

    Niin paljon on positiivista kommenttia Paloheinästä tullut että pitääkin käydä siellä uudemman kerran. Samalla voi sitten todeta kentän nykykunnon ja vertailla muutaman viikon takaiseen kokemukseen.

    Nimetön

    Näin on.

    Paloheinän kenttä oli eilen todella hyvässä kunnossa ja verrattuna vaikkapa aiempaan 2-3 viikkoiseen tilanteeseen, niin positiivinen kentän kehitys on ollut valtaisaa ja silmiin pistävää. Muutama helteinen kesäpäivä näiden sateiden lisäksi on tehnyt ruoholle kasvuihmeitä. Erityisesti griinit ovat parantuneet päivä päivältä ja mistään perunapelto griineistä ei voida enää puhua.

    jaa että ihan 9+! Mikähän mahtaa olla vertailukohta.

    Tästäkö nyt saadaan taas aikaan uusi ’Paloheinä keskustelu’. Kuka näitä oikein masinoi? Ehdotan, että lopetetaan juttu alkuunsa tähän minun vuodatukseen. Älkää vastatko koko Paloheinä juttuun. Kyllästyttää. Puhutaan vaikka Paltamon Slopesta.

    Paloheinän kenttä oli tänään loistavassa kunnossa, edellinen pelikokemus on viime kesältä.

    Suuri kiitos nykyiselle HCG seuralle ja yhtiön kentänhoito-henkilökunnalle joka on kentän kunnostanut. Paloheinää voidaan jo kutsua golfkentäksi ja koskaan kenttä ei ole ollut näin hyvässä kunnossa. Jatkakaa samaan malliin!

    Nimetön

    Kaikki jotka sitä täällä kehuvat ovat luultavasti siellä töissä! ; )

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
Vastaa aiheeseen: Paloheinän golfkentän kunto?

Etusivu Foorumit Yleistä Paloheinän golfkentän kunto?