23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista

’Päätoimittaja’

Etusivu Foorumit Yleistä ’Päätoimittaja’

Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nimetön

    Kun olen itsekin asiasta täällä pariin kertaan kirjoittanut, siteeraan uutta pro Golf magazinea, joka on haastatellut Suomen Golfliiton ensimmäistä toiminnanjohtajaa, 10 000 kierroksen ’Jorkkia’: KYSYMYS: – Samat henkilöt ovat tosiaan työskennelleet jo 15 vuotta tavalla tai toisella liiton johtotehtävissä? VASTAUS: – Aivan, samat nimet ovat pysyneet vallan kahvassa pitkään, vaikka tittelit ovat vaihtuneet. Mielestäni on aika erikoista, että valtion viraston pääjohtajalla on aikaa vastailla sääntökysymyksiin liiton nettisivuilla ja toimia jäsenlehden päätoimittajana. (Jorkki on siis Jorma Huhtanen, 69).

    Tämä uusin Pro Golf -lehti oli kyllä todella hyvä lehti jos vertaa sitä suomalaisten golfareiden jäsenmaksuilla ylläpidettävään Suomen Golflehteen.

    Lehden hyvyyshän on tietysti vain jokaisen oma mielipide, mutta jotenkin Pro Golfissa paistaa selkeästi asiantuntevampi ja ammattimaisempi ote lehden tekoon. Tyylikin on mielestäni iloinen ja huumorintajoinen.

    Golflehden tai golfliiton lehden suunnan muuttamiseksi, toivoisin selkeitä uudistuksia ja uusien tuulien etsiskelyä. Olisiko yksi mahdollisuus jopa liiton mahdaatin kilpailuttaminen Viestintä Tarvion ja tätä Pro Golfia julkaisevan ProMG Oy:n välillä? Kaksi lehteä varmasti maahamme mahtuu, toisen torppaaminen kokonaan ei ole varmaankaan kenekään etu, enkä sitä nyt lainkaan tarkoita.

    PS. Minulla ei todellakaan ole mitään tekemistä ko. lehden kanssa, se nyt sattui tulemaan postiluukustani GP:n jäsenkortin kylkiäislahjana. Tarkitsen kyllä erittäin vahvasti, jatkavani tilausta, kun tämä tutustumisetu loppuu. Seuraavaa lehteä jo odotan.

    Tuskimpa se päätoimittaja vastailee valtion virastoaikana, joten aika omituinen heitto oli Pro Golf magazinen haastattelussa. Taitaa olla jotain katkeruutta jäänyt haastateltavan hampaankoloon. Itse pidän kyllä Golf-lehteä selvästi tasokkaampana kuin pro Golf Magazinea.

    Kyllä golfliitto (hallitus) tarvitsisi uudistusta ja uusia tekijöitä.

    Nämä Saariset ja muutamat muut henkilöt ovat olleet golfliiton vallankahvassa liian kauan. Heidän käsissään liiton toiminta jurnuttaa paikallaan vuodesta toiseen, vailla positiivista uudistumista. Uudet hallitushenkilöt toisivat mukanaan uusia kehityskelpoisia ideoita ja suomen golfin kokonaiskehittämistä nähtäisiin uusin silmin.

    Esimerkiksi Junior-Golfin kehittämisessä olisi valtavasti parantamisen varaa ja lahjakkaille nuorille tulisi antaa kunnollista kansainvälistä huippuvalmennusta, mitä se ei nyt ole.

    Toivottavasti seuraavissa golfliiton vaaleissa tapahtuu suuret muutokset, mitkä olisivat tervetulleita!

    Kovin on surullista näin vähäisillä tiedoilla tehdä edes provoa: Mikähän on Saarinen-nimisen golfliiton hallituksen jäsenen etunimi. Täytyy olla suomalaissyntyinen USAn golfliiton hallituksen jäsen, kun Suomen golfliiton hallituksesta ei sellaista löydy?

    Hallitushan koostuu golfklubien valitsimista henkilöistä, kaikilla näillä klubeilla on jopa oma kenttä, valinnan tekee liittovaltuusto, kovin pitkään hallituksessa ei ole ollut vielä näistä kukaan:

    Juhani Suomela (pj.)

