5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

Pakkopaitaa vailla

Etusivu Foorumit Yleistä Pakkopaitaa vailla

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 20)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Nyt tuli niin hullu ajatus, että hourula kutsuu varmastikin. Minulle on hiljakseen ajankuluessa muodostunut ajatus hyvästä putterista. Koska en ole haluamaani löytänyt keksin, että entäs jos tekisin itse. Osaako joku sattumalta sanoa millaisesta metallista / seoksesta tuollaisen voisi tehdä? Oletuksena pitää olla suhteellisen helppo valettavuus ja raaka-ainetta pitäisi olla saatavilla yksityishenkilölle Suomesta. Onko jollain tiedossa linkkiä sivustolle, josta löytyisi putterin lavan rakenteelle asetetut säännöt? Mielenkiinnolla odottaen.

  Sääntökirjan Appendix II kertoo säännöt aikas tarkkaan.

  Muuten en ikävä kyllä osaa auttaa.

  Lue lisää: RoG

  Metallurgiasta en tiedä, mutta onnea mielenkiintoseen suuntaan kehittyvälle golfharrastuksellesi! Ilmoittele, kun olet keksinyt ja kehittänyt putterin, mihin on integroitu sekä oikea suunta että voima. Olisikohan sellainen yhdistelmä enää laillinenkaan. Ei ainakaan kauaa.

  Et sentään kehittele ihan omasta päästä, siis puusta.

  t: Avohoito-osaston väki

  Enpä tiedä oliko sanoissasi tarkoituksella viisautta takana, mutta mainintasi puupäästä ja sen käytöstä toi mieleeni puuputterin. Puusta tehtyä voisi hyvin käyttää testipenkkinä.

  😉

  Metalliseoksen suhteen on turha huolta kantaa; sen kun sulattelet vanhoja putterin lapoja. Ja niitähän saa, uusiakin, halvalla alan liikkeistä ja vesiesteissä sukeltelemalla tai naaraamalla. Sen lisäksi TammerGolfissa on kuulemma jonkunlainen itsenoutopalvelu…

  Enkä usko, että rakenteelle asetettuja sääntöjä kannattaa sen kummemmin jännittää sillä kuvittelisin, että et saa aikaiseksi mitään, mitä joku kilipääkollegasi ei olisi aikaisemmin keksinyt.

  Mutta mitä sanoo Happotäti kun teillä valuhiekka pölisee seuraavat kuukaudet huushollissa?

  Nimetön

  Kipsimuoti ja uuden vuoden tinaa materiaaliksi.

  Eipä juuri pölyä eikä savua, ellei joku takkapuupää osu paikalle ja polta nuppiaan.

  Nimetön

  Luulenpa, että sellainen kaveri kuin Huuruvuoren Tauno osaisi auttaa asiassa. Hän kirjoittelee tällekin palstalle joskus ja on hyvin kätevä käsistään. Rakensi mm. bägin matkasuojan männä vuonna.

  Jos putterin teet, niin älä ainakaan valamalla.

  Jyrsimällä esim FE52 rakenneteräksestä tai alumiinista runko ja laittamlla lisäpainot (tangot) esim. kovametallista.

  Insertein voi tehdä kuparista tai ostaa valmiin muovisen.

  Ajatus kävi kerran minunkin päässäni, mutta vapauduin siitä onneksi hyvin nopeasti!

  Mallinsinkin jo yhden version yhtä merkkiputteria innovatiivisesti mukaillen. Siihen se sitten jäikin.

  (Sain lahjaksi Taylor Made Rossa Monzan)

  Minkäslainen siitä bägisuojasta tuli? Oliskos kuvia nähtävillä?

  Yksi hemmo pelas Mansessa puisella putterilla jonka oli vissiin itse vuollut. Sinnehän vois porata lyijypainoille hyviä paikkoja, vois sitten ruuvailla niitä ja saada vaikkapa fadea puttaillessa :-).

  ’isä vuoli puusta, kusi tuli…’

  laittamatta niitä jonnekin serverille ja linkittämällä?

  Scooppi taitaa tietää, kerros meille.

  Eräs golfari esitteli kerran pelikierroksen aikana putteriaan. Kuulemma ainutlaatuinen, koska oli itse tehty. Aika massiivinenkin se oli.

  Mikäs siinä. Pääasiahan on, että golf on kivaa!

  Eikös Näprääjällä ollut omatekoinen panuri?

  Kätevä mies tekee kyllä puusta tosi kauniin putterin. Muistaakseni Huotelinin putiikissa oli sellaisia aikanaan.

  Rautaa myy vaikka Uddeholm. Monipuolisia muoveja myy esim. Etra. Valaminen vaatii aika paljon ammattitaitoa jos on monimutkainen rakenne. Ei mene ihan kuin uudenvuodentinat. Löytyy monia konepajoja joissa työstetään ohjeiden mukaan. Esim. K&K. Samalla pinnasta saa haluamansa.

  Eikös tällä palstalla ollut joku tyyppi, joka oli tehnyt putterin kulmaraudan pätkästä (ruostuneesta). Ei kuulemma ollut mikään kaunotar, mutta huomiota herätti. Puisia puttereita saa netistäkin tilata.

  Nimetön

  Viime perjantaina kun olin talissa , tapasin norjalaisen hepun jolla oli itse tehty putteri . Lapa’oli kuin paistinpannu(siis hirmu leveä) , ja takana oli tasapainotus sydeemi . Oli ’kullan’ värinen ..

  Nimetön

  vuole männystä putteri,tulee varmaan hyvä tatsi ja saundi.varren punot pyörän pinnoista hä?tulee varmaan ihan sairaan hyvä.tai jos nyt välttämättä metallista sen haluat,yöllä salaa johonki kaivokseen louhimaan niin ei maksa ku bensat eestaas.

  Itselläni on Amerikoista ostettu, jostain kovasta jalopuusta (ruusupuu?) tehty, lavan takareunasta puolikaaren muotoinen putteri, jonka pohjaan on upotettu messinkilaatta. Ostin sen keväällä 2004 Pinehurstin proshopista US Open -osastolta lähinnä siksi, että se oli ulkonäöltään oikea kaunotar. Ihmeekseni putteri toimii jo toista kautta kuin unelma.

  Nimetön

  linkin takana

  Lue lisää: puttereita

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 20)
Vastaa aiheeseen: Pakkopaitaa vailla

Etusivu Foorumit Yleistä Pakkopaitaa vailla