16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Pääkaupunkiseudulle tulossa oikein heavy sadetta

Etusivu Foorumit Yleistä Pääkaupunkiseudulle tulossa oikein heavy sadetta

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Katselin tuossa juuri säätutka kuvaa ihan hemmetinmoista sadetta (violetti) tulossa kohti Helsingin seutua/etelä-Suomea, jos tuo tulee vetenä ja jäätyy niin siinä on kyllä etelä-Suomen greenit ihmeissään. Pahimmat näyttäisi osuvan tuonne Helsinkiin ja hieman länteen, ei pidä ihmetellä jos greenit ei ole ihan huippukunnossa keväällä……

    Rauski kirjoitti: (8.1.2011 22:55:16)
    Katselin tuossa juuri säätutka kuvaa ihan hemmetinmoista sadetta (violetti) tulossa kohti Helsingin seutua/etelä-Suomea, jos tuo tulee vetenä ja jäätyy niin siinä on kyllä etelä-Suomen greenit ihmeissään. Pahimmat näyttäisi osuvan tuonne Helsinkiin ja hieman länteen, ei pidä ihmetellä jos greenit ei ole ihan huippukunnossa keväällä……

    Mitäs sitte just tulin Thaimaasta ja oli kelit kohillaan. 6 päivää oikeata elämää. Siellä alkoi jotkut kisat sulkivat kentän. Emme voineet pelata viimeisenä päivänä mutta lämmin oli. Suomessa on muutenkin paska pelata oli kesä tai syksy.

    Kun tuo vesi sataa paksun hangen päälle, niin ei kai sillä mitään vaikutusta greeneihin ole? Aika harva on varmaan ottanut riskin ja kaivanut greenit esiin hangen alta. Varmaan viikon saa sataa vettä, jotta se läpäisee hangen.

    Kun ensimmäiset kovat lumisateet etelään tuli oli greenien pinta plussan puolella, välttyäkseen lumihomeen muodostumiselta greenejä tiettävästi puhdistettiin lumesta aika monella kentällä jotta maa saataisiin jäähän. Lunta ei siis greeneillä ole välttämättä ollenkaan niin paljon kuin muuten olisi, nyt tuo märkälumi ja sade yhdistettynä jäätyneeseen greeniin joka ei siis läpäise jäätyneenä vettä voi tuoda toisen ongelman jota kutsutaan jääpolteeksi. Olisi tietty kiva kuulla jonkun kenttätyöntekijän kommentteja asiaan.

    Tuo on juuri yksi niistä valintakysymyksistä kentänhoidon kannalta: minimoiko lumihomeen vai jääpolktteen esiintymisriskin.

    Käsittääkseni aika moni kenttä on minimoinut tuon jääpoltteen esiintymisriskiä ja jättänyt greenit auraamatta. Suomen talvi kun on tunnetusti sellainen, että välillä sataa vettä ja tulee plussakausia. Silloin, jos on ohut lumikerros päällä, niin hapensaanti helposti loppuu. Nyt on tulossa plussaa moneksi päiväksi. Kyllähän tosiaan noita aurattuja greenijäkin on näkynyt. Toivottavasti nyt ei tulisi pahoja ongelmia, olkoonkin niitä greenejä aurattu tai ei.

    Kumpa kentänhoitajat olisivat sellaisia velhoja, että pystyisivät ennustamaan talven säät, niin meillä olisi aina hyväkuntoisia kenttiä käytettävinä.

    Hörhö kirjoitti: (9.1.2011 11:41:53)
    Kun tuo vesi sataa paksun hangen päälle, niin ei kai sillä mitään vaikutusta greeneihin ole? Aika harva on varmaan ottanut riskin ja kaivanut greenit esiin hangen alta. Varmaan viikon saa sataa vettä, jotta se läpäisee hangen.

    Juurikin näin ainakin mun mielestä. Tuo alkutalvesta satanut lumi oli totaalista pakkaslunta, jonka vesipitoisuus oli tosi minimaalinen. Eli kuten Hörhö totesi niin eipä pitäisi olla mitään vaikutusta muuta, kuin jo olemassa olevan lumen vesipitoisuus kasvaa.
    Meillä oli ainakin pinnat niin sulat ja pehmeet, että käsityöksi olisi mennyt greenien putsaaminen lumesta. Todennäköisesti oltais tehty enemmän tuhoa kuin saatu hyötyä.
    Parempi vaan toivoa, että viimeinen nappiin mennyt ruiskutus (juuri ennen pysyvän lumen tuloa) suojaa kasvustoa lumihomeelta. Kontaktinen kasvinsuojeluainehan hajoaa valon vaikutuksesta(UV), joten lumi kyl suojaa nyt ainakin riittävästi.
    Jotain tällaista tuli itsellä äkkiseltään mieleen näin kesäloman keskellä. (Piru kun on pientä tekstiä)

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
Vastaa aiheeseen: Pääkaupunkiseudulle tulossa oikein heavy sadetta

Etusivu Foorumit Yleistä Pääkaupunkiseudulle tulossa oikein heavy sadetta