    Eero Skyttä

    Jaana Karhila-Räsänen

    Hans Kauppila

    Antti Peltoniemi (varapj.)

    Pekka Konttinen

    Teija Laitto

    Timo Haapala

    Muuten: Miksei VTT:n pääjohtajalla voisi olla harrastusta? Jossa on vielä hyvä.

    Olen muuten melko varma, että Leppävuori on pelannut golfia vuosissa pitempään kuin kukaan Pro Golf Magasinen omistajista/toimittajista. Harrastukseen on kaikilla oikeus.

    Suomi on ainoa maa, jossa kateus voittaa kiimankin!

    Senior, Sinä myös,

    et ole ansainnut Senior-nimimerkkiä näillä tiedoilla,

    häpeä!

    Taitaa nimerkin ’uusi aika’ juuret (taas) ja motiivit johtaa tuttuun sylttytehtaaseen. Mihin on herroilta unohtunut, että Liitto sai juuri uuden, nuoren toiminanjohtajan. Parin vuoden kuluttua voi arvioida tuloksia, alku on mennyt lupaavissa merkeissä.

    Luottamusmiehet ovat kentän valitsemia ja istuvat paikallaan niin kauan kun nauttivat taustaryhmiensä luottamusta. Eli demokratiaa.

    ProGolf vaikuttaa lupaavalta ja arvaan, että vakavasti otettava kilpailija (sellaisiksi Caddieta tai Forea ei voi laskea) piristää Golflehteä.

    Nimetön

    Jos ei suuren lehden päätoimittaja ehdi muiden virkojensa ja harrastustensa vuoksi millään lailla hoitelemaan ohjaksia lehdessään, niin lukijanko tässä pitäisi hävetä.

    Eräs tunnettu kenttäarkkitehti on sanonut, että kenttätoimikunnan jäsenyyden pitäisi olla elinikäinen, koska uudet jäsenet tekevät aina vuorollaan täsmälleen samat virheet.

    5-6 useimmiten varsin yksinkertaiseen sääntökysymykseen vastaaminen pari kertaa kuussa ei liene niin suuri vaiva, etteikö Jorma Ollilakin sitä oman homman ohella ehtisi, jos sattuisi golfin sääntöjä harrastamaan.

    Päätoimittajaa Golflehti ei taida tarvita kuin sitä varten, että sellainen on lehdellä oltava.

    Muuten olen sitä mieltä, että jos vaatii muutosta ja henkilövaihdoksia, voisi vähän yksilöidä, mitä nyt sitten on niin väärin tehty, miten asia pitäisi hoitaa ja kaikkein tärkeimpänä, kuka on sen valmis tekemään. Vapaaehtoiseksi mihinkään työhön ei ole ainakaan täällä ilmoittautunut kukaan.

    Pakko kysellä että mikä nyt sitten on vialla golfliitossa ja golflehdessä ja päätoimittajassa ja siinä ihan kaikessa? (kysyn, en väitä ettei ole vikaamutta kukaan ei oikein tässä ketjussa yksilöi valituksensa aihetta)

    Omat mielipiteeni:

    Itse en ole enää pitkään aikaan niin aktiivisesti lukenut alan lehtiä (golfpisteen ja yleensäkin netin vika) mutta ainakin aikanaan golflehti oli ihan kiinnostava ja mitä sitä nyt tulee silmäiltyä niin ei se ole siitä ainakaan huonontunut. Olisiko sitten pitänyt kehittyä ja jos niin mihin suuntaan? Lehden toimintaa voisi ajatella kyllä supistettavan koska verkkotarjonta vie kyllä mielenkiintoa pikkuhiljaa pois. Ja samoin muuten kokemus: ei minua enää kiinnosta miten periaatteessa lyödään hallittu feidi. Mutta aloittelijoita varmaankin kiinnostaa vuodesta toiseen. Golfliiton virallinen lehti voi mielestäni toimia aloittelijan ’portaalina’ lajiin, eikä sen tarvitse kovin paljoa kehittyä vuodesta toiseen. Sitä varten löytyy omat alan lehdet. Pro Golf voisi profiloitua nimensä hengessä kehittyneemmille harrastajille (ehkä se niin tekeekin). Turhaa on väkisin turvottaa Golflehdestä kaikenkattavaa kustannusautomaattia.

