16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Paljonko maksaa?

Etusivu Foorumit Yleistä Paljonko maksaa?

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Golf Digest august 2004 sivu 94-95. How much equipment really costs: $500 Titanium driver: – nuppi $55 – varsi $15 – grippi $3 – kasaaminen $4 Yhteensä $77 $125 Premium cast iron: – nuppi $7 – varsi $3.50 – grippi $3 – kasaaminen $3 Yhteensä $16.50 ’Raw component costs reported by equipement industry executives who requested anonymity’. Tuota voi kai tulkita monella tavalla. Aikaisempaan ketjuun viitaten itselle tuli mieleen, ettei sitä $40 euron piraattia taida olla tehty ihan samoista tai vastaavista osista.

    Nimetön

    Selittää myös, miksi 500 taalan mailan saa vuoden päästä ’edullisesti’ 299. Myös sen miksi ei-brandeja saa hintaan 99 vaikka pinemeadowsta ja 150 euroon kotimaisesta urheilukaupasta

    Jep jep, kyllähän tämä on mielenkiintoista faktaa, mutta täytää muistaa mailanvalmistajille aiheutuvat muut kulut. Tällaisia ovat esimerkiksi markkinoinnin, T&K:n ja henkilöstön palkkojen aiheuttamat kustannukset, joita ei missään nimessä voi pitää kovin pieninä.

    Esimerkiksi TM tuo markkinoille vuodessa viisi driveria, joista kaikki pitää ideoida, kehittää ja valmistaa ennen lopullista lanseeraamista ja tämän jälkeen (ja vähän ennenkin) vielä markkinoida maailmanlaajuisesti. Tosin juuri TM tuo nykyään markkinoille myös paljon aikaisempia malleja muistuttavia mailoja, joissa ei siis rahaa ole mennyt suunnitteluun aivan yhtä paljoa, kuin ’täysin uuteen’ tuotteeseen.

    Joka tapauksessa myös muut kustannukset ovat merkittäviä lopullista voittoa tarkasteltaessa. Mielestäni myös tämä aspekti tulisi ottaa huomioon, mutta olen silti sitä mieltä että mailojen tulisi olla halvempia, niin kuluttajille kuin jälleenmyyjillekin.

    Kuka tahansa saa mailan kuin mailan sanotaan vaikka hintaan 90$ juuri niillä spkseillä kuin haluaa. Ei tarvitse kuin tilata suoraan tehtaalta sellainen 20-30.000 kappaleen satsi pari-kolme kertaa vuodessa.

    Jos haluaa maksaa brandistä = markkinointi, jälleenmyyjä jne kulut niin ostaa niitä 500e keppejä.

    Jos taas ei halua niin sitten ostaa _laadukkaita_ komponentti kamoja. Säästää noin 200-300e.

    Jos vieläkin hinta ahistaa niin sitten klooneja kehiin ja selviää taas varmaan huntin halvemmalla.

    Todennäköisesti vaikutus peliin on aika minimaalinen, valitset sitten minkä tahansa noista vaihtoehdoista. Elämä on valintoja…………itse olen Dreevereissä päätynyt tuohon keskimmäiseen.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
Vastaa aiheeseen: Paljonko maksaa?

Etusivu Foorumit Yleistä Paljonko maksaa?