    Lisäksi päätoimittaja ei itse kaikkia juttuja kirjoita. Kyllä resurssit golflehdessä on varmaan aika rajalliset nytkin eikä niitä ehkä muutkaan kuin minä oikeasti halua niin paljoa kasvattaa. Onko lehden toimittamisen kilpailutuksessa sitten oikeasti jotain huomautettavaa? (siis jälleen kysyn enkä esitä ettei olisi)

    Onko jollain sisäpiirin tietoa aiheesta: Leppävuori ei kerkiä hoitamaan kunnolla tehtäviään jossakin viroistaan? Jos ei niin mikä ongelma se sitten on että hän kerkiää vastaamaan sääntökysymyksiin?

    Jep.

    Kyllä Suomenkokoisessa maassa on aika keinotekoista väkisin kierrättää koko ajan joka virkaa vaan sen takia ettei samat ihmiset liikaa juurtuisi hommiinsa. Ei vaan oo niin helppoa löytää päteviä henkilöitä. Ja kyllähän se näyttää ulkopuolisesta katsoen aika jämähtäneeltä kun henkilöä pikkuhiljaa ’pätevöitetään’ organisaatiossa, jotta joskus voi sitten puhiksenkin vaihtaa ilman että on kaikki sekaisin.

    Nimetön

    Eihän golfliiton juniortyössä mitään vikaa tai kehittämistä ole. (Kritiikin antaminen on kielletty)Asiasta kun kysyin eräältä nykyiseltä valmennusringin nuorelta niin vastaus oli, että henkilökohtaista VALMENNUSTA ei anneta, sen sijaan Liitto vaatii treenipäiväkirjan pitämistä, mutta treenien laatuun ei syvennytä eikä pelaajille anneta kansainvälistä valmennusta, henkisestä valmentamisesta puhumattakaan.

    Nimetön

    Kyllä tämä junioreitten valmentaminen kuuluu seuroille.Meillä junioribudjetti on noin 50000 euroa tälle vuodelle.Lisäksi seura on palkannut kaksikin ympärivuotista valmentajaa nimenomaan junioreille.Lisäksi talvella voi harjoitella hyvinkin nimellistä korvausta vastaan joka viikko muutaman tunnin hallissa.OY on tullut vastaan antamalla junioreille halpoja vuosigreenfeeoikeuksia.Pelimatkoja on joka viikko jonnekin päin.Riippuu tietysti seurasta,mitenkä se hoitaa jälkipolvensa,mutta seuroille tämä asia kyllä kuuluu.Mitä tulee päätoimittajan kirjoitteluun golflehdessä,niin pääkirjoituksen avaukset eri asioista on kyllä hyvin mielenkiintoisia ja jopa uraa uurtavia.Vanhoilliset seurat eivät näitä kyllä herkästi allekirjoita.Lehti on minun mielestäni ollut ihan hyvä,parempi kuin Jallu tai Kalle.

    Nimetön

    Kyllä golfliiton eräs tärkeä tehtävä kuuluisi olla lahjakkaiden junioreiden tukeminen ja heidän valmentaminen kansainvälisen tason mukaisesti. Tämä ei tarkoita sitä, että jokainen halukas junior pääsisi liiton ’valmennusrinkiin’ vaan, sitä että eripuolelta maata lahjakkuudet saavat sekä rahallista että huippuluokan valmennusoppia golfliiton kautta. Golfliitto pyörittää melkoisia rahasummia ja osa rahoista kuuluisi palauttaa tärkeään junior-työhön.

    Mikäli haluamme, että tulevaisuudessa maamme olisi (ehkä) edustettuna myös Toureilla, niin myös golfliiton tulee osallistua talkoisiin entistä suuremmalla panoksella.

    ts

    Golfliitto on panostanut viime vuosien aikana esimerkillisesti esim. poikien maajoukkueryhmään.

    Hankittu on mm. kansainvälistä huippuvalmennusta Harold Swashilta, satsattu ulkomaan leireilyyn talviaikana valmentajineen ym.

    Siihen, että liiton toimesta edes puututtaisiin henkilökohtaiseen valmennukseen, muuten kuin yhteistyön merkeissä, en ainakaan itse suostuisi. Se ei todellakaan ole liiton tehtävä.

    Joka väittää, ettei liitto ole juniorityöhön panostanut, ei vaan tiedä asioista tarpeeksi

    Vieraspelaaja: varmaan ehtii vastaamaan, vielä jos ehtis avata sääntökirjan, niin voisi vastata oikeinkin

    Nimetön

    100 000:n levikkisen aikakauslehden päätoimittajan työ vatii keskimäärin 10 – 12 -tuntisia työpäiviä – jos homman tekee kunnolla.

    Satun tietämään tämän asian paremmin kuin yksikään tähän ketjuun vastannut.

    Golflehdessä valta on toimituksella (myös palkkioiden polkemisen suhteen) ja päätoimittaja on pelkkä juoksupoika vaikka jo painovapauslaki edellyttää asioiden olevan tasan päinvastoin.

    Kunnioitan Jorma Huhtasen rehellistä kommenttia Pro Golf Magazinessa.

    Mitähän siitä olisi hyötyä, että päätoimittaja huhkisi 12-tuntisia työpäiviä? Mitä sellainen täysipäiväinen päätoimittaja maksaisi? Mitä sillä rahalla saataisiin? Montako lyöntiä PGA-kisojen voittajien tulokset siitä paranisivat? Toimitusko ne lopputulokset päättää, vai päätoimittaja? Muutuisivatko golfin lyöntitekniikka, välineet ja säännöt?

    Saisimmeko ehkä luettavaksi ja katseltavaksi kauniimpia mainoksia?

    Mihin Golflehteä oikein pitäisi verrata, kaupallisiin ulkomaisiin golfjulkaisuihin vai muihin järjestölehtiin, kuten Ekonomi tai Yhteishyvä, jotka jaetaan jäsenmaksun kylkiäisenä pyytämättä?

    Nimetön

    ’On tapahtunut niinkin, että golfseura on jättänyt liiton jäsenlehden tilaamatta ja säästänyt seuran rahoja tilaamalla sen sijaan Pro Golfin’.

    (Pro Golf Magazine, pääkirjoitus Nro 1/2004.)

    Muut kysymykset olivat niin naiiveja, etten jaksa niihin vastata – enkä viitsi.

    Neljä numeroa Golflehteä saa lehtikioskista hintaan 24 euroa, Pro Golf Magazinen tutustumistarjous on 26 euroa, vuositilaus 36/40 euroa.

    PGM:n lifestyle-artikkeleista saa mm. ruoka- ja viinivinkkejä sekä tietoa golfarin autoista. Ennen vanhaan tällaista kutsuttiin tekstimainonnaksi, jota jokainen itseään kunnioittava dzurnalisti vältti kuin ruttoa. Tekstimainontaa on myös itsensä kehuminen, tapahtui se sitten omaa edullisuutta kehumalla tai julkaisemalla haastatteluita jossa kilpailijoita arvostellaan.

    Kysyit, mihin golflehteä voisi verrata. Miten olisi esim. läntisten naapurimaiden vastaaviin? Ruotsi on ehkä eri liigassa mutta ikävä todeta, että Suomen golflehti häviää ihan joka suhteessa myös Norjan lehdelle. Silmäile ihan piruuttaasi, jos saat käsiisi. Ero on suuri. Ja käsittääkseni myös norskiversiota tehdään ihan vastaavilla resursseilla.

    Mielestäni ei ole tyhmää vaatia parempaa vastinetta rahoilleen.

Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)
Vastaa aiheeseen: ’Päätoimittaja’

Etusivu Foorumit Yleistä ’Päätoimittaja’